Ajd kad imas vremena napisi sta i kako, kolko para i to.
Moze i neko drugi ko je upucen.
Ovako, najpre su potrebni tanjir i lnb. To kosta oko 20€ al tebi ako treba imam jedan visak, pa cu ti poslati kurirom

Antenski kabal, 2 F-konektora. Motor nije obavezan, jer se moze antena podesiti na jedan satelit, al preporucio bih svima koji mogu da ga kupe. Moj je 75€ al ima sve u njemu, napaja se preko antenski kabal, bas prakticna stvar. Mozda ce neko da vas laze da postavite vise antene pa preko disek svicera... al kad se stavi na papir, ispadne to mnogo nepovoljnije, sa motorom imate sve satelite, i tako mozete pratiti apsolutno sve, zavisno od toga kolko kanala imate. Onda treba risiver. Moze i obican digitalni, jer je recimo RAI free, a oni prenose F1, sa dve reklame tokom trke u trajanju od sekundu i po (ako kines neces ih ni primetiti), mada Dreambox je mnogo bolje resenje. Ja imam stari Dreambox 500s, koji kosta 50€, mana mu je sto nije HD, al cena HD Dreambox-ova je od 150 pa navise, i necu da ga menjam dok im ne padne cena barem na 100, a i tad cu da razmislim. Prodaju se uglavnom sa ubacenim softverom i listom kanala, al i to da nema, moze lako da se resi. Ko se odluci za DB, potrebno je da ima internet, jer se DB povezuje na njega. Internet sluzi da skida kljuceve koji se menjaju svakih 15-ak sekundi. Sto se tice card sharing-a ili linije kako neki kazu, cena je oko 10€ mesecno, za sve kanale (Sky UK, Italia, Deutschland, Nova...) . Ja placam 2800RSD za tri meseca, nekom liku iz Cacka, ako treba, mogu vam dati njegov skajp. Vec pola godinu uzimam i imam samo reci hvale. Ima mnogo kanala, preko 10k, ne koci... Znaci uz pocetno ulaganje od oko 130€ i mesecnu preplatu oko 10, mozes imati sve moguce kanale
Ako nesto nije jasno, slobodno pitaj
P.S. Ako neko odluci da kupi obican digatalni risiver imam jedan AMIKO da ponudim, cena povoljna