FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
трећи тренинг:

10z4e1j.jpg

Хмммм :think:
Колико видим у првих 10 само су Фетел и Маса у Q3 возили своје најбрже кругове током целог викенд, сви остали су знатно спорији од својих најбржих кругова

vyvd6c.jpg

tako nekako ,napisi jos 5 porua i postajes ravnopravan
Nikad lakse do napretka u karijeri.:)
Хмммм :think:
Колико видим у првих 10 само су Фетел и Маса у Q3 возили своје најбрже кругове током целог викенд, сви остали су знатно спорији од својих најбржих кругова

Ne videh ko je kakve gume imao u Q3.
Bice sutra svasta kad natankaju gorivo.
Videcemo ko je tako pun najbrzi.

Fetel je do prve pozicije došao krugom u vremenu od 1:54.101 minuta, a na startu trke, u nedelju od 13 časova po srednjeevropskom vremenu, u prvom redu pridružiće mu se Felipe Masa u Ferariju. Sa treće pozicije startovaće dvostruki šampion Fernando Alonso, kome će nedeljna trka biti debitantska u italijanskoj ekipi.

„Iznenađen sam pol pozicijom. Tokom testiranja niko nije mogao da utvrti kakav ko ima ritam, a petak nije bio baš dobar dan za nas. Kvalifikacije su protekle bez problema i presrećan sam zbog pola. Moram da se zahvalim timu, momci nisu mnogo spavali tokom poslednjih mesec dana, ali su pokazali kako rade i osećaj je sada fantastičan“, rekao je Fetel posle osvajanja pol pozicije za prvu trku sezone.

Tokom prva dva dela kvalifikacija viđena je dominacija Alonsa, ali je u poslednjem delu Fetel preuzeo stvar u svoje ruke i fantastičnim krugom došao do šeste pol pozicije u karijeri. Izostala su iznenađenja, a pošto će od nedeljne trke na snagu stupiti zabrana dolivanja goriva tokom trke svi vozači su na stazu tokom kvalifikacija izašli sa malo goriva. Iz istog razloga više neće biti objavljivane težine koje će bolidi imati na startu.

Pored Alonsa iz drugog reda startovaće Luis Hamilton u Meklarenu ispred vozača Mercedesa Nika Rozberga i Marka Vebera u bolidu Red Bula. Aktuelni šampion Dženson Baton će u odbranu titule krenuti sa osmog mesta, odmah iza Mihaela Šumahera, kome će trka u Bahreinu biti prva u Formuli 1 posle trogodišnje pauze. Prvu desetoricu na startu prve trke 61. šampionata Formule 1 kompletiraće Robert Kubica u Renou i vozač Fors Indije Adrian Zutil.

U drugom delu kvalifikacije su završili vozači Vilijamsa Rubens Barikelo i Niko Hilkenberg, BMW Zaubera Pedro de la Rosa i Kamui Kobajaši, kao i Sebastjan Buemi u bolidu ekipe Toro Roso, vozač Fors Indije Vitantonio Liuci i Vitalij Petrov u Renou.

Prvi deo kvalifikacija protekao je bez iznenađenja pa su tada eliminisani svi vozači novih timova uz Španca Haimea Algersuarija u bolidu ekipe Toro Roso. Tako će se na startu trke od 18. do 24. mesta naći redom Algersuari, Timo Glok u bolidu Virdžina, dvojica vozača Lotusa Jarno Truli i Heiki Kovalainen, Brazilci Lukas di Grasi i Bruno Sena, dok će sa začelja startovati vozač Ispanja rejsinga Karun Čandhok.

Izvor B92

Ok dans nisam gledala nisam ni predhodnih par puta ali gledam kad se setim... Uostalom to nije razlog da ne odgovoris. Mozda neko drugi bude dovoljno fin da mi odgovori...

Одговорићу ја, наравно, само сам прво хтео да кажем како није истина оно што си горе навела, али пошто си женско опрашта ти се :)
Укратко, Шуми се повукао 2006., и од тада па до пре пар месеци је био саветник у Ферарију, ове сезоне је Ферари поред Масе довео Алонса, а Шумахер је добио понуду од Мерцедеса и тако смо добили садашње стање (ух, ово је баш површно)

Одговорићу ја, наравно, само сам прво хтео да кажем како није истина оно што си горе навела, али пошто си женско опрашта ти се :)
Укратко, Шуми се повукао 2006., и од тада па до пре пар месеци је био саветник у Ферарију, ове сезоне је Ферари поред Масе довео Алонса, а Шумахер је добио понуду од Мерцедеса и тако смо добили садашње стање (ух, ово је баш површно)

Al si dzentlmen...;) Sad sam razumela... Hvala...:cmok2:

Da to sam i ja hteo reći da je staza doživela velike promene i malo je usporena tako da taj najbrži krug od pre nije merodavan sa današnjim bolidima i stazom.
Danas po meni nije bilo nikakvih iznenađenja.
Neznam koliko se vi slažete samnom?:per:

Ne videh ko je kakve gume imao u Q3.
Bice sutra svasta kad natankaju gorivo.
Videcemo ko je tako pun najbrzi.

Verovatno si saznao do sad al evo za svaki slucaj.

Sebastian Vettel – Super soft
Felipe Massa – Super soft
Fernando Alonso – Super soft
Lewis Hamilton – Super soft
Nico Rosberg – Super soft
Mark Webber – Super soft
Michael Schumacher – Super soft
Jenson Button – Super soft
Robert Kubica – Super soft
Adrian Sutil – Medium

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.