FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
. Po meni je jedini konstantan bio Kubica i ako je neko zaslužio titulu, to je on.

Konstantan u nepobedjivanju.:lol:
Zezam se malo,ali je jedna pobeda malo za titulu.
Ima je i Vettel,Heikki,Alonso cak dve(ma koliko to izgledalo neverovatno do pre tri trke).
Nije bas fora biti sampion sa jednom pobedom,pored dvojice vozaca sa 5 pobeda(ako matori uvede medalje,kako predlaze,to ce biti i nemoguce).
U ovim okolnostima,sampion treba da bude Lewis.
Lepo primeti nas drug fernando da se Massa nije napreticao ove sezone ozbiljnijih konkurenata.
Gledajuci kvalitet,Masa je dosegao svoj zenit.On bolje ne moze.Lewis moze mnoooogo bolje.On je i morao mnogo bolje,ali to je sad neka druga tema.Kako god,moze se reci da je Lewis sa pola gasa parirao Massi sa gasom do daske.
I sta god da su crveni zabrljali ove godine,Ferrari je bio za nijansu bolji auto od McLarena na vecini trka.Njihov je problem sto to nisu bolje iskoristili.

slazem se da alonso zasluzuje titulu, i tacno je da se ni masa ni luis nisu bas pokazali, ali ja se nadam da ce massa na interlagosu biti prvi a hamilton 7 da bi masa uzeo titulu jer mi je masa mnogo drazi i ja sam njegov veliki fan

Da, baš je bilo teško pogoditi čiji si fan... Ime i slika uopšte nisu upućivali na to... :D
Pa, jeste da sam ja ovde "početnik", kako su neki lepo primetili, ali nije na odmet da ti poželim dobrodošlicu...

DB, slažem se, ali zar Keke Rosberg nije bio takav šampion? Jedna ili dve pobede u sezoni, nemam tačan podatak, ali mislim da se radilo o sezoni 1992. Znam na šta misliš, ja sam samo htela da naglasim da je vozio čovek bez greške (Kubica), a to što BMW nije mogao bolje- ili što nisu mogli da pretpostave da će Ferrari i McLaren da brljaju do iznemoglosti, pa su batalili razvoj ovogodišnjeg bolida- to ne ide njemu na dušu. Pobeđivao bi on još da je mogao.
O Massinom talentu za prestizanje ne želim ni da komentarišem- ali ruku na srce, pamtim dva dobra poteza (start u Mađarskoj i prestizanje Rubensa i Heikkija u Kanadi). Sve u svemu, Lewis jeste mnogo bolji vozač, ali nadam se da si skapirao moju poentu. Ne ponavlja mi se po stoti put...

ja sam jako veliki fan Kimija Raikkonena...
danas sam na youtube-u gledao njegove snimke (poteze sto dobre sto lose) i onda se setio kako je Alonso uzeo titulu: zahvaljujuci tome sto je McLaren te sezone imo sh1t od bolida...
inace Kimi bi trebao sada biti minimum 2x sampion ali sta da se radi... sudbina...
inace drago mi je da je potpisao ugovor sa Ferarijem do 2010. i nadam se da ce i pokazati zasto mu je ugovor ponudjen...
a i mogli bi svi da pogledate to... covek je sa Sauberom preticao M Schumahera i to u sezonama u kojima je doticni dominirao...
inace voleo bih da Masa zme titulu cisto zato sto je Kimijev kolega iz tima i to je jedini razlog.

ja sam jako veliki fan Kimija Raikkonena...
danas sam na youtube-u gledao njegove snimke (poteze sto dobre sto lose) i onda se setio kako je Alonso uzeo titulu: zahvaljujuci tome sto je McLaren te sezone imo sh1t od bolida...
inace Kimi bi trebao sada biti minimum 2x sampion ali sta da se radi... sudbina...
inace drago mi je da je potpisao ugovor sa Ferarijem do 2010. i nadam se da ce i pokazati zasto mu je ugovor ponudjen...
a i mogli bi svi da pogledate to... covek je sa Sauberom preticao M Schumahera i to u sezonama u kojima je doticni dominirao...
inace voleo bih da Masa zme titulu cisto zato sto je Kimijev kolega iz tima i to je jedini razlog.

taj isti covek ga je i strpao u Zauber nakon dvadesetak trka u jednosedima :lol:

a ove godine bas i nije pokazao da ceni to sto vozi u najvecoj ekipi u istoriji

taj isti covek ga je i strpao u Zauber nakon dvadesetak trka u jednosedima :lol:

a ove godine bas i nije pokazao da ceni to sto vozi u najvecoj ekipi u istoriji

Nordi, odakle tebi ta informacija? Ja nisam čula da je Schumi "otkrio" Kimija. Ne verujem da bi ovaj bio tako hladan prema njemu da mu je zapravo utro stazu do Ferrarija...
Kako god, imam nekoliko prijatelja Finaca i oni su mi preneli priču iz njihove štampe (žute, verujem), da se, navodno, Kimijev brak od letos raspada, pa otuda i njegov pad motivacije. Ne kažem da bi to trebalo da bude ikakvo opravdanje, ali eto, čisto da napomenem- da čovek, možda, ima probleme. Ja se iskreno nadam da će se on presabrati za sledeću sezonu i početi da vozi kako svi od njega očekujemo, a verujem i da je i on dovoljno motivisan da pokaže da još nije za penziju. Mislim da će da odveze dobru sezonu i onda ode- ne verujem da će ostati do kraja ugovora (to je neko moje viđenje stvari).

Nordi, odakle tebi ta informacija? Ja nisam čula da je Schumi "otkrio" Kimija. Ne verujem da bi ovaj bio tako hladan prema njemu da mu je zapravo utro stazu do Ferrarija...
Kako god, imam nekoliko prijatelja Finaca i oni su mi preneli priču iz njihove štampe (žute, verujem), da se, navodno, Kimijev brak od letos raspada, pa otuda i njegov pad motivacije. Ne kažem da bi to trebalo da bude ikakvo opravdanje, ali eto, čisto da napomenem- da čovek, možda, ima probleme. Ja se iskreno nadam da će se on presabrati za sledeću sezonu i početi da vozi kako svi od njega očekujemo, a verujem i da je i on dovoljno motivisan da pokaže da još nije za penziju. Mislim da će da odveze dobru sezonu i onda ode- ne verujem da će ostati do kraja ugovora (to je neko moje viđenje stvari).

upravo je on skrenuo paznju Zanu Todu na njega!!! seti se ciji se motor nalazio ispod Zauberove sasije ;)

naravno,nije bilo potrebe da sedi u Ferrariju dok je Mihael bio tamo a vec nakon njega je postao jedino logicno resenje. a sada je meni krivo sto Sebastian Vettel nece voziti normalnu F1 u Ferrariju jer bi za razliku od Kimija grizao na stazi

mislis li da su Mihaelu cvetale ruze za 15 godina u F1.. tesko,ali to nikad nisi mogao da osetis

DB, slažem se, ali zar Keke Rosberg nije bio takav šampion? Jedna ili dve pobede u sezoni, nemam tačan podatak, ali mislim da se radilo o sezoni 1992. Znam na šta misliš, ja sam samo htela da naglasim da je vozio čovek bez greške (Kubica), a to što BMW nije mogao bolje- ili što nisu mogli da pretpostave da će Ferrari i McLaren da brljaju do iznemoglosti, pa su batalili razvoj ovogodišnjeg bolida- to ne ide njemu na dušu. Pobeđivao bi on još da je mogao.

Verujem da si mislila na 1982. za Rosberga.;)
To su druge okolnosti.Te godine su 3-4 vozaca imali po dve pobede(i niko nije imao vise).Keke jednu,ali vrednu.:)
2003. je i Kimi mogao biti sampion sa jednom pobedom,spram Schumacherovih 6
zahvaljujuci glupom,jos uvek aktuelnom,sistemu bodovanja.
Slazem se sa tobom u vezi Kubice,ali se tu javlja jedan problem,koji se ovih dana bas aktuelizovao.
To je ta prica o "duhu F1".Mnogi sjajni vozaci nisu uzeli titule u solidnim svojim sezonama,jer su neki drugi(losiji) imali daleko bolji auto.
FIA-in predlog "jednakih motora" bi otklonio tu devijaciju,ali svi smo protiv tog predloga.
Dakle,kompromis(uzrokovan nasim stavom) podrazumeva da smatramo da ove godine Kubica ne treba da bude sampion.Ni Alonso.Kada bi se bodovalo kao pre 10-ak godina.Kubica bi otpao jos na pola sezone,verovatno(da sad ne sabiram).
Znam i ja na sta ti mislis,ali stvar je dosta komplikovana,ocigledno je.
Zamisli tek sta ja mislim o cinjenici da Massa moze biti sampion,a Kubica ne.:dash:
Ako F1 prezivi "jednake motore" za sve,i sacuva ugled i status,sjajna stvar ce biti sto ce najbolji vozaci osvajati titule(sto sam vec rekao nedavno).I znacemo ko je koliko dobar.

Verujem da si mislila na 1982. za Rosberga.;)
To su druge okolnosti.Te godine su 3-4 vozaca imali po dve pobede(i niko nije imao vise).Keke jednu,ali vrednu.:)
2003. je i Kimi mogao biti sampion sa jednom pobedom,spram Schumacherovih 6
zahvaljujuci glupom,jos uvek aktuelnom,sistemu bodovanja.
Slazem se sa tobom u vezi Kubice,ali se tu javlja jedan problem,koji se ovih dana bas aktuelizovao.
To je ta prica o "duhu F1".Mnogi sjajni vozaci nisu uzeli titule u solidnim svojim sezonama,jer su neki drugi(losiji) imali daleko bolji auto.
FIA-in predlog "jednakih motora" bi otklonio tu devijaciju,ali svi smo protiv tog predloga.
Dakle,kompromis(uzrokovan nasim stavom) podrazumeva da smatramo da ove godine Kubica ne treba da bude sampion.Ni Alonso.Kada bi se bodovalo kao pre 10-ak godina.Kubica bi otpao jos na pola sezone,verovatno(da sad ne sabiram).
Znam i ja na sta ti mislis,ali stvar je dosta komplikovana,ocigledno je.
Zamisli tek sta ja mislim o cinjenici da Massa moze biti sampion,a Kubica ne.:dash:
Ako F1 prezivi "jednake motore" za sve,i sacuva ugled i status,sjajna stvar ce biti sto ce najbolji vozaci osvajati titule(sto sam vec rekao nedavno).I znacemo ko je koliko dobar.

I ti počeo filozofirati! :D

Da, da, mislila sam na 1982.- lapsus. Mislim da je Mansell bio šampion 1992. Ali, shvatio si poentu. Pa u pravu si, bilo bi nepravedno (isto važi i za Kimija 2003.- iako sam navijala za njega), ali je bolji vozač od ove dvojice... zato mi je tužno što nije bio u prilici da se ravnopravno bori za titulu.
Ja se nadam da je ta priča o jednakim motorima samo neka žvaka- nije valjda da su ozbiljni u toj nameri? Pa to bi bila propast. Ne znam koji bi od jačih timova pristao na to- valjda se i oni nešto pitaju?
Nordi, nema veze što je Sauber imao Ferrarijev motor, ja mislim da Schumi nije imao svoje prste u dovođenju Kimija. Znam da ga je hvalio na sva usta (tj. koliko je on to mogao- nije baš bio darežljiv na pohvalama- ali time one dobijaju i veću vrednost), znam i da je dao "blagoslov" za njegov prelazak u Ferrari, ali ne verujem da ga je pratio u mlađim kategorijama. Mada... bila je neka priča o Sauberovom testu u Fioranu 2000.- kada je Schumi zapazio Kimija... možda si na to mislio? A, onda ok...
Nemoj da si pesimista- vratiće se onaj stari Kimi- voli on to- svake druge godine da odveze fantastično- a onda sledeću prespava... Nije mu prvi put, ako si pratio njegovu karijeru...:D

Da je Šumaher imao uticaja na Kimijevu karijeru on bi iz Zaubera prešao u Ferari. Sreća je što tog uticaja nije bilo, jer bi Kimi bio običan vodonoša, beskičmenjak, da ga ne nazivam sad pogrdnim imenima tipa Barikelo, Irvajn, pa i Masa... Sreća je što je Kimi izabrao pravi put i postao odličan vozač.

Njemu je jedna titula sasvim dosta. Kod njega je proradio finski sindrom i tu nema više spasa. Ko se seća Matija Nikenena - sve mu je jasno. Nemate pojma koliko je alkohol bitan faktor svim severnjacima :drunk: :pivce:

I za moj post broj 3.000 jedan lep ali kratak komentar čoveka koji iako vozi za tim koji ortodoksno mrzim ipak imam barem malo poštovanja prema njemu:
"Za Felipea I Ferari bilo bi lepo da on osvoji titulu,ALI ISKRENO,potpuno mi je svejedno ko će postati šampion - Kimi Raikonen (izjavio potpuno trezan)....njegove reči govore više od dela (zna se čijih) :klap:

@old-timer
stavljamo :cross: .....ja ti se izvinjavam,nisam znao da si žensko.....a za ono "kmeri",ne brini,navićićeš se već jednom ;)
@acajagodinac85
I ti si zaista zaključio da se mi bojimo Mase :rotf: :hahaha: :dash:

Ma braticu nadam se da ne,ali prema vasem pisanju mi se ucinilo.Prvo vec pominjete kako je kimi dobio proslu titulu,a vec najavljujete kako masa trazi pomoc od drugih.Sta ako masa dobije pomoc i recimo alonzo zakove hamiltona a masa pobedi.Da je moj wiliams u pitanju i ja bih se plasio.Strah vam je potpuno opravdan,priznali vi to ili ne.Pricam ja da hamilton vec navukao mrznju na sebe kao sumi ali mi niko neveruje.;)

I za moj post broj 3.000 jedan lep ali kratak komentar čoveka koji iako vozi za tim koji ortodoksno mrzim ipak imam barem malo poštovanja prema njemu:
"Za Felipea I Ferari bilo bi lepo da on osvoji titulu,ALI ISKRENO,potpuno mi je svejedno ko će postati šampion - Kimi Raikonen (izjavio potpuno trezan)....njegove reči govore više od dela (zna se čijih) :klap:

pa njega nije briga ni za sta

Ma braticu nadam se da ne,ali prema vasem pisanju mi se ucinilo.Prvo vec pominjete kako je kimi dobio proslu titulu,a vec najavljujete kako masa trazi pomoc od drugih.Sta ako masa dobije pomoc i recimo alonzo zakove hamiltona a masa pobedi.Da je moj wiliams u pitanju i ja bih se plasio.Strah vam je potpuno opravdan,priznali vi to ili ne.Pricam ja da hamilton vec navukao mrznju na sebe kao sumi ali mi niko neveruje.;)

Ma plašimo se, samo se pravimo :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back