FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bebeto najbrzi na poslednjem slobodnom.
Uz to je odvezao i najvise krugova.Da mu ne ponestane guma sutra :think:
Toyote odmah iza njega na korak-dva.
Kubica jako visoko-mora da je greska u merenju :lol:
Interesantno je da su Alonso i Piquet izvezli jako malo krugova(najmanje od svih),pri cemu je Alonso pretposlednji.Ili su u problemima ili cuvaju gume(sto je verovatnije,imajuci u vidu probleme sa meksom komponentom,koje su mnogi imali juce).
Za nesto vise od dva sata ce biti mnogo toga jasnije.

Došao sam da gledam drugi krug kvalifikacija,šta je bilo sa Hamiltonom čim ga nema u 15?

Није излетео ако на то мислиш :)
Имао је пар блокирања точка на кочењу али ништа страшно.
Рекло би се да ни он ни болид нису били кадри за нешто више.

Došao sam da gledam drugi krug kvalifikacija,šta je bilo sa Hamiltonom čim ga nema u 15?

Ocaj,druze,ocaj.Auto se trza i poskakuje,zanosi,otima se.Ocaj.
Cak je i Sutil bio brzi od Lewisa u Q1.A u najboljem slucaju ima isti motor.
*ebo nas KERS i aerodinamika.
Dodatna nevolja je sto niko ziv ne zna sta i kako ce se voziti sledece sezone,pa ne mozemo krenuti u razvoj bolida za sledecu,kada je ova vec sada propala.
Heikki je samo potvrdio nemoc,jedva se uguravsi ispred Sutila u Q2.

Ovaj Button vec nekoliko puta se pokazuje kao sjajan momak,cak dostojan titule.Steta je sto mi njegova ekipa postaje sve ogavnija i sto bi me trijumf Vettela na kraju vise obradovao.
Prilicno me raduje cinjenica da Bebetu za cetvrtu pobedu u Turskoj treba veliko cudo.
Jos bi mi samo on falio na tronu.

@RACE MASTER
Znači,.ebali smo čvorka do kraja šampionata mada smo i do sada bili sa čvorkom u krevetu.
Kada sam video Kovalalinena i njegovu vožnju mogao sam da pretpostavim samo šta se Hamiltonu dešavalo :evil:
Što se tiče BGP tima i Vetela imamo totalno isto mišljenje ;)

Capture-1-1.png

Нисмо ништа пуно тежи, чак шта више... даље наставља колега Раце Мастер ;)

@RACE MASTER
Znači,.ebali smo čvorka do kraja šampionata mada smo i do sada bili sa čvorkom u krevetu.
Kada sam video Kovalalinena i njegovu vožnju mogao sam da pretpostavim samo šta se Hamiltonu dešavalo :evil:
Što se tiče BGP tima i Vetela imamo totalno isto mišljenje ;)

Vec sam ja jednom primetio da je ovde na forumu zastupljeno timsko jednoumlje.:lol: Tada su crveni nesto bili jednoglasni.
A Hamilton je izgledao kao da vozi zaprezgu,a ne F1 bolid.Samo mu je bic falio da siba "nemirne konje".:neutral:
P.S.Meni ovo vise lici na intimnost sa jezom. :lol: Nama je cvorak nedostizna zelaju ovom momentu.

Нисмо ништа пуно тежи, чак шта више... даље наставља колега Раце Мастер ;)

Nema se tu sta puno reci.Razbice nas i ovaj put pitomi Englez.Dva kruga duze ce ostati od Vettela.Taman dovoljno da napravi prednost.Ferrari je slabiji od ocekivanog.
ALonso opet prazan.
Jedino me je Kubica iznenadio.Mozda je trebao hvatati bolji plasman sa manje goriva.
Toyote nista posebno.Verovatno ce opet nesto ili nekog da zeznu.:roll:
P.S.Secam se kako je pre tri godine Alonso u osmom maestralnom zavoju ostavljao Michaela(daleko brzeg) za par desetinki,sto mu je bilo dovoljno da se odbrani sve do kraja trke,koju je pobedio,ako se ne varam(varam se,bio je drugi,sa o,1 sec ispred Michaela).Tada je bila fora sa gumama.Nesto mi se cini da bi Button mogao sutra tako da leti kroz osmicu,zahvaljujuci preformansama bolida.

Poslednja izmena:
Kad smo kod ovih tezina,moram reci da me bas nervira sto ih slazu po rednim brojevima.Bilo bi mnogo prakticnije da to rade po rasporedu na gridu.Tada bi se mnogo lakse poredile tezine.

Неко је качио табелу у којо су лепо били поређани, чак мислим да је писало ко колико кругова остаје на стази, мрзи ме да тако нешто тражим на нету.

Pretpostavljam da će ovo zvučati kao jaaako glupo pitanje- ali bih, svejedno, bila beskrajno zahvalna onome ko mi odgovori na njega... Da li težina bolida u sebi sadrži i težinu vozača? Slutim da je odgovor negativan, ali ipak nisam sigurna, pa bih molila da mi neko razreši ovu dilemu. :confused:

Što se tiče samih kvalifikacija- nisam ih gledala, pročitala sam BBC izveštaj i iz njega zaključila da će se, bez obzira na startni poredak, BGP dominacija nastaviti i ovde. *zevanje*
Ipak se nadam da će Vettel da me demantuje i zdušno ću ga bodriti sutra.

Pretpostavljam da će ovo zvučati kao jaaako glupo pitanje- ali bih, svejedno, bila beskrajno zahvalna onome ko mi odgovori na njega... Da li težina bolida u sebi sadrži i težinu vozača? Slutim da je odgovor negativan, ali ipak nisam sigurna, pa bih molila da mi neko razreši ovu dilemu. :confused:

Scrutineering and weighing

In addition to scrutineering, cars are also weighed throughout the Grand Prix weekend to ensure that they comply with minimum weight requirements (currently 600kg including driver, except during qualifying when it is 605kg). During practice and qualifying cars are called in at random to be weighed. After the race every car and driver is weighed.

Any competitor failing to meet the minimum weight may lose their qualifying times or be excluded from the race results unless this is due to the accidental loss of part of the car.
Evo ti i link http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/sporting_regulations/8688/

Hvala Race Master! ;)
Sad još samo da mi kažeš težine vozača, pa da izračunam kako ko stoji... :lol: Šalim se, naravno, ali, zbunjuju me ove tabele sa težinama- ne mogu da procenim ko kad ide u boks... Ženski mozak i f1 problematika nisu baš na istim frekvencijama... :lol:

Srećom, ima ko se razume u ovu problematiku- hvala puno Fernando! :hvala:
Što je tvoj pulen ovako lagan? Tri zaustavljanja, ili... ???
Btw., on, Kimi, Kubica, Button i Webber startuju sa prljave strane- to na ovoj stazi zna da bude problem... Moglo bi biti zanimljivo na startu.

Hvala Race Master! ;)
Sad još samo da mi kažeš težine vozača, pa da izračunam kako ko stoji... :lol: Šalim se, naravno, ali, zbunjuju me ove tabele sa težinama- ne mogu da procenim ko kad ide u boks... Ženski mozak i f1 problematika nisu baš na istim frekvencijama... :lol:

Razlike u tezini se mogu shvatiti kao razlika u kolicini goriva,jer su bez goriva svi oni podjednako teski.Jedino je pitanje ko ima bolji balans bolida u tim okolnostima.
Tu dosta problema imaju vozaci sa KERS-om,narocito oni tezi(popout Kubice).Videla si kako im bolidi "plesu" na kocenju.
Stvar dodatno otezavaju razlicite karakteristike staza,pa se za svaku mora praviti posebna kalkulacija.
Ubedjen sam da inzenjeri u F1 cesto pate od glavobolje.:lol:

Evo ako je nekome dosadno može malo da se igra i poredi vremena korigovana prema gorivu (tabela sa podacima nije u excelu :) ) Znači najprije se najprije vrijeme iz trećeg dijela kvalifikacija preračuna u sekunde, a onda slijede sljedeći koraci:
korak1 - za pojedinog vozača nađite u kom krugu se zaustavio u boksovima i od tog broja treba oduzeti ukupan broj krugova odvežen u trećem dijelu kvalifikacija.
korak2 - dobijeni broj se sa podatkom o potrošnji goriva po krugu, a zatim sa uticajem mase goriva (u sek po krugu)
korak 3 - Vozačev kvalifikacijski krug (u sekundama) umanjimo za vrijeme dobijeno u 2. koraku, ukoliko se u prvom dijelu trke pojavio SC to prema procjeni znači oko 30% goriva. Tako da se račun svodi da se broj krugova pod SC pomnoži sa 0,3 i za taj odnos umanjimo broj iz 1. koraka.
Računica važi u slučaju da nije došlo do nepredviđenih zaustavljanja u boksovima (uporediti sa tabelom).
Podaci preuzeti iz časopisa F1-Racing.
Evo Boki ako te malo detaljnije interesuje računica ;)

Za brzi i bezbrizniji san konzumirajte prenos trke Formule 1 :roll:

Vec mi se smucila ova monotonija, taman sam se ponadao da ce Vettel ili mozda cak Webber uzeti ali ne... Berni je to do tancina isprogramirao, pa presesce vam sve te pobede kad tad. Dosadno, sivo, bez akcije, apsolutno sam postao nezainteresovan za ovakvu Formulu 1. Ne boli me toliko ni cinjenica sto je Mclaren katastrofalan, a ova namestaljka od sampionata i javasluk alavih matoraca sve vise gura u ambis vec unisten sport.

Sta bih mogao reci posebno o trci osim Rubensovog loseg starta i glupiranja u duelima, na svu srecu niko osim njega nije stradao. Opet sam malo odspavao pa nisam mozda video kljucne momente u trci, kao sto su odlasci u boks. Mclaren gori neko u Monaku, ne znam kako cu, ako budem nastavio da pratim sampionat, moci da gledam ovo smece od bolida. Jadno momci, jadno. Ostali standardno "losi" u poredjenju sa Bronom.

Koliko vidim forum se svodi na navijace meclarena i ferarija.Cim meclaren nije prvi trke su namestene a to sto pike iborde biju cuske hamiltonu to nema veze.Epa dzabe ste se meclarenovci ljutili na mene kada sam pricao hamiltonu kakav je on vozac.Sve sto sam rekao obistinilo se coveka varatiti u cart seriju da nauci.Baricelu ugraditi tank sa vodom i crevo da bi ovi iz boksa u odrdjenim trenucima mogli pritiskom na dugme da mu hlade glavu.Moj viliams sve bolji,bravo masa i ferari.Trka jebila solidna za razliku od proslih sezona dosade sa meklarenom i ferarijem.Dok ste pobedjivali super a sada je namesteno,dosadno i jos malo pa ce i indijci da vam lupaju cuske.Alonso bravo za borbenost za razliku od hamiltona gde sam samo cekao da krene u kontra smer koliko je decko izgubljen.:confused:Pa i kovaleinen je brzi od njega:lol:Baton zasluzuje titulu i tim pre sto je prosao veliki put do nje za razliku od crnca.Bgp je dobar bolid ljutili se mi ili ne najbrzi su.Iljudi pa vi koristite isti motor.:think:Vi imate kers,oni imaju krilca.;)Nadmudrili su vas i to je to.Anamestanje to su samo vasa nagadjana.:rtfm:

Koliko vidim forum se svodi na navijace meclarena i ferarija.Cim meclaren nije prvi trke su namestene a to sto pike iborde biju cuske hamiltonu to nema veze.Epa dzabe ste se meclarenovci ljutili na mene kada sam pricao hamiltonu kakav je on vozac.Sve sto sam rekao obistinilo se coveka varatiti u cart seriju da nauci.

Mozete vi da pricate sta hocete, decko je svetski sampion. I lepo sam napisao gore, i jos na pocetku sezone napomenuo da je ovogodisnji Mclaren smece. Seti se molim te 2005. i Ferrarija pa mi reci gde je Sumaher zavrsavao a za Barikela i da ne govorim.

Hoces da kazes da sampionat nije namesten, a u njemu ubedljivo vodi tim vlasnika Formule 1? Prica o dabl-deker difuzorima pada u vodu? Bas me zanima dokle cete moci da pratite takvu Formulu 1, jer ja vise nemam volje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back