Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ayrton-senna-cp0868.jpg

Meni omrazeni SBB od vikenda preuzima prenose Formule 1.

Znajuci kakvi su to lesinari, mala je verovatnoca da prenosi idu na Sportklubu ili Sportklub +. Verujem da ce ih dati na kanalima sa doplatom. Ako ne ove, a onda 100% od naredne sezone.

Te nesretne 1994 Beneton i Šumaher imali su sreću da imaju Rosa Brona a nesretni Sena rašrafljeni Vilijams. Koliko god je Šumaher te (i sledeće) sezone pokazivao znanja i umeća (jedini je imao i petlju da vozi sa 110% angažovanja posle Senine pogibije, respect) toliko je legenda o Seni razumljivija, manje titula od Šumahera, Prosta (pogledajte film da se podsetite kakav je pacov bio AP) ali je imao tovar pozitivnog ludila zbog kojeg vredi gledati ove trke. Legenda zauvek.

Kakvo užasno vađenje za sve blamaže koji ogavni nemac sada doživljava :thumbdown:
Mogao si prvo napišeš nešto u vezi njegove tragedije,kad se već javljaš i pišeš o Seni!!!
mozes samo da prdis tako u vetar. sedam titula je sedam titula. da sena nije zavrsio tako in the blaze of glory nikad ne bi bilo postalo toliko idolpoklonstvo nego samo jos jedan vozac sa 3 titule.
zamisli da je mihajlo na slican nacin zavrsio posle sedam titula. niko se ziv ne bi secao sene.
btw. zabole me pajcek za mihajla, ja navijam za Ferrari.

Ferrari poboljšao bolid

f1%20ferrari%20tim.jpg

Prednji i zadnji spojler, kočnice

Ferari će predstaviti narednog vikenda poboljšanja na kojima je grozničavo radio kako bi tim uspeo da uhvati priključak sa vodećima.

U pitanju su prednji i zadnji spojler kao i kočnice. Posle analiza i testova obavljenih u Maranelu prethodnih nedelja, inženjeri su shvatili da vazdušni tunel nije davao potpuno tačnu sliku prianjanja bolida u određenim režimima vožnje i da je situacija na asfaltu bila malo drugačija, pa su shvatili da su na tragu rešenja problema koje imaju od početka godine.

Ipak, u Ferariju ne očekuju magične rezultate sa novim delovima u Istambulu ali veruju da se tim kreće u dobrom pravcu. „U Istambul stižemo sa novim zadnjim i prednjim spojlerom i modifikovanim kočnicama“ rekao je Nikolas Tombacis, šef dizajna u Ferariju. „Ipak, naš auto ima mnogo toga da nadoknadi. Imali smo problem sa vazdušnim tunelom kao i u našoj metodologiji. Poboljšavamo se na oba fronta, ali još nismo završili posao. Mislim da ćemo biti bliži u Turskoj, ali ne i tamo gde bi želeli da budemo. U fazonu smo da iz trke u trku budemo sve bolji, i jasno nam je da sva ta poboljšanja moraju dobro da se pokažu kako bi zatvorili rupu koja postoji između nas i trenutno najbržih timova.“

Tombacis veruje da postoje dve loše stvari koje prave problem ove godine, a to su loša kalibracija vazdušnog tunela i nedovoljno agresivan dizajn bolida. „Tunel je prvi deo problema, ali čak i da nismo imali problem sa tunelom ne bi pobedili na prve tri trke. Aerodinamika modernih F1 bolida je napravljena od niza vazdušnih protoka koji interaktivno deluju sa bolidom. Ako to uporedimo sa prošlošću, stvar je mnogo delikatnija, dovedena praktično do granica koje nauka poznaje. Veoma malo odstupanje može da napravi ozbiljan problem. Od testova pa do prve trke, paket nije funkcionisao onako kako smo mi želeli. Morali smo prvo da shvatimo da nas tunel zajebava kako bi napravili neki iskorak. Još uvek imamo problem, ali ga barem sada bolje razumemo.„

Preuzeto sa : Supersport.rs

:eek: :dontunderstand:

Koji vam je,ljudi?!!!
Mislim,sta sad pokusavate reci? Da Senna nije bio majstor voznje?
Svasta.
Pa to majstor moze da se pripise,a ja to cesto i radim,Vettelu,Alonsu, Lewisu....starim legendama i ,naravno,Schumacheru.
Eto,Alonso je "odrao" Schumachera dva puta(dve sezone),pa niko ne spori Schumacherovo majstorstvo.

mozes samo da prdis tako u vetar. sedam titula je sedam titula. da sena nije zavrsio tako in the blaze of glory nikad ne bi bilo postalo toliko idolpoklonstvo nego samo jos jedan vozac sa 3 titule.
zamisli da je mihajlo na slican nacin zavrsio posle sedam titula. niko se ziv ne bi secao sene.

Ja prdim u vetar :hahaha:
Njegovih sedam titula su ovde već dugi niz godina ispisani na kakve načine ih je osvajao.
Srce,dušu i 110% sebe je uložio Sena u celu njegovu karijeru za razliku od nemačkog prdonje.
Da je taj vaš nekadašnji na stazi završio svoju karijeru kao Sena prepričavalo bi se pored njegovih titula i svi skandali i nameštene tutule koje je osvajao.
Profesor doktor "Adrenalin Božji" takve poklone nije dobijao i zato je ostavio neizbrisiv trag kod svih poklonika F1.

@Dr.Jekyll
cenim da si te '94 imao jedno 13-14 godina i da si u pauzi spremanja kontrolnog iz biologije cuo na dnevniku da je sena poginuo tako da te epitete "Profesor doktor" "Adrenalin Božji" bash i nisi merodavan da koristis :)

btw. da se razumemo, sena jeste bio opasan vozac ali samo je njegova tragicna smrt dovela do toga da je postao navodno najveci svih vremena.

Poslednja izmena:
Ja prdim u vetar :hahaha:
Njegovih sedam titula su ovde već dugi niz godina ispisani na kakve načine ih je osvajao.
Srce,dušu i 110% sebe je uložio Sena u celu njegovu karijeru za razliku od nemačkog prdonje.
Da je taj vaš nekadašnji na stazi završio svoju karijeru kao Sena prepričavalo bi se pored njegovih titula i svi skandali i nameštene tutule koje je osvajao.
Profesor doktor "Adrenalin Božji" takve poklone nije dobijao i zato je ostavio neizbrisiv trag kod svih poklonika F1.

PA spomenule bi se ponekad lose stvari koje je radio, kao sto se i za Senu spominje kada je i koga isterao sa staze, po njegovim recima 'namerno' i tako dalje... :)

@Dr.Jekyll
cenim da si te '94 imao jedno 13-14 godina i da si u pauzi spremanja kontrolnog iz biologije cuo na dnevniku da je sena poginuo tako da te epitete "Profesor doktor" "Adrenalin Božji" bash i nisi merodavan da koristis :)

btw. da se razumemo, sena jeste bio opasan vozac ali samo je njegova tragicna smrt dovela do toga da je postao navodno najveci svih vremena.

Jes' vala,pogodio si
happyhare.gif

Samo da dodam. Kada je Misko na nelegalan probao da izbaci iz igre Vilnejeva, svi su ga pljuvali.
Kada je Sena 2 puta izbacivao Prosta, svi gu ga hvalili i pricali kako je to latino , verla, krv ?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back