FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Kubica zabrinut zbog Renaultovog aero paketa

Robert Kubica je priznao da ne zna da li je njegov tim u potpunosti spreman da na najbolji mogući način odgovori izazovima u Monaku.

Poljak koji je prešao u Renault nakon tri sezone provedene u BMW-u, je izjavio da je uvek uživao u specifičnom aero paketu koji se priprema isključivo za trku u Monaku.

"Na žalost ove godine nemamo novi aero paket. Navikao sam u prethodnim godinama da imam nove spojlere koji mi pružaju više prijanjanja."

"Visoke brzine i efikasnost nisu toliko bitni faktori ovde. Ipak koristićemo iste spojlere kao i na svim drugim trkama tako da moramo da sačekamo i da vidimo koliki je nivo prijanjanja na ovoj stazi."

Kubica je ove godine na četiri od pet trka osvajao bodove i trenutno je osmi u plasmanu vozača.

1 TRENING U MONAKU

1 F. Alonso Ferrari 1:15,927 32
2 S. Vettel Red Bull Racing + 0,073 26
3 R. Kubica Renault + 0,089 28
4 M. Webber Red Bull Racing + 0,455 25
5 F. Massa Ferrari + 0,590 30
6 M. Schumacher Mercedes GP + 0,662 21
7 L. Hamilton McLaren-Mercedes + 0,720 32
8 J. Button McLaren-Mercedes + 0,765 30
9 A. Sutil Force India + 0,878 23
10 S. Buemi Toro Rosso + 0,930 31
11 N. Rosberg Mercedes GP + 1,222 15
12 R. Barrichello Williams + 1,404 28
13 V. Liuzzi Force India + 1,777 27
14 V. Petrov Renault + 1,791 39
15 J. Alguersuari Toro Rosso + 2,064 36
16 N. H�lkenberg Williams + 2,470 39
17 P. de la Rosa Sauber F1 + 2,507 37
18 K. Kobayashi Sauber F1 + 2,620 32
19 T. Glock Virgin Racing + 3,600 24
20 H. Kovalainen Lotus F1 Racing + 3,679 32
21 J. Trulli Lotus F1 Racing + 3,975 31
22 L. di Grassi Virgin Racing + 4,639 18
23 B. Senna Hispania Racing + 5,761 28
24 K. Chandhok Hispania Racing + 5,926 6

60 godina od prve trke u Formuli 1

Formula 1 je u četvrtak je proslavila 60. godišnjicu prve trke u istoriji šampionata koja je održana na britanskom „Silverstonu“ 1950. godine.

Na premijernoj trci Formule 1, kojoj je prisustvovala i cela britanska kraljevska porodica, uključujući i sadašnju Kraljicu Ujedinjenog Kraljevstva Elizabetu II, trijumfovao je Đuzepe ’Nino’Farina, a na putu do pobede ostvario je i pol poziciju i najbrži krug.

Iako je prošla sezona bila jubilarna 60. u šampionatu prava godišnjica obeležena je u četvrtak u Monte Karlu, gde su voženi prvi slobodni treninzi pred trku za Veliku nagradu Monaka, šestu ove sezone. Upravo u Kneževini je bila vožena jedna od trka premijernog šampionata Formule 1, a te 1950. godine domaćini trka su bili, pored Britanije, i Švajcarska, Belgija, Francuska, Italija i Sjedinjene Države, pošto je legendarna trka „Indijanapolis 500“ bila deo šampionata.

Tog 13. maja na stazi „Silverston“ Farina je trijumfovao u Alfa Romeu ispred dvojice timskih kolega Luiđija Fađolija i Redžinalda Parnela, posle dva sata i 13 minuta.

:vatromet::orkestar:

Ma lep je i ovaj, ali onaj je bio bas onako - bogovski!
Jeste,majku mu,potpuno si u pravu.i ja sam ga tako dozivljavao.Nedodirljiv,nedokuciv...
Ne znam,nisam pametan...ALi,neka prenoci ovaj,pa cemo videti.Mozda i "odradi ulogu" :per:
A vi bi ste njega po kratkom postupku, je l' te?
Ja ne. Odveo bih ga u sumu, vezao za drvo i sek'o mesec dana...komad po komad...

:hahaha:
Ulazi u razmatranje.Glavni McLarenov bord navijaca ce odluciti.:mrgreen:

56738386.jpg

Kad UZ bude promenio na tvoju inicijativu, onda vec mozemo otvoriti neke pregovore, ovako striktno zabranjujem bilo kakvo uspostavljanje odnosa :lol:
Primetio sam odredjene nepravilnosti na kacigama i volanima, izmedju ostalog i neki minijaturni rulet (?!) kod Luisa, znaci da se tu ipak krije neki igrica na srecu :) Nadam se da nam nece okrenuti ledja u nedelju :)

jel postoji neko posebno pravilo na temi f1 kladionica, ili samo napisem par. pozicija kakve mislim da ce biti ..., kako se boduje...
da okusam srecu, zanimljivo nikada se u zivotu nisam kladio na f1, mozda iz postovanja prema njoj:flert:, pa da sad ovako okusam srecu, imam dobar predosecaj za Alonsa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back