Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ФП3:
Au_HauOCAAAMym8.png

Квалификације:
Au_HnwFCQAAFS_K.png

Очекује се да буде још топлије него данас

Ferari i red bull su se zayebali u proracunu xD
Da su otisli u box na vreme zadrzali bi 2 i 3 mesto, ili bi videli Alonsa i Fetela u borbi, a ovako su Alonsa otresli k'o slinu xD
Luisu konacno prvi, ali opet traljavo u boxu.

Poslednja izmena:
И на крају јесте било занимљиво али ипак ту мени нешто не штима.
Ок, јесте Хамилтон претекао Алонса на стази (мислим на оно претицање након првог пит-стопа) али и то је било захваљујући гумама које нису још имале радну температуру.
Након тога Фетел већ није успео, иако је ту био близу већи део трке, ни покушај неког напада.
Исто, ни Алонсо није покушао да нападне Хамилтона у првом стинту иако је ту био сво време.
Чик ни Хамилтон који важи са агресивног није напао Фетела у првом стинту.
Све је то неко "опипавање", бежи се од тог ризика да се гуме прегреју.
Претицања обично можемо очекивати у боксу или случајно круг-два пре промене пнеуматика, мада возач обично оде у бокс када му се овај иза баш приближи.
Као, напето је, сви су ту близу једни других али изостаје тај неки прави напад.
Када би неко ко не прати Ф1 погледао статистику рекао би да на стази имамо "клање" кад оно... то и није баш тако
Али боље ишта него ништа :)

Red Bul i Ferari nisu naučili ništa od Raikonena u Kini. Zato zasluženo dobijaju :guza: . Pored Hamiltona, najjači utisak vikenda Grožan. Čekao i dočekao. Baton ne može da se sastavi, vreme da menja devojku :lol: . I da, mislio sam da Poljoprivrednik konačno može nešto da napravi, ali je njemu ipak draža agrokultura.

Očigledno je da su ove gume još uvek (iako je prošla trećina sezone u različitim vremenskim uslovima) velika nepoznanica, mislim da bi (pod uslovom ako Pireli bude pravio potpuno iste gume) tek naredne sezone imali zdravo osmišljene taktike, jesu i Alonso i Fetel u Kini probali da "preskoče sebe" ali (ne)verovatno to timovima nije izgledalo da će da se ponovi u Kanadi, teške su to jednačine, presudni faktori su konfiguracija staze, vremenski uslovi, mrcvarenje na treningu i naravno situacija na samoj stazi, deluje mi da niko od timova i vozača ne može to da pohvata (po meni, ponajviše zbog toga, imamo 7 pobednika u 7 trka), čak ni Fetel koji je posle jučerašnjeg pola odlično startovao nije uspeo da materijalizuje prednost, nekada bi ta situacija bila 95% pobeda u najavi ...

Sudeci po izjavama Alonsa, samo on ima pravo da odluci ko ce da mu sledece godine bude kolega u Ferrariju.
Vettel je izjavio da bi voleo da Webber ostane u RBR.

Bas me interesuje kakva ce odluke istih, biti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back