Forumske emocije-fikcija ili stvarnost

sta su virtulene emocije, ili da budem precizni, emocije prema coveku koji nije pored tebe, nego je negde u sajber svemiru?
to su emocije potaknute cistim duhom, mislju, ili drugom emocijom.energijom. :)
dilema izneta u ovoj temi je da li je to moguce, da li emocija moze biti izazvana samo duhom, ili je za nju potreban i fizicki zacin.
u stvarnom životu nikad ne pitate zasto imate emocije prema jednoj osobi, a ne prema drugoj..a druga je mozda lepsa , pametnija, duhovitija
cinjenica je da mi NE ZNAMO zasto neko u nama pobudi emociju, a neko ne.
ne znamo ni da li je pozuda pocetak emocije, ili posledica, ili veze jedno s drugim nemaju
ne znamo ni zašto emocija ima rok trajanja
ne znamo ama ništa, samo šuketamo i nagađamo.
složiću se da je virtuleni sex tek bleda kopija stvarnog sexa.
jer esencija sexa je dodir, toplina, fizički kontakt. i nikad, ni za milion godina, ne može išta virtuileno zameniti stvarni zagrljaj i poljubac
ali emocija?
ona je lišena fizičkog. vanprostorna je.
kažite mi, gde živi emocija? gde nastaje, gde raste?
i onda, imajuci u vodu sve gore navedeno, recite mi kakva je tačno razlika između stvarne i virtuelne?:)

sta su virtulene emocije, ili da budem precizni, emocije prema coveku koji nije pored tebe, nego je negde u sajber svemiru?
to su emocije potaknute cistim duhom, mislju, ili drugom emocijom.energijom. :)
dilema izneta u ovoj temi je da li je to moguce, da li emocija moze biti izazvana samo duhom, ili je za nju potreban i fizicki zacin.
u stvarnom životu nikad ne pitate zasto imate emocije prema jednoj osobi, a ne prema drugoj..a druga je mozda lepsa , pametnija, duhovitija
cinjenica je da mi NE ZNAMO zasto neko u nama pobudi emociju, a neko ne.
ne znamo ni da li je pozuda pocetak emocije, ili posledica, ili veze jedno s drugim nemaju
ne znamo ni zašto emocija ima rok trajanja
ne znamo ama ništa, samo šuketamo i nagađamo.
složiću se da je virtuleni sex tek bleda kopija stvarnog sexa.
jer esencija sexa je dodir, toplina, fizički kontakt. i nikad, ni za milion godina, ne može išta virtuileno zameniti stvarni zagrljaj i poljubac
ali emocija?
ona je lišena fizičkog. vanprostorna je.
kažite mi, gde živi emocija? gde nastaje, gde raste?
i onda, imajuci u vodu sve gore navedeno, recite mi kakva je tačno razlika između stvarne i virtuelne?:)

:cmok:

a i ta u rl je cista izmisljotina, realno gledano?:think:

u rl postoji kontakt pogled dodir, glas.....sta ovde postoji? nista osim sopstvenih dozivljaja drugih, nepoznatih ljudi, za koje ne znas ni ko su, ni sta su, ni kako izgledaju, vecinom. ok, ti si se upoznavala sa ljudima odavde, ja nisam. mozda zato tebi deluje realnije sve ovo, jer si neke stvari odavde potvrdila ili nisi u rl. za mene je ovo neki drugi nivo.

a realno gledano i emocije u rl se mogu izdvojiti i posmatrati.

u rl postoji kontakt pogled dodir, glas.....sta ovde postoji? nista osim sopstvenih dozivljaja drugih, nepoznatih ljudi, za koje ne znas ni ko su, ni sta su, ni kako izgledaju, vecinom. ok, ti si se upoznavala sa ljudima odavde, ja nisam. mozda zato tebi deluje realnije sve ovo, jer si neke stvari odavde potvrdila ili nisi u rl. za mene je ovo neki drugi nivo.

a realno gledano i emocije u rl se mogu izdvojiti i posmatrati.
ja sam upoznala mnogo ljudi odavde.
u 90% slucajeva, bili su bas onakvi kako sam ih i osetila pre upoznavanja..
ali onih deset postozaheba imas i u rl, da se ljudi zbog neke koristi predstavljuju kao jedno, a zapravo su nesto drugo..foliranja, i to zestokog, ima i u rl, zar ne?
u rl postoji kontakt dodir glas..a da li tom, sto si ga srela, dodirnula i onjusila, a ne znas nista o njemu, mozes biti sigurna da te nece prebiti sutra kad mu pukne zuta minuta?
ja ti kazem, da manje znas o tom, sto si ga upoznala u kafani, nego o ovom sto si ga upoznala preko foruma.
znas kako izgleda, i kako se ljubi. ali ne znas nista drugo.
u ovoj prici naravno nisu oni sa kojima smo odrasli.

ja sam upoznala mnogo ljudi odavde.
u 90% slucajeva, bili su bas onakvi kako sam ih i osetila pre upoznavanja..
ali onih deset postozaheba imas i u rl, da se ljudi zbog neke koristi predstavljuju kao jedno, a zapravo su nesto drugo..foliranja, i to zestokog, ima i u rl, zar ne?
u rl postoji kontakt dodir glas..a da li tom, sto si ga srela, dodirnula i onjusila, a ne znas nista o njemu, mozes biti sigurna da te nece prebiti sutra kad mu pukne zuta minuta?
ja ti kazem, da manje znas o tom, sto si ga upoznala u kafani, nego o ovom sto si ga upoznala preko foruma.
znas kako izgleda, i kako se ljubi. ali ne znas nista drugo.
u ovoj prici naravno nisu oni sa kojima smo odrasli.

aj da ti odgovorim pa odo sa teme, posto mi je stvarno nebitno dal ce neko da misli da su emocije ovde fikcija ili stvarnost.u rl postoji govor tela i ako neko npr. laze to se da prepoznati. ovde toga nema. ne cujemo smeh, ne cujemo glas, ne vidimo pokrete, mozemo se oslanjati samo na taj nas dozivljaj druge osobe. a to je kljucno - nas dozivljaj. tvoj dozivljaj se potvrdio i za tebe je to ok i za tebe je ovo na neki nacin stvarnost i smatras da se i na ovaj nacin ljudi mogu sasvim dovoljno upoznati. za mene ostaje iluzija.

kao i tvoj dozivljaj mene u tvojoj glavi.:lol:

iscitaj jos jednom. mozda skontas i razdvojis dozivljaj od realnosti.

http://forum.krstarica.com/showthre...-stvarnost?p=21323978&viewfull=1#post21323978

Pa vidim da ti mislis da tu stvarno nesto pise :) Sem tvog subjektivnog ne pise nista. Ja sam pisao o objektivnim cinjenicama, koto je jako lepo argumentovala. Sta je virtuelno a sta stvarno u pojmu emocija? Emocije se mogu deliti, analizirati, izaci iz sebe i gledati ego nadegom posto se od onog ega ne mogu odvojiti? Nirvana&transcendent? Nisam taj tip.
* Sucut? Secas se? Procitam da su poginula deca u Svicarskom tunelu - tuzan sam, bilo mi je jako zao te dece. Kakve veze u realnom imam sa njima? NATO je pobio decu, ljude.. kod nas, ubija ih u Libiji, Afganistanu, Iraku? Ubijanjem po Srbiji bio sam tesko pogodjen, po drugim zemljama je korelacija izmedju tuge i ljutnje bila u nesto drugacijem odnosu. Zbog cega? Emotivno mozes osecati prema nekome ili necemu sto nikada neces upoznati, videti, dotaci...Dobro, mozda gresim i vec sam napisao da sam emotivan.

aj da ti odgovorim pa odo sa teme, posto mi je stvarno nebitno dal ce neko da misli da su emocije ovde fikcija ili stvarnost.u rl postoji govor tela i ako neko npr. laze to se da prepoznati. ovde toga nema. ne cujemo smeh, ne cujemo glas, ne vidimo pokrete, mozemo se oslanjati samo na taj nas dozivljaj druge osobe. a to je kljucno - nas dozivljaj. tvoj dozivljaj se potvrdio i za tebe je to ok i za tebe je ovo na neki nacin stvarnost i smatras da se i na ovaj nacin ljudi mogu sasvim dovoljno upoznati. za mene ostaje iluzija.

pa idi, niko te ne tera da disutujes ako ti se nece..al najvise postova imas na temi:lol:
i u rl je sve nas dozivljaj..omami te mirisom u prolazu, blesne dvaput neki opasnim ocima, i gotova si..od tvoje "realne" procene ne ostaje ni r..:lol:
kad prorade hormoni, mozak ode na - mirovanje:mrgreen:

problem je sto sve potice od licnih dozivljaja nas samih. drugi problem je sto su svi pomalo molederi pa zele da veruju. prvo dolazi do uzdrmavanja ega, usled licnog dozivljaja sebe, a onda taj ego mora da se oporavi i dobije potvrdu napadom na sagovornika, pri cemu se zeli da veruje da je druga strana dovedena u zeljeno, nimalo prijatno stanje. ali, to se ne zna. mogu se samo praviti pretpostavke. mozda se druga strana samo dobro zaebava i nista vise, a kada se smori ode. :lol:
Samo si ti ti dosledna tome. Svi ostali su bez dlake... Al obožavam tvog mačora što grede... I tvoje živuljke iz blogova. (Ne znam što si mi uskratila pristup. :()

Hmm ... Iako neke sa spiska poznajem, neću komentarisati. :lol:
Ali, komentarisaću jednu osobu - Borca za prava zivotinja (sigurna sam da se neće ljutiti i prijaviti moj post klikom na trougao, a ostali nek prijavljuju ako im nešto od tvojih navedenih analiza zasmeta):
Prvo i osnovno - osmeh ne kao Klintonka, već kao KlinGonka (http://sr.wikipedia.org/sr/Klingonci).
Za ostalo mogu samo fotku da dam, a što se tiče boje glasa - ja uopšte ne govorim. :sad2:
Ma, zaboravio, bre, tvoj potpis! :heart: (Najviše na Krasti. Još uvijek! :lol: Nje ponimaju - kak ne govoriš???)

Poslednja izmena:
Pa vidim da ti mislis da tu stvarno nesto pise :) Sem tvog subjektivnog ne pise nista. Ja sam pisao o objektivnim cinjenicama, koto je jako lepo argumentovala. Sta je virtuelno a sta stvarno u pojmu emocija? Emocije se mogu deliti, analizirati, izaci iz sebe i gledati ego nadegom posto se od onog ega ne mogu odvojiti? Nirvana&transcendent? Nisam taj tip.
* Sucut? Secas se? Procitam da su poginula deca u Svicarskom tunelu - tuzan sam, bilo mi je jako zao te dece. Kakve veze u realnom imam sa njima? NATO je pobio decu, ljude.. kod nas, ubija ih u Libiji, Afganistanu, Iraku? Ubijanjem po Srbiji bio sam tesko pogodjen, po drugim zemljama je korelacija izmedju tuge i ljutnje bila u nesto drugacijem odnosu. Zbog cega? Emotivno mozes osecati prema nekome ili necemu sto nikada neces upoznati, videti, dotaci...Dobro, mozda gresim i vec sam napisao da sam emotivan.

objektivno je sa vase ta tacke gledista i to je dovoljno. vi mislite da ste objektivni. a to je vase subjektivno sto proistice iz vaseg iskustva.:lol:

samo sam se pitala kad ce spotegnuti primere nepoznatih ljudi iz rl.

Back