Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ма нема ни говора о касном кочењу, и како изгледа гађати теме кривине када се улази тако оштро у кривину...;)
Ово је Хамилтон могао да уради са много мање ризика...
Тркачки инцидент што рекоше наше "објективне" судије :)
Naravno da je trkački incident ;)
Ne verujem da je Veber to namerno uradio, on je jednostavno takav, tvrdoglava glava...

20uzrqh.jpg

Indikativno je da mu točkovi i dalje stoje pravo i ciljaju Luisa :evil:
a da je imao prostora imao je ;)

Indikativno je da mu točkovi i dalje stoje pravo i ciljaju Luisa :evil:
a da je imao prostora imao je ;)

Било би лепо видети снимак са веберовог болида, али не овај што већ гледамо са леве стране него изнад главе...
Већ сам рекао да је Вебер могао на излазу да иде више лево, али верујем да је он очекивао како ће Хамилтон на излазу ићи идеалном путањом што није био случај, а и да је ишао више лево имао би много лошији (спорији) излаз и вероватно би га још неко претекао...
Проблем је почео од улаза у кривину, ту је Хамилтон требао да му остави барем 20-ак сантиметара више, али добро...
Само да напоменем, далеко од тога да све сваљујем на Хамилтона...:)

A sto bi tako bilo posteno,ovo mi ni malo ne lici na namerno izguravanje sa staze,jer nije mu puno trebalo pa da se i njemu desi kurslus.
Voze ljudi takmice se,adrenalin radi,neko ispadne,neko ide dalje...
E, a sto vas je vecina protiv ove dvojice iz Red Bula?

Mozda "posteno" nije pravi izraz,ali ne mogu sad da smislim bolji.
Ako Lewis kaze da je trkacki incident,neka tako i ostane.
Webber je imao mnoooogo srece ovde.
Problem je sto se on ove sezone nejvise nalazio u ulozi "neduznog" ucesnika incidenata.
U Singapuru je gurao do kraja i izgurao jednog velikog rivala,mozda i iz borbe za titulu.
Medjutim,lepo rece kolega damon hill da Weber nije koristio mozak.I nije.
Zato mislim da je steta sto je prosaoovako jeftino.
Ma,sta jeftino-profitirao je zestoko!
Trebalo je da mu pukne vesanje,pa da sledeci put i on ima o cemu da razmislja u slicnoj situaciji.
Lewis je imao par situacija kad nije razmisljao mnogo.
Webber nikad ne razmislja. Neophodno je da plati cenu gluposti vec jednom.;)

Mozda "posteno" nije pravi izraz,ali ne mogu sad da smislim bolji.
Ako Lewis kaze da je trkacki incident,neka tako i ostane.
Webber je imao mnoooogo srece ovde.
Problem je sto se on ove sezone nejvise nalazio u ulozi "neduznog" ucesnika incidenata.
U Singapuru je gurao do kraja i izgurao jednog velikog rivala,mozda i iz borbe za titulu.
Medjutim,lepo rece kolega damon hill da Weber nije koristio mozak.I nije.
Zato mislim da je steta sto je prosaoovako jeftino.
Ma,sta jeftino-profitirao je zestoko!
Trebalo je da mu pukne vesanje,pa da sledeci put i on ima o cemu da razmislja u slicnoj situaciji.
Lewis je imao par situacija kad nije razmisljao mnogo.
Webber nikad ne razmislja. Neophodno je da plati cenu gluposti vec jednom.;)

Ja se ne mogu sloziti,to je sve sto mogu reci.
A posebno sto jednog dobrog vozaca nazivas covekom koji ne koristi mozak,pravi gluposti i sve ostalo.
Ja i dalje ne razumem zasto se toliko raspravlja o svakom kontaktu,pa to su trke,nije to balet,ili hekleraj,klot,frket...:roll:
Malo se brze to sve odvija,pa se nekad i ne reaguje kako bi mozda trebalo,a nekad i ne moze.
Od sada navijam za Vebera,pa sta bude,i ovog malog Fetela isto.:D

"Incident" Webera i Hamiltona necu komentarisati jer nisam mogao da gledam trku.
Da zanemarimo spijunsku aferu. Taj isti Alonso je pobedio na trci koja je njemu namestena i svi su prosli sa kaznama osim njega? Evo epilog imamo danas; Flavio ce se vratiti u F1 i verovatno ce preuzeti neki tim i to je to. To je verovatno postena kazna. "Nisam znao da je namestena za mene..."

l]

Da je Alonso pravedno kaznjen za spijunsku aferu i namestaljku 2008. vi ne biste slavili njegovu jucerasnju pobedu ako cemo realno ;) I sad krece prica u nedogled...

Hamiltonovi prekrsaji iz 2008 su pravilno kaznjavani? Ne bih se slozio.
Koja jepravedna kazna po tebi?
1.Da li je on ukrao dokumente?
2.Kakvu korist je imao od namestanja osim 1 pobvede vie u karijeri?Ko je bio nalogodavac(Briatore) a ko izvrsilac(Pike)
Tom pobedom je dobio jedino Renault koji je dugo bio bez pobede, Alonso se nije borio za titulu i to mu nije uopste znacilo.
Druga stvar, pobedio je i na sledecoj, u Japanu sto je dokaz dobre forme Renaulta.
Treca i najbitnija-Singapur je njegova staza, od 2008. do sada svi najbrzi krugovi su njegovi i bio sam ubedjen u njegovu pobedu u nedelju.
Ja licno ne verujem u obe price,znas i sam9naam se) sta sam pisao i kako sam branio Mclaren i zbunio si me sa ovim.
Kao prvo neverovatno mi je da neko ukrade dokumente Ferrariju i da zeni da odnese u kopirnicu
t3604-1.gif
Pa svaki slepac ima stampac u kuci i ... ma necu da se vracam na to..
Drugo, neverovatno mi je da neko pristane da se zakuca u zid.
singapur -cilj oterati Flavia
Spijunska afera-Ron Penis.
Ko zna sta se sve desava izmedju glavnih ljudi, posle je izbio i skandal sa onim bicevanjima, ko zna mozda su isli zajedno pa Ron udavio neku kurvu pa platio 100M i priznao kradju samo da se ne sazna, nista me ne bi iznendailo.
necu vise, svasta mi pada na pamet.:lol:
Sprecite siledziju da divlja,zaboga,spreciteee!!!:poludeo:

Naci ce se dovoljno cvrsta prepreka i za Webbera,ja vam kazem.Mora jednom.:kletva:
Evo ga sad.....trkacki incident.
Neka i jeste,ali je u vecini tih incidenata Webber bio ucesnik.Nije to normalno.
Nema sumnje ko ne sme biti sampion ove godine....bar sto se mene tice.
Drugovi, Webber je ***** i to ne onaj emotivni sto se zaljubi vec onaj agresivni , sto nasrce.:D
markwebbergay-1.jpg

Него, шта је оно хтео да нам покаже Ковалаинен???:eek:
Онај редар уместо што му је дао ПП апарат требао је да му га набије у позадину, све са цревом....
Nisu ga dobro razumeli..
kovaw-1.jpg

Poslednja izmena:
@Fernando

Pravedna kazna nije novcana, nego suspenzija. Da, ja sam ih branio i branicu ih jer njhov sam navijac, ma sta oni uradili :) Ali hajde da kazemo da nisam navijac. Zamisli da su Luis i Alonso osvojili titule te godine? :) Sa onakvim automobilom koji je navodno bio prekopiran od Ferrarija. Pa dzabe onda i sto miliona kazne i oduzimanje konstruktorskih poena, kad je takav auto sampionski. I kazne u toj prici samo jednog coveka. Ne racunajuci onog sto je direktno muljao sa dokumentima.

Onda dodje Singapur i zabrane dozivotno rad Flaviu, no sta se desava? On vec 2011 ili 2012. opet u F1 :) Znaci da je Alonso zajedno sa timom prosao najgore u celoj toj prici; ostala je ljaga na njegovom imenu a Flavio lepo krece ispocetka, verovatno je nasao sebi isto nekog Vodafona ili Santandera da mu "organizuju nesto".

No da se samo jos jednom osvrnem na Singapur.

Secamo li se ovoga?

Odlična slika. Nisam je video do sada. Sada mi je jasno zašto Webber nije kažnjen. Setimo se pravila ramena - očigledno je vozač sa unutrašnje strane vrhom svog bolida ravnao rame vozača spolja, pa čak i više, i samim tim obezbedio sebi prostor - vozač spolja je u ovakvoj situaciji DUŽAN da ostavi prostor za vozača sa unutrašnje strane. Da je Webber zaostao 1m više, on bi morao da popusti i bio bi kažnjen.

Par desetinka ranije bila je veća prednost, ali da na ovoj kikiriki stazi nema mjesta sa lijeve staze pitanje je da li bi se Webber ovako ponašao. Pozdrav svima preselio sam se.:worth:

Moram da citiram gospodina sa drugog foruma koji je sjajno podvukao sustinu F1, posebno Ferrarija.
Svaka cast.

Ovako je mnogo ociglednije - i sta je Ferrari i sta Sumaher.

1965. Lotus
1966. Brabham
1967. Brabham
1968. Lotus
1969. Matra
1970. Lotus
1971. Tyrell
1972. Lotus
1973. Tyrell
1974. McLaren

10 godina bez vozacke titule! Potom 3 titule: 1975. i 1977. Lauda, 1979. Sekter. Onda su dosle 80. i 90. godine. Brojte!

1980. Williams
1981. Brabham
1982. Williams
1983. Brabham
1984. McLaren
1985. McLaren
1986. McLaren
1987. Williams
1988. McLaren
1989. McLaren
1990. McLaren
1991. McLaren
1992. Williams
1993. Williams
1994. Beneton
1995. Beneton
1996. Williams
1997. Williams
1998. McLaren
1999. McLaren

20 godina bez vozacke titule!!! A onda je poceo 21. vek:

2000. Ferrari
2001. Ferrari
2002. Ferrari
2003. Ferrari
2004. Ferrari
---------------
2007. Ferrari

Znaci, Ferrari je slavu stekao na pocetku F1: 52, 53, 56, 58, 61, 64, a mit je postao i zbog prelepih sportskih dvoseda i zbog dominacije u Svetskom prvenstvu konstruktora - trka izdrzljivosti prototipova - gde je domonirao 60. godina. Ali potom se pojavio Porsche (917) i oduvao nas...
Znaci, i prototipovi koji su urali na 24 Le Mana, 12 sati Sebringa, 24 sata Dajtone, 1000 km Monce... su znatno doprineli slavi Ferrarija, a ne samo bolidi F1.
Za danasnju mitsku slavu u F1 je zasluznije Mihaelovo prezime nego Encovo! A zajedno Sumaher i Ferrari ce se jos dugo voditi u analima F1 kao tandem koji je oborio sve rekorde i postavio (kako sada stvari stoje) parametre koje tesko da iko moze dostici.

A to sto je Sumi takav kakav je, je sto je jedini 15 godina uzastopno igrao u Ligi sampiona, 10 puta u finalu, i 7 puta bio Sampion. Pa je i logicno sto je bas on napravio najvise faulova i dobio crvenih kartona, jer je u najvise utakmica i igrao - a ne neko ko je tek tu i tamo ucestvovao. Ali je zato postigao daleko najvise golova, pobeda i bodova.

Ja pamtim samo pobede i golove, a neki samo faulove i crvene kartone. Ali i to je demokratija, svako ima pravo da voli ili mrzi, navija za ili protiv.

I samo da dodam.
Ferari je tada okupio sjajnu ekipu :
Jean Todd, - direktor tima
Ross Brown, - tehnicki direktor
Nigell Stephney, - aerodonamicar
Michael Schumacher - samo neko ko je dobro okretao volan.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back