Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Има неких начина да се тај ефекат минимализује, али и генерално, деградација би требало да је једва приметна ако се не врше измене у резолуцији веће од 60%
дај неки конкретан пример, велике и смањене, па да утврдимо колико је то у оквирима очекиваног.

desilo se par puta, pa kad promenim vrednosti formata slike onda se to smiri, verovatno sam preterala sa smanjivanjem onda

Kad resizujes sliku otvori ti se prozor

imagesizedialog.png

Resampling ti znaci da mijenjas broj pixela u slici , kad je smanjujes idi bicubic metodom ili bicubic sharper (algoritam za resampling) i slika ne bi trebalo da izgubi vrijednosti.

Ako slucajno izgubis idi unsharp mask filter u photoshop i dodaj vrijednost od 0.2 - 0.3 i to bi trebalo da odradi posao.

To je sve standardna procedura pripreme slike za web.

Kad resizujes sliku otvori ti se prozor

Pogledajte prilog 361288

Resampling ti znaci da mijenjas broj pixela u slici , kad je smanjujes idi bicubic metodom ili bicubic sharper (algoritam za resampling) i slika ne bi trebalo da izgubi vrijednosti.

Ako slucajno izgubis idi unsharp mask filter u photoshop i dodaj vrijednost od 0.2 - 0.3 i to bi trebalo da odradi posao.

To je sve standardna procedura pripreme slike za web.
a ne u photoshopu, za to znam
nego u sajtu za upload-ovanje slika za forum i sl mesta, pa imas opcije da izaberes u kojoj velicini da ti okaci, i onda mi zezne ako promenim radiklano vrednosti

to preko photoshopa radim kad je za nesto ozbiljno i tu frku nemam

nego ovako na krsti il slicnim mestima, iz zabave kad kacim, onda brzinski, cesto preko fona, kacim preko sajtova za to i eto problema
nije to znacajan problem, jaka stvar ako mi zezne fotku na krsti, ali me interesovalo zasto se to desi, sto poludi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back