Forumaske igre, programi...

I jos nest necu ja da zivim od toga nego kad je napravim stavio bi na play story pa ko hoce nek skine a bilo bi za DZABE:D

Ju strasno pa ti neznas ama bas nista.Naravno da ljudi koji postave besplatno igre zive od njih.Pa ad companije ne bi postojale kada bih svako pravio igre za dzabe i nebi hteo da zaradi pare.Da li ti uopste znas sta je banneri da li znas razliku izmedju SDK i NDK(bez gledanja tutoriala da odgovoris) .Daj molim te nemoj vise nista da pises za ovaj topic,ne bih da ispadne da te omalovazavam,ali stvarno si napravio topic van tvog domasaja,to je sve sto imam da kazem!!!

GM je totalni nered. Totalno nepregledno i sve zbrkano

Na drugu stranu Flash Develop+Flex+AS3+Flixel je milina.

Slazem se.Najbolji engini su:
Construct 2-kao komercijalni
GameDevelop-Alternativa free za construct,veoma dobar,koji sad trenutno koristim
Mominis studio-Tu sam napravio prvu igricu koju sam distribuirao,mada njih ne preporucujem zbog loseg poslovnog modela.

Moj savet svakom je da nezavisi od softvera koji kostaju jer ljudi rade da zarade pare,a ne da trose na softwere za rad.

Postuj GNU postuj SVET

U kom smislu loseg? Nije valjda da te ogranicavaju sa nekim licencama i dozvolama?
Distribuvija projekta im nije aktivna jos od pre Juna ove godine,a test .apk sam jedva uspeo da ugrabim da skinem(2 dana pre zatvaranja njihovog sajta za compile projekta).Distribuiracu ja kod njih igru,mozda za godinu dana,jer kakav im je model,toliko ljudi obicno i cekaju(od vremena slanja igrice njima 6 meseci je standardna procedura).Veoma su losi sto se tice toga,a support team odgovara tek posle 15 dana.Support uopste nije povezan sa publish departmentom tako da sam ja imao dogovore za distribuciju kada tehnicar njihov nije ni znao da je zatvorena.Puni su para ko brod a nece da zaposljavaju ljude,a da nepominjem lazi kako su mi govorili da je nemoguce ubaciti reklamu u igru bez njih,a ja sam je distribuirao sam(sa reklamom) njima u inat.

Inace jedini problem koji imam je taj da neznam da promenim package name,pa ako nekog ima ovde da zna kako da se promeni(iz postojeceg .apk,a ne iz projekt foldera)molim za pomoc jer mislim da cu da imam mali problem kada na gPlay budem izbacio igru,mada mozda i necu,ko zna!!!

Igrica mi se zove Smiley escape The cube invasion,a kada se instalira igrica je Smiley escape UPDATED7.Pitam nekog da li zna da li je ovako nesto problem an google play??

Jedino mi je SlideMe banovao igru zbog ovoga,mada ja licno mislim da package name ne bi trebalo bilo koga od njih da interesuje.Neki sajtovi na osnovu Package Name-a generisu web link pod kojem se igra vodi(AppLand je jedan od njih),neki oznacavaju paket kao nesiguran(Apptoide)mada nista od ovoga mi nije pravilo problem sem kod SlideMe,a gAccount jos nisam kupio!!!

Sta sam pravio sam igre u unity 3d nest sam malo pravio i u cry engine 3 i znam neke osnove u anvil a napravio sam jednu malu igricu koja se radi u sumi (kao Tarzan) a inace posle nede,lje sam poceo. Da ucim c++ a HTML pre jedno 2meseca ali sam sad stao jel me malo nezanima :Di da godiste sa 2005

Ee. Brate neka svi kazu da sam glup ali mene zanima kako da zaradim od igrice a da ne naplacujem:dontunderstand:

Potrebno je mnogo truda, rada i ulaganja da bi dosao do toga, strpi se malo, uci i ne odustaj.
I moj predlog ti je da ne kreces od velikih stvari, jer je takodje velika sansa da ces odustati od toga, krece se od malih stvari. I nauci jednu stvar i usavrsi je, mislim na programski jezik. Kada to kazem, ne kazem nauci samo sintaksu. Nauci da iskoristis znanje i moc programiranja na konkretnim problemima. Tek kad osetis da je to to, da ti ide od ruke, lako ces kasnije preci na ucenje neceg novog. Losa je praksa uciti od svega po malo, bez pravog iskustva u necemu tesko da ces upotrebiti pun kapacitet onog sto si naucio. Vezba i trud samo.

Poslednja izmena:
Aha.
Znaci, oni imaju i svoje neko razvojno okruzenje?
Jel postoji neki poseban razlog zasto ne koristis Eclipse sa nekim od game engina, recimo AndEngine ili libgdx?

Razlog za to da radim za njih bio je taj sto ima podrske za blackberry koju su ukinuli,i podrske za iphone koja jos nije izasla.Uglavnom,nisam toliko iskusan sa codom,izuzev nekih stvari,Trenutno ucim/neucim JS,tako da videcu sta ce da bude.Glavobolja mi je sad velika,jer hocu da razbijem laznu naviku rada,sto ce mi pomoci mnogo kasnije u zivotu.Sa AdobePhotoshop-a,prelazim na GIMP i KRITU,sa MominisStudio na GameDevelop,a usput ucim HTML/CSS/JS,a takodje upoznajem se sa koriscenjem linux shell-a,i dok vreme prolazi ja samo sedim po ceo dan i pisem na forumima,a dani prolaze i prolaze....

Najnovija verzija Unityja donosi i 2D alate, od manipulacije sprajtovima, slaganja istih u lejere, animacije, pa do odgovarajucih kamera za sve to. Mada i ranije je to moglo da se radi bez problema, jer postoje neki 2D frejmvorci...

A modeliranje ostavi nekom drugom, ako zelis da se bavis programiranjem :) Jedan covek moze da izvuce nesto jednostavno, ali na vecim projektima nema sanse, osim ako nemas mnoogo vremena (i pod uslovom da imas talenta :) )...

Ja, posto crtam kao nogama (poneki pixelart moze da prodje, ali to je uglavnom to) , pomoc trazim od dizajnera, a kad prigusti recimo odavde: http://opengameart.org/ ...

Back