Fudbalska reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma koji Real Madrid , Atletiko Madrid, Monako.......tamo igraju isto koliko i ja , mozda su samo na spisku igraca tog kluba ali realno ne vide teren, takodje nemoj da racunas one koji vise ne igraju za reprezentaciju iz ovog razloga ili onog tipa Bane Ivanovic, Nemanja Matic, Luka Milivojevic , takodje igraci tipa Gudelj, Maksimovic, Vlahovic, Ljajic, Radonjic .........su uglavnom rezerve u svojim klubovima i tek ponekad ulaze u igru, znaci generalno slabo imas nasih igraca koji su ono zvezde u svojim klubovima i koji su nosioci igre, ajde recimo igraci kao Grujic, Kostic, Djuricic, Gacinovic, Lazovic, Stefan Mitrovic su uglavnom standardni, a opet kakvi su klubovi tipa : Herta, Hofenhajm, Hetafe, Verona, Sasuolo, Strazbur , ono klubovi dosta limitiranih mogucnosti i ambicija koji u najboljem slucaju spadaju mozda u neki evropski prosek , ajde Mitar igra odlicno u Fulamu (ali opet igrao je drugu ligu dosad) , Tadic je ajde da kazes zvezda u Ajaksu ali opet i on igra holandsku ligu koja je dosta diskutabilna, itd.
Tako da tesko da mozemo da koristimo taj argument kako imamo igrace u velikim klubovima, evo recimo Hrvati na SP 2018 su imali recimo Modrica koji je bio najbolji igrac na svetu te godine, Rakitica koji je bio standardan u Barseloni, Perisica u Interu, Brozovica isto u Interu, Vrsaljka u Atletiku, Lovrena u Liverpulu, Subasica koji je bio prvi golman u Monaku, itd i oni su mogli da kazu kako imaju igrace u najvecim evropskim klubovima (doduse mogu jos uvek jer nista se drasticno nije promenilo otad), mi ne.

Evo recimo videcemo da li cemo proci Norvesku, daj Boze da ih prodjemo i da napokon odemo na Euro posle 20 godina ali daleko od toga da ce to biti lak i rutinski zadatak, takodje te price kako jedan nas igrac vredi ne znam koliko njihovih isto ne pije vodu jer kad pogledas sastav Norveske generalno njihovi igraci ne igraju u manje-vise nista slabijim klubovima nego nasi , evo imaju onog klinca Halanda koji cuda pravi u Borusiji iz Dortmunda, takodje i kad pogledas ostale igrace gde igraju to su klubovi tipa Sampdorija, Seltik, Rostov, Fulam, Sefild Junajted, Galatasaraj, Trabzonspor, Tuluz, Amien, Nim, Rozenborg,Herta, Hofenhajm..............znaci sasvim poredivo.

E ovako. Da ne bude da sam ostao nedorecen.
Prvo Maksimovic nije nikakva rezerva u Napoliju nego igra maltene standardno. Neka je odigrao i pola utakmica to nije rezerva, niti epizodista..
Veljkovic godinama igra za Werder, kao i Nastasic u Salkeu, a pre toga u Sitiju..

Dalje, Bane Ivanovic svi znamo ko je, legenda Celzija, pre par meseci je kao kapiten podigao trofej sampiona Rusije. Zbog toga ga racunam.
Kolarov isto svetska faca, Lazio, Siti, Roma, sad Inter...
Za Milenkovica su nudili po 40 i 50 miliona, odlican je igrac a ti ga uopste nisi ni spomenuo.

Vidis kako si nefer, prozivas Pavlovica da ne igra u Monaku a stigao je pre neki dan maltene...
Sad sredina terena, Grujic je okosnica Herte, respektabilnog bundesligasa, kao sto je i Maksimovic Hetafea, koji je sa njim vec par godina u vrhu spanske lige..
Pogledaj klubove gde je Ljajic igrao i sakupio meceva i meceva, sve sam krem italijanskog fudbala..

Sergeja isto nisi spomenuo, koliko se za njega nudilo, kako on igra, nisi njega slucajno preskocio.. Zvanicno najbolji vezni u Italiji. Malo li je..
Milivojevic je kapiten stabilnog premijerligasa i izvodjac prekida, i on nije van repke, igrace opet..
Tadicu spocitavas ligu u kojoj igra, a to sto ih je dovuku na plecima do polufinala Lige Sampiona, sam izbacivsi Real Madrid, to nista, a?

Kostic je u top3 asistenata Bundeslige, Gacinovic daje golove protiv Bajerna u finalu kupa..
Radonjic je u sezoni dao 7 golova za Marsej, kao i Vlahovic 6 za Fiorentinu, koliko taj Vlahovic ima godina?
Luka Jovic je dao vise golova od Azara, a u isto vreme su dosli, sta ti mislis da je on slucajno u Realu, pa kako je igrao u Ajntrahtu???

Igrace Jovic tako ponovo i on jeste svetska klasa.. Sto se tice Mitrovica, kazes druga liga, ali evo sad vec pretprosle sezone je u prvoj ligi Engleske dao 12 golova, sta cemo sa tim..? I ti sad meni reci kad sve ovo stavis na papir da smo mi neki prosek i nivo Finaca, Bosanaca, Grka, Norvezana, pa i tih Rusa, Ukrajinaca i Turaka.... Sve sto ti pises ja se slazem za nasu igru i rezultate, ali po kvalitetu igraca smo oko 10-og mesta u Evropi..

Petak izdominiro temu...Petak brate zamisli da se ove ekipa zive Paragvaj recimo...ti bi im predvidjo polufinale svetskog...
Srbiji sve fali sve ali apsolutno sve sem igrackog kadra...to "sve" je za analizu a ocena da nam je igracki kadar najveci problem kako se ovde apsotrofira je tragikomicna...

Ljudima je Mitrovic "krampa" a lik ce biti najbolji strelac svih vremena pokraj svih tih silnih imena pri tome lik ima 25 godina! A Sergej je stigao da dobije priznanje najboljeg veziste u Italiji a covek je do sada skupio celih 15 nastupa za repku! 🤣🤣 i onda je zakljucak da imamo "krsh igrace" 🤣🤣🤣

Ljudima je Mitrovic "krampa" a lik ce biti najbolji strelac svih vremena pokraj svih tih silnih imena pri tome lik ima 25 godina! A Sergej je stigao da dobije priznanje najboljeg veziste u Italiji a covek je do sada skupio celih 15 nastupa za repku! 🤣🤣 i onda je zakljucak da imamo "krsh igrace" 🤣🤣🤣

A najjaci argument koji je vadio Petar Petrovic kad je reko za Mitra, ih jaka stvar sto daje golove, kad se samo na njega igra.. :D
Ali uvek prvo ide ona prica druga liga, pa kad ih podsetis da je i u prvoj ligi dao 12 golova za Fulam onda kao pa sta, samo njega gadjaju, ko ce drugi ahaha

Nepostoji ekipa koja toliko podbacuje toliko nesrazmerno u odnosu na igracki kvalitet kao mi! To je prosta cinjenica...Prica kako je problem u njihovom kvalitetu je povrsna glupost...To ne znaci da je Srbija svetska klasa! To niko netvrdi ovde Sotir je kilometre ispiso ali to ne vredi jer ga je vecina svrstala u kategoriju "neobjektivnog mitomana"...Apsolutno se nebi smeo dovodi plasaman upitanje i morao bi biti objektivan cilj prolazak grupe...to je objektivan kvalitet srbije po "igrackom kadru" razlozi sto nije tako sigurno nisu "nedostatak kvaliteta"...

Kriminalna drzava, jos kriminalniji savez, menadzerisanje, igraci koji jure starlete, nemanje nacionalnog naboja, promena tri imena drzave u 15 godina, dve verzije grba i zastave, promena boje dresa. Tesko se od toga pravi neki uspeh i kult reprezentacije.
Plus autoshovinizam koji trese naciju i kompleks nize vrednosti....Pa kad je dobar dio nacije takav zasto bi se igraci bili drugaciji? Konkretno ti nezasluzujes nimalo bolju reprezentaciju ovo sto gledamo je bas stanje tvoga uma...

Bari sad ces da vidis kako ce svi da promene plocu, evo Mstislav prvi, juce su lajkovali petakove postove o ultra mocnim Fincima i preslabim srpskim prosecima, a sad se tera vodenica na savez i menadzerisanje.. Znas zasto? Jer je moglo da im prodje dok je Sotir sam, cim je jedini mora da je lud, sad kad si me ti podrzo i posle ovog mog istupa verovatno ce biti tajac.. @Truman @Petar_Petrovic @jos_1_5ak Jel tako??

PS. Da se ne izvuce iz konteksta, naravno da nas kanali i savez i menadzerisanje, ali ovde se prica o necemu drugom..

Poslednja izmena:
Konkrertno tvoja i moja reprezentacija sa plavim dresom i sest buktinja je podarila radosti sto ova danas i sve naredne jos dugo, dugo nece.
Netacno ta reprzentacija stare juge je bila igracki jaca za klasu...A kiksala je koliko i ovi samo malo im pogledaj rezultate...pa bi mogli da kazemo da je u tom i vise razocarenje....a sto se tice konkretne radosi naciji vise su klinci sa novog zelanda doneli radosti nego stara juga za 50 godina!

Tebi su Kostic i Radonjic evropski vrh, takvih u evropskim selekcijama i klubovima ima na hiljade. :per:

Ne lupetaj i ne izmisljas, nikad u zivotu nisam napisao da su evropski vrh. Zasto lazes i podmeces takve gluposti?
Da li je Kostic u top3 asistenta nemacke lige? Da ili ne? Da li je Radonjic dao u sezoni 7 golova za drugoplasirani tim francuskog prvenstva? Da ili ne?

Ta reprezentacija jeste kiksala i mogla je da ostvari jos bolje rezultate, ali kada je sazrela za najvise domete desio se raspad zemlje. Hrvati su 98 osvojili bronzu sa gro igraca iz Cilea 87 i Italije 90-te, da su svi bili na okupu ko zna sta bi na kraju bilo. Uzeli bi bar jedno evropsko i igrali finale mundijala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back