FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Force India otkrio svoj bolid VJM03 preko svog websitea.

Force India virtualno predstavio svoj novi bolid za sezonu 2010. opremljen Mercedesovim agregatom, preko svog zvaničnog sajta.

Tim je takodje predstavio i svoje vozače Adriana Sutila i Vitantonia Liuzzija, kao i rezervnog i test vozača Paul di Restu.

"VJM03 je definitivno evolucija VJM02, u smislu dizajna koji smo razvijali tokom prošle godine", izjavio je direktor dizajna Mark Smith.

"Veoma smo zadovoljni u tom smeru, pa smo zato i rešili da poboljšamo i razvijemo VJM02, umesto da pravimo kompletno nov automobil", dodao je na kraju.

"Pošto smo prošle sezone sebi osigurali prvi podijum, pol-poziciju i najbrži krug, Force India sada za cilj ima više pobeda i više podijuma tokom sledeće sezone", izjavio je šef tima Vijay Mallya.

VJM03 će svoj debi imati na stazi u Jerezu u rukama Antonia Luizzija u sredu, kada počnu zvanična testiranja.

145138.jpg

145139.jpg

145142.jpg

145146.jpg

145147.jpg

preuzeto sa F1 Serbia

Gazda Formule 1 izjavio da je Srbija platila učešće tima Stefan GP u najbržem cirkusu
Mirko daje milione za Formulu 1!?

Srpskom tim Stefan GP iz dana u dan ima sve veće šanse da se, rame uz rame sa Ferarijem, Renoom i Meklarenom, pojavi na startu nove sezone Formule 1.

Gazda najbržeg cirkusa na svetu Berni Eklston tvrdi da je odlučujuću pomoć vlasniku, biznismenu Zoranu Stefanoviću, u ostvarenju ovog projekta pružio predsednik srpske vlade Mirko Cvetković.

Stefan GP je dobio novac od srpske vlade! Ja sam već pričao sa njihovim premijerom na tu temu. Stefan GP ima i moju punu podršku u nastojanjima da se priključi Formuli 1 - izjavio je Eklston britanskom časopisu „Ekspres“.
Podsećanja radi, prosečan budžet jednog tima u Formuli 1 je 279,4 miliona dolara, a budžeti bogatijih ekipa dostižu neverovatnih pola milijarde evra.
Sam Stefanović, međutim, u razgovoru za „Alo!“ nije bio previše pričljiv na ovu temu.

- Tačno je, imamo podršku srpske vlade, ali ona se ogleda u logistici, a ne u novcu. Nije nikakva tajna da je vlada bila uz nas od početka, ali nikako finansijski. I dalje sam veliki optimista kada je u pitanju ulazak Stefan GP u Formulu 1. Znamo da ekipe Kampos i US imaju velikih finansijskih problema i da je malo verovatno da će uspeti da krenu sa sezonom, a mi sve činimo da budemo spremni za prvu trku u Bahreinu, ukoliko bilo ko odustane - naglasio je Stefanović, koji nije precizirao šta znači „logistička podrška“ srpske vlade.
Iz kabineta premijera, međutim, rečeno nam je da oni ne znaju da je Cvetković razgovarao sa Eklstonom i sugerišu da je vlasnik Formule 1 verovatno mislio na njegovog prethodnika Vojislava Koštunicu. Berni Eklston je pre tri godine zaista boravio u Beogradu i sa tadašnjim premijerom, liderom DSS-a, čekao pravoslavnu Novu godinu. Tom prilikom je prvi put najavljeno da bi se Formula 1 mogla pojaviti i pod srpskom zastavom.
Zanimljivo je, međutim, da je Zoran Stefanović u novembru 2009. godine izjavio da će Vlada Srbije dati podršku njegovom učešću u Formuli 1. U to vreme uveliko je tekao mandat premijera Mirka Cvetkovića i njegovih ministara.
Kako bilo da bilo, ekipa Stefan GP već je poslala opremu u Bahrein, gde će se održati prva trka 14. marta, iako još nije potvrđeno da će se ove sezone uopšte takmičiti u Formuli 1. Da li će i sa kojom sumom država Srbija učestvovati u finansiranju ovog projekta u godini najveće ekonomske krize i eksplozije radničkog bunta, za sada je ostalo nedorečeno.

Mislim da je najbolje da Stefan GP ne udje u F1.
Sumnjam da bi bili u stanju da se takmice na minimalno prihvatljivom nivou,a ako se njihovo ucesce vezuje za nasu vladu i nasu zemlju,dodatno blamiranje nam nije potrebno.
Sve i da su ozbiljni,malo ko bi ih shvatio ozbiljno.Najbolje je da se drze po strani.

Нека он прво покаже и докаже да ће представљати ову земљу на прави начин, па онда нека тражи помоћ

Нећемо да плаћамо мачку у џаку

Prve fotografije novog Red Bulla RB6
Red Bull je na svojim internetskim stranicama objavio prve studijske fotografije novog RB6 koji će u nastavku dana biti predstavljen i debitovati na stazi u Jerezu.
RBR-RB6-teaser-01.jpg

RBR-RB6-teaser-02.jpg

RBR-RB6-teaser-04.jpg

Autor F1Racing

mt0ymv.jpg

Данас је већим делом дана падала киша...
Розберг стао пред крај тренинга, Ред Бул имао проблема са цурењем уља, Сребрни су свашта нешто окачили на болид (окачићу слику)....

Мало сам се информисао, то су такозване "пито цеви" којима се мери брзина ваздуха око точка, то раде због овогодишње промене ширине пнеуматика....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back