FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar smo ovo čekali 3 nedelje?
Znači bez kiše = monotonija.

Sramota za Batona da nemože prestići penzionera koji vozi za sekundu sporije od Luisa i Alonsa.
To je taj šampion Baton.Vozi kao moja baba.Pa da je kojim slučajem iza deke bio Luis pa videli bi mi što ne može da se pretiči u Španiji.

Šteta za Luisa i njegove famozne gume ali tek je počela sezona nadoknadit će on to samo u Monte-Karlu biće teško.

Da je mogao , obisao bi ga :
Citat:
After passing Button, Schumacher doggedly defended his position for the remainder of the race despite the McLaren driver's best efforts.

"It's tough to overtake here, and Michael's not silly," said Button. "He knows where to put his car, so on a track like this you're not going to overtake him. He was putting it on the inside, and I couldn't pass on the outside because he just pushed me wide every time. He didn't make a mistake, so it was very frustrating.

Jedno je stici, a druga stvar obici, nekoga ko ima bar malo konkurentan bolid.
Naravno, kada si u defanzivnj taktici da si poprilicno sporiji od onog ispred tebe.

svima je jasno ko dan da je konačno Šumaher uspeo da nađe balans bolidu i da ga održava u putanji kako hoće, jedino što Mercedes realno nema neophodnu brzinu da bi mogao da se bori za vrh... zato je i morao da vozi defanzivno, jer nije bilo šanse da stigne bilo koga napred.

Nije lose, zasad 2/2.
hyenas-1.gif

Najbolje tako, malo jedan-malo drugi.

Dobro kazes,dobro kazes.
Tako nece posumnjati niko.:lol:

Uf,što se tiče sporta,crni vikend za mene :sad2:
Nekako je i ono Hamiltonovo izletanje bilo samo bućnuto u lavor već punog sr.nja.
Na sve to nadovezao se i Weberov trijumf a juče sam ga proklinjao.
Ništa spektakularno nije viđeno dok Hamilton nije rešio da razbije tu monotoniju ali dobro,šta da se radi...bitno je da su crveni još uvek miljama daleko od nas a na nama je da se fokusiramo na jedini konkurentan tim - Red Bull.
Šta toliko veličate švapskog penzionera,nije mi jasno...šta je tu on spektakularno uradio :eek:
Baton je pokušavao dok je hteo i jednostavno nije išlo i povukao se verovatno razmišljajući i na gen.plasman ali zato su crvendaći obradovali gazde iz Smedereva sa vožnjom kao na čvrsta goriva :per: ...pa vi nemate pojma :hahaha:
Dedi je izgleda opet montiran bolid po njegovom ukusu (!!!???) (Ros opet njemu mulja nekakve novotarije) i Rosberg može samo da :dash: ,džaba Rosbergu sve,nema njemu pomoći dokle god su ta dva muljatora zajedno.

svima je jasno ko dan da je konačno Šumaher uspeo da nađe balans bolidu i da ga održava u putanji kako hoće, jedino što Mercedes realno nema neophodnu brzinu da bi mogao da se bori za vrh... zato je i morao da vozi defanzivno, jer nije bilo šanse da stigne bilo koga napred.

5. mesto je maksimalni domet tog bolida, prva 2 su rezervisana za Red Bull, Alonso i Hamilton sa boljim bolidima su sledeci i tek onda ide borba za 5. mesto.

Hamilton danas.
a054-1.gif

I ja nađoh Fernandove smajlije. Odlični su.

Ti ne vidiš dobro! Piše da je to gosn. Hamilton. :lol:
Malo si zbunjen - Fernando je naš drug s foruma. Uopšte nisi u toku. :rtfm:

Ah te tačke :lol:
Tako male, a tako moćne...čitav smisao menjaju, a tek percepciju kad se duže gleda u nju ... :hahaha::hahaha::hahaha:
( . ) ( : ) ( ...)

Nediraj Hamiltona! Gde ćeš na stenu! :manikir:

opet teorija zavere :)

Ostavi na stranu to sto volis fon dedu. Zlatokosi ga je tuko svaku trku, doso do drugog mesta u generalnom plasmanu, ali sve to dzabe, jer ne donosi to dovoljno novca, kolko ce doneti i jedna dedina zapazena voznja. Mada se ne slazem da je i ova bila nesto posebno, jednostavno na stazi na kojoj je neverovatno tesko obici, branio se od veoma proracunatog Batona, i to je sad ko neki uspeh. Mozda bi bio uspeh za Trulija da je to uradio, ali za coveka sa sedam titula :confused: Situaciju u Mercedesu vidim ovako, Bron je vec otpisao sezonu, i sad gleda da umanji stetu, tj. da izvuce sto vise para moze. Mislim da on zeli jedan dedin podijum, i da bi izabrao prece to, nego li Zlatokosi da se bori za titulu, koji realno ne moze uzeti. Sam Veber je reko da ljudi sad ne zanju gde vozi Sumaher, kako je pala potraznja za njegovim proizvodima...

5. mesto je maksimalni domet tog bolida, prva 2 su rezervisana za Red Bull, Alonso i Hamilton sa boljim bolidima su sledeci i tek onda ide borba za 5. mesto.

Za Monako ovo ne vazi, a do Turske ce se valjda nesto promeniti :)

Fetelu rečeno da odustane u Španiji
Beta
Posle prolaska kao treći kroz cilj na Velikoj nagradi Španije vozač Red Bula Sebastijan Fetel otkrio je da mu je iz tima porućeno da se povuče sa te trke.

Najmlađi pobednik u istoriji Formule 1 je bio na sigurnom putu ka podijumu do 15 krugova pre kraja trke kada su ga zadesili problemi sa kočnicama i zbog toga je bio primoran da ode po drugi put u boks. Njegovi mehaničari i inženjeri su ustanovili problem, a onda su ga pustili da se vrati na stazu.

„Po povratku na stazu rečeno mi je da bi trebalo da odustanem i da je rizik zbog pokvarenih kočnica prevelik. Pitao sam da li je to zaista neophodno ili da mogu sporije da vozim i dođem do nekih bodova, ali nisam dobio odgovor pa sam nastavio da vozim“, rekao je Fetel, koji je na stazi „Katalunja“ osvojio treće mesto iza timskog kolege Marka Vebera i Fernanda Alonsa u Ferariju.

Mladi Nemac je uspeo da se održi na četvrtom mestu posle odlaska u boks, a na treće se popeo zahvaljujući odustajanju vozača Meklarena Luisa Hamiltona. Fetel je, takođe, rekao da je uspeo da završti trku tako što je preko volana podesio da sva snaga ide na zadnje kočnice.

„Mislim da kada pomeramo granice takve stvari mogu da se desi. Ali, moramo da vidimo šta je bio problem, kao što Meklaren mora da se pozabavim onim što se desilo Luisu. Na kraju, imamo dvojicu vozača na podijumu i samo tri boda manje od maksimalnog učinka. Zato mislim da je tim dobro podneo situaciju sa kočnicama“, istakao je šef ekipe Red Bul Kristijan Horner.

Sampionska odluka.To cenimo.:klap:
Hajde u sto marke da bi njegov mentor odustao u toj situaciji.:mrgreen:

Ah te tačke :lol:
Tako male, a tako moćne...čitav smisao menjaju, a tek percepciju kad se duže gleda u nju ... :hahaha::hahaha::hahaha:
( . ) ( : ) ( ...)

Nediraj Hamiltona! Gde ćeš na stenu! :manikir:
O čemu ti to. :think:
Ko o čemu!
Radim na takvom mjestu gdje na to pazim svaki dan, sem vikendom. Tebi hvala na savjetu nisam znala da ima ovoliko pismenih na forumu. Od sad ću paziti na interpunkciju.

Poslednja izmena:
Mercedes sa starim autom u Monaku

Tim Mercedes GP-a rešio da na trci u Monaku koristi stari 2010 bolid, a ne onaj iz Barcelone.

Mercedes će se vratiti svom starom bolidu za Veliku nagradu Monaka, ovog trkačkog vikenda.

Tim iz Brackleyja je na ovonedeljnoj trci u Barceloni predstavio svoj novi bolid, sa većim medju-osovinskim rastojanjem, za koji se pretpostavljalo da će pomoći Michaelu Schumacheru da po prvi put u sezonu pobedi svog timskog kolegu Nica Rosberga.

Ali, kako navode nemački mediji, paket koji je bio pre Barcelone, i koji je u rukama Nica Rosberga doneo dva postolja u četiri trke, biće opet vožen na sledećoj trci, koja je ove nedelje u Monaku, jer bolje odgovara sporim krivinama koje ima ulična staza u Monte Carlu.

Stari auto biće dopunjen sa novim aerodinamičkim paketom, novom strukturom bolida i novim izgledom poklopca motora.

"Ubedjen sam da ćemo biti konkurentniji nego u Barceloni", izjavio je izvršni direktor tima Nick Fry za nemački RTL.

Ferrari bez F-ducta u Monaku

Ferrari neće koristiti svoj F-duct sistem, ove nedelje, na Velikoj nagradi Monaka.

Italijanski tim je konačno koristio svoj F-duct sistem, na Velikoj nagradi Španije, koji se pokazao kao dobar i omogućio im veće brzine.

Ali, šef tima, Stefano Domenicali je izjavio da će tim koristiti svoje prvobitno zadnje krilo, kao i poklopac motora ovog vikenda, jer Monako zahteva najviši nivo downforcea tokom cele trke.

Takodje je opovrgnuo izjave Felipea Masse, da će ga borba za volanom njegovog F10 koštati mesta u Ferrariju za 2011.

"On je odličan vozač, i mi moramo uraditi sve, da se on opet oseća prijatno sa svojim automobilom", izjavio je Domenicali za španski AS.

Takodje je dao izjavu oko sugestija da će se novi snabdevač guma za 2011, već znati tokom ovog trkačkog vikenda u Monaku.

"To će potrajati još nekoliko nedelja, iako ćemo o tome ponovo razgovarati u Monaku", rekao je Domenicali.

Red Bull preti rivalima pred trku u Monaku

Iako po tradiciji nije brz u Monaku, Red Bull je upozorio rivale da ne očekuju da će im biti lakše nego u Španiji.

Nakon fantastične trke Red Bulla u Barseloni u kojoj su dominirali u kvalifikacijama i osvojili prvo i treće mesto u trci, njihovi rivali su ostali zaprepašćeni brzinom bolida RB6.

Mnogi veruju da Red Bull neće biti toliko brz u Monaku, ali šef ekipe Christian Horner tvrdi suprotno, i najavljuje da će ovogodišnji bolid biti mnogo brži od svog prethodnika.

Sebastian Vettel je prošle godine uspeo da se kvalifikuje tek na četvrto mesto, dok trku nije ni završio zbog izletanja. Pored toga Red Bull je na prošlogodišnjoj trci imao velikih problema sa degradacijom guma.

"Želimo da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu u Monaku", rekao je Horner. "Nismo bili konkurentni na stazi u Monte Karlu prošle godine ali mislimo da smo napredovali i da ćemo se ove godine boriti za pobedu."

Tempo bolida RB6 je pokazao da je napravljen veliki korak napred u odnosu na prethodnika, pogotovo u brzim krivinama. Ipak Horner smatra da je Adrian Newey načinio ključne promene u dizajnu koje će doneti značajna poboljšanja i u sporijim krivinama.

"Drago mi je da smo rešili problem koji smo imali sa sporim krivinama. Ljudi u ekipi su odradili odličan posao poboljšavanjem brzine bolida u sporim krivinama a da je u isto vreme brzina u bržim krivinama ostala odlična. Kombinacijom nekoliko faktora, smo došli u situaciju da vozimo odlična vremena u trećem sektoru u Španiji koji nam je ranije bio slaba tačka."

Još jedan problem za Red Bullove rivale je to što RB6 mnogo bolje zagreva mekšu komponentu guma u kvalifikacijama što će biti ključ osiguravanja što bolje pozicije na gridu pred trku u Monaku.

More Q1 ce biti najzanimljiviji, bice ono mala bara puna krokodila :)
Pacijenti iz Lotusa se nadaju da ce moci sto pre da zabeleze vreme pa posle svima da smetaju i protive se podeli kvalifikacija.

Poslednja izmena:
To je smešno da se uopše ova 3 tima i pitaju nešto.

Izgleda je Berni uzeo debele pare od ovh smetala od timova kad je i njima dao pravo glasa kao što ima Meklaren,Ferari i ostali koji su u cirkusu F1 dugi niz godina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back