Fudbalski kviz

Онда за ове Немце не знам, а ови други би били вероватно Ажаксио(Ајачио) и они су са Корзике само не знам да ли су они прволигаши ове године.

Poslednja izmena:
4. Bravo , jeste Majnc , oni su 1982. bili amaterski prvaci Nemacke.

Ajde ostala jos neresena pitanja 1 i 3.

1. Bolivijci
2. Aldosivi

Nadam se da je točno. za 1. pitanje si naveo moguće odgovore, a za 2. ima par klubova u Primeri za koje ne znam iz kojeg su grada. Pa ako nije Aldosivi, pogodit ću iz 2-3 pokušaja. Ista stvar s 1. pitanjem.

Postavio bi ja par pitanja. Još nisam nikad postavljao do sad:

1. Na koji način ( tj. koji predmet je bio ključan) je Boca Juniors dobila boje dresova?
2. Koji igrač OM-a je bio Zidaneov idol u mladosti?
3. Zašto navijači Francuske ne vole Davida Ginolu, tj. što mu zamjeraju ( 1 događaj na 1 utakmici)?
4. Koji klubovi su igrali 2 ili više finala Lige (kupa) prvaka zaredom?
5. Koji klubovi su uspjeli obraniti europski trofej ( bilo LP, UEFA kup, ili KPK) ?

Bravo majstore :

1. Jeste Bolivijci , s obzirom da su boje kluba crvena, zuta i zelena ;)

2. Bravo , jeste Aldosivi , isto ima jako lepe i simpaticne boje kluba , zuta i zelena ;) (meni iskreno omiljeni klub u Argentini posle Boke Juniors)

Sto se tice tvojih pitanja :

1. Boka Juniors je dobila boje po svedskoj zastavi , kada je jedan brod iz Svedske uplovio u luku , inace bio je dogovor iz koje zemlje prvi blod uplovi u luku boje te zastave ce oni uzeti za boje kluba , i eto uplovio je brod iz Svedske.

2. Mozda Piksi ?

5. Svakako Sevilja, mislim i Real Madrid tamo davno 60ih, mislim da ih ima jos par ali ne mogu da se setim.

Poslednja izmena:
Bravo majstore :

1. Jeste Bolivijci , s obzirom da su boje kluba crvena, zuta i zelena ;)

2. Bravo , jeste Aldosivi , isto ima jako lepe i simpaticne boje kluba , zuta i zelena ;) (meni iskreno omiljeni klub u Argentini posle Boke Juniors)

Sto se tice tvojih pitanja :

1. Boka Juniors je dobila boje po svedskoj zastavi , kada je jedan brod iz Svedske uplovio u luku , inace bio je dogovor iz koje zemlje prvi blod uplovi u luku boje te zastave ce oni uzeti za boje kluba , i eto uplovio je brod iz Svedske.

2. Mozda Piksi ?

5. Svakako Sevilja, mislim i Real Madrid tamo davno 60ih.

1. Bravo. Točno tako.
2. Nije Piksi.
5. Jesu i Sevilla i Real. Ima ih još 7 ;)

5. E da Notingem Forest je bio 2 puta prvak Evrope zaredom 1979. i 1980. , sad svih preostalih 6 je jako tesko pogotovo bez "male pomoci" , ipak mnogo je to , a vecina tih klubova osvajali su trofeje jos dok niko od nas nije bio ni u planu.

- - - - - - - - - -

2. Abedi Pele ili Zan Pjer Papen , mislim da je neko od njih dvojice.

5. E da Notingem Forest je bio 2 puta prvak Evrope zaredom 1979. i 1980. , sad svih preostalih 6 je jako tesko pogotovo bez "male pomoci" , ipak mnogo je to , a vecina tih klubova osvajali su trofeje jos dok niko od nas nije bio ni u planu.

- - - - - - - - - -

2. Abedi Pele ili Zan Pjer Papen , mislim da je neko od njih dvojice.

5. Je, Forest je jedan od njih. Siguran sam da i bez pomoći možeš barem 2-3 baš iz tog vremena kad nismo bili rođeni. Znaš bar jedan klub koji je vladao Europom par godina u to vrijeme. Evo pomoć: sve su ili europski giganti ili veliki klubovi.

2. Nisu ni Pele ni Papin

5. Recimo Milan , Bajern .

E malo sam se "potpomagao" i sad videh i Ajaks , mislim kako sam njih mogao da zaboravim , one cuvena generacija koju je predvodio legendarni Rinus Mihels koji je prakticno otac "total fudbala" , znaci u to vreme Ajaks je bio maltene kao sa druge planete (nesto slicno kao Barsa poslednjih godina)

2, Ako nisu ni Abedi Pele ni Papen a ni Piksi , onda mislim da je Didije Desamp , mislim da nema ko drugi da bude.

5. Recimo Milan , Bajern .

E malo sam se "potpomagao" i sad videh i Ajaks , mislim kako sam njih mogao da zaboravim , one cuvena generacija koju je predvodio legendarni Rinus Mihels koji je prakticno otac "total fudbala" , znaci u to vreme Ajaks je bio maltene kao sa druge planete (nesto slicno kao Barsa poslednjih godina)

2, Ako nisu ni Abedi Pele ni Papen a ni Piksi , onda mislim da je Didije Desamp , mislim da nema ko drugi da bude.

5. Tako je, I Milan i Bayern i Ajax. Još 3 ( 2 znaš iz glave bez pomoći 100%). Al nisam mislio na Ajax kad sam rekao da su vladali Europom par godina. Taj klub i još jedan sam mislio da ćeš odma znat uz Real.

2. Nije Deschamps. Evo pomoć : Kratko je igrao u Marseilleu, nosio je broj 10, nije iz Europe.

1. Na koji način ( tj. koji predmet je bio ključan) je Boca Juniors dobila boje dresova?
2. Koji igrač OM-a je bio Zidaneov idol u mladosti?
3. Zašto navijači Francuske ne vole Davida Ginolu, tj. što mu zamjeraju ( 1 događaj na 1 utakmici)?
4. Koji klubovi su igrali 2 ili više finala Lige (kupa) prvaka zaredom?
5. Koji klubovi su uspjeli obraniti europski trofej ( bilo LP, UEFA kup, ili KPK) ?
1.Да по шведској застави као што је колега већ одговорио, предходно су носили црно-беле као још један локални клуб "Nottingham de Almagro" па су са њима играли утакмицу ко ће и даље носити исте дресове а ко их мора променити.Бока је изгубила и епилог знамо.
Такође су играли утакмицу и са великим каснијим ривалом Ривером ко ће остати у Ла Боки а ко ће морати да се сели.Ову су добили па је Ривер морао да се сели у Ла Плату.Иначе ово нису потпуно потврђени подаци.
2.Платини.
3.Испали су од Стоичкових Бугара у квалификацијама за светско првенство у САД, изгубили на Парку Принчева са 2-1, легендарна утакмица.Сад шта је тачно Жинола упрскао не могу да се сетим.
4.Форест, Валенсија, Реал, Ајакс, Хамбургер.....
5.Севиља, Ајакс, Реал, Хамбургер.......вероватно их има још .

Poslednja izmena:
1.Да по шведској застави као што је колега већ одговорио, предходно су носили црно-беле као још један локални клуб "Nottingham de Almagro" па су са њима играли утакмицу ко ће и даље носити исте дресове а ко их мора променити.Бока је изгубила и епилог знамо.
Такође су играли утакмицу и са великим каснијим ривалом Ривером ко ће остати у Ла Боки а ко ће морати да се сели.Ову су добили па је Ривер морао да се сели у Ла Плату.Иначе ово нису потпуно потврђени подаци.
2.Платини.
3.Испали су од Стоичкових Бугара у квалификацијама за светско првенство у САД, изгубили на Парку Принчева са 2-1, легендарна утакмица.Сад шта је тачно Жинола упрскао не могу да се сетим.
4.Форест, Валенсија, Реал, Ајакс, Хамбургер.....
5.Севиља, Ајакс, Реал, Хамбургер.......вероватно их има још .

1. Tako je
2. Nije Platini. Evo još pomoći: reprezentacija za koju je nastupao je među osvajačima SP-a
3. Tako je. U zadnjoj minuti je uputio centaršut kojim je pronašao Bugara koji je dodao Kostadinovu, koji je izbacio
Francuze sa SP-a.
4. i 5. Pošto su slična pitanja da ih spojimo: Znači momčadi koje su igrale 2 ili više finala Lige ili kupa prvaka (ne mora značiti da su osvojili) i momčadi koje su obranile naslov u bilo kojem eurposkom kupu. Odgovorili ste točno: Real, Ajax, Bayern, Nottingham Forest, Milan, Valencia i Sevilla. Traže se još 3 momčadi koje su obranile naslov ( Kup ili Liga prvaka sve 3) i 2 momčadi koje su igrale 2 ili više finala za redom (isto Kup ili liga prvaka).

1. Tako je
2. Nije Platini. Evo još pomoći: reprezentacija za koju je nastupao je među osvajačima SP-a
3. Tako je. U zadnjoj minuti je uputio centaršut kojim je pronašao Bugara koji je dodao Kostadinovu, koji je izbacio
Francuze sa SP-a.
4. i 5. Pošto su slična pitanja da ih spojimo: Znači momčadi koje su igrale 2 ili više finala Lige ili kupa prvaka (ne mora značiti da su osvojili) i momčadi koje su obranile naslov u bilo kojem eurposkom kupu. Odgovorili ste točno: Real, Ajax, Bayern, Nottingham Forest, Milan, Valencia i Sevilla. Traže se još 3 momčadi koje su obranile naslov ( Kup ili Liga prvaka sve 3) i 2 momčadi koje su igrale 2 ili više finala za redom (isto Kup ili liga prvaka).

3. Mozda je Urugvajac Enco Franceskoli ?

4. Recimo Liverpul , Juventus ........

Ajde reci ih ti pa da teramo dalje .

Ajde ubuduce da kod slicnih pitanja , recimo ukoliko ima 8 klubova koji su recimo odbranili naslov , ajde neka pitanje glasi nabroj bar 5 (a preostala 3 neka postavljac kaze ako oce) , kako ne bi gusili igru i kako bi kviz bio dinamicniji , jer recimo svih 8 klubova zaista malo ko zna ovako iz glave , a to nagadjanje malo zna da ugusi dinamiku igre.

Tako da reci ti preostala 3 pa da teramo dalje ;)

Ajde reci ih ti pa da teramo dalje .

Ajde ubuduce da kod slicnih pitanja , recimo ukoliko ima 8 klubova koji su recimo odbranili naslov , ajde neka pitanje glasi nabroj bar 5 (a preostala 3 neka postavljac kaze ako oce) , kako ne bi gusili igru i kako bi kviz bio dinamicniji , jer recimo svih 8 klubova zaista malo ko zna ovako iz glave , a to nagadjanje malo zna da ugusi dinamiku igre.

Tako da reci ti preostala 3 pa da teramo dalje ;)

Da, imaš pravo, nisam se sjetio toga. Benfica, Inter i United.

Evo nova 3 pitanja :

1. Koja reprezrentacija je zavrsila ucesce na Svetskom prvenstvu bez ijednog jedinog primljenog gola ?

2. Koja evropska reprezrentacija se na 4 Svetska prvenstva sastajala 6 puta sa reprezrentacijama iz Latinske Amerike (ekipe iz Juzne Amerike plus Meksiko, Kostarika, Honduras.....itd) i svih 6 puta bivala porazena ?

3. Koji je poslednji klub uspeo da odbrani titulu klupskog prvaka sveta , odnosno 2 puta zaredom da osvoji Interkontinentalni kup ?

Back