Malo u direktnom prenosu,malo u reprizi i videh ja skoro celu trku.
Do duše,utisak mi nije kompletan,jer nisam baš imao neki kontinuitet.
Čini mi se da je sva neizvesnost posledica mekše komponente guma.
Može se reći da je bilo uzbudljivo,ali je to jeftin trik.Nekako veštački.
Ne znam šta bi Kimiju na startu da onako padne,ali su crveni sjajno krenuli i moćno delovali od prve sekunde trke.
Kada sam razmišljao o mogućem ishodu,nakon kvalifikacija,prvo mi je palo na pamet da Alonsovo majstorstvo kontrole haosa mora doneti veliki rezultat.
Tako je i ispalo.Imao je sjajan tempo,što je posledica dobrog podešavanja i performansi bolida,ali mi se čini da je i njegova genijalnost da reši jednačinu sa nekoliko nepoznatih donela uspeh.
Ne znam kako je Massa "potonuo",ali mi se čini da on nije u stanju napraviti dva vezana uspeha,pa da mu raketu daju.
Možda je i brži od Alonsa,ali to je u nivou incidentalnog rezultata.Nema tu kontinuiteta.
Malo bolje mišljenje imam o Rosbergu.Šta više,mislim da j esjajan vozač,ali da vozačku titulu Mercedesu neće doneti on.
Plafon je da ima značajan doprinos za konstruktorsku,ako izdrže do kraja.
Jednostavno,pobede u nizu i podijume,može doneti samo Hamilton,čak i bez "preporuka" iz boksa,kao u Maleziji.
Kimi je lepo pobedio Lewisa.Lotusaova nežnost sa gumama je sigurno značajno pomogla,a koliko je polupan nos odmogao,teško je reći.
Svakako je fascinantno kako se Kimi izvukao u tom kontaktu .
Ako je Alonso majstor u haosu,Kimi je majstor da ga sam sebi napravi i onda se genijalno izvuče iz svega.Njemu je ,očogledo,suviše sporo i dosadno u trci,pa mora da malo uzburka adrenalin i probudi se,kako bi pružio maksimum.
Lewis,iako još nekonstantan u novom autu,pokazuje neko novo lice.RAzmišlja,kalkuliše malo,pojuri kad mora....postaje još bolji vozač.
Tužno je priznati da peto mesto Buttona treba da se slavi kao veliki uspeh.Brzi Gonzales(Perez) se ozbiljno kompromituje.Očekivao sam više od tog dečka.
Biće previše da ostale komentarišem.Već sam i sebe smorio.
Jedino moram izneti zapažanje da su Lewis i Alonso konačno zakopali ratne sekire.Verovatno je Lewisovo napuštanje McLarena doprinelo otopljavanju odnosa.
I,nekako mi se čini da je Lewis jako srećan zbog toga.Oduvek sam mislio da on izuzetno uvažava Alonsa i da mu je on neki reper uspeha.Svaka čast Vetelu i Kimiju,pa i Buttonu,ali Alonso je njemu jedino važan...kladim se u deset Marke

I sam podijum mi se juče svideo.Kad sve saberem i oduzmem,ova tri šampiona me najviše fasciniraju.Vettel mi ne ide pod kapu,pa to ti je.Onakva harmonija juče na podijumu se sa njim ne bi mogla osetiti.Ovim ne umanjujem njegove natprosečne kvalitete i uspehe.
P.S. Ko pročita sve ovo,ima piće od mene