sokvisnja
Iskusan
- Poruka
- 5.908
Nepoznati su ljudi, ali tko ce udovoljiti opasnim cicama sa foruma...
Elem, u pitanju je zena od 45 g i muskarac par godina vise. Taj odnos traje oko 6 god. Ona je razvedena i ima sina od jedno 15-ak g, a on nije ozenjen. Kretali su se u istom drustvu i koliko znam nisu pokazivali neke simpatije dok je bila udata. Po njenoj prici, sve je krenulo posle njenog razvoda sa sms-om i zavrsili su u krevetu posle par meseci. Vidjaju se jedno dva do tri puta nedeljno, a redovno se cuju preko fona. Naravno, i dalje se izlazi u istom drustvu u kraju. Ne idu zajedno na more, ali ponekad se vidjaju na kafi ili rucku na drugom kraju grada. Sedeci u zajednickom drustvu niko ih i ne provaljaju, a i ja sam ih gledao par puta i da ne znam celu pricu mislio bih da tu nema nista. Po prici, njoj to odgovara jer nema nikakve obaveze prema njemu, a kaze da se lepo slazu u krevetu i da se u istom isprobavaju razne "aktivnosti" na zadatu temu.
To sto njih dvoje imaju je veza u kojoj verovatno postoje i emocije. A to sto ona nece obaveze prema njemu, to je zbog toga sto zena ima dete, zivot iza sebe, ne zeli opet brak i suzivot, hoce da ima neku figuru u zivotu, coveka sa kojim ce da izadje, zadovolji neke emotivne i seksualne potrebe i to je skroz razumljivo jer ima drugi fokus, svoje dete. A totalno je drugacija situacija kada to radi slobodna, mladja zena, koja nema drugi fokus a to joj je ideal ili krajnji domet odnosa sa muskarcima (prica koja se provlaci kroz ceo zivot).
Ne pratiš radnju, na ovom pdf-u to ne postoji.
No... rasprava je malo eskalirala kada je dovođen u pitanje takav odnos i motivi žene u njemu, psihoanalizirana njena ličnost, krojeni emocionalni defekti itd... što naravno rezultira osudama. Jer to je ono što ljudi rade kada se suoče sa nečim što ne razumeju. I sve što na to valjda ljudi pokušavaju da kažu jeste da takav odnos jeste moguć, da čak nije ni toliko neuobičajen i da on ne personifikuje ništa loše.
Poenta je, i valjda ćeš me Perfektna sad razumeti... 100 ljudi - 100 ćudi. Nekad se ne moraš ni truditi da shvatiš, da bi nešto prihvatio. To je tolerancija.
Nema potrebe idealizovati stvari koje su u praksi mnogo surovije nego sto zvuci teoretski. Ima svetlih primera ali ih je malo, jer su takvi odnosi nespojivi sa ljudskom prirodom, osnovama ljudske atrakcije. Samo sto ljudi vole da romantizuju i predstavljaju stvari lepsim nego sto jesu. Da, ima svacega, ali ima i toga da ce retko ko da prizna da to radi zato sto ne moze bolje, a hteo bi.