Ford s max

Benzinac od prvog vlasnika
Znaci tvoja terija da je bolje kupiti auto od prvog vlasnika pada u voduu.
Eto spomenuh drugara kom sam prodao Mondeo 1999 i koji je nagurao ga na 450k km bez ikakvih problema pa onaj Orion koji je imao benzinski motor i za koji su mu trosija majstora tvrdili da je los jer mu je kompresija bila slabija a ja sam tvrdio da je motor dobar i na kraju sam mu dao 900 DM za polugeneralku a on je rekao neka stoje pa ce videti i sretnem ga posle 9 meseci kad ono on kaze da se moramo videti da mi vrati pare jer je presao 40k km betz i najmanjeg problema i posle toga je presao jos 40k km i kaze da bi presao jos 100k km ali je zavrsio u sendvicu izmedju dva autobusa pa nije bila isplativa opravka auta. Od tada samo od mene kupuje kola i ne veruje majstorima i evo vozi sesti auto i to Mondeo 2.0TDCI 2004 i vugli robu u njemu jer ima prodavnicu i stalno mu je osmeh na licu jer ima auto koji trazi samo gorivo.

Pa ako ti ode turbina remont je oko 200€,ako ode set kvacila ja sam za taj 2.0 HDI motor ali u Peugeotu 308 platio 37000 dinara komplet set kvacila sa plivajucim zamajcem. Dizne tu zaista retko kad odu a i da odu to moraju biti bas veliki kilometri jer buraz mi vozi Mondeo s tim motorom i evo 400k km i nista im ne fali.DPF ciscenje ti je 100€ tako da nema tu nista revijalno strasno i preskupo. Samo begaj od automatskog menjaca tj ima neka serija na pocetku koji je bio dobar ali taj je sa 4 brzine.
Мала дигресија, аутоматски мењач је дивна ствар код Смакса, само да је до 2010. годишта, Powershift. Али онда се поставља питање километраже. И није 4 него 6 брзина.
Велики проблем са Смаксом, моје скромно мишљење пошто га имам, је ајншлаг. Наиме, треба ти писта да окренеш ауто.
Али, дужа путовања...одмор.

Koliko znam automatski menjac pre Powershifta je bio dobar a taj noviji zna da pokaze losu stranu.
Vozi ga jedan poznanik i bas mi je objasnjavao da ti noviji menjaci nisu dobri dok je taj stari neunistiv.

Koliko znam automatski menjac pre Powershifta je bio dobar a taj noviji zna da pokaze losu stranu.
Vozi ga jedan poznanik i bas mi je objasnjavao da ti noviji menjaci nisu dobri dok je taj stari neunistiv.
Смакс се прави од 2006. Ја у мом имам powershift и никаквих проблема немам са истим. На 100.000 му заменим уље два пута (испирање и пуњење) и то је то. Рекоше ми и како се тај новији зове али сам заборавио. Мислим да су 2010 почели са тим новијим.

Pa ako ti ode turbina remont je oko 200€,ako ode set kvacila ja sam za taj 2.0 HDI motor ali u Peugeotu 308 platio 37000 dinara komplet set kvacila sa plivajucim zamajcem. Dizne tu zaista retko kad odu a i da odu to moraju biti bas veliki kilometri jer buraz mi vozi Mondeo s tim motorom i evo 400k km i nista im ne fali.DPF ciscenje ti je 100€ tako da nema tu nista revijalno strasno i preskupo. Samo begaj od automatskog menjaca tj ima neka serija na pocetku koji je bio dobar ali taj je sa 4 brzine.
Pozdrav,da li se zna zašto bežati od automatskog menjača? Hvala unapred na odgovoru!

Powershift je na stranim forumima poznat kao Powershit. Ukratko, neuspesna kopija DSG.

Ford je dosta podcenjen kod nas, u Nemackoj ih ima bas dosta i solidno su trazeni i drze ok cenu. Inace, limarija im nije bas sjajna, ako je za utehu, VW ima jos goru.

Aha a Mondeo 2009 od burazera uveliko gazi 400k km i jos vredi vise od te tvoje kile.
Jos kad sednes u njega sa toliko km i u tvoju korejsku kosacicu razlika je enormna u korist Mondea kako lezi,kako se vozi i kako ide.
O opremi da ne pisem jer njegov je u Titanium opremi.

Eto brat je za 7 godina ulozio u auto sa 400k km kuglu od 2000 din i gornji cilindar kvacila sto ga je kostalo 5000 din.
A presao je 85k km.
Znaci samo pricas o Ford modelima od pre 30 godina.
Danas je Ford jedan kvalitetan i dobar auto.

Poslednja izmena od moderatora:
Sa gornjim se odmah menja i donji cilindar kvačila jer propiša već posle par meseci. Dakle maliciozno izmišljaš.
Prvi ti nemaš forda pa je sve jasno ko dan.

Poslednja izmena od moderatora:
Sa gornjim se odmah menja i donji cilindar kvačila jer propiša već posle par meseci. Dakle maliciozno izmišljaš.
Prvi ti nemaš forda pa je sve jasno ko dan.
A sta ti to imas a ovde sakom i kapom delis svoje glupe savete?
Jbbt ti pricas o nekim kolima u koja ni seo nisi a ovde kad je u slucaju auto mog brata o kom sve znam kazes da nemam Ford i da je sve jasno kao dan?
Zaista smesno ali bas bas....

Pozdrav svim ljubiteljima automobila.Ima li neko iskustva sa ford s maxom da pomogne.Nesto bih kao kupio taj auto jer mi treba bas velik prostran.

Raspitao sam se kod 5 mehanicara i svi kazu nemoj.

Ali ako je nekad vozio saveti dobrodosli.

Znam da je u srbiji ww kao i i u bosni ali noviji turani su smanjili prostor u kabini,i u zafiri mi usko...najvise prostorno je s max ali boga pitaj kakvi su sa popravcima i odrzavanjima.
Pozdrav svima, htjeo bih da podjelim svoje mišljenje o Fordu Smax, e ovako dosta i svakakvih vozila sam stvarno imao najviše karavana sve su to manje vise dobra Auta, kako ko održava, sto se tice Forda Smaxa ja samo mogu reci da je za pohvaliti apsolutno što se tiče svega, motora, mijenjaca ali samo manuelni (automatik već ne) od udobnosti aj zdravo, preglednosti, potrošnje, ovo je drugi sto imam, prostor ogroman, pravo porodično auto, atraktivnog izgleda, prvi je bio sa 140ks,manuelni mijenjac, nikad me nije ostavio stvarno, njega sam prodao iz privatnih razloga, pa kupio karavana i njega prodao nakon 2 mj, i opet sam kupio Forda S maxa, 2012 godina, 163ks, manuelni mijenjac, motori Jesu od Pezoa 2.0hdi ali su odlični, ima i 2.2 motori sa 200ks ali iskreno ima 2 turba pa nisam nesta za to, od mene lično svaka preporuka za ovaj auto a stvarno sam ih dosta ima, Turan je super auto samo meni ne, manji i uži od Smaxa, tvrd dosta kako sjedista tako i Auto, da me neko ne shvati pogrešno, svako ima svoje mišljenje, i naravno zavisi na kakav primjerak nadjete ali iskreno od mene jedan super auto u svakom smislu ali sa manuelni mijenjacem, a što se tiče opreme kakvog god da uzmete nećete se pokajati, ako sam nesta zaboravio slobodno pitajte, svako dobro!

@Yugos dobrodošao na forum Krstarice. :D

Welcome Aboard Hasan Minhaj GIF by Patriot Act

Pozdrav svima, htjeo bih da podjelim svoje mišljenje o Fordu Smax, e ovako dosta i svakakvih vozila sam stvarno imao najviše karavana sve su to manje vise dobra Auta, kako ko održava, sto se tice Forda Smaxa ja samo mogu reci da je za pohvaliti apsolutno što se tiče svega, motora, mijenjaca ali samo manuelni (automatik već ne) od udobnosti aj zdravo, preglednosti, potrošnje, ovo je drugi sto imam, prostor ogroman, pravo porodično auto, atraktivnog izgleda, prvi je bio sa 140ks,manuelni mijenjac, nikad me nije ostavio stvarno, njega sam prodao iz privatnih razloga, pa kupio karavana i njega prodao nakon 2 mj, i opet sam kupio Forda S maxa, 2012 godina, 163ks, manuelni mijenjac, motori Jesu od Pezoa 2.0hdi ali su odlični, ima i 2.2 motori sa 200ks ali iskreno ima 2 turba pa nisam nesta za to, od mene lično svaka preporuka za ovaj auto a stvarno sam ih dosta ima, Turan je super auto samo meni ne, manji i uži od Smaxa, tvrd dosta kako sjedista tako i Auto, da me neko ne shvati pogrešno, svako ima svoje mišljenje, i naravno zavisi na kakav primjerak nadjete ali iskreno od mene jedan super auto u svakom smislu ali sa manuelni mijenjacem, a što se tiče opreme kakvog god da uzmete nećete se pokajati, ako sam nesta zaboravio slobodno pitajte, svako dobro!
Hvala za iskren odgovor i napisno.Većina pljuje fordove generalno i pravo je osvezenje neki pozitivan komentar za s max.Zaista je veliki auto prostran unutra sto je meni bitno i ne izgleda ko autobus .
Tako je kako kažeš.Kako ko odrzava takvo stanje i ima.Samo je važno u startu kupiti dobar koji je održavan što je i najteže pogodit .Gledam modele oko 2013 godišta.Za skuplje se nema para.

Ja sam evo u fazi lova na novog Mondea 2,0 dizela sa powershift menjacem u nekom malo boljem paketu opreme ..Lađa za auto put mesta ooliko hoces za pare nude jako puno .. Nema razloga bezati od Forda jedino od cega treba bezati je visoka kilometraza na tim autima ..
E to je i najteze provaliti koliko je koji prešao jer svi lažu...kad prodaju odu kod Šabana za 20 eur vrate kilometraže...Na koju foru provaliti jel dirana kilometraža?

Back