FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
80334eed8040f568fdcd8e45790f077a.jpg

Kažu da Poštenje vozi ovako nešto u Valensiji ???
32657341.jpg

Virgin Racing tim pokazao svoj prvi F1 auto nazvan VR-01.

Iako je bilo planirano da svoj prvi automobil pokažu putem web stranica, ovoga jutra, prezentacija je otkazana zbog tehničkih problema.

VR-01 je dizajniran od strane Wirth Research centra, uz pomoć kompjuterske tehnologije, umesto korišćenja vazdušnog tunela koji tome i služi i jedini je takve vrste za sada.

1265197067-1.jpg

lvr0102.jpg

Uglavnom su iskopirali MP

Nije moj.:plez: Mislio sam da ga promenim nakon par dana,sad necu.
Kakvi ste to ljudi,meni bilo drago kad ste odvalili kanarince sa 30razlike.

To nisu ljudi to su cigani, samoproklamovane dileje, hocu reci delije :hahaha:

Vidiš,više cenim šta je Erlik napisao nego Fernando...jesam Delija zatucan do besvesti i iz dna duše uvek sam mrzeo i uvek ću mrzeti partizan u bilo kojem takmičenju i u bilo kojem sportu...ja sam lično navijao za Barsu ali ste ipak zasluženo pobedili.
Ne mogu da mrzim nekog ko je ******r komunalni (glodar iz humske 1) koji ortodoksno mrzi Zvezdu jer tu prepoznajem pravog navijača.

Obratite paznju na boldovane delove teksta...

"Slobodno parkiranje: Timovi mogu da preskoce trke

Glasine o velikim problemima kod dva nova tima US F1 i Kampos i dalje ne jenjavaju. Nije ni cudo, jer Virdzin vec ima prve krugove za sobom, Lotus ce to uciniti u narednim nedeljama. A za to vreme se od dva klimava kandidata cuju samo takmicarske pretnje i parole izdrzljivosti - od bolida F1 ni traga ni glasa.
Vec pre nekoliko nedelja su se pojavile glasine da ova dva tima mozda nece biti pravovremeno spremna za start sezone 14. marta u Bahreinu. Gazda Formule 1 Berni Eklstoun obznanio je nove vazne cinjenice u vezi ove teme. 'Verujem da Kampos necemo videti, a ni Amerikance", rekao je Eklstoun za britanski Dejli ekspres.
'Iz tog razloga oni ce zatraziti odsustvo sa tri pocetne trke', smatra celnik Formule 1. Eklstoun bi umesto Kamposa radije gledao tim Stefan GP na startu. Britanac je stavise ubedjen da Zoran Stefanovic moze nastupiti sa solidnom opremom, posto je Srbin uspeo da osigura najveci deo Tojotine opreme. Stefan GP nema obezbedjeno startno mesto, ali tim je zapet kao puska.
Veliki deo opreme su vec poslali za Bahrein, a vec uskoro bi tim trebalo da bude zvanicno predstavljen javnosti. 'Oni u potpunosti preuzimaju Tojotu, sa sve motorhoumovima', kaze Eklstoun. 'Novac dolazi od vlade. Ja sam vodio razgovore sa premijerom.' Stefan GP je spreman da za svaki slucaj brzo reaguje. Postavlja se samo pitanje: kada ce nastupiti taj slucaj?
Sigurno je da Kampos i US F1 imaju vise vremena nego sto se mislilo - teoretski cak do sredine aprila. 'Konkord sporazum dozvoljava timovim da propuste tri trke', otkriva Eklstoun inace dobro skrivene karte. On napominje da ovo pravilo vazi za sve timove ukljucujuci novajlije. Drugim recima to znaci da bi i Ferari mogao da propusti tri trke bez ikakvih konsekvenci.
Promoter Formule 1 svojim recima garantuje kod organizatora trke i partnera u zemljama u kojima se odrzavaju trke F1. On je zagarantovao ucesce najmanje 16 automobila. Ukoliko bi USF1 i Kampos izostali sa takmicenja i dalje bi bilo 22 automobila na startu sezone. Sa timom Stefan GP bila bi vec dva bolida na startu. 'Oni su spremni, ali nemaju startno mesto', kaze vlasnik Formule 1 koji bi vise od svega voleo Srbe u karavanu.
Trenutno se trazi strpljenje. Ako Kampos i US F1 ne startuju ni na cetvrtoj trci sezone u Kini, tek onda bi im mogla biti oduzeta licenca. Naravno, sve to u slucaju da se ranije ne iznadje neko resenje. Do 18. aprila i trke u Sangaju ruke su vezane Eklstounu. Jedino sredstvo pritiska kojim raspolaze jesu sredstva za finansiranje timova. Gazda F1 je novim timovima obecao podrsku od 10 miliona dolara po timu. Medjutim, ova svota ce poteci tek onog trenutka kada se timovi pojave na gridu."

Berni razgovarao sa premijerom. Vlada ce finansirati :cepanje: . E ovo je najjaca izvala. :rotf:

"Da li FIA pada pod pravni pritisak?

Pravni spor izmedju Flavija Brijatorea i FIA jos nije gotov. Bivsi sef Renoa je najpre zbog afere 'kresgejt' od strane Svetskog automobilistickog saveza kaznjen dozivotnim izbacivanjem iz Formule 1, ali je jedan francuski gradjanski sud ponistio ovu zabranu. FIA je potom ulozila zalbu na sudsku presudu.
Pitanje za buducnost glasi: sme li FIA i nadalje da donosi odluke koje imaju posledice po osobe i izvan sportskih okvira i na koji nacin moraju biti donete ove odluke? Kod Brijatorea je upravo to tema. Presuda iz Pariza trebalo je da spreci Italijana u tome da i dalje deluje kao sef tima - cak iako Brijatore prema sopstvenom priznanju nema vise zelju da se bavi time.
'Cvrsto polazim od toga da ce samovolja FIA u donosenju odluka uskoro biti proslost', kaze ugledni britanski pravnik Dzonatan Laks. On dodaje: 'Treba poci od toga da cemo uskoro biti svedoci zanimljivih sudskih sporova. Neke od odluka FIA moguce je potuci.'
Francuski sud koji je Brijatorea oslobodio zabrane koju mu je nametnula FIA je dosao do zakljucka, da je tadasnji predsednik FIA Maks Mozli skoro samostalno doneo odluku. 'Sve odluke Svetskog saveta su bile nelegalne', energican je Brijatore. On je stanovista da je sve bilo licna osveta Mozlija.
Posledice bi mogle biti vrlo interesanten ukoliko bi se naknadno dokazalo da je FIA donosila odluke koje nisu u skladu sa zakonom. Onda bi i kazna od 100 miliona dolara za Meklaren iz 2007. godine vrlo brzo mogla doci na dnevni red. Brijatore je vise nego ubedjen da ce Britanci uskoro dobiti sansu da povrate taj novac.
I upravo bi to moglo prouzrokovati ozbiljne probleme za FIA, jer je veliki deo ovog novca vec potrosen za razlicite namene. Slucaj Brijatore bi mogao biti fatalan po najvisu ustanovu automobilizma. Meklaren jos uvek ne zeli da potvrdi moguci zahteva za povracaj novca. 'Nemamo komentar na slucaj Brijatore', izjavio je sef za odnose sa javnoscu ekipe Meklaren, Met Bisop."

Lepo bi nam doslo 100 milki :) .

Stefan GP nema obezbedjeno startno mesto, ali tim je zapet kao puska.
'Oni u potpunosti preuzimaju Tojotu, sa sve motorhoumovima', kaze Eklstoun. 'Novac dolazi od vlade. Ja sam vodio razgovore sa premijerom.'

Berni razgovarao sa premijerom. Vlada ce finansirati :cepanje: . E ovo je najjaca izvala. :rotf:
Ko zna sa kim je on pricao tj. koga su mu predstavili kao premijera.:lol:

"Da li FIA pada pod pravni pritisak?

ukoliko bi se naknadno dokazalo da je FIA donosila odluke koje nisu u skladu sa zakonom. Onda bi i kazna od 100 miliona dolara za Meklaren iz 2007. godine vrlo brzo mogla doci na dnevni red. Brijatore je vise nego ubedjen da ce Britanci uskoro dobiti sansu da povrate taj novac.

Lepo bi nam doslo 100 milki :) .

Veliki je to novac da bi tek tako ponistili odluku,ali nemam nista protiv povracaja "PDV-a".:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back