FM 13 je znatno tezi i komplikovaniji od prethodnih.
http://thepiratebay.sx/torrent/8467287/Football.Manager.2013.PROPER-CPY
Ako zelite da su ekipe kao na pocetku sezone (bez transfera) odaberite DEFAULT database na pocetku, a ne update 13.0 ili slicno.
Ja sam, naravno, igrao sa Partizanom, doveo na pocetku stopera Politevica (500k) i golmana Kahrimana (1.2 miliona) posto je Stojkovic trazio da ide (Porto, 1.7 miliona). Nadao sam se ulasku u LS ali me je Seltik unakazio (4-1, 5-1) i izgubio sam u LE od Hanovera 3-0 sto me je nateralo da promenim formaciju sa omiljene 4-2-3-1 na 4-3-3 (4-5-1). Pun pogodak! Prosli smo dalje u LE, dobili Panatiaikos, Bilbao i Hanover, dovoljno za 9 bodova i drugo mesto. U ligi znatno teze nego pre, par poraza i remija, ali slatka pobeda u derbiju. Gubim 0-1, Tomic crveni karton, preokrecem na 3-1, Scepakadabra mladji daje dva gola! Na pauzu sam otisao sa 2 boda vise.
Na polusezoni doveo Vulicevica iz Vose (istekao ugovor) i supertalentovanog vezistu iz Egipta za 650k. Sada se Teleoptik vodi kao B tim Partizana pa je moguce u toku sezone prebacivati igrace iz Teleoptika u PFC i obrnuto sto sam dosta koristio pa su sansu dobili Ivkovic, Brasanac, Ostojic, Jojic... U LE sam ispao protiv PSV, u BG 0-2, tamo dobijem 1-0. U ligi je krenulo dobro, ali sam brzo usao u krizu i Zvezda je preuzela prvo mesto. Ali u derbiju na Marakani dobijamo 1-0, Voja Stankovic sa penala (Tole xD) i Zvezda pocinje da kiksira sto nam omogucava da zavrsimo sezonu sa 9 bodova viska. U finalu kupa dobijamo Vosu posle produzetaka 2-1. Slatka pobeda, s obzirom da su nas dva puta dobili u ligi. Dobio sam titulu menadzera sezone, Scepa najbolji mladi, a Tomic igrac lige. Scepovici, Lovre, Lazevski, Miljkon, Radisa, Vukic su bili prijatna iznenadjenja, dok su Kahriman, Ninkovic, pa i Mitrovic razocarali. Kahrimana cu sigurno prodati, a Radisa je dogovorio odlazak u CSKA Sofiju sto mi je sad malo krivo... Na kraju, trogodisnji ugovor sa platom od 100k godisnje od Djure za mene. xD
Ima puno inovacija, npr meni je Djurina uprava dala zadatak da forsiram mlade i napadacki fudbal, treninzi su drugaciji nego pre, takodje Tomic i S. Markovic su hteli da odu pa su ostali posle obecanja da cemo uci u LS sledece sezone, u sta Stojke nije hteo da veruje... Sportski direktor je sada deo strucnog staba, planiram da otpustim Tumbu i dam tu funkciju legendarnom Sasi Ilicu posto vise za fudbal nije.
Sve u svemu, I like it!