Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam odavno prestao gledati na Michaelove "pehove" iz tog ugla.Nema opravdanja,makar i ne bio kriv. Penzija!
Ovo sto kazes za Alonsa je jako znacajno i plasi me,kao navijaca McLarena,da ce svojim lukavstvom nadmasiti i jace rivale,
mada je sad tesko tvrditi da i ima neko jaci.Svi su tu negde.Neko ima brzi auto,neko pouzdaniji,neko manje gume trosi,neko kilave mehanicare ima...

Ту је он пред пензијом, на крају ове или следеће... али је чињеница да је у Монаку имао одличан темпо.
Добар старт, имао је ту несрећу да се нађе поред Грожана који очигледно још не успева да се концетрише на обе стране болида, такође и несрећу да се нађе баш иза Кимија који је дремао...
Чим се овај склонио био је у прва 2-3 најбржа на стази.
Верујем да је имао темпо да са пол-позиције дође до победе.
У Кини и Монаку су имали одличан тркачки темпо. У Кини га је зезнуо тим, ово данас је била виша сила.
Јесте да на све ово гледам као навијач али није он још за пензију.

Penzija, malo morgen, sto rece jedan svecki (:)) politicar.
Ocigledno da je ledeni samo zadrzavao Schumija.
Cudi me da jos nisu odlucili da li ce kazniti Michaela, jer je pukao napaljenog francuza,
pa mislim da bi doslednost bila od presudnog znacaja.
Nisam bas verovao da moze sa 6-te pozicije na prvo. Nije takav poduhvat mogao da izvede
sa Ferrarijem, a sa ovim krsem od auta nema sanse, da bilo sta uradi.
To sto mladjani Niko ima toliko bodova , je samo slucajnost, jer nije imao ni jedan peh, za
razliku od Michaela.

Ko je gledao u subotu trening na bbc Hd, mogao je da poslusa i vidi sjajno objasnjenje Richarda davidsona, kako
se pravilno ulazi u krivinu kod bazena. Mesto gde je famozni Perez imao bliski susret sa bankinom.

Još ranije sam nešto žvrljao na temu da je ovaj Monako bio velika prilika da Mihajlo zabeleži povratničku pobedu i kockice su se (za malo) sklopile ali kazna sa prošle trke je odradila svoje. Sa tolikim iskustvom, na takvoj stazi, sa pol pozicijom (nažalost, ne i stvarnom) imao je velike šanse da posle Trulija (2004) napravi prvo "iznenađenje" u Monte Karlu, naravno, sa drugačijom pričom (pobeda Trulija te godine je bila njegova jedina u karijeri, da ne navodim uspehe Mihajla u Monaku od pre).
Mislim da je Mađarska sledeća prilika za tako nešto ako se ne isfrustrira do nje...

527789_370131233050593_1382146846_n.jpg

Снимак старта са болида Грожана:

Са снимка делује као да ни он није имао где, али када се погледа ова слика чини се као да се уплашио тог контакта са Алонсом и побегао више у лево него што треба
scaled.php

Ove trke su počele da utiču na moje mentalno zdravlje, sanjao sam da nagovaram Niku, tokom prekida trke u Monaku zbog jake kiše :lol: , da napadne Webbera, poslije nastavka trke ipak pobjeđuje Webber, a mene Niko uvjerava da je pokušao sve...

Снимак старта са болида Грожана:

Са снимка делује као да ни он није имао где, али када се погледа ова слика чини се као да се уплашио тог контакта са Алонсом и побегао више у лево него што треба
Mislim da tokom prenosa nisu ni jednom pustili ovaj snimak i nikako mi nije jasno sta je razlog tome :roll:
Kada sve saberem,cini mi se da je Grosjean kriv ,jer su mu reakcije bile veoma spore i grube(kao da je GP2 trka).
Kasno je uocio Alonsa,pa dozvolio kontakt tockovima,pa se onda uplasio verovatno i poceo da bezi u levo....Ipak je ovo F1,a ne GP 2.Mora to brze i preciznije.

Alonso:

- Da se razumemo, sezona je do sada bila fantastična. Veoma je nepredvidiva, ali smatram da to sa druge strane nije dobro. Pobede se maltene odlučuju u boksevima, timska strategija je izuzetno važna, a nekada su se za pobede borili sami vozači na stazi. Smatram da je potrebno da do izražaja više dolazi vozačko umeće takmičara, a ne strategija u boksu - rekao je Alonso za CNN.

Po njegovoj računici neka se izračunaju sve idiotarije koje su napravljene Hamiltonu i Batonu i dobili bi trenutne lidere šampionata.

Alonso:
- Da se razumemo, sezona je do sada bila fantastična. Veoma je nepredvidiva, ali smatram da to sa druge strane nije dobro. Pobede se maltene odlučuju u boksevima, timska strategija je izuzetno važna, a nekada su se za pobede borili sami vozači na stazi. Smatram da je potrebno da do izražaja više dolazi vozačko umeće takmičara, a ne strategija u boksu - rekao je Alonso za CNN.
Po njegovoj računici neka se izračunaju sve idiotarije koje su napravljene Hamiltonu i Batonu i dobili bi trenutne lidere šampionata.
Ono, ruku na srce, već decenijama je taktika, strategija u boksu presudna, pre se kalkulisalo sa količinom goriva i izborom guma a sada samo sa Pirelijem tako da je čak sada manja kombinatorika nego ranije, to što šrafljači točkova ne šrafe točkove nije ništa što ima direktne veze sa ovim sada okolnostima, jedina nepoznata konstanta ove godine je taj Pireli, sve se vrti oko toga koliko će te gumice moći da izdrže nečiji stil vožnje i kako se vozač njima prilagođava (a to je ipak vozačko umeće, ma šta navijači "brzih i ludih" vozača mislili)...

Ma OK, htedoh samo da prokomentarišem Alonsovu izjavu po kojoj je sada primarnija strategija tima nego ranije, jednostavno mislim da je sada strategija pojednostavljena (iz gore navedenih razloga: nema dolivanja goriva, obavezna je promena guma) u odnosu na davnije sezone, strategija i loš šrafljač točka su dve stvari...

Ma da se pitam, ja bi izbacio i tu promenu guma, ako neko ima racunicu da vozi na jednim gumama celu trku, neka ga. Ili da koristi sam jodan tip guma. Nikome nije zabrajneno da ga uradi tu istu taktiku, niko ne moze da se zali.

Ma da se pitam, ja bi izbacio i tu promenu guma, ako neko ima racunicu da vozi na jednim gumama celu trku, neka ga. Ili da koristi sam jodan tip guma. Nikome nije zabrajneno da ga uradi tu istu taktiku, niko ne moze da se zali.

Nema racunice, da se sa jednim setom guma vozi cela trka. Zar ocigledan primer takvom razmisljanju nije bila trka u kojoj su par krugova pre kraja trke
cuvenog `ledenog` u istom krugu pre*ebalao cak 6 vozaca ?

Nema racunice, da se sa jednim setom guma vozi cela trka. Zar ocigledan primer takvom razmisljanju nije bila trka u kojoj su par krugova pre kraja trke
cuvenog `ledenog` u istom krugu pre*ebalao cak 6 vozaca ?

Kad bi svi imali samo jedan set onda mu se to ne bi desilo,nego bi svi imali jednake uslove ,barem po tom pitanju...samo teoretisem...

Kad bi svi imali samo jedan set onda mu se to ne bi desilo,nego bi svi imali jednake uslove ,barem po tom pitanju...samo teoretisem...
To je već bilo pre par sezona neko je smislio da nema zamene guma pa su najviše koristi imali ziceraši,voze laganicu čuvaju gume i čekaju da se vodećima desi neki peh pošto su oni svoje dotukli.Isto tako je i ovo glupost terati nekog da vozi na gumama koje ne odgovaraju ni njemu ni bolidu samo da bi odužio neku statistiku da je koristio obe vrste.Najveću korist od tog ima proizvodjač guma pošto svi obavezno kupuju dve vrste.

Mislim da je i osamdesetih bilo to na snazi,da se gume ne mjenjaju.
Ma dao bih im ja da mjenjaju koliko hoce puta,ali samo dvije sorte, za kisu i za suvo,svima ista tvrdoca ,sve isto pa nek onda voze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back