Fetelu rečeno da odustane u Španiji
Beta
Posle prolaska kao treći kroz cilj na Velikoj nagradi Španije vozač Red Bula Sebastijan Fetel otkrio je da mu je iz tima porućeno da se povuče sa te trke.
Najmlađi pobednik u istoriji Formule 1 je bio na sigurnom putu ka podijumu do 15 krugova pre kraja trke kada su ga zadesili problemi sa kočnicama i zbog toga je bio primoran da ode po drugi put u boks. Njegovi mehaničari i inženjeri su ustanovili problem, a onda su ga pustili da se vrati na stazu.
„Po povratku na stazu rečeno mi je da bi trebalo da odustanem i da je rizik zbog pokvarenih kočnica prevelik. Pitao sam da li je to zaista neophodno ili da mogu sporije da vozim i dođem do nekih bodova, ali nisam dobio odgovor pa sam nastavio da vozim“, rekao je Fetel, koji je na stazi „Katalunja“ osvojio treće mesto iza timskog kolege Marka Vebera i Fernanda Alonsa u Ferariju.
Mladi Nemac je uspeo da se održi na četvrtom mestu posle odlaska u boks, a na treće se popeo zahvaljujući odustajanju vozača Meklarena Luisa Hamiltona. Fetel je, takođe, rekao da je uspeo da završti trku tako što je preko volana podesio da sva snaga ide na zadnje kočnice.
„Mislim da kada pomeramo granice takve stvari mogu da se desi. Ali, moramo da vidimo šta je bio problem, kao što Meklaren mora da se pozabavim onim što se desilo Luisu. Na kraju, imamo dvojicu vozača na podijumu i samo tri boda manje od maksimalnog učinka. Zato mislim da je tim dobro podneo situaciju sa kočnicama“, istakao je šef ekipe Red Bul Kristijan Horner.