Football Manager

• Začetnik teme Začetnik teme HYPE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Runi hoće da ide iz ManU, a ovi ga ne puštaju! On nervozan k'o životinja! Sinoć izlazio u grad, bio u nekoj diskoteci, napio se podobro, došao kući i istukao ženu. Ona pobjegla sa djecom kod roditelja. Dolazila milicija.

Nudim realan dogovor: Tores +27 mil za Runija!

A onom Oskaru ću jebati mater! Neće da produži ugovor! Frajer prima 46.000 evra sedmično, i to mu malo pa sad traži 140.000. Ima da Oskaru pucamo u koljena!

Poslednja izmena:
Odigrane 4 sezone sa Čelsijem, uspio sam samo osvojiti 1 Ligu Evrope i 2 Superkupa Evrope. Baš je teško osvojiti neko takmičenje. Ne pomažu ni zvučna pojačanja: Falcao, De Rossi, Hamsik, Papadopoulos, Isco...

Inače, igra ima dosta mana. Evo nekih koji meni najviše piče po živcima:

- nerealni rezultati, naročito kad se pogleda statistika
Kao što sam već govorio, često se desava da uništimo protivnika, ali ne možemo da pobijedimo. Tu bezveze izgubimo 20 bodova i moežmo se pozdraviti sa titulom. Evo nekih primjera koji su se meni desili:
image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

- prevelika preciznost protivničkih ekipa, premala preciznost moje ekipe
- hodanje po terenu
- tragikomična duel igra
- lagani pasovi
- nepostojeći šutevi iz daljine
- loša igra u odbrani
- mnoštvo golova iz auta i kornera
- odbrambeni igrači se upuštaju u driblinge
- nesposobni golmani

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    21,4 KB · Pregleda: 14
  • image.jpg
    image.jpg
    23 KB · Pregleda: 14
  • image.jpg
    image.jpg
    19,1 KB · Pregleda: 13
U međuvremenu, nastavljam sa FM 13. U ovoj kampanji što sam gore pominjao, dobio sam otkaz u Čelsiju posle 4.5 sezone. Tad sam opet deinstalirao igru. Ipak, kako mi je bilo dosadno, instaliram je po 3. put i opet krenem sa Čelsijem.

Ovaj put izgleda dosta bolje. U prvoj sezoni smo uzeli Premier ligu. Od pojačanja sam doveo: Falcao, Papadopoulos i L. Bender, kao i nekoliko talentovanih mladih igrača koje sam prosledio na pozajmice. Team talk sam preuzeo u svoje ruke i igrači odlično reaguju. Malo sam promješao uloge i sad igramo dosta bolje nego u prethodnim kampanjama.

Football Manager 2014 donosi oko 1000 promjena.

Significant FM 2014 highlights:

An improved 3D Match Engine
A tactical overhaul
More realistic transfers and contracts
More sophisticated board interaction
More complex interaction between staff, players and rival managers
A revamped news system
An enhanced user interface
Evolution for Classic mode
Additional community features
Extensive tech improvements
Official Real Time Editor will be available as a paid download

Igra “Football Manager 2014” napokon je dobila datum početka prodaje, a to je 31. oktobar.

“Dobio sam mnogo zahtjeva za objavu početka prodaje igre, ali to nisam želio da učinim dok ne budem sasvim siguran. Sada smo sigurni da će prodaja igre početi 31. oktobra, a drago nam je i što će oni koji su već naručili igru moći da je isprobaju beta verziju dvije nedelje ranije”, izjavio je direktor kompanije “Sports Interactive” Majls Džejkobson.

Moji utisci o FM 13

Igra ima i loših i dobrih strana, ali mi se generalno ne sviđa ova verzija.

Loše strane:
- jadna duel igra: igrač koji ima tackling 17+ nije u stanju da ukliza fino i izbije loptu protivničkom igraču koji stoji
- lagani rizični pasovi: umjesto da oštro doda loptu, igrač lagano je dodaje svom saigraču koji je uz to dobro markiran. Kod većine pasova se brecam da će protivnik da presječe pas.
- 95% golova je iz kaznenog prostora, a onih 5% iz slobodnjaka.
- ne postoje šutevi iz daljine: igrači se vrlo rijetko odlučuju na šut van 16 metara, čak i ako im staviš da često pucaju, pa tako moj igrač koji ima long shots 18 na kraju sezone ima 2-3 gola, od toga 1 iz daljine, tačnije sa 18 metara. Takođe se dešava da taj igrač opuca sa 18-20 metara i promaši gol za 10 metara, baš kao da ima long shots 5, a ne 18.
- nema pretrčavanja golmana: za 16 sezona nikad nisam vidio da napadač pretrči golmana i postigne gol
- nema lobova: za 16 sezona sam vidio svega par lobova, mada i ti lobovi više liče na neke šuteve koji poniru naniže, nego na prave lobove
- nema makazica: za 16 sezona sam vidio makazice samo jednom i to nije bio gol već asistencija
- prevelika preciznost protivničkih ekipa: njima je dovoljno svega par šuteva da postignu gol
- premala preciznost moje ekipe: 25 šuteva, 8 u okvir gola, 1-2 gola!
- nerealni rezultati: često se dešava da uništimo protivnika, ali ne možemo da pobjedimo!
- brzina igrača ne dolazi do izražaja: iako su moji napadači imali brzinu 18+, nisam nešto primjetio da ih protivnički igrači ne mogu stići.
- long throw ima preveliku moć: ako u ekipi imate igrača koji posjeduje long throw 17+, znajte da će te iz auta postići bar 10-ak golova u sezoni. Tako je meni moj DR Azpilicueta jedne sezone imao čak 23 asistencije.
- hodanje po terenu: igrači često hodaju sa loptom, što je van svake pameti. Često se dešava da čak i odbrambeni igrači tako zadržavaju loptu, a onda ih zaganja protivnički napadač i moji igrači, umjesto da se brzo oslobode lopte tako što će nekom u blizini dodati ili je ispucati u polje, oni se upuštaju u driblinge i tako često gube lopte
- čudna igra u vazduhu: igrači kao da se zadrže u vazduhu dok udaraju loptu glavom. Kao da gledam Matrix.
- smirivanje lopte: dubinski pas prema mojim napadačima! Lopta leti 40 metara. Moj napadač trči napred, skače leđima okrenut lopti koja dolazi i onda samo malo iskrene glavu i savršeno je smiri licem, nastavlja trk sa loptom i daje gol.
- prečka i stative: magnet za loptu.
- slanje na pozajmice: ne mogu da vjerujem da baš niko neće na pozajmicu mog super talentovanog mladog igrača koji je prošle sezone na pozajmici sa svojim klubom igrao finale LŠ i imao zapaženu ulogu tokom čitave te sezone, a da pritom ne tražim nikakve pare za to. Ne dešava se često, ali se ipak dešava.

Dobre strane:
- raznolikost šuteva i golova: pravo osvježenje nakon prethodnih verzija u kojima su golovi svi bili slični. Sada sve to djeluje dosta prirodnije i zanimljivije.
- Korneri: iako i dalje možete dati 15 golova iz kornera, to je ipak bolje nego 25 u prethodnim verzijama.
- Realističniji transferi: klubovi više ne traže po 70 miliona za igrače, a svoje igrače možete lakše prodati i lakše poslati na pozajmicu (što mi se posebno sviđa).
- Novi članovi stručnog štaba: odradiće ogroman posao i tako vas rasteretiti obaveza.
- Novi sistem treninga

Back