FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potpuno,ali potpuno se slazem.
Kada Ross pravi strategiju,ne postoje pravila da trku ucine zanimljivom.Sve vise mi se cini da je on stetan za F1.Citavu deceniju nas je deprimirao sa Schumacherom,a sada to radi sa Buttonom.Postaje neizdrzivo.Jednostavno me tera da navijam protiv njih,mada su njihovi rezultati vredni divljenja.Bar da Barrichello ima neke sanse,ali cvrc...nema to kod Rossa.Moze biti samo jedan.:roll:
Kimi je odradio strasan posao za BGP,a Vettel je upropastio trku svima iza sebe.
Ipak,ulepsao mi je dan onim navlacenjem Bebeta(pardon,Felipea :lol: ).
Kako je samo Bebeto prozujao onda.Pa ga jos i Rosberg prestigao.Tanka je linija izmedju hrabrosti i gluposti.Bebeto je dobrano prekoracio tu liniju danas.Ipak,auto ga je dobro posluzio,pa se sve dalo ispraviti.Lepo je kada se pokaze ko je majstor(kao Vettel,recimo):D
Ova nasa napaljena budala-Lewis,juce je upropastio trku u Q1.Previse ga je ponela dobra forma auta.Onaj drugi je jos jednom dokazao da gasamo jak ugovor drzi u "streli".Ja bih tome isplatio obestecenje i da se nosi...negde.
Jos gajim nadu da obe titule jos nisu resene,ali je to jako mrsava nada.Strasno.
I ne cudim se sto je matora drtina skoro progurala medalje,jer bi vozac njegovog tima vec bio sampion.
Nije li ogavno sve to?:think:

Taj vaš Lewis je prelazio tu liniju jedno 5 puta :)

Stekla sam neki utisak da Hamilton namerno uništava bolide zbog nepravde koju mu je tim naneo u prvoj trci.
Tada mu je bilo jasno a nakon druge trke bez dileme da nema šanse da se izbori za dobru poziciju a o pobedama i da ne govorim.
Ni na doradi i poboljšanju bolida nije radjeno kako treba.

Stekla sam neki utisak da Hamilton namerno uništava bolide zbog nepravde koju mu je tim naneo u prvoj trci.
Tada mu je bilo jasno a nakon druge trke bez dileme da nema šanse da se izbori za dobru poziciju a o pobedama i da ne govorim.

Ако је тако ондак је он најглупљи возач којег је Ф1 видела ;)
Уништавајући болиде он уствари уништава своју репутацију.
Зар ти стварно мислиш да би он намерно правио грешке и на тај начин одавао негативну слику о себи само да би ишао уз ону ствар тиму? Нема теорије.
Узгред од кад пратиш Ф1?

Da zaista sam pomislila da Hamilton to radi namerno.
Ovo je depresivno šta je doživeo na početku same sezone s obzirom da je prošle godine bio šampion.
Pratim forumulu 1 par sezona ali prošlu dobrim delom i ovu pomno.

Ipak si samo stekla neki utisak ali pogrešan ;)

Trke su sve lošije i lošije, sećam se 2005 godine kada je Kimi znao sa kraja grida da dođe na podijum, uf, to je bila odlična sezona, dok je sve ove godine više kao odrađivanje posla za Brawn. Jednostavno, imaju pet od šest pobeda (ili četiri od pet, ne znam koliko trka se vozilo do sada) i izmakla im je samo Kina gde je Red Bul bio odličan i mnogo bolji od Brawn-a. Baton će biti šampion, ferari će pripretiti pri kraju sezone, ali biće kasno i tako će proći još jedna, najlošija sezona od one iz 2004 godine. Već dve sezone je razlika između prve dvojice jedan bod, a sada će biti nekih tridesetak bodova na kraju.

FOTA SUSPENDIRALA WILLIAMS

FOTA, udruženje F1 timova, privremeno je suspendirala Williams F1 tim iz Radne grupe nakon što se isti prijavio za natjecanje iduće sezone.

Momčad iz Grovea je danas objavila pismenu izjavu u kojoj je potvrdila suspenziju, te u kojoj je upravitelj momčadi, Frank Williams, izjavio: "FOTA-ina je odluka, iako žalosna, posve shvatljiva. Međutim, kao trkaća momčad i kompanija čiju jedinu poslovnu aktivnost predstavlja Formula 1, te uza sve naše obveze prema partnerima i zaposlenima, predaja prijavnice za iduće prvenstvo bila je neupitna.

Također, potpisivanjem ugovora s FOM (Formula One Managementom) i FIA-om, pravno smo se obvezali na sudjelovanje u Svjetskom prvenstvu do kraja 2012. godine."

Можда договор???

Не знам колико су и шта добили са овим:confused:
Где један Ферари или Мекларен могу да се уклопе у ту цифру.
Нек се изузме развој болида (што је апсолутно највећа ставка), они опет са садашњим стањем не могу да се уклопе у 40 милиона.
Број људи у тиму, њихове плате, путовања, смештај и наравно плате возача (које се једва уклапају у 40 милиона), не могу да се уклопе да ебе рак рака (а има ту још мали милион ствари).
Нека троши колико ко има и крај.
Као није праведно, па такво је стање у већини спорта, узмите Фудбал...
Они маторци се као залажу за смањење трошкова, а развој и увођење КЕРС-а је коштало тимове као светог Петра кајгана и о чему онда они причају, ма све то треба на ломачу...

FIA I FOTA POSTIGLE KOMPROMIS?

Nakon brojnih sati pregovaranja i nekoliko propalih sastanaka, posljednje glasine tvrde kako su FIA i FOTA postigli kompromis u vezi pravila za iduću sezonu.

FOTA je predložila sustav tehničkog partnerstva za nove momčadi, čiji je glavni cilj olakšati tim momčadima pristupanje Formuli 1 u smislu dobavljanja dijelova bolida i dijeljenja dizajnerskog znanja tijekom njihovih prvih sezona. Ono što FOTA traži zauzvrat jest povećanje ograničenja budžeta za 2010. godinu na iznos od 100 milijuna eura, s time da bi se već 2011. godine ograničenje vratilo na današnji prijedlog od 45 milijuna eura.

Konačan sporazum još uvijek nije postignut, međutim vjeruje se kako ovakav kompromis odgovara objema stranama i da bi se dogovor mogao zapečatiti već sutra, kako bi sve momčadi imale mogućnost predati prijavnicu za natjecanje iduće sezone prije isteka krajnjeg roka sutra navečer.

Evo i sa najozbiljnije destinacije:http://www.autosport.com/news/report.php/id/75662

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back