Francuski buldog

@gagasf (i mimi's mom koja se slaže od reči do reči u prekoru :) ) u pravu si pitanje je opšte i uspeo sam da nađem dosta odgovora. Da preplatim lošeg se najviše i bojim jer nije strašno platiti kvalitet. Iz ove perspektive je najgore kada odraste da vidim da to nije to. Onda nema nazad jer ipak je to ljubimac. Nadam se da neću biti jedan od onih koji kukaju i žale se da su prevareni :). Držite mi fige.

@bakyy E znači deluje ti fino, to je dobra vest. Tražio sam i sliku od napred da sve bude jasno. Ako to bude u redu uskoro idem da ga pogledam. Ne mogu da otvorim tvoj link, ako možeš postavi jer bih voleo da vidim tvog Adoma

Stvari se brzo dešavaju. Prodato sve sem najmanje lepog belog sa depigmentacijom nosa sa slike koju sam okačio. To neću. Ovi drugi odgajivači koji se spominju u temi da su ozbiljni mogu tek za par meseci da dobiju štence, tj 4-5 meseca kada se odradi oplodnja i sve po redu. Nisam očekivao kupovinu kao da kupujem čokoladu na keca, ali ovo je malo na granici mrcvarenja. Kao da kupujem stan a ne psa :D

Šta mi je dalje činiti? Gde da idem da tražim kuce?

Stvari se brzo dešavaju. Prodato sve sem najmanje lepog belog sa depigmentacijom nosa sa slike koju sam okačio. To neću. Ovi drugi odgajivači koji se spominju u temi da su ozbiljni mogu tek za par meseci da dobiju štence, tj 4-5 meseca kada se odradi oplodnja i sve po redu. Nisam očekivao kupovinu kao da kupujem čokoladu na keca, ali ovo je malo na granici mrcvarenja. Kao da kupujem stan a ne psa :D

Iskreno, ja ne razumem ovo tvoje: "Nisam očekivao kupovinu kao da kupujem čokoladu na keca, ali ovo je malo na granici mrcvarenja. Kao da kupujem stan a ne psa :D" :)
Ne ocekujes kupovinu na keca, ali mora biti odmah!!!!! Ako nije odmah... onda je mrcvarenje.
Ja licno to gledam malo na duze.. kupujes psa za period od dugi niz godina, a s obzirom na tvoje komentare, mlad si decko, pa mi nije jasno gde gori!!!? Ne vidim razlog zasto mora biti sad i odmah. Sacekaj malo, sta je period od 4-5 meseci za nesto sto zelis:) Uostalom, do tada ces jos dosta nauciti o psima, pa ce i biti mnogo teze, prevariti te ;)

@bakyy E znači deluje ti fino, to je dobra vest. Tražio sam i sliku od napred da sve bude jasno. Ako to bude u redu uskoro idem da ga pogledam. Ne mogu da otvorim tvoj link, ako možeš postavi jer bih voleo da vidim tvog Adoma[/QUOTE]

postovi 41, 42, 43, 44 na ovoj temi

Au što je bio sladak i kada je bio mali, a i sada je. Super si izabrao primerak. Kontaktirao sam osobu za koju si mi dao indicije na pp, pa ćemo se čuti danas da mi pojasni neke stvari. Nadam se da ćemo se dogovoriti i da ću okončati potragu za psom uskoro.

Dobio sam novu ponudu za 350, navodno od oca šampiona i kvalitetne majke. U pitanju je žensko. Kako vam se čini i pošto je preko oglasa, da li postoji realna šansa da i pored rodovnika ispadne da je mešanac ili tako nešto loše, tj da nije od tih roditelja. Hvala.
nova_ponuda.jpg

Zdravo,
Ocekujemo leglo,za nekih dve nedelje.Roditelji su izuzetnog kvaliteta,otac multi sampion,uvezen iz Rusije.Majka 1 cacib,3x cac .Rodovnike roditelja mozete pogledati na sledecoj adresi http://ingrus.net/frbull/en/testmating.php?female=53306&male=24557
Za sve informacije mozete pozvati na tel. 0649446558
:)

Kvalitetan FB po tim cenama :) Ne razumem kako se moze poverovati samo u to !!!!! Svako ko se bar malo raspitivao o toj rasi znaci da se 95% posto ako ne i vise fb pari vestackom oplodnjom koja narvno kosta,zatim carski rez..opet nek bude 95% kuja se koti carskim rezom....a tek to veterinari ne rade za dzabe,nego se debelo plati.....rodovnik kosta oko + - 15 e i vakcina,revakcina jos jedno 20 e a gde je parenje koje se placa ili se daje stene,ma i da je skroz za dzabe,samo gorivo da odete do muzjaka,jedno 2 puta....a gde je progesteron koji se radi sigurnosti radi minimum 2 puta..to je jos jedno 20 e a da ne racunam da kuja jede,stenci takodje.....kotilice,ciscenje od parazita.....i na kraju ocekujete da stene koje kosta ispod 200-300-400 e bude vrhunsko ! :D Meni je iskreno jako zao mladih i neiskusnih vlasnika koji gledaju da ustede pri kupovini i na kraju plate (sto bi se reklo) na cupriji ! Razumem da zele kucnog ljubimca ali buldozi definitivno nisu rasa koju zelite imati samo da bi imali....Bolje je malo sacekati,raspitati se o toj rasi,pogledati oca i majku stenadi,pogledati njihovo poreklo... :);)

Drugari, nabavila sam zenkicu Francuskog buldoga, i treba mi neko ko ima iskustva sa njima. Svakakvih pitanja imam, i ne mogu da verujem da su ovoliko osetljivi na sve... :S
Imam i Francusku pudlu, ali on je pojam zdravog i jakog psa u odnosu na ovu malenu.
Ako je neko voljan da mi odgovori na par pitanja, nek se javi...
Hvala unapred :)

ja ne znam odakle ova fama da se francuzi pare vestackom oplodnjom?odakle takav procenat i nebuloza?svi moji buldozi i buldozi ljudi koje poznajem zaceti su prirodnim putem,i ostenjeni isto tako.slazem se da je po nekad neophodan carski rez,ali vo da se pare vestackom oplodnjom....pa oni imaju sasvim normalan nagon na parenje kao i sve druge rase svasta.
ne mislim da sam vrhunski strucnjak ali poznajem dovoljno dobro rasu i probleme s obzirom da gajim buldoge iz ljubavi a ne nikako kao ovi kasapi tzv odgaivaci

Dobio sam novu ponudu za 350, navodno od oca šampiona i kvalitetne majke. U pitanju je žensko. Kako vam se čini i pošto je preko oglasa, da li postoji realna šansa da i pored rodovnika ispadne da je mešanac ili tako nešto loše, tj da nije od tih roditelja. Hvala.
Pogledajte prilog 274348

rodovnik nije nikakva sigurnost da je pas vrhunski,na zalost rodovnici se jako lako prave i prodaju preko neta itd za 50 eura mozes nabaviti kakav god hoces rodovnik.
drugo ni cena nije nikakav dokaz da je u pitanju vrhunsko stene,niti da ce biti zdravo.ja sam jedno stene kupila iz sazaljenja jer je bilo u uzasnim uslovima,danas je ta zenka najlepsa po svim standardima,mnogi su mi je trazili za svoje muzijake,pa i neki ciji su primerci i po 1200 eura .poenta je jasna

Ovo je Tamara. Naš ljubimac.

Moj sin je obožava, a i meni je toliko prirasla za srce da smo 24 sata zajedno. Ujutru prošetamo, pa idemo malo na posao. U podne. opet, kraća šetnja. Pa opet na posao, a uveče smo na platou sa ostalim drugarima.

Plniram da kupim fb.Zanima me koliko kosta njegovo mesecno odrzavanje,vterinar,hrana itd...
Dobra stvar je da su troškovi najveći u prvih 6m i ,od prilike su oko 50e mesečno.
Nakon toga su oko 30e za prosečno održavanje bez nekog preteranog povređivanja i bolesti (što nije moguće predvideti). Međutim, pravilnim držanjem i ishranom moguće je mogućnost povređivanja i bolesti svesti na najmanju moguću meru.
Međutim, ako želiš malo da izlažeš i da pariš troškovi rapidno rastu.

Poslednja izmena:
Ma to je bila neka emisija gde su pomenuli kako je to treca rasa po zastupljenosti u Njujorku .
Eto rekose i kako su nastali ukrstanjem Engleskog buldoga i . . . francuskog. .. . .. .. ( jbemli ga , sad ne mogu da se setim pa da ne lupetam jos vise .)
Pogodna su rasa za urbane sredine i stanove jer su slabo aktivni , i ne zele preterano da se krecu a kamo li da potrce . ( cak je bila i jedna scena gde grupi pasa bacaju lopticu , ovi ostali se polomise da je uhvate a francuski buldog ni da trepne . )
Zbog pomenutog ukrstanja gena , skelet i misicna masa su takvi da su losi ili nikakvi plivaci ?, hrcu dok spavaju ( spljostena njuska ) i pomenuse da se ne razmnozavaju prirodnim putem .???
Verovatno nisam dobro cuo ili razumeo , zato sam i pitao ovde jer ni sam nisam poverovao .
zao mi je sto ne mogu opet da nadjem pomenutu emisiju , strana je i uvek govore o 10 najreprezentativnijih rasa passa po raznim osnovama .
PozZz . . .

Back