Fudbalska reprezentacija Srbije

Šta je potrebno menjati kod reprezentacije?

• FSS

glasova: 8 34,8%
  • Selektora

glasova: 4 17,4%
  • Igrače

glasova: 1 4,3%
  • Način igre

glasova: 3 13,0%
  • Sve

glasova: 14 60,9%

• Ukupno glasova
    23

Piksi: "Igra za klub, a ne za reprezentaciju? To pitajte njih"

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je govorio o otkazima u reprezentaciji.

..................

Piksi o Tadiću: "Da li bih ga zvao? To je hipotetičko pitanje"

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi oglasio se ponovo povodom povlačenja Dušana Tadića iz nacionalnog tima.

....................

Piksi: "O bivšima sve najbolje"; "Hteli da naprave alkoholičara od mene"

Selekor fudbalske reprezntacija Srbije Dragan Stojković Piksi na opširan način govorio je od svim dešavanjiima u nacionalnom timu pred mečeve Lige nacija.

......................

Lazović završio sa reprezentacijom? "On se zbog godina ne vidi na Svetskom prvenstvu"

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je govorio o fudbaleru Verone Darku Lazoviću.

.........................

Ko će biti novi kapiten: "Videćemo, imam ideju"

Odlukom Dušana Tadića da završi sa nastup za Srbiju, reprezntacija je u novoj akciji ostala bez kapitena.

Itekako može Srbija bez takvih koji neće da igraju za reprezentaciju jer im se eto Bože ne sviđa selektor.

Jedan Muslin je otišao zbog takvih koji se bune jer će oni da odlučuju ko će da im komanduje.

Koga nema, bez njega se mora

Muslina su otjerali menađeri, a ovdje je riječ o tome da fali 5 igrača koji ne žele igrat zbog Stojkovića. Naravno da se može igrat bez onoga koga nema, samo na šta će to ličit to je druga stvar

Mediji: Haos na sednici FSS-a – Piksi pretio ostavkom ukoliko se jedan uslov ne ispuni!​

Fudbalski savez Srbije (FSS) je doživeo značajnu promenu – smene Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge nisu baš usledile mirnim putem, prenose mediji.

https://www.b92.net/sport/fudbal/sr...-ukoliko-se-ne-smene-surbatovic-i-tanjga/vest

Putem video konferencijske veze održana je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Odlukom IO Jovan Šurbatović više nije generalni sekretar naše organizacije", saopštio je FSS.

Šurbatović je od 1. avgusta 2016. godine obavljao dužnost zamenika generalnog sekretara, a nedugo zatim, 9. decembra 2016. godine izabran je za generalnog sekretara FSS.

Članovi Izvršnog odbora izrazili su istovremeno zahvalnost Šurbatoviću na dosadašnjoj saradnji i poželeli mu uspeha u daljoj karijeri.

https://www.b92.net/sport/fudbal/srpski-fudbal/55149/fss-smenio-surbatovica/vest

piksi nije hteo da se sednica odrzi dok se ne resi pitanje njihove ostavke koju je podneo surbatovic odmah posle evropskog prvenstva... ocito i nisu planirali da mu usvoje a mozda se i predomislio... uglavnom piksi se pobunio i telefonom zakazali sednicu za sutra...

putem video linka odrzana sednica ?

deda dzajic ne moze dva dana zaredom da seta ?

ocito je rasulo ....

zalicemo mi za vidicem ....

Tanjga opleo po Piksiju: "Najmanje je bio trener, svuda vidi zaveru"

Screenshot 2024-09-04 at 12.41.29.png

Miroslav Tanjga je do utorka bio direktor sportskog sektora u Fudbalskom savezu Srbije, a onda je zajedno sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem razrešen sa te dužnosti.
Dan nakon toga je žestoko reagovao i izneo neke manje poznate detalje o selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

"Radi zaštite ličnog i profesionalnog integriteta, kao i integriteta FSS ili bar onoga što je od njega ostalo, primoran sam da reagujem i podsetim javnost da je rezultat ostvaren u Nemačkoj za nas bio katastrofalan. O tome sam javno govorio pred nadležnim telima FSS i srpskim medijima, jer je to nepobitna istina, što mi je uzeto za greh“, stoji u uvodu pisma Tanjge, koje je preneo "Sportklub".

Nastavio je da se osvrće na rezultate.

"Taj neuspeh ne može da se brani ucenama, već preuzimanjem lične odgovornosti bez obzira na visine ugovora selektora i njegovih direktora. Sujeta, osionost i nedostatak samokritike preplaćenih “stručnjaka” dovela je do toga da nam se najbolja selekcija za kratko vreme prepolovi. Igrači su bili i ostaju žrtve njegove nestručnosti i arogancije.“

Zatim je još direktnije pričao o Piksiju.

"On se nažalost najmanje bavio trenerskim poslom, igračima i taktikom, a najviše kadrovanjem u savezu. Svuda je video zaveru, sklanjao je sve koji ne misle kao on, a okružio se ljudima koji ga zovu “Mister” i koji hrane prenaglašen ego. I uvek su drugi krivi, svi osim njega.“

Tu je i poruka za rukovodioce.

"Razočaran sam nedostatkom autoriteta predsednika i članova IO da se suprotstave samovolji i ucenama egocentričnog i samozaljubljenog selektora. Kao neko ko se tek vratio u srpski fudbal osećam se zatečeno načinom na koji savez u Srbiji funkcioniše, gde se selektor ponaša kao predsednik saveza, a članovi IO kao puki poslušnici i dizači ruku. Očigledno je da smo za loše rezultate u Nemačkoj jedino krivi generalni sekretar i ja. Ako će ta odluka spasiti srpski fudbal ja sam spreman da platim tu cenu".

Na kraju je zaključio:

"Definitivno, mi imamo odlične igrače, ali i katastrofalno stručno vođenje. Fudbalska javnost to dobro prepoznaje, za razliku od profesionalnih dizača ruku koji to ne znaju, ne žele ili ne smeju da vide. Reprezentativcima želim sreću i uspeh u Ligi Nacija!", zaključio je Miroslav Tanjga.

De la Fuente pred Srbiju: "Igrali su na EURO, bilo ih je veoma teško pobediti"

Selektor fudbalera Španije Luis de la Fuente govorio je pred predstojeće mečeve Lige nacija, koji njegov tim igra protiv Srbije i Švajcarske.

....................

Svaka čast selektoru na respektu repke
Stvar dobrog ukusa je da respektuješ protivnike, iako ih možda ne respektuješ. Ali javna pohvala protivniku se svakako daje.

Inače ja više ne znam koji je kriterijum za naš uspeh. Posle očiglednog neuspeha na EP, neki ga nazivaju i debaklom, koji je relatizovan i maltene je prodat kao uspeh, sve je dobar rezultat. Kada izgubimo od Španije, reći će se igra je bila dobra, skuo smo prodali kožu, evropski je prvak, itd. Ako opet izgubimo od nekih pacera , onda biće svi igraju dans futbal, kompaktan tim i slično kako što je bilo sa Slovenijom.
A kada nemaš kriterijume za uspeh ili neuspeh, onda si osužen da ih ponavljaš.

Kako će Srbija do SP? "Visi" za drugi, a mogla bi i u prvi šešir

Kasnije nego inače, zvanično je obelodanjeno kako će izgledati put reprezentacija ka Svetskom prvenstvu u SAD, Kanadi i Meksiku 2026. godine, odnosno.

..........

Ma samo nek odigramo kako treba ... baš mi je muka svih ovih kalkulacija ...

Srbiji će zbog jednog razloga Liga nacija imati veliki značaj

Novi ciklus Lige nacija mogao bi da ima veliki uticaj na raspored šešira u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Piksi o kapitenu, problemima, otkazima u FSS; "Vidim mnogo mržnje" VIDEO

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi istakao je da njegov tima ima problema pred meč sa Španijom, ali da će bez obzira na sve pokušati da se suprostavi šampionu Evrope.

Piksi saopštio ko je novi kapiten reprezentacije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković na konferenciji otkrio je ko će biti kapiten na meču prvog kola Lige nacija protiv Španije.

..............

Sam si stvorio tu mržnju Piksi ... sam

i pored svih otkaza možemo da sastavimo ok ekipu
petrović
nedeljković milenković simić pavlović
lukić, grujić, živković, samardžić,
jović, ratkov

sve su to igrači koji igraju u ok klubovima ( serija a i premijer liga ) i svi su mladi.. možda večeras vidimo najmlađu Srbiju u istoriji
ništa spektakularno kad se pogleda sastav al nije ni tolko loše
naravno Španija će lagano da dobije večeras ali Španija je trenutno uz Argentinu i Francusku najjača reprezentacija na svetu plus Španci su uigrani već a mi nikada nismo igrali u slično sastavu tako da nema pritiska..

Javio se Rade Bogdanović: "Šestorica fudbalera nisu hteli da igraju, izmislili su razlog"

Fudbalski anallitičar Rade Bogdanović komentarisao je najnovija dešavanja u FSS i reprezntaciji Srbije.

............

E njega sam "jedva" čekao da čujem
рекао ти је истину. знаш и сам не копчаш се на леђа.

врло је јасно да се распадамо . кадровски и свакако.

-оно на европском је неуспех и релано највише захваљујући тактици пиксија. његова кривица.
не правдам играче нити оне тадићеве изјаве, и ово што се сад дешава -бојкот само упакован у разна оправдања.
знамо добро да је сергејов его повређен (испљуван за незалагање и оно претрчавање од 70 метара од стране бека словеније) и да је била за очекивати да струја из арабије (он и митровић) не дођу на окупљање...
сергеј нас је већ ејдном коштао промене селектора који је подсетићу те без њега одвео србију у русију.

-после неуспеха у немачкој , шурбатовић је поднео личну оставку, најавио је.
међутим генерални секретар шурбатовић није потом ево 3 месеца скоро то и подтврдио тј савез није потврдио његову оставку а и он се некако умирио више то није помињао.

када се савез окупио коначно пикси је условио да мора да се расправито око оставке и да се то реши или неће водити репрезентацију против шпаније.

Haos u FSS - Piksi pretio da neće voditi ekipu ako se ne smene Šurbatović i Tanjga​

Preneli smo danas da je putem video konferencijske veze održana sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, a da su na njoj smenjeni generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović i direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga.

Sada "Telegraf" piše da su ove smene došle nakon insistiranja i burne reakcije selektora Srbije Dragana Stojkovića.

Podsetimo, Šurbatović je nakon neuspeha reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj nagovestio svoj odlazak, ali to do toga nije došlo.

Međutim, na sednici koja je održana juče, situacija se promenila. Stojković je zahtevao da se na dnevni red uvrsti rasprava o njegovoj smeni, kao i Miroslava Tanjge.

Stojković je čak i zapretio da neće voditi reprezentaciju na predstojećim utakmicama Lige nacija protiv Španije i Danske, ukoliko se njegov zahtev ne uvaži, navodi "Telegraf".

седница је том пиксијевом уценом сазвана за сутрадан и одржана онлајн путем преко видео линка где је потврђена оставка шурбатовића .

одма се огласује шурбатовић који пљује пискија да се прикрива катастрофа у немачкој. сутрдан се оглсио и његов колега тањга који је такође оплео о нестручном кадру тј стручном штабу који уценама мења руководство. па није пикси терао шурбатовића да да оставку одма после испадања на првенству европе. изгледа је шурбатовић то рекао онако ....

како год немојмо прикривати свето што се дешава у савезу који води олињали деда ''бајден'' тј деда џаја који је ту силом прилика постављен.

ево и изјава тањге после усвајања оставке ген секретара шурбатовића...

Tanjga opleo po Piksiju: Nestručan, najmanje je bio trener!​

„Radi zaštite ličnog i profesionalnog integriteta, kao i integriteta FSS ili bar onoga što je od njega ostalo, primoran sam da reagujem i podsetim javnost da je rezultat ostvaren u Nemačkoj za nas bio katastrofalan. O tome sam javno govorio pred nadležnim telima FSS i srpskim medijima, jer je to nepobitna istina, što mi je uzeto za greh“, stoji u uvodu Tanjginog obraćanja.

Nastavio je da se osvrće na rezultate:
„Taj neuspeh ne može da se brani ucenama, već preuzimanjem lične odgovornosti bez obzira na visine ugovora selektora i njegovih direktora. Sujeta, osionost i nedostatak samokritike preplaćenih “stručnjaka” dovela je do toga da nam se najbolja selekcija za kratko vreme prepolovi. Igrači su bili i ostaju žrtve njegove nestručnosti i arogancije.

Zatim još direktnije po Piksiju:

„On se nažalost najmanje bavio trenerskim poslom, igračima i taktikom, a najviše kadrovanjem u savezu. Svuda je video zaveru, sklanjao je sve koji ne misle kao on, a okružio se ljudima koji ga zovu “Mister” i koji hrane prenaglašen ego. I uvek su drugi krivi, svi osim njega.“

Tu je i poruka za rukovodioce:

„Razočaran sam nedostatkom autoriteta predsednika i članova IO da se suprotstave samovolji i ucenama egocentričnog i samozaljubljenog selektora. Kao neko ko se tek vratio u srpski fudbal osećam se zatečeno načinom na koji savez u Srbiji funkcioniše, gde se selektor ponaša kao predsednik saveza, a članovi IO kao puki poslušnici i dizači ruku. Očigledno je da smo za loše rezultate u Nemačkoj jedino krivi generalni sekretar i ja. Ako će ta odluka spasiti srpski fudbal ja sam spreman da platim tu cenu.“

дакле, ово видим овде у теми нико не ставља а потреса наш фудбалски савез ових дана, и очито је јасно да смо са свих страна у расулу.

нисам подржавао пиксија који је својом тактиком више пута показао да је то дибидус катар и немачка , али нисам ни онај који ће подржати бојкот. јер играчи морјау да се одазивјау. они не командују. то је и сто као када би војни обвезници добијали позив јер им се не свиђа неки војсковођа...

сергеј засбрију ен игра скоро па никако, оно што смо видели у немачкој са словенијом је показатељ тога . ниеј нас једном коштао промене тренера...

овде дакле имамо проблем како са селсктором тако и са играчима. да ли је једино решење да писки оде ово, бојкот ? видећемо.

како год у ку.рцу смо, и то је одраж фсс , који је намештен именовањем џајића а пљувањем видића. сада плаћамо цех тој лакрдији ....

сусрет са европским првацима нам долази у тоталном расулу....

писки одлази, али нови селектор не треба вишедап озива сергеја и митровића. па ни влаховића ако се не опасуљи.

ко неће без њега се мора.

Tako je, slazem se, ali postavlja se pitanje sta je nama ljubiteljima reprezentacije bolje: da pobedimo veceras i tako ispande da Piksi i FSS dobro rade posao, ili da nas naguze jako, pa ce moooozda nesto poceti da se menja....
neće ništa da se menja
Piksi ima ugovor na još dve godine baš jak tako da se ne isplati da se otera
a ove gore lopine čuva znaš već ko..

Back