FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo pa musko u 2010.:

Nova modifikacija sistema bodovanja

"Novi sistem bodovanja u Formuli 1 mogao bi eventualno jos jednom da bude modifikovan. Sportska radna grupa FIA radi po recima direktora Ferarija Stefana Domenikalija na novinama koje bi trebalo da budu predstavljene u januaru.
Postoji predlog da se nagrade i pol pozicija i najbrzi krug u trci, otkrio je Domenikali za italijanski list 'La Stampa'.
Jos uvek je nepoznato koliko ekstra bodova bi bilo podeljeno. Na sastancima je bilo reci i o mogucoj liberalizaciji zabrane testiranja."

Hmmm..pa nije to ni tako lose.
Ali,hajde da sacekamo precizniju verziju,nadajuci se da cemo biti zadovoljni.

A oglasio se i mracni mag i alhemicar F1:

Ecclestone: Vettel će biti idući prvak

Šef Formule 1, Bernie Ecclestone, izjavio je kako kao idućeg svjetskog prvaka vidi Sebastiana Vettela, Red Bullovog vozača kojemu je prošle godine naslov promakao za 11 bodova.

Upitan u razgovoru s njemačkim novinama Bild tko će biti najveći suparnik Michaelu Schumacheru, 79-godišnji Britanac je odgovorio: "Ima ih nekoliko - [Lewis] Hamilton, [Fernando] Alonso... no sada ću reći ovo: Vettel će biti idući svjetski prvak. Bez sumnje, mladi žele pobjediti [Schumachera], a on će se pobrinuti za to. U tome se krije sva zanimljivost."

Ecclestone je također izjavio kako ga je Schumacherov povratak utrkivanju s Mercedesom iznenadio: "Naravno, bio sam malo iznenađen - doista nisam očekivao da će voziti za Mercedes, ali sada sam jednostavno vrlo, vrlo sretan. Ne bi se vratio natrag da nije mislio na pobjedu. Doista se čini vrlo motiviranim. To je jako dobro za sve. Za medije, za navijače i za sponzore, ali to ne mogu opisati u brojkama. To je nemoguće izračunati.

Ne zaboravite, iduće godine ćemo na startu imati četiri svjetska prvaka - Alonsa, Hamiltona, [Jensona] Buttona i Schumachera. Ne mogu se sjetiti kad se posljednji put takvo što dogodilo," dodao je Ecclestone.

Jasan dokaz da je izlapeo.
Poslednji put je to bilo 1999.godine. Schumacher,Hill,Villleneuve i Hakkinen.
A razlog zasto je trebalo cekati celu deceniju je dobrim delom i on sam sa svojim blistavim idejama i odlukama.

Ma to druze moj i nije toliko strasno... mnogo puta sam se cudio sto neki moji omiljeni sportisti ne daju 110 % jer u tom duelu mogu postici ne znam ni ja kakve statisticke stvari,a oni verovatno nisu ni imali predstavu o tome,bas ce se time opterecivati

Tako i Berni (kreten je ali posao mu definitivno nije lak) sigurno ne razmislja o sampionima,brojkama ili necemu slicnom kad je F1 u pitanju,zato su tu fanovi da ga isprave z;)

Klinca ceni od kad je dosao u F1.. s punim razlogom

Evo i mene ponovo na ovoj temi jer sam tek danas cuo da ce Sumaher, ipak, ponovo da vozi! Mislim ne verujem da ce opet napraviti mosu... ;) Tim pre, i za proslu ispalu se ovim moze manje reci da je bila namerna, samo da se privuce paznja i tako to, i da se covek uplasio ili tako nesto... :D

A ne secam se kada sam posladnji put sa ovoliko nestrpljenja cekao pocetak sezone.

BAs me interesuje da li ce anti-sumaherovci da likuju jer ce ostali da ga prepisavaju ili ce talenat i vestina ipak da pokazu da je stari lav jos sposoban... ;)

Videcemo.

Samo jedno sam propustio... Kud nestade Brawn GP :zstidljivko: pa je Ros Brawn sada u Mercedesu? JA bas slabo pratim vesti u medjusezoni. (Onda mi prva trka uvek bude dosadna, ovako bar cujem nesto novo! z:mrgreen:)

Mislim da ga srećom nećemo više gledati u f1 i nije mi jasno što se toliko *urči sud je konstatovao da je kazna neregularna u odnosu na statut, a ne da on nije kriv. Siguran sam da u pravilniku piše negdje da se može izreći doživotna zabrana.

Objavljena pravila za 2010.
FIA je danas objavila sportski i tehnički pravilnik za sezonu 2010., koji donosi već ranije dogovorena nova pravila.

Format kvalifikacija i dalje ostaje isti, uz nekoliko novosti. Zbog povećanja broja bolida, sa 20 na 26 da budemo precizni, u prve dvije kvalifikacijske runde ispadat će 8 najsporijih vozača, dok će se u posljednjoj, trećoj rundi, boriti 10 najbržih. S obzirom da će od iduće sezone nadolijevanje goriva tijekom utrke biti zabranjeno, u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi će vozači svoje leteće krugove moći voziti s gotovo praznim rezervoarima.

Najmanja dopuštena težina bolida povećana je na 620 kg. Do promjene je došlo zbog žalbe timova koji su u svoje bolide implementirali KERS. Povećanje minimalne težine stiglo je, ipak, prekasno, jer su se timovi već složili kako iduće godine neće koristiti KERS.

Grijači guma će, usprkos najavama, iduće godine ostati dopušteni, a bilo kakvo spominjanje dvostrukih pravila, oko kojih su timovi i FIA vodili bitku prije potpisivanja novog Concorde sporazuma, u novim pravilnicima nema ni traga.

http://www.f1-hr.com/clanak/objavljena-pravila-za-2010

18552088.png

Pazi ti te izjave malog kaljavog :hahaha:

On je "razbio" Glavonsa a oni imali isti broj poena :roll:

Bože budale...

111ge.png

Stefanović :D gledala sam ga sa japancima ... on se baš naoštrio, čak je najavio i ustupanje bolida za neke test vožnje, ali pitanje da li će mu FIA dozvoliti.
Sve je to još u fazama pregovora. Oni još nisu potvrdili učešće za ovu sezonu, a USF1 i Lotus jesu.
Lepo je Mosli komentarisao da očekuje da od 4 prijavljena tima, 2 otpadnu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back