damon hill
Početnik
- Poruka
- 48
Šumaher kažnjen sa 20 sec...
izvor
Sada će svi da optuže Dejmona Hila jer je on bio "pomoćni stjuart"
izvor
Sada će svi da optuže Dejmona Hila jer je on bio "pomoćni stjuart"

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Реако би човек да кривиш Шумахера за Алонсову грешку.
Човек је увидео простор, повукао храбар потез претакао га без икаквог гурања
Свакако да се требају сада погледати правила, па ако правило каже да је казна 25 секунди нека тако буде.
У сваком случају човек је искористио грешку одреаговао перфектно.

Uvek mi je bio antipatican i jedini me je stvarno mnogo nervirao od svih Sumijevih protivnika. Uvek je kukao nesto... placip...kaOvo ljudi nema smisla vise... ja sam prvi da se kazni sumaher, ali... videli ste ove sezone bar 3 prekrsaja gde su ucestvovali alonso, hamilton i masa koji su realno bili mnogo tezi i nikom nista.

Da ne prevodim, citat iz sportskih pravila:Jel' može neko da pojasni: Da je nekim slučajem Veberu se zaglavio menjač na poslednjoj krivini ( a SC je otišao neposredno pre toga u boks) i da je on milio brzinom brzog puža, da li bi neko mogao da ga pretekne i da li bi za to bio kažnjen?
Takođe, šta da je do ove situacije (sudara) došlo na zadnjoj krivini, onda SC bi morao da odveze do cilja...
pa pazi, kad sma cuo da dejmon hill "deli" pravdu, znao sam vec ishod i pre nego sto je izasla "presuda". Pacenik isfrustrirani

slažem seOvo ljudi nema smisla vise... ja sam prvi da se kazni sumaher, ali... videli ste ove sezone bar 3 prekrsaja gde su ucestvovali alonso, hamilton i masa koji su realno bili mnogo tezi i nikom nista.

If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal without overtaking.

"When the safety car pulls off the circuit, green lights will be shown at the line and their respective starting points. All observers' posts will then show a green flag."Pazi, ako su pravila, ok, pravila su - cepaj, kaznjavaj. Ali daj onda redom i sve.
Cocece, Hamilton je 4 puta menjao pravac i ocigledno vozio cik-cak i nista. Pa gde bi bio kraj kada bi svi to radili? Pa to je presedan takav da bismo sutra mogli istu situaciju da gledamo svaki dan, jer se i ostali vozaci onda smeju tako ponasati, a jasno je i maloj deci da je nesportski bilo 200%.
A ovo bas i nije bilo svima jasno.
Moje pitanje je - cemu onda mahanje zelenim zastavama, ako je preticanje zabranjeno?
ne vidim na koji način bi mogao do ijednog boda. probaj me prosvjetlit![]()

Schumacher dobio 20 sekundi kazne
Michaelu Schumacheru je dodato 20 sekundi na konačno vreme zato što je pretekao Fernanda Alonsa u poslednjoj krivini trke u Monaku.
Vozač Mercedesa je pretekao Alonsa odmah nakon što je sigurnosni automobil napustio stazu u poslednjem krugu. Sudije su utvrdile da je trka završena za vreme safety car perioda.
U pravilu 40.13 piše: "Ako se trka završava u momentu kada je sigursnoni automobil na stazi on će se povuči na kraju poslednjeg kruga i bolidi će proći kroz cilj bez preticanja."
Nemac je na taj način završio na 12. mestu tako da je 10. mesto i poslednji poen pripao Sebastienu Buemiju iz Toro Rosso Ferrarija.