FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bon jour,little plonkers.
Odgledah u Ohridu trku sa još nekim fanovima na HRT 2 i moram da priznam da sam se slatko smejao njihovim izgovorenim rečima (npr."vlakić",na našem-vozić) :lol:
Neću da ulazim u ovu antologijsku diskusiju u vezi kmera,neka se malo slegne prašina pa ću možda kasnije jer sam kod nekih ovde označen kao najveći pljuvač po kmero-žabarskom timu.
S moje strane ti je sve oprošteno samo zbog tvog potpisa. :ok:

Formula 1 Magyar Nagydíj 2010

es.motorfull.com.wp-content.uploads.2009.07.hungaroring.jpg

Karta...tu je.
Pare...tu su.
Pasoš, međunarodna, zeleni karton...oket.
Srećne gaće za kvalifikacije i trku...spakovane!

Još samo jedno spavanje i krećemo na Hungaroring! Pitam se da li ću oka sklopiti. Sutra u ovo vreme biću u boksovima, gledati bolide izbliza i slušati urlanje motora!

Jupiiii!!!!

Postoji jedna interesantna priča kako je Hungaroring „sklepan“ na brzinu. Navodno, dok su se još vodili pregovori, Bernie je pozvan u jedan peštanski restoran. Za stolom su ga čekale tri osobe od kojih je jedan bio uniformisan kao vojno lice. Po ovoj priči, upitan kako bi staza trebalo da izgleda, Bernie je sa stola uzeo salvet i nacrtao konfiguraciju...pravac, oštra desna, pa leva, onda brža desna, pa...“Otprilike ovako“.
Nekoliko meseci kasnije, Berniu se telefonom javio zvaničnik Magyar Autoklub-a i saopštio : “Staza je spremna, uskoro nanosimo i asfalt“ . Bernie ga je u čudu upitao po kom projektu je rađeno i kako to da su radovi završeni u tako kratkom roku. Odgovor je glasio : „ Pa kako ste i nacrtali- pravac, oštra desna, pa leva... Sa mašinama je stigla i vojska, te nam je bilo potrebno sedam meseci“.
Ovo je i danas apsolutni rekord za izgradnju F1 staze. Ne znam koliko istine ima u ovoj priči, ipak, sam izgled staze zaista ostavlja mogućnost da je projekat nastao na restoranskom salvetu. Poznavajući mentalitet Mađara i jačinu želje da se na neki način što pre priključe zemljama Zapada mislim da ovde čak postoji i neka trunka istine.

U Srbiji se stvaraju legende kako je Jugoslavija gotovo dobila trku Formule1 i kako smo „mi“ bili prvi Berniev izbor za stazu na Istoku, te da smo je izgubili u poslednjem momentu. Ovaj mit može samo da bude uteha mnogima da smo nekada bili deo civilizovanog sveta. Istina je poprilično drugačija.

Bernieva najveća želja bila je da se trka održi u samom centru komunizma- Moskvi. Posle nekoliko godina neuspešnog pregovaranja odustao je od ove ideje i počeo da razmišlja o drugim zemljama istočnog bloka.
Pojavilo se nekoliko mogućnosti. Jedna je bio i Grobnik na kojem je već voženo prvenstvo sveta u motociklizmu. Zahtevane su velike prepravke na stazi...ko je bio tamo shvatiće o čemu pričam. Tadašnji Grobnik nije imao tribine, boxovi su bili daleko od standarda F1, i nije bilo dovoljno asfaltiranih puteva oko staze, toaleta... Ovo su bili samo neki od nedostataka. Tadašnje YU i hrvatsko rukovodstvo bilo je zainteresovano za ideju, ali je napravljena velika greška...pregovore su prepustili lokalnim vlastima i ljudima iz hrvatskog Auto-Moto Saveza. Bernie je započeo pregovore, ali druga strana je jednostavno bila nesposobna. Dešavalo se da ne dobije gomilu odgovora zato što se nije znalo šta su čije ingerencije. Ono što ga je posebnoizluđivalo je to da su neki od najodgovornijih ljudi uvek bili nedostupni.
Posle nekoliko nedelja „pregovaranja“ Bernieu je puk’o film i završio je priču. I danas nas određeni koji prave staze i timove Formule 1 ubeđuju kako smo krajem osamdesetih bili blizu potpisivanja ugovora za održavanje trke, ali čuj...Tito je živ i krije se u pećini na Himalajima sa Bruce Lee-om i Elvisom.

Za razliku od nas, sve organizacione strukture koje su radile na projektu trke Formule1 u Mađarskoj funkcionisale su perfektno.Tu mislim na politički vrh, ministarstva sporta i turizma, auto savez, izvođače radova... Postojala je velika mogućnost da Čehoslovačka dobije trku, ali su neka lična poznanstva i velika pomoć države uticali da Mađarska dobije ekskluzivno pravo prvog GP-a iza „ gvozdene zavese“.

Najodgovorniji za odlazak Berniea u Peštu i početak pregovora bio je Tamas Rohonyi ekonomski savetnik velikih svetskih kompanija i jedan od ljudi koji je finansijski organizovao GP Brazila. Pregovori počinju još 1983, a ceo projekat vodio je Tibor Balogh iz Magyar Autoklub-a. Po prvoj varijanti trka je trebala da se održi u Budimpeštanskom parku Nepliget gde su organizovane GP trke tridesetih, a na kojima su učestvovale fabričke ekipe Mercedesa, Alfa Romea i Auto Uniona. Ideja je bila da ova trka postane Monako istoka, ali su ubrzo odustali i odlučili se za gradnju nove staze na lokaciji udaljenoj 11 kilometara od Pešte kraj tek završenog autoputa za Miškolc. Za arhitektu je odabran Ištvan Pap i ovde bi trebalo tražiti koren problema zašto je ova staza tako dosadna i nije „trkačka“. Radovi su počeli krajem 1985. i okončani su za samo osam meseci. Samo par godina kasnije urađene su manje izmene, ali jasno je da su konfiguraciju staze trebali poveriti nekome sa više iskustva u ovakvim stvarima.

Ja sam bio te 1986., kada je održana prva trka, i to mi je jedna od jačih uspomena na bezbrižnost mladosti u doktrini socijalističke ideje.
U Budimpeštu su se sjatili ljubitelji F1 iz celog „Istočnog Bloka“. Sećam se da su nam mahala deca na autoputu iz dvotaktnih DDR automobila i Škoda 1000 M(alih)B(riga) i gledala nas u čudu tehnike, sada proverenom dostavnom vozilu, Golfu D iz kojeg je tukla muzika New Ordera. Pešta je već tada bila centar turizma i imala je šta da ponudi. Prelepu arhitekturu, gomilu znamenitosti i klopu kao retko gde u svetu za nestvarno male pare. Koliko je to bila popularna destinacija za turiste govori podatak da je grad imao veći devizni priliv nego ceo naš Jadran tih godina.Već u petak veče ćale i ja nismo mogli da pronađemo smeštaj s obzirom da su svi hoteli bili prepuni. Na svu sreću, matori je uspeo da ubedi jednu gospođu u turističkom birou da ima dete u kolima i da mu je penoćište preko potrebno. Smešteni smo u privatni smeštaj kod jedne starije gospođe koja je znala svaku ciglu grada. „Dete“ sa paperjastim brkovima nije moglo da spava od uzbuđenja i tumarajući po gradu uleteli smo u restoran gde sam probao fenomenalnu poslasticu- žele od vina. Posle jedne veće kocke počeo sam da igram i pevam prelepoj konobarici Bowiev „Lets dance“...taj žele je opasno jaka stvar. Žene su posebna priča i ovo nije mesto, ali citiraću jednog njihovog sunarodnika i mog velikog prijatelja Balazsa: „Tange su iz Rio De Žaneira stigle prvo u Budimpeštu!“ Sećam se i jednog restorana u kojem je svirao neki mali narodni orkestar sa pravim virutuozom na violini. Šetajući po restoranu slao je gostima predivnu muziku sa kulturne distance pravo u uvce. Ja sam kao jedan od mlađih i očigledno jedini stranac sa „Zapada“ dobio Yesterday od Beatlesa.
Hungaroring je mnogima iz Srbije bio prva trka F1, a oduševljenje kada se čuje zvuk, oseti miris bolida i drhtanje zemlje pod nogama, pamti se i kao doživljaj jedne druge stvari koju radiš prvi put u životu ...pomalo zbunjen i potpuno oduševljen događajem o kojem si toliko maštao. wink.gif
Te prve godine po nezvaničnim podacima bilo je blizu 200.000 ljudi kraj staze. Bilo je to zlatno doba Turbo ere i motora koji su razvijali preko 1000 ks. Senna je vozio jedan od najlepših bolid svih vremena, JPS Lotus-Renault 98T.
Imam nekoliko sitnica sa ove staze: oplatu sa boca iz boksa Benettona, blokčić jednog Ferrarievog inženjera sa frekvencijama radio veza u timu... i sigurno najvredniju - autograme Prosta i Bergera. . Bilo je i nekih heavy momenta, nekoliko godina kasnije, kada sam se posle burnog petka probudio u kampu pored staze sa licem na kojem je bilo ispisano Jean Alesi...koliko sam uspeo da pohvatam bilo je na dobrovoljnoj bazi. Šta ćeš, mlad, lud i glup.

Ove godine možda i ne postoji izraziti favorit, ali pobednika bi verovatno trebalo tražiti među vozačima Red Bulla i Ferraria. S obzirom da je na stazi gotovo nemoguće obilaziti kvalifikacije i dobar start će biti najveći deo posla do dobrog rezultata.

hungaroringmapfull.jpg

Broj krugova: 70
Dužina staze: 4.381 km
Dužina trke: 306.630 km
Rekord kruga: 1:19.071 - M Schumacher (2004)

Navijačima je ova staza verovatno najdosadnija u šampionatu, ali je za vozače veoma zahtevna. 14 krivina koje su uglavnom spore ili srednje brze zahtevaju potpunu koncentraciju bez trenutka odmora , a sa kratkim distancama kočenja obilaženja su takoreći nemoguća ukoliko se ne prezivate Senna, Mansell ili Piquet. Jedina prilika za duel je krivina broj jedan koja je na kraju pravca koji ima tek nešto više od 700 metara i retko se postižu brzine veće od 300 km/h.
Setapovanje bolida zahteva maximalni nivo downforcea i to vozačima dozvoljava veoma agresivano upravljanje bolidom.
Hungaroring zahteva mekšu varijantu ogibljenja kako bi se unapredio mehanički grip bolida koji je od ogromne važnosti na ovoj stazi. Vozačima je potreban upravljiv bolid u sporim krivinama i dobro prijanje na izlasku iz krivina što dovodi do za nijansu tvrđeg ogibljenja napred i mekšeg pozadi.
Obzirom da se samo oko 50% staze vozi pod punim gasom nije zahtevna za motore, ali problem prave velike vrućine i prednje krilo koje visokim nivoom downforcea pogoršava strujanje vazduha koji hladi motor.
Čak pet krivina se vozi u drugoj brzini i menjači imaju kratke prenose.

Hungaroring je na neki način i lično iskustvo osobe koja će nedelju završiti u gomili pijanih Poljaka proslavljajući ...hmmm...pa valjda nešto bolje od petog mesta. Biće to sudar dve škole šljivovice.

Jedna zanimljivost :D
f1hungary95.jpg

Preuzeto sa http://forum.b92.net

Danas nam je divan dan :D :rodjendan:
Ziveo,ziveo i puno titula osvojio :pivce:

OVAJ POST NEBI TREBALI ČITATI ONI KOJI NEZNAJU ŠTA ZNAČI ISKRENO NAVIJATI ZA NEKOG!

Uz početak i kraj sezone, ovo je jedan od datuma pogodan za neki širi rezime... Jednostavno, trenutak kada mi mnoge stvari dolaze same... Mali, mladi španjolac, za volanom ekipe koja nam je mnogima krala simpatije... U to doba je popularnost F1 u mojoj okolini relativno rasla, pa se je imalo sa kim pričati o F1... Tada je njegova ekipa bila predmet mnogih viceva i ismijavanja... Fernando Alonso, kao vozač je također bio u odvojenom društvu koje je bilo prepričavano i podcjenjivano...

Da li zbog ludosti, da li zbog toga što mnogih sezona prije toga nisam imao nekog izraženog favorita i što sam bio naučen da neotpisivam vozača po prvoj sezoni, da neotpisivam vozača koji nema bolid u kojem bi mogao doći do izražaja, jednostavno sam stvorio svoju sliku o talentiranom vozaču, koliko god se je to moglo uopšte vidjeti iz sezone u kojoj ga nismo vidjeli... Tada sam ga držao za simpatičnog vozača, možda i zbog nekog osjećaja koji sam imao prema ekipi... Počelo se pričati o tomu da se u tog vozača ima povjerenja, da ga netko cjeni i da bi mogao postati testni vozač neke jače ekipe...

Sve je to bilo ismijano, naročito nakon godine gdje ga se nije moglo vidjeti, sve je zaboravljeno... Meni je nedostajao u F1, onako, kako nam mnogi vozači koji dođu i odu nedostaju... Da li zbog Minardi-a, da li zbog toga što bi zvučalo zanimljivo, da li zbog toga što nisam imao favorita, nakon 5 minuta prve utrke u 2003. god. sam uhvaćen u zamku, sve te priče i svi ti osjećaji su stvorili neku ludost, da ja pored svih zanimljivosti na stazi samo gledam gdje je taj španjolac i da, prije nego sam shvatio, ponovno razvijem navijačke emocije prema nekom vozaču... Nebih da zvuči ružno, ali, srce se nemože prevariti, a moje je kucalo na svako prikazivanje njegovog bolida...

Prije druge utrke sam najavio pobjedu i nisam bio daleko, ipak sam gledao malo subjektivno... Nakon druge utrke, očaran bog zna čim sam imao svađu sa mojim prijateljem ( počivao u miru ), svađu u kojoj sam velikom Schumijevom navijaču tvrdio da će ovaj vozač biti tri puta svjetski prvak... Od tada do kraja sezone svađe su bile velike, a ja sam napokon iskreno, istinski, srcem navijao za nekog vozača... U Mađarskoj sam plakao od sreće ( trenutci koji se nezaboravljaju, jer nisam imao baš neki sretan život, pa mi je F1 ujedno priuštila neke od najljepših trenutaka života )... Moj prijatelj je mrtav već tri godine, a ja si i dalje pamtim i izjedam se zbog ružnih riječi nakon Mađarske... Naravno, pravi prijatelji sve to prevaziđu brzo...

Prije nego je postao svjetski prvak, Fernando mi je priuštio nebrojene trenutke sreće svojim startovima... Malo puta u životu sam vjerovao u nešto, ali Fernando je to opravdavao i... Nedostaje mi rječi... Kada se rodio prvi naslov prvaka, SMS poruka proslijeđena mom prijatelju je nešto što mnogi doživimo malo puta u životu... To je baš ona poruka, rekao sam ti, trebao si slušati mene, sjećaš li se kada sam ti rekao da će se ovo desiti... Neću glumiti neku facu, pa ću opet da priznam da sam mnogo puta plakao od sreće gledajući Fernandove vožnje, da sam mnogo puta bio u stanju koje se nemože opisati...

Negdje u to vrijeme sam dobio suprugu koja se u F1 zaljubila, luđački zaljubila i postala veliki F1 fan, pa je moje gledanje F1 dobilo potpuno novu dimenziju... Nakon druge titule, srce mi je bilo toliko veliko, ponos toliko ogroman, a sreća neopisiva... Nekako mi je ovo datum kada, tradicionalno se sjetim svega... Pretjecanja, izletanja, greške, njegova slavlja, njegovi potezi... 2007. god. je meni vjerovatno najteža navijačka godina ikad, sljedeće dvije nisu bile ništa bolje... 2007e je Fernando na nevjerovatan način izgubio treći naslov ( iako se priča o tome kako ga je Lewis izgubio, oni koji se bolje sjećaju će se složiti da je te godine naslov izgubio Fernando )... Kao što se rađa ljubav, tako se je rodila i mržnja prema Lewisu... Nisam plitak i uvijek ću priznati da je to odličan vozač, ali mržnja prema njemu i Ronu je ogromna...

Dvije godine u Renaultu su bile tužne... Gledati najboljeg vozača, gledati vozača za kojeg navijaš i koji te je nebrojeno puta učinio sretnim onako, u nemoćnom bolidu, kako izvuče više od same mogućnosti bolida i opet to nebude dovoljno za nešto... Peto mjesto 2008e je bilo znanstvena fantastika... Negdje tada je rođen san o dolasku u crvenu ekipu... Bahrain 2010... Kraj utrke dočekan na koljenima... Nevezano za način na koji je ta pobjeda rođena, nakon tri sezone tuge i ljutnje, srce je napokon puno, onako kako je bilo kada je bilo sigurno da će doći u Ferrari... Nije da je ovo laka sezona, ali moj san o tri naslova i dalje traje, taj treći naslov mi je jedna od najvećih želja na svijetu i nadam se da ću imati tu sreću da budem svjedok toga, da uživam u tomu... F1 neželim zamišljati bez Alonsa, a budući da mu je 29, nemoram o tome još da razmišljam... Lijepo je imati F1 u životu, bilo je i prije Alonsa... Lijepo je imati nešto tako u životu, životu koji ni dan danas nije nešto pretjerano napunjen srećom...

Sanjati sljedeću utrku... Sanjati početak sezone... Na pauzi između 2009 i 2010 sam 78 puta sanjao prvu utrku u Bahrainu... 78 nije poređenje nego vjerovatno i 95% sigurno tačan broj... Zanimljivo, ni u jednom od tih snova nisam sanjao da je Fernando pobjedio na prvoj utrci, a po sadržaju snova, mogu reći da su većina bili more, o tomu kako u crvenom bolidu muči muku kao u Renaultu... Nevezano za noći, na toj pauzi su i mnogi dani provedeni u sanjanju... U osnovi, neću prestati sanjati dok treći naslov nebude tu...

Sjećam se mnogo toga... I dan danas osjetim slast pobjeda iz prošlosti, naslova... Ta emocija živi... Hvala Fernandu, hvala mu iz srca, on me je naučio da treba vjerovati u snove, zbog njegovog uticaja na moj život, preokrenuo sam nebo i zemlju, zbog energije koju sam navijanjem za njega dobio, obrisao sam knjigu sudbine i napisao je svojim slovima, rječima... Shvatio sam da je u životu sve tako... Ako u nešto vjeruješ, guraj to do kraja... Fernando Alonso meni nije samo vozač... Niti samo vozač za kojeg navijam... Fernando je mnogo više... Uz njega sam od početka, uz njega sam kada je bilo najgore i uz njega ću biti dok god vozi, a kada nekad prestane, uvijek ću imati uspomenu koju ništa neće moći izbrisati...

Hvala ti Fernando!

SRETAN ROĐENDAN!

http://forum.f1-hr.com

:rotf: :hahaha:

http://www.autosport.com/news/report.php/id/85628

Massa: I'm not a number two driver
By Jonathan Noble and Matt Beer Thursday, July 29th 2010, 13:50 GMT

Felipe Massa has insisted that he has not fallen into a number two driver role by handing German Grand Prix victory to Fernando Alonso, and says that if the same situation arose again, he would expect to win the race.

The Hockenheim stewards fined Ferrari and referred the team to the FIA World Motor Sport Council after ruling that Massa allowing Alonso past to take the win, shortly after the team had radioed the Brazilian to inform him that his team-mate 'was faster', constituted a clear breach of the rules banning team orders.

The German GP incident has attracted widespread criticism from the media and fans. In the pre-race press conference at the Hungaroring today, Massa said he stood by what happened at Hockenheim - but that did not mean he had accepted a subservient role.

"The time I say I am number two driver, I will not race any more," he insisted.

When asked what would happen if he was faced with the same situation this weekend, Massa replied: "I will win."

He said he had received assurances from Ferrari that he was still allowed to fight for victories for himself.

"For sure I have spoken to everybody inside the team," said Massa. "As I said I am not here really to race, I am here to win. That is really my point. As long as I am in the condition to win, we need to go to the end, to fight for the victory.

"I am a professional, I work for the team and everybody has to understand my point."

Massa underlined that he had been supporting the overall interests of Ferrari at Hockenheim - pointing out that he had supported Kimi Raikkonen when required in 2007, and that Raikkonen had returned the favour when Massa was fighting for the title in '08.

"I am working for the team and we know how important it is to work for the team," he said.

"You remember what happened in 2007 and 2008, so I don't think I have to go through all the points. If the team really has the chance to win the championship, I want the best for the team."

He also denied that the events of Hockenheim had damaged his standing within Ferrari. Asked if Germany had changed his relationship with the team he has raced for since 2006, Massa replied: "For sure it makes me even stronger."

Nista manje i od mene :D
Pokvario mi se komp juce, pa sam ga tek sad vratio u funkciju, nisam ni gledao prvi trening :(

Ima li neko mozda linkove za Madjarsku '06 i Evropu (Nemacku) '07? Ja imam te treke ali na spanskom :roll:
Spanski [fudbalski] komentatori su najludji :D
9570a99f898f9c7385c1bfed7dbe650b.jpg

Kod:
http://rapidshare.com/files/137781703/2007_Round_10_-_European_Grand_Prix.part01.rar
http://rapidshare.com/files/137795603/2007_Round_10_-_European_Grand_Prix.part02.rar
http://rapidshare.com/files/137809394/2007_Round_10_-_European_Grand_Prix.part03.rar
http://rapidshare.com/files/137823981/2007_Round_10_-_European_Grand_Prix.part04.rar
http://rapidshare.com/files/137840283/2007_Round_10_-_European_Grand_Prix.part05.rar
http://rapidshare.com/files/137852101/2007_Round_10_-_European_Grand_Prix.part06.rar
http://rapidshare.com/files/137862523/2007_Round_10_-_European_Grand_Prix.part07.rar
http://rapidshare.com/files/137872086/2007_Round_10_-_European_Grand_Prix.part08.rar
http://rapidshare.com/files/137880449/2007_Round_10_-_European_Grand_Prix.part09.rar

0f229406ca03457463243aa45773bec3.jpg

HTML:
http://rapidshare.com/files/136400088/2006_Round_13_-_Hungarian_Grand_Prix.part1.rar
http://rapidshare.com/files/136413741/2006_Round_13_-_Hungarian_Grand_Prix.part2.rar
http://rapidshare.com/files/136424565/2006_Round_13_-_Hungarian_Grand_Prix.part3.rar
http://rapidshare.com/files/136434859/2006_Round_13_-_Hungarian_Grand_Prix.part4.rar
http://rapidshare.com/files/136444075/2006_Round_13_-_Hungarian_Grand_Prix.part5.rar
http://rapidshare.com/files/136454403/2006_Round_13_-_Hungarian_Grand_Prix.part6.rar

Nando :pivce: 99% trka koje imam su na engleskom, a u poslednjih 10 godina, ako ne racunamo ove dve, sve. I zato ih trazim :) Inace neke stare, iz '70, '80, imam na nemackom, italijansko, portugalskom... ali verujem da su to jedine verzije.

Na drugom, Fetel, Alonso, Veber, Masa, pa ako se ne varam Petrov :)

Bez obzira na Alonsov karakter, morate priznati da jeste dobar i kompletan vozac. Na kraju, jedino je on uspeo da se izbori protiv Schumachera u vremenu njegove dominacije.

Pa kritika karaktera nije smanjenje kvaliteta voznje. Opet, kvalitet voznje nije garancija uspeha.
Da Glavonja nije dobar, ne bi se borio ove sezone za 5. mesto ;)

Rezultati 1.treninga

hungary.jpg

Kubica ume po nekad da uleti tamo gde mu nije mesto i da prijatno iznenadi, makar na treningu

Eto,kad nece ovi nasi hakeri da postave tabelu sa FP 2,moram ja da brljam ovde.:mrgreen:

Pos No Driver Team Time/Retired Gap Laps
1 5 Sebastian Vettel RBR-Renault 1:20.087 33
2 8 Fernando Alonso Ferrari 1:20.584 0.497 34
3 6 Mark Webber RBR-Renault 1:20.597 0.510 36
4 7 Felipe Massa Ferrari 1:20.986 0.899 33
5 12 Vitaly Petrov Renault 1:21.195 1.108 33
6 2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:21.308 1.221 30
7 11 Robert Kubica Renault 1:21.375 1.288 37
8 10 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 1:21.623 1.536 41
9 1 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:21.730 1.643 33
10 3 Michael Schumacher Mercedes GP 1:21.773 1.686 31
11 22 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 1:21.809 1.722 38
12 9 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1:21.844 1.757 36
13 4 Nico Rosberg Mercedes GP 1:22.039 1.952 28
14 23 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 1:22.212 2.125 37
15 17 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 1:22.469 2.382 43
16 14 Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:22.507 2.420 22
17 16 Sebastien Buemi STR-Ferrari 1:22.602 2.515 38
18 15 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 1:23.138 3.051 36
19 18 Jarno Trulli Lotus-Cosworth 1:24.553 4.466 37
20 24 Timo Glock Virgin-Cosworth 1:25.376 5.289 35
21 25 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth 1:25.669 5.582 32
22 21 Bruno Senna HRT-Cosworth 1:26.745 6.658 33
23 20 Sakon Yamamoto HRT-Cosworth 1:26.798 6.711 32
24 19 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 1:27.705 7.618 5

Stvarno se nadam da se McLareni podesavaju za kisnu trku,kao i Kubica,jer bi u suprotnom ovo bilo zabrinjavajuce.Samo jos da kisa padne,mada treba sacekati i subotnji trening i kvalifikacije,pa onda nagadjati o tome.

Nikako ne mogu da naštelim live timing, traži mi da instaliram java aplet, ali neće da radi može pomoć?
Pa instaliraj :D, Ne znam, kod mene radilo bez problema.Onu sliku[rezultate] sam kopirao.
Pogledacu sutra dal radi pa ce resimo posto ce trka najverovatnije biti :zzzz:

Stvarno zastrasujuce deluje ovo vreme bikova.
Nadam se da ce u trci biti druga prica i da nece toliko dominirati.

Strasno.:( Nemam volju ni da gledam, ko Barsa u meridian ligi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back