FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije bas F1 ali i dalje izgleda dobro

Sumi1-1-1.jpg

Sumi2-1-1.jpg

Sumi3-1-1.jpg

Sumi4-2.jpg

Sto ti se ne svidja? JA sam cak razmisljao o modifikaciji staze da postoji jedan deo sa razdvojenim trakama, kao recimo na ROC. A sve iz razloga da ne moze neko ko je spor da blokria ostale vozace. Jer jednostavno bolidi imaju takvu konstrukciju (aerodinamiku) da cesto onaj ko je malo brzi, ali ipak brzi ne moze da pretekne nekoga...

Videli smo mnogo puta kako recimo Truli napravi kolonu iza sebe. I sada da li je to bolje, da imamo dva vozaca ispred Trulija koji u prvom stintu naprave prednost zbogtoga i niko ne moze da ih signe do kraja trke, ili je bolje da su ti vozaci prosli njega i do kraja trke bili za petama ovima ispred!? ;)

Mislim ideja deluje nerealno, ali ima neke logike u svemu tome! ;)

Znamo ga svi,nije dosao u sampionsku ekipu da se vozika na zacelju... uostalom,sta god uradio ja cu biti zadovoljan jer je duze od decenije bio moj omiljeni sportista a vise zivaca i glasnih zica potrosio sam samo zbog Nadala

@ Muska Sponzorusa

Sto bi cinili uslugu nekom ko nije kadar da pretekne sporijeg od sebe :confused:

Ne mozes reci da nije kadar. Kao da ne znas na sta sam mislio...

Jednostavno tehnicki Formula je trenutno takva da je na vecini staza jako tesko preticanje. Video si i sam sigurno kako to izgleda kada 2-3 lika odmaknu ispred jednog i svi ostali se zakucaju iza njega i naprave bukvalno kolonu... I onda oni iza popuse do kreje trke i nema prave borbe koja je mogla da bude da im ovaj ispred nije smetao!

Mislim precice jesu malo cudna ideja, ali treba resiti problem preticanja, zar ne?

Jednostavno tehnicki Formula je trenutno takva da je na vecini staza jako tesko preticanje. Video si i sam sigurno kako to izgleda kada 2-3 lika odmaknu ispred jednog i svi ostali se zakucaju iza njega i naprave bukvalno kolonu... I onda oni iza popuse do kreje trke i nema prave borbe koja je mogla da bude da im ovaj ispred nije smetao!

Mislim precice jesu malo cudna ideja, ali treba resiti problem preticanja, zar ne?

Pa zar ga veliki gazda ovog cirkusa nije resio prosle godine,najruznijim bolidima od kad je sveta i veka.... sve je nesto prstalo od borbe i preticanja

Naravno da nece, ovako postoje vece sanse za preticanje. Kad bi postojala precica taj iza bi je iskoristio, i to ne bi bilo preticanje. A ti vozici se stvaraju uglavnom na ulicnim trkama, koje po meni, treba ukidati a ne uvoditi. Naravno Monako treba da ostane. Vise preticanja ce biti vise ako bi vratili stari sistem bodovanja.
Volim pored F1 i fudbal da gledam, sta mislis da li bi trebalo da se poveca gol na 15 x 5, da bi padalo vise golova :lol:

A sto da ne? :lol:

OK ne bi bilo preticanje, ali problem sa preticanjem sporijih vozaca definitivno postoji. Da sporiji je a neko brzi ne moze da ga pretekne. :idea: I to postoji.

I sto treba da ostane Monako? Kao on je bitan, pa cemo da gledamo jednu trku godisnje koja ce da bude dosadna u smislu preticanja, toliko cemo se zrtvovati.

A tesko preticanje uopste nije vezano striktno za ulicne staze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back