Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Тешко.
Једино ако реше проблем са прегревањем пнеуматика, а како ствари стоје на ова прва два тренинга су далеко од тога.

пс.
Иначе, они Анонимуси су напали сајт Ф1 и зато је био неко време недоступан (и још увек не ради баш како треба), а на http://f1-racers.net/ су упали
Mene plase pomalo ova vremena Rosberga na FP2, natrpao sam na Hamiltona...Mislis da se isplate dueli za trku protiv Mercedesa?

Тешко.
Једино ако реше проблем са прегревањем пнеуматика, а како ствари стоје на ова прва два тренинга су далеко од тога.

пс.
Иначе, они Анонимуси су напали сајт Ф1 и зато је био неко време недоступан (и још увек не ради баш како треба), а на http://f1-racers.net/ су упали

Te probleme sa pregrevanjem imaju svi timovi u manjoj ili vecoj mjeri. Treba sacekati trku u kvalifikacijama tesko da bude iznenadjenja odnosno sve sem trijumfa Rosberga ili eventualno Hamiltona za mene bi bilo iznenadjenje. Mozda sam malo kao navijac Rosberga pristrasan ali mislim da problem sa pregrevanjam imaju i ostali timovi posebno na ovoj stazi tako da mislim da Mercedes nije tu u podredjenom polozaju u odnosu na konkurenciju. Uz dobru strategiju oni mogu do pobjede i u Bahreinu.

Mene plase pomalo ova vremena Rosberga na FP2, natrpao sam na Hamiltona...Mislis da se isplate dueli za trku protiv Mercedesa?

Шта да ти кажем, нисам паметан :)
Данас у току ФП2 сам покушавао да упоредо пратим пренос на тв-у и ова времена по секторима на сајту и приметио сам да су спорији по десетинку по секторима од рецимо Фетела и Хамилотна када су се налазили у истом тренутку на стази.
Наравно, питање је ко ту шта тестира али имам утисак да су били спорији.
Розберг је овај круг извезао на жутим пнеуматицима и то са веома мало горива, одмах се након тог круга вратио у бокс.
И он сам је рекао како је имао мало горива и како се при већој количини горива мучио са прегревањем пнеуматика.
Све је могуће, али мислим да још нису успели скроз да реше тих проблема са пнеуматица и да дођу на ниво рецимо сивих, оно у Кини су имали и мало среће због времене.
Ће да видимо, али ја прогнозирам да неће имате темпо сивих...

FP3

capturehl.png

:huh:

Fetel izuzetno dobar, bio je ujedno najbrzi na bijelim pneumaticima. Ocekujem Rosberga, Fetela i Hamiltona na prva tri mjesta na kvalifikacijama. Trku je tesko prognozirati zbog teskih uslova na stazi, ali sigurno je da ce biti zanimljiva kao i u Kini. Valjda ce se i Ferari vratiti kada krenu trke u evropi ovo sto gledamo od njih je ocajno i oni mislim nisu ni svjesni koliko su srecni sa onom pobjedom Alonsa i uopste njegovim rezultatima s obzirom na samu brzinu bolida.

Steta za Sumahera i Kimija, *** kako bi pljustali otkazi da se ja pitam, pa ovi iz Mercedesa ne bi mogli ni da gledaju F1 kamoli nesto da odlucuju.

Оманули су да горе не може.
И ови из Реноа се нису прославили, само што су Шумахера зезнули за неких 12 позиција, а Кимија за 4-5
Требала би ово бити занимљива трка. Некако ми се чини да ће прва 4. завршити трку у прва 4. само је питање редоследа
И сутра би коначно требали видети у којој мери је Мерцедес успео да реши проблеме са пнеуматицима.
И погледајте Рикарда шта учини...

@fernando изгледа смо мало прерано осудили ове људе из Мерцедеса и Лотуса.
Шумахер каже да то није била грешка тима у тактици него да су имали квар на ДРС-у, а Кими каже да намерно нису излазили на стазу како би сачували један сет пнеуматика.

Interesantno je da su McLareni izvezli po 5 krugova manje ,svaki od svog RBR-a ispred.Moze li se to smatrati nekom prednoscu....?
Mislim na gume,jel.Nisam gledao Q,pa ne znam kako je sve teklo,alimi dobro izgleda u sustini.

@fernando изгледа смо мало прерано осудили ове људе из Мерцедеса и Лотуса.
Шумахер каже да то није била грешка тима у тактици него да су имали квар на ДРС-у, а Кими каже да намерно нису излазили на стазу како би сачували један сет пнеуматика.

Pa moraju da se vade na nesto, ne moze da kaze da su glupi...sto je onda sedeo unutra dok se nije zavrsio Q1.
Akoj e kvar odes na sladoeld kao Kimi ne sedis u autu.

Interesantno je da su McLareni izvezli po 5 krugova manje ,svaki od svog RBR-a ispred.Moze li se to smatrati nekom prednoscu....?
Mislim na gume,jel.Nisam gledao Q,pa ne znam kako je sve teklo,alimi dobro izgleda u sustini.

Оба Ред Була су излазили по два пута у Q1, јер Фетел је након првог изласка био иза Шумахера тако да му је било непходно да поправи време, и мислим да је и тај други пут возио на тврдим.
Оба Ред Була су и у Q3 излазили два пута, а ови ваши једном.
Не знам за Вебера али за Фетела знам да је први излазак ишао на жутим пнеуматицима које је користио у Q2, а другу туру је ишао на свежим.
Значи да сутра креће трку на тим жутим које је користио само једном, исто као и ови иза њега.
Тако да у том првом стинту нећете имати предност свежијих пнеуматика, касније вероватно хоћете.

Imam utisak da je ovo cisto koriscenje situacije da se zameni menjac sa malo stete.Sto kaze Tasman,preskoci ove luzere u prvih par krivina i krece od nule.Najjeftinija zamena menjaca i smanjivanje stete na minimum o jednom trosku.Pametno.

Pod uslovom da ga neko ne torpeduje, treba preziveti u toj guzvi.
Nego nesto mi nije jasno sa ovim gumama, koliko to mogu da se potrose za krug-dva u kvalifikacijama.
Tako bila frka i prosle godine pa su dvojica odvozila skoro celu trku na mekim [Baton i Alonso cini mi se, Alonso u Monaku al nisam siguran]

Pod uslovom da ga neko ne torpeduje, treba preziveti u toj guzvi.
Nego nesto mi nije jasno sa ovim gumama, koliko to mogu da se potrose za krug-dva u kvalifikacijama.
Tako bila frka i prosle godine pa su dvojica odvozila skoro celu trku na mekim [Baton i Alonso cini mi se, Alonso u Monaku al nisam siguran]

Ни мени није баш најјасније да гуме са којима је вожен један брзи круг мање доносе баш неку већу предност али то сви возачи наводе као предност, е сад бем ли га
Него, у Бахреину је пало пар капи кише.
Ови из Кетерхама кажу како постоји 40% шансе да киша падне у наредних пола сата.

Bas sam to hteo da napisem al reko da proverim prvo.Samo jos fali da izadje SC zbog kise i to u Bahreinu...ako se to desi moracu ubuduce ovako u kladionice
images

:hahaha:
А ја сам се баш обрадовао
Али ако то теби руши планове у кладионици замолићемо баћушке да растерају те облаке.
Драга ми је киша али ми је још драже да ојадиш кладионицу :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back