Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo - profesionalizam pominjem. Ako nisi pročitala, još jednom ću napisati, oni za reprezentaciju igraju za pare. Znači plaćeni su dobro da dođu i igraju fudbal.
Drugo - da li ti hoćeš da opravdaš njihovu nezainteresovanost, ne zalaganje inedostatak želje trenutnim stanjem u državi? Idi sutra na posao. Sedi negde u ćošak, zapali cigaru i ne mrdaj nigde ceo dan. Kada ti šef dođe i pita te šta se dešava, ti mu reci da nećeš da radiš jer si razočarana stanjem u državi ali ćeš svakako dolaziti svaki dan, zahtevati platu ali nećeš raditi ništa. I vidi šta će da se desi. A u našem fudbalu to može. A znaš zašto? Zato što njima niko ništa ne sme da kaže jer će da se naljute i neće više da igraju. E na tom nivou su naši igrači. Kao Nemanja Vidić koji je prestao da igra za reprezentaciju kada se naljutio što ga je novinar pitao kako se oseća posle promašenog penala protiv Slovenije zbog čega nismo otišli na EP.

A ako hoćeš o patriotizmu, možemo i o tome. Onaj koji zbog Vučića mrzi Srbiju kao državu i domovinu, nikada nije ni bio patriota niti ju je ikada i voleo. A da ne bude sad etiketiranja i pogrešnih epiteta, ovo što mi imamo nije vlast, ovo je grupa kriminalaca koja je pred očima celog sveta okupirala jednu državu. To mislim o ovom sistemu i situaciji u kojoj živimo. I još mnogo gore ali ne bih više o tome.
To nikako ne može da opravda moj bezobrazluk, neodgovornost i sve loše stvari koje radim, ako sam takav.

I još jedno, ovakve utakmice, kao ova sinoć, se dobijaju upravo na, da izvineš, "muda", to jest želju i borbenost. A pošto mi to nrmamo, nismo ni imali šta da tražimo.

Sve si pobrkao.

Prvo, vecina tih ljudi ne zivi ovde i ne radi ovde.

Drugo, to sto su oni kao debelo placeni da dodju da igraju kvalifikacije, ja ti garantujem da bi vecina njih platila duplo da ne mora da dolazi jer je za vecinu to tesko smaranje. Ja ti pricam o realnosti a ti o apstrakciji. To su ljudi koji su materijalno obezbedjeni i tamo gde imaju uslove da budu profesionalnci, tamo su profesionalci. Tamo gde nemaju uslove, gde vlada rasulo, gde treba iz nekog svog udobnog zivota da dodju u ovu splacinu od saveza da im krimosi ispiraju mozak, ne mogu biti ne znam kakvi profesionalci i ne znam sta pokazivati. Zato ti je rasulo na svakom nivou jer je to logicna posledica. Zato i svaki nas covek koji ode u neki drugi sistem da zivi i radi, pokazuje bolje rezultate.

Nije to problem Vuciceve Srbije, to je visedecenijski problem srpskog fudbala gde se uvek daje to glupo objasnjenje "nemaju motiva, ne vole zemlju, ne bore se". Ne, mi nemamo kvalitet, nemamo ono sto drugi savezi imaju, red, rad, sistem i rezultat. Borbenost tu dodje tek na kraju, onaj tas koji ce prevagnuti, ali to nije osnova.

Fudbaleri nisu patriote a kosarkasi, odbojkasi ili vaterpolisti jesu. Ne, nego je u fudbalskom savezu najvise kriminala i mafije, ocajno se radi i tu nema rezultata niti iko normalan moze biti ne znam kako motivisan kada uleti u taj osinjak, ponarocito ne neki profesionalac koga je neko tamo u svetu spreman debelo da plati i koji aposlutno ne mora nista da trpi ako ne zeli.

Svaka čast Makedoncima. Bar ću imati za koga da navijam. Mada mi ni susjedi nisu sportski daleko. Čitam , maločas, Vučić najavio promene u fudbalu. Srećom da smo na samom dnu. Dublje da padnemo ne možemo. tako da je svejedno kog će sad majmuna da postavu umesto majmuna Kokeze.

Drugo, to sto su oni kao debelo placeni da dodju da igraju kvalifikacije, ja ti garantujem da bi vecina njih platila duplo da ne mora da dolazi jer je za vecinu to tesko smaranje. Ja ti pricam o realnosti a ti o apstrakciji. To su ljudi koji su materijalno obezbedjeni i tamo gde imaju uslove da budu profesionalnci, tamo su profesionalci.

Ne moraju da dolaze. Pošteno kažu nećemo više da igramo za reprezentaciju(kao Matić) i kraj. A ne ovo foliranje. Nisu oni jedini fudbaleri na svetu koji su materijalno obezbeđeni pa im je igranje za reprezentaciju "smaranje". Ima i onih koji zarađuju i po 10 puta više pa se ne smaraju igrajući na EP i SP.

Sve si pobrkao.

Drugo, to sto su oni kao debelo placeni da dodju da igraju kvalifikacije, ja ti garantujem da bi vecina njih platila duplo da ne mora da dolazi jer je za vecinu to tesko smaranje. Ja ti pricam o realnosti a ti o apstrakciji. To su ljudi koji su materijalno obezbedjeni i tamo gde imaju uslove da budu profesionalnci, tamo su profesionalci. Tamo gde nemaju uslove, gde vlada rasulo, gde treba iz nekog svog udobnog zivota da dodju u ovu splacinu od saveza da im krimosi ispiraju mozak, ne mogu biti ne znam kakvi profesionalci i ne znam sta pokazivati. Zato ti je rasulo na svakom nivou jer je to logicna posledica. Zato i svaki nas covek koji ode u neki drugi sistem da zivi i radi, pokazuje bolje rezultate.

Nije to problem Vuciceve Srbije, to je visedecenijski problem srpskog fudbala gde se uvek daje to glupo objasnjenje "nemaju motiva, ne vole zemlju, ne bore se". Ne, mi nemamo kvalitet, nemamo ono sto drugi savezi imaju, red, rad, sistem i rezultat. Borbenost tu dodje tek na kraju, onaj tas koji ce prevagnuti, ali to nije osnova.

Fudbaleri nisu patriote a kosarkasi, odbojkasi ili vaterpolisti jesu. Ne, nego je u fudbalskom savezu najvise kriminala i mafije, ocajno se radi i tu nema rezultata niti iko normalan moze biti ne znam kako motivisan kada uleti u taj osinjak, ponarocito ne neki profesionalac koga je neko tamo u svetu spreman debelo da plati i koji aposlutno ne mora nista da trpi ako ne zeli.

Kosarka, odbojka i vaterpolo se igraju u 3-5 evropskih zemalja i nigde nisu sport broj 1.
A fudbal se igra doslovno svuda, i ubedljivo je najpopularniji sport u Evropi...
Svi imaju motiv, svi ulazu, i niko nije za zajebavanje.. Stvar je prestiza da se pojavis na fudbalskoj smotri, jer te svi gledaju.

Svaki savez je lopovski, nije to nista svojstveno samo nama, mislis da u Zagrebu sede postenjacine? Ili u UEFI, i FIFI...
U nasoj reprezentaciji je odavno stvorena gubitnicka atmosfera, luzerski mentalitet i pristup, zato ne mozemo nista.

Sve si pobrkao.

Ne sporim ja ništa da je koren problema u savezu, organizaciji fudbala i odnosa države prema njemu. S tim što su i igrači debelo uključeni u opštu neodgovornost i nezalaganje koje im je priušteno i samim tim nikako ne smeju biti pošteđeni kritika.

A fudbal i sport uopšte ne funkcionišu baš tako. Šta je veći motiv (ili bi trebao da bude) jednom fudbaleru od toga da igra na EP ili SP? I da je tako, niko ni ne bi igrao za svoju zemlju već samo za klubove.

I velika Jugoslavija je imala kikseve, prevashodno zbog mentaliteta. Ne da nisu hteli da se bore i igraju kao danas, vecinom strah od pobede i povlacenje, primer polufinale EP 76 na Marakani protiv Nemacke gde od 2:0 dolazis do 2:4 Danas bi pevali da vodimo protiv Nemaca, ali i tada nas je u mnogo boljem vremenu i momentu za fudbal sputavao mentalitet gde smo mogli da ostvarimo mnogo bolje rezultate.

Treba pare usmeravati na kosarku najvise, Kokeza ce ionako namaci budzet. U kosarci je mentalitet uspesno stavljen u svrhu pobeda i kosarkasi su uvek imali herca. Kica-Moka odbojka u odlucujucim sekundama finala svetskog prvenstva u Manili, to je uvek falilo i falice fudbalskim vezarama.

Kosarka, odbojka i vaterpolo se igraju u 3-5 evropskih zemalja i nigde nisu sport broj 1.
A fudbal se igra doslovno svuda, i ubedljivo je najpopularniji sport u Evropi...
Svi imaju motiv, svi ulazu, i niko nije za zajebavanje.. Stvar je prestiza da se pojavis na fudbalskoj smotri, jer te svi gledaju.

Svaki savez je lopovski, nije to nista svojstveno samo nama, mislis da u Zagrebu sede postenjacine? Ili u UEFI, i FIFI...
U nasoj reprezentaciji je odavno stvorena gubitnicka atmosfera, luzerski mentalitet i pristup, zato ne mozemo nista.
Sigurno nisu neke postenjacine ali nisu kokeza. Suker i Savicevic su bivsi poznati fudbaleri i fudbalski radnici sa velikim kredibilitetom i ugledom u UEFA i FIFA. Kokezu (koji nema veze sa sportom jer je tu postavljen od SNS bande) niko ne zna i ne postuje.

Svaka cast pa mozete o treneru savezu po 150ti put da guslate...
Ne treba mi trener ni savez da pobedim jebenu Skotsku! Samo malo muda! E vec od prvog minuta se vidlo da nista necemo uraditi usrali su se koda si im bombu dao umjesto lopte ovakve malodusnosti pickarstva nema nigde....Nek se nose svi u pm brukraju nas na svakom koraku...Nije mi nikoga zao bre ni tog Mitra...promaiso promaiso yebe mi se zao mi je nas ljudi koji gutamo ovo godinama....
Poslednji put na Euro smo igrali kad sam imo 11 godina ******! Posto to nikako neigramo doceko sam kad dodje Euro da me netangira i neosjecam neku prazninu...i gledam ga sporedicno(na svetskom kad nas nema bas osjecam prazninu) posto nas nema na EURU podsvjesno ovo sam poco da dozivaljavam kao neko drugorazredno takmicenje...jos veci je apsurd da su ga toliko prosirili pa je zaista postalo drugorazredno....a sta smo mi tek onda?

Da smo u timu imali od pocetka kataia jovica, pa i rodica da pravi visak u napadu sa leve strane, tedica iz cvolea uz jovica, da gudelj nije bio razdvojen od maksinovica vec vise u sredinu, da maksinovic nije ni primiriso terenu, nesto bi bilo...

Bar nesto...

Nije bas da trener bema uticaj. Ubaci one koji ce gristi, zovk donace igrace. Katai i rodic od prvog minuta.

Bili bi puno brzi i skoti bi bili priterani pred svoju mrezu....

Necemo mi nikada docekati da imamo potaman savez trenera mozda ubodemo nekog kao Antica i poklope se u jednom trenutku neke kockice...a do tad mi "cekaj magrace dok trava ozeleni"...
Mislim da stedimo nase igrace i stalno im pronalazimo alibi u vidu trenera i saveza i tako sebe zavaramo valjda nam tako lakse....
Naravno da izvire malodusnost i depresija iz Tumbe ali to neopravdava ostale....Jel to objasnjava zasto nam je Maldenovic bio najbolji igrac?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back