Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja predvidjanja za sutra se baziraju na slepoj navijackoj pristrasnosti,jer je grid takav da je nemoguce predvideti i poredak na kraju prvog kruga,a ne nesto vise.
Koliko je tu neocekivanih rezultata,koliko "usijanih glava" u sredini,gde ce varniciti i po suvom i po kisi....Mercedesi imaju lepu priliku da konacno iskoriste strasnu brzinu i odmaknu u prva dva kruga,nadajuci se da SC nece biti potreben.U tom slucaju je muguca i pobeda trokrake zvezde.
Kobayasi,ako se ne polupa na startu,a zadrzi poziciju,zagorcace zivot mnogima.Taj se ne prestize lako i jeftino.
Pitanje je i kako ce se tolerisati Button i Lewis,jedan pored drugog.Cesce je Button popustao i vrebao sigurniju priliku,ali vise nije tako pitom i ne verujem da ce maziti Lewisa.
Za Webbera se nadam da nece napredovati na startu,sta vise,bilo bi dobro da krene u starom maniru-mlako i kilavo,jer bi u suprotnom zeznuo moje pulene samo tako.Njega i Kobayashija dok prestignes,odose tri seta guma i cela trka.
Perez je pokazao da zna kalkulisati,pored sjajne voznje,a Alonso je u tome nenadmasan....mozda jedan opet iznenadi gornji dom.
I,na kraju,ostaje nepoznato kako su podesili bolide.Da li je Rosberg zaista brzi pola sekunde od najblizih iza sebe ili je malo podesio za suvo,a sutra kako bude.
Sve u svemu,ovo je najzanimljiviji startni poredak ove sezone.Nadajmo se da ce to i trku uciniti zanimljivom.

Иако су скратили ДРС зону ипак мислим да ће се и сада претицати без проблема.
Ови који буду имали добар темпо у трци они ће и бити на водећим позицијама. Тешко је овде бранити се, тако да не очекујем неко мучење бржих возача са споријим.
Прошле године су се претицали скоро на пола правца...
У сваком случају овде стварно може бити свашта. Само да ти уводни кругови прођу без инцидената, мало ме је страх од Грожана, ваљда ће сада бити смиренији...

Одлична трка за Мерцедес, коначно су пренели брзину из квалификација у трку. Надам се само да ће бити добри и у топлијим условима.
Одлична вожња и Розберга, штета за Шумахера могло је то бити 1-2 за Сребрне стреле.
Трка солидно занимљива али искључиво због различитих стратегија Раиконена и Масе који су направили фине возиће...
Питање је да ли би се Батон могао борити за победу да није било оне грешке у боксу али би свакако вршио притисак на победника, у сваком случају још једном је одвезао добро.
Вилијамс одличан
А Кими је за 6-7 кругова пао са 2. на 14. позицију, ето колико значе пнеуматици.

едит.
Резултати:
AqgxSzzCEAAeDs-.jpg

Poslednja izmena:
VN KINE

1 Nico Rosberg Mercedes AMG 1:36:26,929
2 Jenson Button McLaren Mercedes + 20,626
3 Lewis Hamilton McLaren Mercedes + 26,012
4 Mark Webber Red Bull Racing + 27,924
5 Sebastian Vettel Red Bull Racing + 30,483
6 Romain Grosjean Lotus F1 Team + 31,491
7 Bruno Senna Williams + 34,597
8 Pastor Maldonado Williams + 35,643
9 Fernando Alonso Scuderia Ferrari + 37,256
10 Kamui Kobayashi Sauber F1 + 38,720
11 Sergio Perez Sauber F1 + 41,066
12 Paul di Resta Force India + 42,273
13 Felipe Massa Scuderia Ferrari + 42,779
14 Kimi Räikkönen Lotus F1 Team + 50,573
15 Nico Hülkenberg Force India + 51,213
16 Jean-Eric Vergne Scuderia Toro Rosso + 51,756
17 Daniel Ricciardo Scuderia Toro Rosso + 1:03,156
18 Vitali Petrov Caterham + 1 Runde
19 Timo Glock Marussia + 1 Runde
20 Charles Pic Marussia + 1 Runde
21 Pedro de la Rosa HRT F1 + 1 Runde
22 Narain Karthikeyan HRT F1 + 2 Runden
23 Heikki Kovalainen Caterham + 3 Runden

PA kakva jebila trka, mene mrzelo da ustanem ujutru. Navio telefon, ali nije mi se dalo..... :zzzz:

Najuzbudljiviji početak sezone,tri trke - tri različita pobednika iz različitih timova,pregršt preokreta,zanimljivih taktika,vozača na koje niko pre početka sezone nije računao da će se naći u poziciji da se bore za podijum...a tebi se spava !!!!!!!!!!
Osim toga što si propustio jednu od najboljih trka u zadnje vreme - NIŠTA POSEBNO NISI PROPUSTIO.

Najuzbudljiviji početak sezone,tri trke - tri različita pobednika iz različitih timova,pregršt preokreta,zanimljivih taktika,vozača na koje niko pre početka sezone nije računao da će se naći u poziciji da se bore za podijum...a tebi se spava !!!!!!!!!!
Osim toga što si propustio jednu od najboljih trka u zadnje vreme - NIŠTA POSEBNO NISI PROPUSTIO.

Ko je gledao kvalifikacije znao je unapred da će trka biti fenomenalna tako da ko ovo nije gledao mnogo je propustio.

Хвала такође
Т[B]и си то нешто поранио[/B], али ако ако, ваља се припремити за трку :)

Zavisi kako se gleda.....Mozda sam i okasnio,ali sad izgleda kao da sam poranio :)
Tako reci,nije se ni spavalo.

Elem,uzbudljiv start trke.
Prizeljkivao sam da Lewis jos malo napreduje,mada sam bio svestan da ce Kimija tesko preskociti.
Ne videh reprizu,a zbog gore pomenute cinjenice,povremeno sam tonuo u san tokom trke,pa su mi neki segmenti ostali nejasni.
Moracu uhvatiti neku reprizu ili potraziti na netu.
Najveca mi je misterija kako je Vettel dospeo ispred Lewisa,mada me sada malo i zabole,kad nije tu i ostao :whistling:
Pomalo mi je zao Sedmostrukog,ali nisam siguran da to samo nije uspostavljanje kosmicke ravnoteze i pravde.Dosta je u povratnickoj karijeri brljao i udarao druge neopreznom voznjom,pa mu se mozda ovako vraca.Ipak,steta je i za njega i za Mercedes.Mozda smo mogli videti i konkretniji stav po pitanju "prve violine" nemacke ekipe.
Malo sam propustio i napredovanje oba Williamsa,ali mi je drago zbog njih.
Perez i Kobayashi su zavrsili daleko od moguceg,ali je ocigledno da Sauberu fali malo pobednickog duha i rutine.
Zao mi je sto ce mladi Meksikanac zavrsiti u neperspektivnoj ekipi Ferrarija :lol: :mrgreen:
Moji Mclarenovci opet brljaju u boksu,ali ovaj put i nije velika steta,jer bi ishod bio slican i bez greske mehanicara.
Nije da me odusevljava ovo "skupljanje bodova" ,ali je jako efikasno i manje bolno od proslogodisnjih uspona i padova,narocito Lewisa.
Ferrarijevci bi se mogli dugo i setno secati Malezije i prizeljkivati bar malo manje neizvesnosti oko plasmana u bodove.Bas su losi danas bili.

Eh,kako mi nedostaje Kubica.... :(

Sledeci vikend opet ludnica. Samo da se ne budemo trkali u tenkovima. Bahrein je to-olicenje demokraCije i slobode :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back