Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ne znam kako se mjeri jačina nacionalnog naboja i ponosa.
A to što ti zoveš autošovinizam postoji u svakoj državi. Recimo ako netko iz Srbije na SP navija za Hrvatsku, da li je to auto šovinizam? Ako ja navijam za Đokovića, da li sam ja autošovinist?
Auto šovinizam ja vidim u nevladinim organizacijama. Ali ni to nije autošovinizam, jednostavno obavljanje posla za nečije interese. I osobne financijske naravno.
Nije to autoshovinizam navijati za djokovica il za vas....velika je razlika izmedju vaseg drustva i naseg...vi neotvarate bazicna pitanja postoji koncenzus oko neki stvari...kod nas nije tako nazalost....
Mislim da ti vrlo dobro razumes...ali bi da me naljepis da sam zatucani nacionalista....i da relativizujes stvari...a nebi da ucestvujem u tome...

Nije to autoshovinizam navijati za djokovica il za vas....velika je razlika izmedju vaseg drustva i naseg...vi neotvarate bazicna pitanja postoji koncenzus oko neki stvari...kod nas nije tako nazalost....
Mislim da ti vrlo dobro razumes...ali bi da me naljepis da sam zatucani nacionalista....i da relativizujes stvari...a nebi da ucestvujem u tome...
Vjeruj mi da mi nije cilj da ti ljepim bilo šta. Kako ja tebe mogu pretvoriti u zatucanog nacionalista? Uostalom, nisam ni započeo tu temu. Svakako se slažem da politiku treba držati po strani na ovim temama.

Vjeruj mi da mi nije cilj da ti ljepim bilo šta. Kako ja tebe mogu pretvoriti u zatucanog nacionalista? Uostalom, nisam ni započeo tu temu. Svakako se slažem da politiku treba držati po strani na ovim temama.
Pa ne al reko si kako vasi dozivljavaju repku kako nasi?...
A ja sam pokusao da objasnim zasto je to tako...ali dati odgovor na ta pitanja ne mozes bez istorijskih okolnosti i "ulaska u politiku" sto ti zoves....
Ma ne mozes ti mene pretvoriti u nista ili ja tebe...al kazem ako nastavim dalje bice "Bari nacionalista preteruje i slicne gluposti" jos samo fali da mi se ovi moji "progresivni realisti nakace"....

Pa ne al reko si kako vasi dozivljavaju repku kako nasi?...
A ja sam pokusao da objasnim zasto je to tako...ali dati odgovor na ta pitanja ne mozes bez istorijskih okolnosti i "ulaska u politiku" sto ti zoves....
Ma ne mozes ti mene pretvoriti u nista ili ja tebe...al kazem ako nastavim dalje bice "Bari nacionalista preteruje i slicne gluposti" jos samo fali da mi se ovi moji "progresivni realisti nakace"....
U redu. Ali kakvo god stanje u društvu je, Srbija je njihova zemlja. Po meni odnos prema dresu ne bi smio biti upitan. Da kojim slučajem ostvare rezultat na velikom natjecanju, zar trgovi ne bi bili puni?
Kod nas, kako ti kažeš, postoji konsenzus oko nekih pitanja, a opet svaka generacija košarkaša ima likove koji ne žele igrati za reprezentaciju. Kako to? A u istom društvu žive kao i nogometaši.

U redu. Ali kakvo god stanje u društvu je, Srbija je njihova zemlja. Po meni odnos prema dresu ne bi smio biti upitan. Da kojim slučajem ostvare rezultat na velikom natjecanju, zar trgovi ne bi bili puni?
Kod nas, kako ti kažeš, postoji konsenzus oko nekih pitanja, a opet svaka generacija košarkaša ima likove koji ne žele igrati za reprezentaciju. Kako to? A u istom društvu žive kao i nogometaši.
Naravno da bi bili puni...e ovo je zanimljivo...da u baskwtu je obratno....
Tesko malo objasjiti tj mismo izgradili kult na pocetnim osvajanjima...sta ti mislis da je razlog?

Vi drzavu imate tek 30 god cek da je izguslate....

Navodno to je zvanicna prica....
Smisljeno da bi se sve ponovo svalilo na jednog coveka,a nikako na Tumbu i savez.....
Pa u savezu ste vi sns Rupaši, zlo da veceg nema... A tumbica? Sta on moze s krelcima koje savez namece....
Drugo i tumbu su izabrali rupasi u savezu...

Tumba je ivek kreten bio a one titule je osvajao sa ciricem milosevicem curcicem cakarom lrstajicem al nadjom.... Sa njima bih i ja bio sampion..

Pa ali imaju za vise od ovoga a smesni su kao i mi u fudbalu sto imamo vise od ovoga....Mi kad njih mozemo u kosarci potencijalno izvuci...obavezno sam protiv...ne jer mislim da mogu biti zajebani...nego bukvalno ih stalno tuchemo da bi i po teoriji velikih brojeva nas negdje teebali makar jednom izbaciti...
Uvek bude tesno i ako su puno slabiji... Ginu protiv nas....

Fudbaleri vecuu platu imaju, i ocigo su vdci debili....

Naravno da bi bili puni...e ovo je zanimljivo...da u baskwtu je obratno....
Tesko malo objasjiti tj mismo izgradili kult na pocetnim osvajanjima...sta ti mislis da je razlog?
Ja bi se složio da je rezultat dosta bitan. Ali mi smo u košarci imali medalje dok su još igrali igrači stasali u Jugi. Kasnije se košarka sustavno uništavala do ovog danas kada imamo 10-ak jakih igrača i to je to. Tu i tamo imamo bljesak neki, ali jako slabo je to. Drugi razlog je što je kod nas nogomet broj 1 i nitko nije ni blizu. Sva zlata, srebra, bronce iz ostalih sportova zajedno ne mogu se približiti osjećaju koji izazove medalja u nogometu. Nikola Kalinić će do kraja života biti čovjek koji je protjeran iz Rusije. Hezonjinog odbijanja repke će se za 10 godina sjećati 10% ljudi, bolje rečeno nikog neće biti briga. Realno, malo koga je i sada briga. Tako da, rezultati i popularnost nogometa su glavni razlozi po meni. S tim da je kult stvoren u 90ima kad je taj nacionalni naboj bio na vrhuncu i poklopio se sa jakom generacijom, velikim pobjedama i na kraju vrhunskim rezultatom 98. koji je zapečatio status reprezentacije i kod igrača tadašnjih i budućih i navijača.

Ja bi se složio da je rezultat dosta bitan. Ali mi smo u košarci imali medalje dok su još igrali igrači stasali u Jugi. Kasnije se košarka sustavno uništavala do ovog danas kada imamo 10-ak jakih igrača i to je to. Tu i tamo imamo bljesak neki, ali jako slabo je to. Drugi razlog je što je kod nas nogomet broj 1 i nitko nije ni blizu. Sva zlata, srebra, bronce iz ostalih sportova zajedno ne mogu se približiti osjećaju koji izazove medalja u nogometu. Nikola Kalinić će do kraja života biti čovjek koji je protjeran iz Rusije. Hezonjinog odbijanja repke će se za 10 godina sjećati 10% ljudi, bolje rečeno nikog neće biti briga. Realno, malo koga je i sada briga. Tako da, rezultati i popularnost nogometa su glavni razlozi po meni. S tim da je kult stvoren u 90ima kad je taj nacionalni naboj bio na vrhuncu i poklopio se sa jakom generacijom, velikim pobjedama i na kraju vrhunskim rezultatom 98. koji je zapečatio status reprezentacije i kod igrača tadašnjih i budućih i navijača.
Uhhhh pa i kod nas je fudbal broj 1....daleko to zemlja kosarke zbog uspjeha...nije to neka razlika sad....
Pa i kod nas ce Mijatova precka ostati upamcena za sva vremena....A Kalinicevo glupiranje ili pak Jokicevo ono proce...Jos ako donese neku medalju...gurace se pos tepih....

Hm, ne znam baš za ovaj argument. Vi ste bili Jugoslavija, ali kao Srbija, pod srpskom zastavom i himnom niste nastupali nigdje prije 2010.
Skrenucemo u politiku ajd da probam ovo objasniti maksimalno "politicki korektno" da me pokusas shvatiti....Srbi iako se zvala zemlja kako got dozivljavali su je kao svoju(sad bi vi rekli zamena za veliku Srbiju ajd da ne ulazimo u to) ideju Jugoslavije su nosili Srbi pa prvi svetski rat mi smo nosioci bili tog integralnog jugoslovenstva(koje je pomeni istorijski promasaj al to nije tema nije bitno sta ja i ti mislimo)....Potom cak i komunisti kad su dosli na vlast...recimo Cetnicka dijaspora nije volela to...ali njihova deca idalje su dozivljavali Jugu kao svoju zemlju uprkos svemu...Otud i hrvatska dijaspora je znatno vise doprinjela Hrvatskoj u ratu....Radi shvatanja da je "Hrvatska okupirana" to je reicmo u Aus bio i zvanicni narativ Hrvatske dijaspore.... i ideja podsvesna i zelja za Hrvatskom drzavom je vas bio san ostvario se.....Srbi nisu imali tu zudnju takvu...
Razumes sta ocu da ti kazem....

Uhhhh pa i kod nas je fudbal broj 1....daleko to zemlja kosarke zbog uspjeha...nije to neka razlika sad....
Pa i kod nas ce Mijatova precka ostati upamcena za sva vremena....A Kalinicevo glupiranje ili pak Jokicevo ono proce...Jos ako donese neku medalju...gurace se pos tepih....
Znam da je. Ali vama je košarka puno bitnija nego nama. Kao što je nama rukomet bitniji nego vama (isključivo zbog toga što smo u rukometu jaki, makar ga ja osobno pratim od samog početka). Rekao bi da je kod vas puno manja razlika između nogometa i košarke nego kod nas (nogomet- košarka, rukomet, šta god)

Znam da je. Ali vama je košarka puno bitnija nego nama. Kao što je nama rukomet bitniji nego vama (isključivo zbog toga što smo u rukometu jaki, makar ga ja osobno pratim od samog početka). Rekao bi da je kod vas puno manja razlika između nogometa i košarke nego kod nas (nogomet- košarka, rukomet, šta god)
Mislim samo da je to stvar precepcije...jer u fudbalu ste uspesni a to je globalno broj 1..."zasto bi se vezo za basket iako nas samo nerviraju bitniji je fudbal svakako."...
Rukomet je ipak i globalno za klasu ispod bakseta....recimo da imate popolobljen uspeh u fudbalu i basketu...bio bi yi basket itekako bitan....
A da uradis anketu sirom Srbije i Hrvatske...Omiljeni sport mislim da bi rezulat bio 80% fudbal omiljeni a tima istima koji je fudbal ipak bi basket bio broj 2....
Ps znas koliko se kod nas gledala odobjka 90tih i 2000tih ranih dok smo gazili...meni ko klincu imala isti znacaj ko basket jer smo imali asove svetske....cak mozda odbojka za nijansu draza a to nije hila retkost uopste u mojoj generaciji...

Recimo i danas mi je Vanja Grbic olicenje sportiste i legende jedan od najomiljenijih uopste sportista ikada...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back