Francuski auto bije glas da se bukvalno sve kvari 🤩

Na drumu od Palanke prema Ujvideku moze da se razvije 165km/h!? A dje, na kojoj deonici? I jel su renovirali taj drum, do pre 2 godine je bio pun deformacija i kamionskih kolotragova? Taj put uzgred ima samo dve vece krivine, kod Glozana i pred Begec tako da moze da se tutnji 150-160km/h ali sa recimo BMW M5 ali ne sa Kiom.
Na pravcu od Palanke do Celareva.
Taj put nikako nije prav kao autoput i ima stalno nkih krivina a one su pogotovo izrazene kad se brzo vozi.
Sam put je dobar i bez nekih neravnina.
Eto ovaj Twingo nije predvidjen za takvu jurnjavu jer to mu je i blizu maksimuma ali sam hteo da spustim loptu tom liku da vidi da ako vozi jaci auto ne mora da znaci da je i veci Baja.

Twingo sa 133 ks je za to i pravljen i drugacije mu je vesanje od standardnog ali ja volim najvise kad neko ima neki dobar auto i misli kako je on glavni a onda ga otreses sa nekim daleko i jeftinijim a i manjim autom.
Tako sam hteo da budzim jednu Ibizu 1,8T ali na kraju sam je prodao jer nmam vremena da se bavim tim a i sa godinama sve manje imam zelju za tim. Godine idu i neminovno je da ta zelja opada sa njima.

Odeš na strane sajtove za prodaju automobila i pogledaj čega ima više u ponudi. Tako da...
On misli da su Japanci i Korejanci nesto pouzdani, to se sad sve iskvarilo...kako su poceli da uvode te euro 5 i 6 standarde, da trazis lupom ne mozes da nadjes dobar i pouzdan motor a o elektronici da ne govorim, bukvalno svi proizvodjaci fusare sa novim vozilima.
Pogledajte samo novi Audi A6 na sta ono lici, unutrasnjost neka bedna plastika spolja onaj gril...ono toliko jeftino i bezveze deluje....

bmw-7-series-2.jpg

E ovako se radi unutrasnjost luksuznog vozila..toga danas nema, nema taj kvalitet samo neke ekrancine, displeji na to se loze ovi ultra fensi hipsteri.

Ako cemo da govorimo o padu kvaliteta onda su tu Nemci daleko gori od Franacuza, pogotovo Mercedes. Nekada simbol kvaliteta i luksuza sada se sveo na na nivo Fiata. Nekada su imali tri klase E, S i SL , i u svakoj po tri modela V6, V8 i V12, sa time da su V12 bili kao RR, skoro rucna proizvodnja. Ti su se automobili testirali u nedogled, vodilo se racuna o svakom detalju, zato su i mogli da traju do 500K. Sada proizvode kosilice tipa A klasa, da i sirotinja moze da sedne u mecku, plus imaju 50 raznih modela u proizvodnji, a delovi iz Indije i Indonezije.
Ovaj BMW sto Dule vozi sam imao, estetski najbolji dizajn koji je BMW izbacio, auto sa kojim bi mogao da vozis do Tokia i da ne osetis put. Preblem je bio da sam ja uzeo auto koji je bio lose odrzavan , pa su me bukvalno popravke kostale koliko i sam auto. Bio sam srecan kada sam ga jeftino kupio, a onda jos srecniji kada sam ga prodao.
Mog skolskog druga otac je radio kao sofer direktora neke banke, mislim da je bila JIK i vozio je Renault 25.Kakav je to auto bio, cak i u poredjenju sa tada legendarnim meckama W123. Prvo benzinac, neuporedivo jaci, brzi, nije se vukao po uzbrdici kao D240. Unutrasnjost kao dnevna soba, a amortizacija fenomenalna. Umeju Francuzi da naprave kvalitetan auto, bas kao sto mogu da naprave Mirage, medjutim njihova autoindustrija je uvek bila usmerena prema srednjoj klasi i sirotinji. Verovatno zato jer su imali siroku prodajnu mrezu po Africi i Juznoj Americi.

Mog skolskog druga otac je radio kao sofer direktora neke banke, mislim da je bila JIK i vozio je Renault 25.Kakav je to auto bio, cak i u poredjenju sa tada legendarnim meckama W123. Prvo benzinac, neuporedivo jaci, brzi, nije se vukao po uzbrdici kao D240. Unutrasnjost kao dnevna soba, a amortizacija fenomenalna. Umeju Francuzi da naprave kvalitetan auto, bas kao sto mogu da naprave Mirage, medjutim njihova autoindustrija je uvek bila usmerena prema srednjoj klasi i sirotinji. Verovatno zato jer su imali siroku prodajnu mrezu po Africi i Juznoj Americi.
Renault 25 baccara i Renault 21 turbo ladje na tockovima....

Opet mario.....
Taj Renault motor je jedan od najboljih dizela u toj klasi.
Nije Mercedes lud a uostalom uzet je samo blok dok je glava mercedesova i ta kombinacija uopste nije losa kako ti to mislis.
Imao sam B 180d 2017 sa 256k km i radio je kao sat i ljudi koji su ga kupili su prezadovoljni a kupac je inace radio u Mercedesu u Nemackoj i tamo ostvario penziju tako da valjda covek zna sta kupuje.

Back