"Imati “prijatelja s povlasticama” danas nije ništa čudno -pišu neki portali..
Sama činjenica da sutra ne morate nazvati jedno drugo i pitati kako je bilo na poslu za neke predstavlja oslobađajući osećaj.
Mnogim ženama se možda čini nemoguće da imaju takav odnos sa muškarcem bez uplitanja emocija....”...itd..
Pa?..da li je moguce, sta mislite?..
To što nešto većina radi, ne znači da je to dobro. Ja mislim da su ljudi danas odlepili, da su mnogo površni i zadovoljavaju se površnim stvarima, kratkotrajnim vrednostima. Maltene, kao da idu linijom manjeg otpora, bez strpljenja, razumevanja da za neke stvari treba vremena. Brz net, brza kafa, brzo studiranje, sve bi brzo i sve bi odmah. A sve te brze stvari, što se mene tiče, su na nekakvim staklenim nožicama. K'o kineska igračka koja se raspadne posle 3 dana. Meni je to gubljenje vremena i energije.
Ljudi su otupeli od emocija i sistem vrednosti je poremećen.
Na kraju se sve svede na to da svi mi naposletku poželimo da imamo nekog samo svog, nekoga koga ćemo da volimo, nekoga sa kim ćemo da radimo one naizgled najobičnije svakodnevne stvari, da imamo porodicu (kakva god ona bila). Sve na kraju dođe na to da niko ne želi da ostane sam, a ako se skače iz kreveta u krevet i ide od osobe do osobe, na kraju samo možeš ostati sam.
Nikad nisam razumela to. Uvek sam samo htela nekog da volim i da neko voli mene. I ne može mi niiiko dokazati da je bolji se's sa 3 različita tipa nego sa jednim koga znate u dušu i gde se's dobija 10 različitih dimenzija od emotivne, preko fizičke, pa smeh, sprdnja, zajebancija, priča, kuntanje, klopanje, izmotavanje...
Meni su osobe koje tako "skakuću" osobe koje su emotivno nezrele, da ne kažem osakaćene ili primitivne (ne u smislu seljačizma, negou smislu životinjskog i iracionalnog).