FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam prvi put malo pregledao nova pravila. I ne sviđa mi se što praktično svake godine nešto filozofiraju. Još pre par godina sam polako počeo da gubim interesovanje za F1. Počelo je od ukidanja slikova, pa smanjenja na 2.4L, pa gume celu trku da traju (ili kako je već bilo, ali to su bar vratili već sledeće godine), pa motor dve trke (sad tri)... :(

Nord pozdravlja bivseg nadleznog :D

Postoji mnogo blentavih pravila ali uslovljavanje trajanja zivotnog veka motora je nesto sto se apsolutno kosi sa zdravim razumom.... nemas pare za motore,napusti takmicenje i idi u jeftinije

8 stručnih imena [Jean Alesi, Gerhard Berger, Martin Brundle, Ivan Capelli, Christian Danner, Niki Lauda, Marc Surer i Alexander Wurz. ] su za Auto moto und sport ocenili vozače po raznim kategorijama.

http://www.auto-motor-und-sport.de/...ung-der-beste-pilot-der-formel-1-1038849.html

Prvo, sva navedena strucna imena (ako izbacimo Laudu) zajedno ne bi imali skor koliko najlosiji iz njihove liste.
Kimi ima premalo bodova za brzinu, svi znamo da je najbrzi. I Masa je vrlo brz. Alonso ima previse za brzinu.
Trkacka inteligencija, zanimljiva kategorija, tesko procenjiva, ipak mislim da Hamilton ima premalo, a Alonso previse.
Sudeci po bodovima za vodju momvadi, strucna ekipa je mislila na lukavost vodje tima i sposobnost da nesto smuljaju/ukradu :D pa je jasno sto Glavonso i Hamilton imaju onoliko bodova.
Sa 40 bodova za razvoj, reklo bi se da je Alonso sam konstruisao i napravio bolid renoa, dok su ostali pili pivo i komentarisali boju spojlera. Pre bih rekao da svi imaju podjednako bodova, mozda Glava nesto malo vise jer mu gori pod nogama.
Pravljenje gresaka je zanimljiva kategorija, ali bih rekao da Masa pravi vise gresaka od Kimija i Hamiltona, tj da njih dvojica treba da imaju vise bodova a Masinjo manje.
Ponasanje u duelu, stoji da j eHamilton najjaci, ali Masa bi mogao imati malo vise bodova. Kimi je bio jako slab prosle godine.
Voznja po kisi, Alonso je ipak mnogo bolji nego sto su ga gore ocenili.

Agresivnost bi se mogla dodati kao kategorija, i snalazljivost u neocekivanim situacijama. Tu bi Hamilton i Alonso opet dobili dosta bodova. Ali...dzaba sve kad je brzina najbitnija.
Ima staro pravilo o bolidima koje kaze da brz ali nepouzdan bolid moze postati pouzdan, ali spor a pouzdan nikad nece postati brz. Ja bih rekao da slicno vazi i za vozace.

Citam da crveni hoce da se zale zbog difuzora na BGP. Dok je Bron bio kod njih, moglo je da se vara na sve nacine, sada kada vara u vlastitoj ekipi, bivsi nece da se igraju. Buuuuu.

Prema pravilniku difuzor, koji na zadnjem krilu usisava vazduh i "lepi" automobil za asfalt sme da bude visok samo 175 mm. To se proverava na taj nacin sto direktori trke posmatraju automobil odozdo. Nijedan deo ne sme da prevazidje ovih 175 mm. Bron je ugradio difuzor u difuzoru. Ako auto posmatrate odozdo, vidi se samo donji deo difuzora koji je dozvoljen pravilnikom. Pogled na duzi, gornji deo, je vesto sakriven.
Carli Vajting tvrdi da je BGP samo iskoristio rupu u pravilima koja je oduvek bila prisutna. Najvise frke digli su crveni, mada se ni Vilijams ni Tojota ne slazu sa konstruktorskim resenjem BGP.
Trenutno FIA kao i uvek ne zeli da donese odluku i sve prepusta komesarima trke. Timovi imaju mogucnost da na Velikoj nagradi Australije za vikend uloze protest. Onda bi komesari bili ti koji odlucuju da li je difuzor napravljen protivno pravilima. Njihov sud bi bio vazeci za celu sezonu, ukoliko ne bude pokrenut zalbeni postupak na njihovu odluku.
Ima da bude prepucavanja od prve trke.

Carli Vajting tvrdi da je BGP samo iskoristio rupu u pravilima koja je oduvek bila prisutna. Najvise frke digli su crveni, mada se ni Vilijams ni Tojota ne slazu sa konstruktorskim resenjem BGP.
Trenutno FIA kao i uvek ne zeli da donese odluku i sve prepusta komesarima trke. Timovi imaju mogucnost da na Velikoj nagradi Australije za vikend uloze protest. Onda bi komesari bili ti koji odlucuju da li je difuzor napravljen protivno pravilima. Njihov sud bi bio vazeci za celu sezonu, ukoliko ne bude pokrenut zalbeni postupak na njihovu odluku.
Ima da bude prepucavanja od prve trke.

Williams i Toyota imaju isti difuzor kao i BrawnGP,zato su i imali dobre rezultate na testiranjima.
http://www.autoportal.hr/2009032252...ila-ostvarili-veliku-prednost/menu-id-75.html

Поздрав радни народе...
Видим овде нема одмора, свака част...

Да ли се зна докле је стигла она прича са преузимањем ТВ права од стране Еуроспорта?
Ко ће код нас преносити Ф1?

I tome se kolektivno radujemo :hahaha:

Смеха никад доста...

z_439-1.gif

Знам да је била нека прича пред крај сезоне како постоји могућност да Еуроспорт "преузме" права на преносе од ИТВ-а.

ITV je izgubio prava u odnosu na BBC

Е да, био је и BBC у игри.
Значи они су преузели права...

Не знам колико они укупно имају канала.
Мислим да ја на тв-у имам њихова два програма.
Ако на једном буду преносили Ф1 биће одлично јер енглески као и разумем за разлику од оних шваба на РТЛ-у (где имам само визуелни контакт што је у принципу довољно, али није на одмет да се нешто паметно чује).

Poslednja izmena:
I McLaren vozi sa KERS-om

Posle Renaulta i Ferrarija i McLaren je objavio da će na premijeri sezone na stazi Alberts Park u Melburnu voziti sa sistemom za obnavljanje kinetičke energije KERS.

Norbert Haug, potpredsednik Mercedes Benza, je danas izjavio za nemački Auto Motor und Sport da će McLaren u Melburnu koristiti KERS. McLaren je pored Renaulta i Ferrarija treći tim tim koji će koristiti ovaj sistem za obnavljanje kinetičke energije.
Na pitanje da li će Lewis Hamilton i Heikki Kovalainen koristiti KERS ovoga vikenda Haug je odgovorio:

- Mi definitivno nameravo da započnemo sezonu sa KERS-om u oba bolida.

Ostali timovi su odložili koriščenje ovog sistema, dok je BMW Sauber izjavio da je njihov KERS spreman za trku ali da nisu još odlučili da li će ga koristiti.

Izvor: www.f1-serbia.com

Е да, био је и BBC у игри.
Значи они су преузели права...

Не знам колико они укупно имају канала.
Мислим да ја на тв-у имам њихова два програма.
Ако на једном буду преносили Ф1 биће одлично јер енглески као и разумем за разлику од оних шваба на РТЛ-у (где имам само визуелни контакт што је у принципу довољно, али није на одмет да се нешто паметно чује).

Ma to je care BBC sport koji mi mozemo samo da sanjamo

Mnogo je vaznije iz cijih usta izlazi taj engleski jezik a ovo je najbolja postava koju danas na svetu mozes okupiti

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/formula_one/7908585.stm

Poslednja izmena:
Evo nachina kako da se gleda BBC One koji prenosi F1 online.

How to trick iPlayer restrictions and watch iPlayer outside the UK

Step 1: Download and install the latest stable release of Tor using the default options. You can uncheck Privoxy in the install if you like. We will be using another proxy tool. (Tor is a tool that allows you to browse the web anonymously by routing your requests through various servers/proxies)

Step 2: We now need to ensure that the last server your request is routed through is a server in the UK. Go to https://torstat.xenobite.eu/. Click on the pulldown next to “CC:” and select “GB” and hit “search”. Now click on the “>” under “Exit”. You now have a list of servers in the UK that are allowed to be used as Exit Servers. Take note of all the nicknames of the servers except those marked Unnamed.

Step 3: Go to Start Menu and open All Programs -> Vidalia Bundle -> Tor -> torcc. This will open the Tor config file. Scroll all the way to the bottom and enter the following lines:
StrictExitNodes 1
exitnodes <list of the names you found in step 2 separated by commas>
An example of the second line above would be:
exitnodes anonion,anotherlink,colinwillsdorkyahoo
Save the file and exit notepad.

Step 4: Run Vidalia. After a few seconds, it should say “Connected to the Tor Network”.

Step 5: Install the Foxy Proxy addon for Firefox.

Step 6: When you install Foxy Proxy, it’ll ask you if you want to add a Tor proxy to it’s settings. You’ll want to set up the Tor Proxy to have the following 2 patterns: BBC iPlayer pattern - http://*bbc.co.uk/* and Tor Check pattern - http://torcheck.xenobite.eu/*

Step 7: Check that you’re exiting through a UK server by going to http://torcheck.xenobite.eu/index.php

There you go - now, when you have Vidalia and Foxy Proxy running, whenever you go to the iPlayer site, you’ll be able to watch videos. Note, that you’ll probably have to repeat step 2 and step 3 intermittently, as the same UK servers don’t always exist.

Poslednja izmena:
Kako ste nocas spavali?:D
Ja lose.
Imao sam nocne more.
Pocelo je dobro.Trka u Australiji,guzva,napetost...
U sledecoj sekvenci je na celu trke bio Ferrari :eek: (Kimijev,sto je malo ublazilo los utisak :mrgreen: ).Hamilton se mucio negde iza,a onog drugog ni u jednom "kadru".
Vec me je znoj oblio,ponestalo mi vazduha...i mozda se jos ne bih probudio da se od nekud nije pojavio Michael.Ustremio se na Kimija.Grize kao lav.Ali nije bio u crvenom bolidu.:eek: :think:
Probudio sam se uz krik...:lol:
Dobro je dok je sve samo san.:cool:

Kako ste nocas spavali?:D
Ja lose.
Imao sam nocne more.
Pocelo je dobro.Trka u Australiji,guzva,napetost...
U sledecoj sekvenci je na celu trke bio Ferrari :eek: (Kimijev,sto je malo ublazilo los utisak :mrgreen: ).Hamilton se mucio negde iza,a onog drugog ni u jednom "kadru".
Vec me je znoj oblio,ponestalo mi vazduha...i mozda se jos ne bih probudio da se od nekud nije pojavio Michael.Ustremio se na Kimija.Grize kao lav.Ali nije bio u crvenom bolidu.:eek: :think:
Probudio sam se uz krik...:lol:
Dobro je dok je sve samo san.:cool:

Leb ti ebem,pa ovo je vec tezi slucaj :lol: I gde je glava u svemu tome :D

Fala na pitanju,spavao sam kao bebica sanjajuci mog andjela :heart:

A formula ce zaista poceti za par dana a ja cu se otprikile ovde podsetiti da treba gledati slobodne treninge posto me nervira sve vise i vise,od gazde,preko staza pa dalje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back