Mstislav
Stara legenda
- Poruka
- 75.654
Sreca po zdravlje nacije da Kosovo nije otislo na Euro, tek bi tuga do neba bila.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
SMS je igrač sustava. Sustav u reprezentaciji Srbije ne funkcionira, tako da ni SMS ne funkcionira. U rijetkim trenucima kada je sustav funkcionirao, funkcionirao je i SMS (Kostarika, Norveška). On nije igrač koji će bit nosioc, vođa ili nešto slično.Dabogda nas Muslinovo prokletsvo pratilo u narednih 30 godina. E sada nek se priseti svi oni koji su ovde pljuvali Muslina jer ne "igramo lepo" i što ne igra genijalni SMS. Ne možeš da igraš lepo kada ima panjeve od igrača. I panja od selektora. I panjeve u savezu. I panj od države...
Makedonci bolji od nas jbt.
Pa kako drugacije?Sta prdis?
Bilo je bunarenje na mitra, da gol iz 30 prilika... Sms udje na kraj u igru u oslu i da dva evro gola...
Mitrović igra na ostrvu i dosta je postigao golova iz penala pa se pitam obzirom da je i škotima vrlo dobro poznato kako izvodi penale dali je trebao da izvodi penal kada golman Škotske sigurnio ima informaciju kako i gde obično šutira ,nemam utisak daje škotski golman neki specijalista za odbranu penala a i videlo se to kod prethodna 4 primljena gola. imam utisak da je sa dozom sigurnosti pogodio gde i kakav če biti šut. Pre neki dan hajduk je igrao mislim protiv osijeka ili šibenika kada je na kraju imao penal koji bi mu osigurao pobedu i 3 boda, komentar trnera Primorca je bio u stilu nismo imali vremena da radimo na izvođenju penala ,inače Primorac je bio dobar igrač i do sada je u hajduku vodio neke mlađe kategorije pa valjda se i u tim kategorijama vodi računa ko kada i gde izvodi penale. Mislim da kogod daje izvodio peti penal golman škota ga nebi odbranio. Tačno je da su posle bitke svi generali pametni ali eto to je moje navijačko mišljenje!!Srbija ima igraca, ima zelja, no jos nema hemija, ali i to ce doci kad prodze vreme i samo profesionalci radi oko sve toga. Makedonija je imala sreca ove prva godina sa liga nacija da su rangirale ispod realnost pa tako smo sve dobili.
Primorac je to rekao jer su se igrači svađali koji će pucat penal. Nije još odredio izvođače penala.Mitrović igra na ostrvu i dosta je postigao golova iz penala pa se pitam obzirom da je i škotima vrlo dobro poznato kako izvodi penale dali je trebao da izvodi penal kada golman Škotske sigurnio ima informaciju kako i gde obično šutira ,nemam utisak daje škotski golman neki specijalista za odbranu penala a i videlo se to kod prethodna 4 primljena gola. imam utisak da je sa dozom sigurnosti pogodio gde i kakav če biti šut. Pre neki dan hajduk je igrao mislim protiv osijeka ili šibenika kada je na kraju imao penal koji bi mu osigurao pobedu i 3 boda, komentar trnera Primorca je bio u stilu nismo imali vremena da radimo na izvođenju penala ,inače Primorac je bio dobar igrač i do sada je u hajduku vodio neke mlađe kategorije pa valjda se i u tim kategorijama vodi računa ko kada i gde izvodi penale. Mislim da kogod daje izvodio peti penal golman škota ga nebi odbranio. Tačno je da su posle bitke svi generali pametni ali eto to je moje navijačko mišljenje!!
Izvodjenje penala je "specijalnost" kao i svaka druga. Nesto sto se mora svakodnevno trenirati, bar su mene tako ucili dok sam bio omladinac i aktivno igrao fudbal ( 1977 - 1979 ). Medjutim danas to nije slicaj, danas sutira onaj ko ima, ili misli da ima bolji "nervni kostim". Zbog toga dolazi do ogromne kolicine promasenih penala. Kao trener moras odrediti jednog igraca koji ce sutirati penal.Primorac je to rekao jer su se igrači svađali koji će pucat penal. Nije još odredio izvođače penala.
Izvodjenje penala je "specijalnost" kao i svaka druga. Nesto sto se mora svakodnevno trenirati, bar su mene tako ucili dok sam bio omladinac i aktivno igrao fudbal ( 1977 - 1979 ). Medjutim danas to nije slicaj, danas sutira onaj ko ima, ili misli da ima bolji "nervni kostim". Zbog toga dolazi do ogromne kolicine promasenih penala. Kao trener moras odrediti jednog igraca koji ce sutirati penal.
Primorac je tu bio u pravu. Danas mi se smuci kad vidim Crnce da se hvataju za loptu kod penala a ne umeju pas po zemlji da daju.
Njihovi penali obicno i zavrse pored gola ili na tribinama.
Taman htedoh reci da Rajkovic nijedan sut nije procitao. Onaj Skot jeste citao dobro samo sto su ovi nasi sutirali jako, sem Mitra ciji penal neodoljivo podseca na Vidicev protiv Slovenije.Mitrović uopće nije loše ni pucao penal. Golman je to više na mus obranio. Bacio se u stranu pa šta bude i pogodio. Zakon velikih brojeva. Od deset devetorica su pogodili i velika je vjerovatnoća bila da će jedan promašit. Penale su na SP promašivali Stojković, Mijatović, Modrić, Maradona, Van Basten, Baggio. Svaki od njih je na treningu vjerovatno pogodio 95 puta od 100, ali to nije garant da će u najvažnijem trenutku pogodit. Jučer je u penalima problem bio srpski golman. Čovjek se doslovce nije pomaknuo sa mjesta tri puta. Puno je važnije kod penala da golman bude taj koji može pročitat šut. Rajković je loš u tome. Imaš primjer Subašića koji je prosječan golman, ali je majstor za penale. To u ovakvim utakmicama nosi prevagu. Dobar golman.
Taman htedoh reci da Rajkovic nijedan sut nije procitao. Onaj Skot jeste citao dobro samo sto su ovi nasi sutirali jako, sem Mitra ciji penal neodoljivo podseca na Vidicev protiv Slovenije.
Elem Tumba ( Kokeza ) smatra da smo igrali dobro i nismo imali srece a realno i da smo prosli Skote bilo bi nezasluzeno jer su bili bolji celu utakmicu i vise zeleli pobedu... od nasih to nisam cuo, uvek ce ostati sitne duse i prosek koji svako moze da pobedi sa retkim trenutcima inata.
A ništa, nismo uspjeli i čekamo sljedeću šansu.
On je specijalista za petarde i dace taj otkaz tj Kokeza ce mu narediti da ga da posle nekog buduceg blamiranja. Kad se setim ko je sve vodio reprezentaciju pocev od Curcica, Krstajica i sad Tulumba.. pa ne znam zasto se ljudi uopste cude zasto prolazimo kako prolazimo. Ja iskreno nisam razocaran jer sam vec posle 10 minuta igre video da ce dobiti Skoti.. uostalom nije ni prvi a ni zadnji put da se odigra onako bezmudo i jajarski. Za Hrvatsku bi bilo katastrofa da se onako odigra, ali mi smo navikli sem nekih likova koji su umislili da smo jaki ko zemlja + veoma "strucan" strucni stab i savez.Da,svi su pucali jako i dosta visoko pa Škot to nije mogao branit. Mitrović je pucao nisko. Jebga ovaj je otišao na tu stranu i obranio. Da je Škot branio penale kao Rajković da se ne pomakne sa gol linije i ta bi lopta ušla u gol. Tumbaković je *****. Optužio je igrače. To pravi trener nikada ne radi. Neka vidi primjer Zidana. Da je čovjek ko što nije sam bi ponudio ostavku, a ne ovako. I komplet savez.
Naravno da je specijalnost. Ali malo koji igrač tome pridaje pažnju. Tako imamo Messija koji od 10 penala promaši 3, i Lewandowskog koji ih vježba pa čeka golmana i ne promašuje. Ali kod penal serija je najbitnije kakvog golmana za penale imaš, kao što je kolega gore i naveo.Izvodjenje penala je "specijalnost" kao i svaka druga. Nesto sto se mora svakodnevno trenirati, bar su mene tako ucili dok sam bio omladinac i aktivno igrao fudbal ( 1977 - 1979 ). Medjutim danas to nije slicaj, danas sutira onaj ko ima, ili misli da ima bolji "nervni kostim". Zbog toga dolazi do ogromne kolicine promasenih penala. Kao trener moras odrediti jednog igraca koji ce sutirati penal.
Primorac je tu bio u pravu. Danas mi se smuci kad vidim Crnce da se hvataju za loptu kod penala a ne umeju pas po zemlji da daju.
Njihovi penali obicno i zavrse pored gola ili na tribinama.
Da. secam se Andy Brehme-a. Taj dok je sutirao penale bukvalno pishao kocke leda...Dva golmana da su mu bila na crti, ne bi promasio.Naravno da je specijalnost.
Nije Makedonija bolja od Srbije nego im je ovaj retardirani format gdje igra pola Evrope omogućio da se plasiraju na EURO. Najbolji sistem bi bio da dalje idu samo dvije prvoplasirane reprezentacije, a ne ovaj kompletan cirkus sa tom Ligom nacija. Kada se budu igrale sljedeće kvalifikacije za EURO 2024 Srbiji bi najbolje bilo da bude plasirana oko 70 mjesta na Fifinoj ljestvici. Onda će za plasman na Euro igrat sa Makedoncima i Moldavcima. To se pobogu valjda može proći.
On je specijalista za petarde i dace taj otkaz tj Kokeza ce mu narediti da ga da posle nekog buduceg blamiranja. Kad se setim ko je sve vodio reprezentaciju pocev od Curcica, Krstajica i sad Tulumba.. pa ne znam zasto se ljudi uopste cude zasto prolazimo kako prolazimo. Ja iskreno nisam razocaran jer sam vec posle 10 minuta igre video da ce dobiti Skoti.. uostalom nije ni prvi a ni zadnji put da se odigra onako bezmudo i jajarski. Za Hrvatsku bi bilo katastrofa da se onako odigra, ali mi smo navikli sem nekih likova koji su umislili da smo jaki ko zemlja + veoma "strucan" strucni stab i savez.
Igracki na papiru nije, timski million puta bolja od Srbije koja nema ni t od tima. Makedonija je igrala sa reprezentacijama svog ranga i sve ih pobedila, Srbija je na papiru od svih bila jaca bar dva put sa kojima je igrala u Ligi C i barazu i nije uspela da se kvalifikuje. Molim lepo.
A to ne moze tako, Kokeza ce otici samo ako najveci srpski diplomata u istoriji to aminuje. Nije mu uzalud bio telohranitelj. I taj plasman u Rusiju je bio splet srecnih okolnosti, nije Muslin toliko dobar vec je samo manje los. Po.srala nas laka grupa sa Velsom kao nosiocem i jednom Austrijom i Irskom koje su prosek. Elem Muslina nisu trebali smenjivati i da idemo s konja na magarca ali sigurno nije sveta krava. Mi nemamo standardni tim vec se za svaku utakmicu sve to istumba, pozivaju se svakakvi samo da nabiju nastupe za reprezentaciju. Umesto baze od 20 igraca mi ih imamo bar 40 ali gorka je menadzerska kora hleba.Ako Tumbaković ode, a ovi u Savezu ostanu to ništa suštinski ne mijenja. Dok se budu pitali ove mutikaše, a ne struka biće ovakvi rezultati. Ja sam siguran da Srbija sa ovakvim igračima kojima raspolaže mora redovito igrat velika natjecanja. Samo mora biti dobar i autoritativan trener.
A to ne moze tako, Kokeza ce otici samo ako najveci srpski diplomata u istoriji to aminuje. Nije mu uzalud bio telohranitelj. I taj plasman u Rusiju je bio splet srecnih okolnosti, nije Muslin toliko dobar vec je samo manje los. Po.srala nas laka grupa sa Velsom kao nosiocem i jednom Austrijom i Irskom koje su prosek. Elem Muslina nisu trebali smenjivati i da idemo s konja na magarca ali sigurno nije sveta krava. Mi nemamo standardni tim vec se za svaku utakmicu sve to istumba, pozivaju se svakakvi samo da nabiju nastupe za reprezentaciju. Umesto baze od 20 igraca mi ih imamo bar 40 ali gorka je menadzerska kora hleba.