Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Popravljanje DRS-a je bilo na nivou :lol: Perez je konačno pokazao zube i pored paljenja guma dokazao da kod nas nema timskih naredbi, Lewis me je oduševio strpljenjem, idemo dalje. btw da nije neko išao na 24h Le Mansa tražimo najbolju opciju za put.

Do sada ove godine u ovih par trka najveci utisak na mene je ostavio Kimi. A sto se tice ove trke,Fetel je sve odro samo tako,ne znam sta je sa Ferarijem,proslu trku su bili bas brzi,a ovu,pufff,slabi.Ni taj Alonsov DRS nije za opavdanje,Fetel ga je obisao bez.
Mercedesi su odlicni,ali imaju muku sa vozacima ;)

Cekam da se presele u Evropu pa cemo vidjeti ko je ko i ko je gdje ove godine. :)

Popravljanje DRS-a je bilo na nivou :lol: Perez je konačno pokazao zube i pored paljenja guma dokazao da kod nas nema timskih naredbi, Lewis me je oduševio strpljenjem, idemo dalje. btw da nije neko išao na 24h Le Mansa tražimo najbolju opciju za put.

Svaka čast ako si rešio ;)
Sa ovoliko para u kući,meni bi trebalo 24 časa samo do granice Srbije !

pa kad vec stignete tamo, produzite i do mora, nije daleko.

Inace, dobra trka bila, malo me nervira sto je Vettel neverovatno brz, a nervira me i sto Kimi vozi stedljivo ko penzioner, al valjda su izracunali oni njegovi kako treba. Ferrari standardno sa kiksevima, Force India uvek ima stazu dve koje im leze. Lewis bi mogao da ucini sezonu vrlo zanimljivom.

Tajland pravi stazu za Formulu 1

Šampionat Formule 1 uskoro bi mogao da dobije još jednu Veliku nagradu u Aziji, vlasti Tajlanda odobrile su nacrt 5,9 kolimetara duge staze u Gangkoku.

Prestonica ove egzotične države kandidovaće se za kalendar F1 2015. godine, a trebalo bi da bude izgrađena u blizini Kraljevskog tajlandskog brodogradilišta.
Staza bi prolazila kroz nekoliko važnih turističkih obeležja Bangkoka, kao što su Kraljevska palata, hram Zore i spomenik Pobede.

Konačno odobrenje staze i potpisivanje ugovora trebalo bi da bude postignuto za nekoliko meseci, kada dođe na dnevni red zasedanja tajlandske vlade.

Bangkok već nekoliko godina pokušava da dobije trku u Formuli 1, a koliko je "najbrži cirkus" popularan u Tajlandu pokazalo je gostovanje vozača Red Bula Marka Vebera 2010. godine, kada je njegovu vožnju ulicama Bangkoka pratilo više od 100.000 ljudi.

izvor: sportklub

Šampionu sam odao počast sa nekoliko krugova u Imoli na prastaroj F1 2002.
Morao sam se vratiti iz virtuelne vozačke penzije.
Još da Tamburelo nisu već modifikovali,pa da osetim originalni žar prolaska kroz tu prokletukrivinu...

Leti vreme, dosta dobro se sećam te nedelje, izašao sam napolje posle trke i naišao na poznanike (koji nisu F1 fanovi ali su čuli vest), svi su bili u neverici, kao, možda su loše razumeli vesti, možda je samo povređen, itd...
Ako postoji ikakva uteha posle te dve nesreće (ne zaboravimo Racenberga i njegovu pogibiju dan ranije), onda je to činjenica da ovih zadnjih 19 godina je dolazilo "samo" do povreda vozača (uzimajući u obzir o kakvom sportu je reč), najiskrenije se nadam da će tako i ostati, bezbednost vozača je dignuta na jedan viši nivo ali za to je plaćeno životima, e sad, da li je baš tako moralo da bude...:roll:
P.S. Srećni praznici!

Leti vreme, dosta dobro se sećam te nedelje, izašao sam napolje posle trke i naišao na poznanike (koji nisu F1 fanovi ali su čuli vest), svi su bili u neverici, kao, možda su loše razumeli vesti, možda je samo povređen, itd...
Ako postoji ikakva uteha posle te dve nesreće (ne zaboravimo Racenberga i njegovu pogibiju dan ranije), onda je to činjenica da ovih zadnjih 19 godina je dolazilo "samo" do povreda vozača (uzimajući u obzir o kakvom sportu je reč), najiskrenije se nadam da će tako i ostati, bezbednost vozača je dignuta na jedan viši nivo ali za to je plaćeno životima, e sad, da li je baš tako moralo da bude...:roll:
P.S. Srećni praznici!

Gledao sam taj prenos trke F1 i momentalno mi je bilo jasno da je otisao.
Na zalost, morao je da ode. Ako ne u toj krivini, trku nije mogao da zavrsi ziv. Varenje letve volana mi nikako ne ide u glavu.
Dolazak Patrika Head-a u roku od odma, mi je bilo sumnjivo. Ne samo tada vec i danas. mora da je rekao nesto protiv politike...

Slicno je bilo sa Schumacherom, kada je navodno trazio da mu se pred VN Engleske poveca razmak izmedju
pedala gasa i kocnice. Pa mu se noga zaglavila....

Sl

Ja prosto nemam reči šta se ovo kod nas dešava...bruka i sramota !!!

Na šta tačno ciljaš,prijatelju? :lol:

Inače,baš se udužilo ovo bez formule.Taman smo se zagrejali,a onda hlađenje....mada,McLarenu svakako odgovara pauza...bar da se odmore od ovog dosadašnjeg jada,pre nastavka novog očaja.

P.S. Mislim da ti ono u potpisu nije Moljac rekao,već Dražen Ričl-Zijo u Nadrealistima,ali kao da je bitno ;)

Poslednja izmena:
Na šta tačno ciljaš,prijatelju? :lol:

Inače,baš se udužilo ovo bez formule.Taman smo se zagrejali,a onda hlađenje....mada,McLarenu svakako odgovara pauza...bar da se odmore od ovog dosadašnjeg jada,pre nastavka novog očaja.

P.S. Mislim da ti ono u potpisu nije Moljac rekao,već Dražen Ričl-Zijo u Nadrealistima,ali kao da je bitno ;)

Nemoć...sprdačina kao da smo amaterski tim !
Gde je to "drastično" poboljšanje?Ovim tempom do kraja šampionata počeće da nas "gaze" gotovo svi timovi !

Nemoć...sprdačina kao da smo amaterski tim !
Gde je to "drastično" poboljšanje?Ovim tempom do kraja šampionata počeće da nas "gaze" gotovo svi timovi !

Gledajmo to sa vedrije strane-bar naš dojučerašnji pulen i fabrički tim Merca(našeg snabdevača motorima)beleže odlične rezultate,pa njihove pobede mogu učiniti naše kretanje unazad manje bolnim.
I našem nekadašnjem miljeniku Kimiju ide solidno,a sve ukupno je dosta neizvesnosti u šampionatu....
Uostalom,sezonu sa ovakvom vozačkom postavom i ovakvim bolidom treba smatrati prelaznim korakom ka boljim vremenima,a nju samu prežaliti već sada.
Baš sam te utešio,jel da? :lol:

Gledajmo to sa vedrije strane-bar naš dojučerašnji pulen i fabrički tim Merca(našeg snabdevača motorima)beleže odlične rezultate,pa njihove pobede mogu učiniti naše kretanje unazad manje bolnim.
I našem nekadašnjem miljeniku Kimiju ide solidno,a sve ukupno je dosta neizvesnosti u šampionatu....
Uostalom,sezonu sa ovakvom vozačkom postavom i ovakvim bolidom treba smatrati prelaznim korakom ka boljim vremenima,a nju samu prežaliti već sada.
Nisi ni malo :(

nažalost u pravu si od riječi do riječi, ja sam vjerovao u čudo i da će donijeti neka značajnija poboljšanja dolaskom u Evropu, malo se i Perez trznuo onim 4. mjestom. Sačekajmo još malo možda nije sve izgubljeno, mislim da budemo bar u prva 4 tima.

Za Katalunju dobra trka.
Ishod još bolji,mada bi bilo fenomenalno da je Kimi pobedio.
Hamilton ga je na startu žestoko zeznuo.Dva puta ga je usporio i omogućio Alonsu da ih obojicu otrese u trećoj krivini sa spoljne strane bez preteranog napora.
Ostaje samo pitanje da li bi u varijanti da je Kimi uspeo ostati ispred Alonsa,a obojica ispred Lewisa,došlo do situacije da prestignu i Vetela,pa još i Massu da "nameste" između.ZAto je najbolje zadovoljiti se i ovakvim ishodom i nadati se da ovaj Alonsov trijumf neće biti uvod u njegovu dominaciju.Jedina opasnija stvar od dominacije Vetela je dominacija ALonsa,ma koliko to prošla sezona demantovala.A,iskreno gledano,da je bilo samo do Alonsa,vrištavac ne bi uzeotreću titulu.Druga je stvar što meni ni jedna varijanta nije preterano draga,ali to je već subjektivno.Realno je i bilo da nih dvojica podele megdan.
Mercedesi su me zaprepastili(ne mogu me razočarati,kad ne navijam za njih).Kao da su sidro izbacili posle nekoliko krugova.
Pirellijevi opanci se ne mogu ovde ne pomenuti.Jeste da su isti za sve i jeste da ne moraju odgovarati svakom timu podjednako,ali ovo današnje raspadanje u nekoliko navrata je previše.Jedino Lotus i Ferrari su uspeli u nekoj meri da ih uklope u funkcionalnu celinu sa bolidom,ali veoma ograničeno funkcionalnu.
Moralo bi se nešto promeniti po tom pitanju,pa taman da RBR i Vettel ponovo počnu demolirati konkurenciju.
McLarene ovom prilikom neću apsolvirati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back