FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postoje valjda samo 2 "mesavine" guma-meke[sa zelenom crtom] i tvrde.Moraju se koristiti obe.E sad,u zavisnosti od tipa staze te mesavine se razlikuju ali ostaje ona osnovna podela na tvrde i meke.
Naravno,samo za Monako po Bridžstonovoj nomenklaturi tvrđa komponenta su bile meke a mekša komponenta su bile supermeke...
Da je Hamilton cekao jos neki krug, desilo bi se isto sto i Rozbergu i Sumaheru.
Sumaher je samo dva kruga kasnije isao u box i izgubio mesto od Alonsa.Secas se da je Hamilton posle promene guma izasao tacno ispred Alonsa,prednost 3sec otprilike.
A da su on i ostali cekali jos 10-ak krugova onda bi Alonso stigao i do podijma sto bi bilo katastrofalno za njiih.Barikelo je u 30.krugu izveo 2.SC,svi formiraju kolonu i treba im >20sec prednosti u odnosu na Alonsa da bi mogli da se vrate ispred njega sto bi samo Weber uspeo,a i to je pitanje.Mozda sam se malo preracunao al deluje moguce.
Naravno pod uslovom da je Alonso imao čistu stazu,a nije jer je imao Algersurija i kompaniju koji su bili dosta sporiji od vodećih (nekih 2 sec po krugu)...Alonso je imao čistu stazu samo 3 kruga dok nisu stigli Algersuarija...
A čak i da se desio incident ušli bi u boks u tom krugu,pre nego što bi SC uspeo da ih "uhvati" na stazi...
Nebitno svako ima svoje viđenje,po meni Alonso nije trebao da osvoji bodove...

Kritika di Grassiju

Alonso je odvezao dobru trku u kojoj je nadoknadio zaostatak izazvan izletanjem na 3. sl. treningu i startom iz boksa.
Zadovoljan je rezultatom, no kritikovao je Virginovog vozača Lucasa di Grassija.

"Trka je bila dobra. Imali smo dva ključna trenutka koja smo ranije dogovarali. Jedan je bio pretjecanje šest sporih bolida, među kojima su Lotus, Virgin i Hispania, a drugi je bio strategija da pokušamo prestići što više vozača. Sve je dobro funkcionisalo."

"Izgubio sam nekoliko krugova iza di Grassija, koji je verovatno mislio da se u Monaku bori za naslov svetskog prvaka, ali to je njegovo. Strategija je bila savršena i preko nje smo uspeli nadoknaditi dosta pozicija."

"Na kraju je sve ispalo bolje od očekivanog. Da nije bilo onih nekoliko krugova iza di Grassija, na kraju sam mogao biti ispred Hamiltona. Savršena nedelja ipak."

Šta li ovaj Falonso misli da svi treba da mu se sklanjaju i klanjaju...?
Pa nije to bilo obilaženje za ceo krug - to je bila borba za pozicije.

"

Tako je i Hamliton pre dve godine u Maleziji "mahao" nekom da ga pusti,mada ipak malo brzem od di Grassija.Bilo je dosta arogantno i ruzno,jer na Sepangu ima prostora za takvu egzekuciju.
Alonso je toliko upadljivo bio brzi od di Grassija,da je stvarno bilo frustrirajuce gledati ga kako oblece oko njega,a nema prostora za prolaz.Eto,pravilo nije na strani Alonsa,ali bi bilo grozno da se morao muciti jos koji krug iza onog nekonkurentnog bolida,jer je u tim momentima neizvesnost konacnog Alonsovog plasmana bila jedina uzbudljiva stvar na trci.
Imam utisak da ga je,nakon prolaska di Grassija,sledeci vozac lagano pustio da prodje.Valjda nije imao obraza "insistirati na svom pravu".

Pravila su jasna, i Sumaher ih vrlo dobro zna, kao i Alonso, zato se on nije i branio. Sad postoji mogucnost da je fon deda zaboravio nesto, i da mu to oproste zbog godina, ali tim je trebao da ga obavesti. I nije preostro, vec blago, Luisu su u Belgiji dodali 25 iako je bio nevin :)

pravila nisu jasna budući da su suci vječali 3 sata nakon utrke. vozač ima zastave sudaca po kojima vozi. da su svi znali da je utrka gotova niko ne bi zadnjih 200 metara vozio ful gasom, nego bi penzionerski prošao kroz cilj

Jeste,samo sada nema zatvaranja "pit-lejna" prilikom izlaska SC tako da bi mogli da odrade posao pre formiranja kolone (bez nekog vremenskog gubitka)...
Hamilton se odmah posle povratka iz boksa vratio nekih 2-3 sec iza Algersuarija,i stigao ga je za nešto više od jednog kruga,Algersuari tada je vozio preko 1:20 dok su vodeći bili na 1:18..Šta bi se deslio da niko od vodećih nije otišao u boks,recimo 10-15 krugova,gde bi završio Hamilton?Ako su meke gume potrajale Alonsu 77 krugova i ove supermeke su mogle da izdrže bar 30-tak,u McLarenu su mislili da preskoče Masu a mogli su da ostanu kratkih rukava...

Napisao sam gore šta je zelena zastava,zelena zastava znači da je staza čista,a ne da nastave sa trkanjem...
:hahaha::hahaha:

Tako da je Meklaren ipak ozbiljan tim.
Baš i nisu dokazali to ove sezone...
U Maleziji nisu bili sposobni da prođu Q1 pored 6 automobila koji su 5 i kusur sekundi sporiji zbog "sjajne" taktike,U Australiji "ukrali" Hamiltonu podijum u trci a u kvalifikacijama "štedeli" gume pa nije prošao ni Q2,,u Kini ponovo greška sa taktikom za Luisa,u Monaku ostavili poklopac na hladnjaku kod Batona...
Previše bodova bačenih u tako malo trka...:(

Imam utisak da ga je,nakon prolaska di Grassija,sledeci vozac lagano pustio da prodje.Valjda nije imao obraza "insistirati na svom pravu".
Ne znam za ostale ali Truli ga je sigurno pustio,to se videlo iz aviona :hahaha:
DiGrasi je izgubio auto na izlasku iz tunela inače ga Glavonso nebi prošao još dugo ;)

Opet iste priče.:roll:
Da je kojim slučajem Hamilton bio na mjestu Alonsa i uradio što ovaj jeste, ovdje bi bilo hvale na sva usta, bio bi genijalac, neviđeno čudo, vozač nevjerovatnih kvaliteta, bla, bla, bla... Ali pošto to nije bio on sve to pada u vodu.

Zaboravio si tacku posle F.
A možda su ostali ( Glok, Heiki, Jarno i dr.) uvideli da ako ta plačP...a bude toliko plakala dok ih ne obidje, eto poplave na celoj stazi i njima velikih problema sa mokrom pistom....:hahaha:
Jel imas polozen vozacki?
Ja sam dosta tolerantan u saobracaju,iznad proseka sigurno ali desi se ponekad,jako retko, ali ipak se desi da hocu da zadavim nekog ispred sebe.
Pogledaj opet 9 i 10 krug, nije ni cudo sto je inzenjer Ferrarrija nazvao DiGrasija drkadzijom.Malo je falilo da izgubi kontrolu nad bolidom i da se slupaju obojica.
Nebitno svako ima svoje viđenje,po meni Alonso nije trebao da osvoji bodove...

Nismo se razumeli izgleda.
Stavljamo se u poziciju Mclarena,ne navijacki: Alonso krece poslednji u Monacu,prava je katastrofa za ostale da osvoji bodove a kamoli bude bolji od oba nasa vozaca.
Posto ne mozemo da odlucujemo o tome da li ce i koliko bodova uzeti mozemo da spasimo i ono malo sto imamo posto je Baton vec odustao a Alonso odlicno napredovao.Jel se tu slazemo?

Opet iste priče.:roll:
Da je kojim slučajem Hamilton bio na mjestu Alonsa i uradio što ovaj jeste, ovdje bi bilo hvale na sva usta, bio bi genijalac, neviđeno čudo, vozač nevjerovatnih kvaliteta, bla, bla, bla... Ali pošto to nije bio on sve to pada u vodu.

Alonso je,zajedno sa Webberom,vozio najbriljantnije u Monaku.
Niko to ne dovodi u pitanje.

pravila nisu jasna budući da su suci vječali 3 sata nakon utrke. vozač ima zastave sudaca po kojima vozi. da su svi znali da je utrka gotova niko ne bi zadnjih 200 metara vozio ful gasom, nego bi penzionerski prošao kroz cilj

Procedura.Ros Braun im je odneo 50ak fotografija ali od ove sezone jasno stoji da ako u poslednjem krugu udje SC NEMA preticanja iako se SC skloni u box pre cilja- ulazi samo zato da bi pobednik prosao prvi.
Dodali su malo gas da bi lepse izgledalo.:)

Nisu mislili ozbiljno.Mozda samo malo manje vole Alonsa,pa ih je iziritirao mahanjem di Grassiju,kome bi,uzgred,bilo bolje da se onako ludacki bori sa onima na zacelju i pokusa pokazati da je bolji od njih.Sa onakvim bolidom,jedino to ima smisla.Ako sedne u nesto ozbiljnije,onda neka se nadgornjava sa sampionima.
Mislili su oni ozbiljno. Nemoj da ih braniš. :)
Trebaju biti malo realniji a ne da ih vode samo navijačka osjećanja. Kao npr. mene. ;)
I ja se slažem da mu ono mahanje nije bilo potrebno ali nije prvi koji je to uradio.

Alonso je,zajedno sa Webberom,vozio najbriljantnije u Monaku.

I ako navijam za drugi tim slažem se sa ovom konstatacijom.Da Alonso nije startovao iz boksa ponovio bi nam se Bahrein i paradna vožnja u krug sa ili bez SC bez neke velike razlike.

A ova 3 nova tima su samo smetnja i sramota za formulu 1 i pod hitno treba vratiti 107%.

Tako da je uzaludno i komentarisati mahanje Alonsa dok mu se ispred njega širi kombajn ( to je pravo ime za ovih 6 bolida u poređenju sa formulama ozbiljnih timova).
jer da sam mu ja bio tamo gađao bi ga volanom.:hahaha:

.........
jer da sam mu ja bio tamo gađao bi ga volanom.:hahaha:

Барикело је изгледа исто хтео неког да погоди воланом, само није имао добар замах из кокпита :hahaha:
Сад читам вести, правда се да је волан бацио како би брже изашао из болида (а видели смо колико му је после тог бацања требало да изађе) :rotf:

Znaci, Michael je "smrad" zato sto se zakucavao u Hilla i Vilneva i to niko nije u stanju da mu zaboravi. Ok
Pokojni Senna je genije jer je na isti nacin probao da ukloni Prosta. Ok
Alonso je supergenije jer je mnogo pametan, a oko njega se pretu afere kao crashgate, liegate.. Ok.

Cudna je objektivnost navijacka.

Ende.

Svaka čast svim navijačima ali ja bi ga ipak gađao volanom kao i iznervirani Baričelo a sad mora da se pravda jer mu izgleda treba svaki evro za penziju jer je ovo verovatno njegova poslednja sezona a ne verujem da će još nekome pasti na pamet da vaskrsne iz penzije.

Znaci, Michael je "smrad" zato sto se zakucavao u Hilla i Vilneva i to niko nije u stanju da mu zaboravi. Ok
Alonso je supergenije jer je mnogo pametan, a oko njega se pretu afere kao crashgate, liegate.. Ok.

Ende.

Nije smrad, to je blaga rec :) Za Senu i Prosta sam ti vec jednom objasnio, mislim da nema potrebe ponovo da pisem. A sto se tice Alonsa, jeste genije :D

Ende.
Ako si mislio na moj komentar onda se varaš. Moje je mišljenje upravo suprotno.
Pošto smo sličnog mišljenja imaš :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back