Francuski buldog

Ja sam se odlicila za engleskog buldoga. Definitivno, treba da mi stigne iz Italije. Kazite mi molim vas, taj pas je rodjen sa malim repom ili mu je secen i cime hranite vase pse, da bi bili lepi i napredni? Planiram u skorije vreme da imam bebu,a koliko znam buldozi su zaljubljeni u njih, jako su pitomi i nigde nisam nasla da je neko imao problema sa njima.

Ja licno naj vise volim svoje pse da hranim prirodnom hranu i hemiju-granule koristim samo u slucaju da bas,bas nemam vremena da kuvam. Manje pse hranim govedjim i pilecim mesom,pirincom,jajima,tunjevinom,jednom recju svim sem sa svinjetinom i bobicastim povrcem.
Vece pse,tj. sopove hranim na isti nacin sem sto odraslim psima nedajem cisto govedje i pilece meso (jer su veliki i mnogo bi kostalo) vec im dajem ociscene govedje zeludce,pileca ledja i mlevene pilece otpatke (ali treba da se pazi kako je to samleveno,da ne bi bilo sitnih ostrih kostiju) uz sve ovo i povrce ponekad dodam i stari hleb ali iskljucivo sa kuvanom hranom.

Jednom recju mozes sve da kuvas (kolko ti radi masta i naravno koliko si spremna da odvojis vremena za ovakav poduhvat :)) sem bobicastog povrca i svinjetinu ne preporucujem.

pozdrav svima na forumu za pocetak
posto vidim da ima dosta ljudi sa iskustvom o ovoj rasi , pa me konkretno zanima posto hocu da kupim jednog fb koji ima predispozicije da bude sampion tj da je iz jakih krvnih linija i sada sam kopao po netu i trazio odgaivacnice i mislim da su ROYAL LASZATTI i Sirmium Kids jedne od poljih ako ne i najbolje odgaivacnice bg kod nas?
jel ima neko iskustva sa ovim odgaivacnicama ? i jel znate koje su cene fb kod ovih odgaivacnica?

dobra odgajivacnica i dobri roditelji ti nista ne garantuju ali imas velike sanse da dobijes dobrog psa. ponekad pet pasa iz legla budu potpuno razliciti tako da treba da znas da odaberes stene. psi zy SK su ok i cena im je ok za nase trziste dok su cene iz RL paprene i vecina pasa ide odgajivacima i u inostranstvo, tesko se stize do njihovog psa. pozz

http://www.nimimihouse.com/
evo ti link jedne od najboljih kod nas. Nalaze se u Zemunu i FB se bave poprilicno, Vlasnik je Nikic Miodrag, jedan od nasih boljih kinoloskih sudija, i pre svega jako dobar covek.
Inace, tesko da se mogu sloziti s Bakyy-jem da dobri roditelji ne garantuju dobre potomke. Naravno, u svakom zitu ima kukolja, ali je mnogo redje da u kukolju bude dobro zito.
Zato, obrni Nikica i pitaj ga sta ima trenutno. Dobar odgaivac sa velikom sigurnoscu ti moze reci koje stene je perpspektivno, a koje nije.

ja sam lepo rekao da se i od dobrih roditelja moze pojaviti kukolj,
a odgajivac mora prodati i ono stene koje nije perspektivno i zato moras ti da znas da izaberes stene.

negde nize nalaze se slike mog francuza ciji je otac iz nimimija

pozz

hvala na savetima
baky video sam kuče lepo je...
još jedno pitanje , koliko treba da bi se mogao proceniti "kvalitet" šteneta ? i dali posto se ja nerazumem i postoji velika mogucnost da cu pogresiti pri odabiru steneta da nađem nekog sudiju za fb recimo oni su mi prvo pali na pamet , da ide samnom kada budem birao stene?
hajdete ako znate dajte jos neku odgaivacniicu zvacu za koji dan odgaivacnice pa cu videti...

iz prakse potvrdjeno, idealni su za stan, moj francuz za godinu dana nije napravio ni jedan dinar stete, brzo je naucio gde obavlja fizioloske potrebe, nema nikakav miris (osim sto prdi) i podnosi samocu od nekih 8 sati dnevno, e posle se za lepi ko cicak

ako imas mogucnosti da povedes nekoga, bilo bi odlicno. Ako ga ti biras sa dva meseca kada se preuzima stene, neces mnogo videti, ali ces ga sigurno voleti.
na sta treba obratiti paznju: da nije tunjav, tj da je relativno zivahno stene, da nema bas dugu njusku, da ima okruglastu, siroku glavu, da nije mnogo tanak i dugacak, da mu nogice nisu bas tanke i duge kao kod lovackog psa, i sve to ako imas mogucnosti da biras jer francuza ima malo na trzistu i obicno dobijes mogucnost da uymes ili ne uzmes ponudjeno stene, a kad vidis bilo koje ostanes zatecen njihovom lepotom i kupovina je obavljena.
u svakom slucaju ako i nije bas iylozbeni primerak, medjusobna ljubav je neopisiva.
u tuznom , sumornom, i dosadnom zivotu sve se menja dolaskom francuza

hvala na savetima
baky video sam kuče lepo je...
još jedno pitanje , koliko treba da bi se mogao proceniti "kvalitet" šteneta ? i dali posto se ja nerazumem i postoji velika mogucnost da cu pogresiti pri odabiru steneta da nađem nekog sudiju za fb recimo oni su mi prvo pali na pamet , da ide samnom kada budem birao stene?
hajdete ako znate dajte jos neku odgaivacniicu zvacu za koji dan odgaivacnice pa cu videti...

E ovako... Kao prvo PRAVOM uzgaivacu nije u interesu da ti proda izlozbenog psa i da to on ne bude. PRAVI uzgaivac jako brzo vidi kvalitet/nekvalitet psa i kao takvog ga prodaje. Inace, Zato sam ti i preporucila Nikica, jer je on jedan od takvih, nece ti prodatti pet kvalitet a naplatiti shou psa. Izmedju ostalog on je i kinoloski sudija bas za IX grupu kojoj i pripadaju Francuzi.
A inace, ja kad kupovah stene, dobih i ugovor, gde mi se garantije kvalitet istog tog steneta. U leglu je bilo 5 stenaca i od tih pet samo je jedno bilo izlozbeno, ostali su otisli kao ljubimci.Pricam uopsteno i o dobrim uzgaivacima, ne o opstepoznatim stancerima koji ti stene isporucuju na adresu.

E ovako... Kao prvo PRAVOM uzgaivacu nije u interesu da ti proda izlozbenog psa i da to on ne bude. PRAVI uzgaivac jako brzo vidi kvalitet/nekvalitet psa i kao takvog ga prodaje. Inace, Zato sam ti i preporucila Nikica, jer je on jedan od takvih, nece ti prodatti pet kvalitet a naplatiti shou psa. Izmedju ostalog on je i kinoloski sudija bas za IX grupu kojoj i pripadaju Francuzi.
A inace, ja kad kupovah stene, dobih i ugovor, gde mi se garantije kvalitet istog tog steneta. U leglu je bilo 5 stenaca i od tih pet samo je jedno bilo izlozbeno, ostali su otisli kao ljubimci.Pricam uopsteno i o dobrim uzgaivacima, ne o opstepoznatim stancerima koji ti stene isporucuju na adresu.

Ovo je tačno, znam za dosta slučajeva kućne dostave štenaca, kad nemaš priliku da vidiš u kakvim uslovima odrastaju i da sam odabereš štene a sve mi to "smrdi" na farme. Pa i to sa ugovorom je odličan potez, dokaz odgovornosti odgajivača.

Tacno, tacno i tacno!

Trazim psa koji ce pre svega biti zdrav, tj koji je od prvog dana imao pravu negu i pravilan odgoj.

Citajuci po forumima slucajno upoznam jednu divnu zenu koja je ponosna vlasnica englekog buldoga vec skoro dve godine, na svu srecu naisla je na pravog odgaivaca i kupila psa, koji do dana danasnje ide samo na vakcinacije kod veterinara. Ta zena Sandra koja je iz Subotice mi je objasnila neke cake oko kupovine psa i ukazala na moguce prevare od strane "odgaivaca".

Prvo nasta mi je ukazala bilo je da obidjem vise mesta i da se sto vise informise o tim odgaivacima.

Drugo, da obratim paznju na uslove u kojima psi zive, kakva im je voda, hrana, mesto gde spavaju. I mnogo drugih stvari tipa poreklo psa, urodjeni zdravstveni problemi, meko nepce, njuska, noge i uopste izgled psa. I nikako kupovina bez papira. Vecina odgaivaca koji su posteni daju i garanciju na kvalitet svog psa.

Obisla sam dve odgaivacnice i ostala bez teksta. Videvsi francuskog buldoga koji je napolju na kisi na 10 stepeni, vezan kanapom a ne povocem, pas kome je kanap odrao krzno oko vrata od trenja, koji jede neke pomije hleb i iskorisceno ulje od przenja, kome u vodi za pice pliva lisce i neki kaljavi otirac na kome spava. Ja sam ostala zgranuta i plakala sam. Doticni gospodin ako gospodinom moze da se nazove bezobrazno mi je ukazao na to da ja nemam pojma sta je briga o psu i da to nije nista strasno na sta sam mu ja od srca rekla da se nosi u pm. i da ce dobiti batine ako jos jednu rec progovori. Na njegovu srecu ucutao je. Takodje sam mu rekla da bi ga vezala za kuku od kola i vukla po betonu da vidi kako je to lepo i da to tako treba.

Ako neko voli psa i sazivi se sa njim kao da je beba a ne pas onda sam to ja. Trazim zensko stene francuskog buldoga svetlo bez, belo ili crno nebitno je, samo da nije sareno, starosti oko dva meseca. Ako neko ima stence neka mi javi. Ovde sam na forumu nasla odgaivaca Nimimi house ali mi se niko nejavlja. Tako da Vas molim da mi javite i jedva cekam da ga kupim, naravno sa papirima.

Pozdrav svima :cmok2:

Tacno, tacno i tacno!

Trazim psa koji ce pre svega biti zdrav, tj koji je od prvog dana imao pravu negu i pravilan odgoj.

Citajuci po forumima slucajno upoznam jednu divnu zenu koja je ponosna vlasnica englekog buldoga vec skoro dve godine, na svu srecu naisla je na pravog odgaivaca i kupila psa, koji do dana danasnje ide samo na vakcinacije kod veterinara. Ta zena Sandra koja je iz Subotice mi je objasnila neke cake oko kupovine psa i ukazala na moguce prevare od strane "odgaivaca".

Prvo nasta mi je ukazala bilo je da obidjem vise mesta i da se sto vise informise o tim odgaivacima.

Drugo, da obratim paznju na uslove u kojima psi zive, kakva im je voda, hrana, mesto gde spavaju. I mnogo drugih stvari tipa poreklo psa, urodjeni zdravstveni problemi, meko nepce, njuska, noge i uopste izgled psa. I nikako kupovina bez papira. Vecina odgaivaca koji su posteni daju i garanciju na kvalitet svog psa.

Obisla sam dve odgaivacnice i ostala bez teksta. Videvsi francuskog buldoga koji je napolju na kisi na 10 stepeni, vezan kanapom a ne povocem, pas kome je kanap odrao krzno oko vrata od trenja, koji jede neke pomije hleb i iskorisceno ulje od przenja, kome u vodi za pice pliva lisce i neki kaljavi otirac na kome spava. Ja sam ostala zgranuta i plakala sam. Doticni gospodin ako gospodinom moze da se nazove bezobrazno mi je ukazao na to da ja nemam pojma sta je briga o psu i da to nije nista strasno na sta sam mu ja od srca rekla da se nosi u pm. i da ce dobiti batine ako jos jednu rec progovori. Na njegovu srecu ucutao je. Takodje sam mu rekla da bi ga vezala za kuku od kola i vukla po betonu da vidi kako je to lepo i da to tako treba.

Ako neko voli psa i sazivi se sa njim kao da je beba a ne pas onda sam to ja. Trazim zensko stene francuskog buldoga svetlo bez, belo ili crno nebitno je, samo da nije sareno, starosti oko dva meseca. Ako neko ima stence neka mi javi. Ovde sam na forumu nasla odgaivaca Nimimi house ali mi se niko nejavlja. Tako da Vas molim da mi javite i jedva cekam da ga kupim, naravno sa papirima.

Pozdrav svima :cmok2:

Mislim da je ovo dovoljno za prijavu za zanemarivanje, vrlo ozbiljan i na žalost, jedan od najčešćih vidova zlostavljanja životinja kod nas. A svakako će pomoći i da gde god možeš objaviš njegovo ime, da ga maksimalno diskredituješ.

Jel ima neko da pokloni jedno stene francuskog buldoga?? Ja sam htela da kupim, ali moji govore da nemaju para.. :sad2:

Ako nemaju para da ga kupe, verovatno ih neće imati ni za vakcinaciju, lečenje, pravilnu ishranu i sve ostalo što treba jednom tako osetljivom štenetu. Drugo, njihova legla su mala a ulaganja u njihov pravilan odgoj velika, pa nema razloga da ih iko poklanja.

Pas kome smo lecili oko zbog sukoba sa cane corso je placen 400 evra, lep je, umiljat, jedino sto se malo vise linja, ali za odrzavanje nisu mnogo zahtevni, dlaka je kratka a nabora imaju manje nego engleski.

Cao svima! :) Prosto obozavam francuske buldoge i jako bih volela da imam jednog.... :D Zanima me da li neko ima stene koje bi mi poklonio.. :) Cuvala bih ga u kuci, mazila, igrala bih se sa njim, pazila bih ga.. :) Ako ima zainteresovanih za poklanjanje francuza neka mi jave porukom na mail: startard007@krstarica.com HVALA unapred! :heart: :D

Mislim da sam dovoljno napisala u ovom postu malo iznad:

Ako nemaju para da ga kupe, verovatno ih neće imati ni za vakcinaciju, lečenje, pravilnu ishranu i sve ostalo što treba jednom tako osetljivom štenetu. Drugo, njihova legla su mala a ulaganja u njihov pravilan odgoj velika, pa nema razloga da ih iko poklanja.

I još da dodam... Psa nije dovoljno voleti, maziti i paziti, treba mu i adekvatna ishrana, redovni tretmani protiv parazita, vakcinacija, održavanje higijene, spremnost i spretnost da se izbegnu ili bar umanje eventualni problemi... Vidi ti, Ivana, sa mamom i tatom da ti kupe štene, ako nisu spremni na to početno ulaganje, pitanje je da li će biti spremni i na sve ostalo što sleduje, jer početno ulaganje u kupovinu psa je još i najmanja stavka.

jel ima neko da bi poklonio ovog lepotana ili stence..obozavam zivotinje i pse, imao sam dugodlakog jazavicara koji je ziveo kao ni jedan pas u uginuo je u dubokoj starosti u snu.. kod mene je bio od kad se izlegao do smrti..sada nemam psa ali sam uz drugara koji ima francuskog buldoga mnogo ih zavoleo...

hvala unapred..kontakt neka bude na email jer slabo dolazim na forum

arvin_studio@yahoo.com

evo opet Adom
img4681crsh800-1.jpg

Pozdrav svim ljubiteljima:D
ja sam nova ovde.Uzela sam jednu preslatku ženkicu fb pre par dana.Već je uspela da me oduševi koliko je pametna:klap:
Inače crne je boje i stara je 2 meseca.Još uvek ne možemo napolje jer tek za mesec dana treba da primi drugu vakcinu.Inače ja imam i ženku škotskog terijera od 8 godina i njih dve su se jako dobro uklopile što mene posebno raduje:zper:

Back