Siniša Srbija
Aktivan član
- Poruka
- 1.677
Pa moglo je biti i zabavnije od ovog danas prikazanog.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mislim da su suci pogrješili. shumaher nije napravio grešku i nadam se da će mu ukinut kaznu na većoj sudskoj instanciSchumacher dobio 20 sekundi kazne
Michaelu Schumacheru je dodato 20 sekundi na konačno vreme zato što je pretekao Fernanda Alonsa u poslednjoj krivini trke u Monaku.
Vozač Mercedesa je pretekao Alonsa odmah nakon što je sigurnosni automobil napustio stazu u poslednjem krugu. Sudije su utvrdile da je trka završena za vreme safety car perioda.
U pravilu 40.13 piše: "Ako se trka završava u momentu kada je sigursnoni automobil na stazi on će se povuči na kraju poslednjeg kruga i bolidi će proći kroz cilj bez preticanja."
Nemac je na taj način završio na 12. mestu tako da je 10. mesto i poslednji poen pripao Sebastienu Buemiju iz Toro Rosso Ferrarija.

Slažem se s tobom. Zabavno je možda bilo do ulazaka u boks. Poslije toga sam mogla zaspati i ne propustiti gotovo ništa.Pa moglo je biti i zabavnije od ovog danas prikazanog.
Luisu su u Belgiji dodali 25 iako je bio nevin![]()

Ne znam, mozda je ipak greska njegova, tj, mozda jeste prekrsio pravila, ili jednostavno pravila su nedosledna, ovamo se mase zelenom zastavom, i pusta se trka, a s druge strane pise da trka mora da se zavrsi u tom poretku, iako se sklonio SC, onda su trebali da masu zutom zastavim i svakom bi bilo jasno da iako se SC sklonio, nema preticanja.
Ali mislim da je preostro u svakom slucaju dodati nekome 20 sekudni, u situaciji gde se vozi iz SC i gde je vecina vozaca u 20s...
Nisi bas mnogo inteligentan ili si mozda zaljubljen u Šumahera?
Ne znam, mozda je ipak greska njegova, tj, mozda jeste prekrsio pravila, ili jednostavno pravila su nedosledna, ovamo se mase zelenom zastavom, i pusta se trka, a s druge strane pise da trka mora da se zavrsi u tom poretku, iako se sklonio SC, onda su trebali da masu zutom zastavim i svakom bi bilo jasno da iako se SC sklonio, nema preticanja.
Ali mislim da je preostro u svakom slucaju dodati nekome 20 sekudni, u situaciji gde se vozi iz SC i gde je vecina vozaca u 20s...
Pa ne bih se bas slozio,mislim da je to bila dobra odluka.Sve ostalo bi bilo kockanje,SC je izlazio 4puta a niko nije znao kada ce se to desiti.Alonso vise nije morao u box...McLaren pravi neverovatne greške iz vikenda u vikend,Vitmarš treba da leti što pre
Zaboravili su poklopac na hladnjaku i Batonov motor se pregrejao a potom nepotrebno "vratili" Alonsa u trku tako što su poslali Hamiltona u boks a potom ih svi ostali pratili da bi "pokrili" Hamiltona.Alonso je tad gubio dosta vremena iza zaostalih,10.krugova kasnije da su otišli u prvi stop Alonso teško da bi uzeo bodove...
Pravila su jasna, i Sumaher ih vrlo dobro zna, kao i Alonso, zato se on nije i branio. Sad postoji mogucnost da je fon deda zaboravio nesto, i da mu to oproste zbog godina, ali tim je trebao da ga obavesti. I nije preostro, vec blago, Luisu su u Belgiji dodali 25 iako je bio nevin![]()

Sta je bilo- bilo je nego sta cemo sa RB?![]()
MA njega ne treba uopste pustiti ni da se trka...![]()

Juce sam bas odgledao par minuta Simpsonovih,dokolicareci pre trke.Onaj mali obesenjak-Bart namagarcio neke Australijance za 900 $,pa trebalo da ga kazne "sutiranjem u tur" uz oprost duga.Eto,ja predlazem da Brawna i Michaela kaznimo slicno-javnim ponizenjem,a "krvavo" stecenu poziciju u trci da mu ne diramo.Treba jos da mi se razocara i ode pre vremena.Nije zaboravio pravila vec su on i Braun [koji mu je javio da proba da obidje Alonsa] zaboravili da su otisli iz Ferrarija i da mogu da rade sta hoce.
McLaren koji je najcesce kaznjavan je javio Hamiltonu da NEMA preticanja do kraja ni kada SC izadje sa staze.Isto su javili i Alonsu.
Ponavljam opet,nisam za kaznu,nek mu vrate 7.mesto i svi srecni.Moze da se racuna kao timska greska kao npr. neoprezno pustanje iz boxa....

mislim da se za ovaj box i previše komentarisalo a lepo se vidi da ima mesta za obojicu dok Vetel gura Luisa u kablove.
A šta reći za ono isterivanje Luisa sa staze od strane starca.Pogledaj snimak

Шта уради овај Вебер...
Докле смо сви ми догурали кад Кубица у реноу треба да раздваја "бикове"![]()

Jeste,samo sada nema zatvaranja "pit-lejna" prilikom izlaska SC tako da bi mogli da odrade posao pre formiranja kolone (bez nekog vremenskog gubitka)...Pa ne bih se bas slozio,mislim da je to bila dobra odluka.Sve ostalo bi bilo kockanje,SC je izlazio 4puta a niko nije znao kada ce se to desiti.Alonso vise nije morao u box...
Napisao sam gore šta je zelena zastava,zelena zastava znači da je staza čista,a ne da nastave sa trkanjem...Alli i dalje ostaje pitanje, zašto se maše zelenim zastavama ako je preticanje zabranjeno?

. Pitanje - zašto je opalio onako gaščinu i u pretposlednjem i u poslednjem skretanju...
.Verovatno je nabio gas instinktivno,kad je video da onaj napada,pa je proklizao.Lose gume su samo pripomogle.
Da su se s*****li na krivini posle ulaska u boks, ovo ne bi bilo moguće primeniti...
takođe, da li je proklizavanje Alonsa moglo da se protumači i kao obvious problem, pa da onda važi:
- if any car slows with an obvious problem.
Mislim, da se razumemo, Alonso je yebački odradio posao tokom cele trke, imao je najviše posla od svih, ali...
.
Nisu na svadbi pa su pošli po mladu nego došli da se trkaju.[/B]..

Postoje valjda samo 2 "mesavine" guma-meke[sa zelenom crtom] i tvrde.Moraju se koristiti obe.E sad,u zavisnosti od tipa staze te mesavine se razlikuju ali ostaje ona osnovna podela na tvrde i meke.Jeste,samo sada nema zatvaranja "pit-lejna" prilikom izlaska SC tako da bi mogli da odrade posao pre formiranja kolone (bez nekog vremenskog gubitka)...
Hamilton se odmah posle povratka iz boksa vratio nekih 2-3 sec iza Algersuarija,i stigao ga je za nešto više od jednog kruga,Algersuari tada je vozio preko 1:20 dok su vodeći bili na 1:18..Šta bi se deslio da niko od vodećih nije otišao u boks,recimo 10-15 krugova,gde bi završio Hamilton?Ako su meke gume potrajale Alonsu 77 krugova i ove supermeke su mogle da izdrže bar 30-tak,u McLarenu su mislili da preskoče Masu a mogli su da ostanu kratkih rukava...
Napisao sam gore šta je zelena zastava,zelena zastava znači da je staza čista,a ne da nastave sa trkanjem...