Fobije...

Fizicar:
Ja se plasim samospaljivanja. Zena je sedela u fotelji i odjednom je iz nje buknuo plamen.
:lol: I ja sa chula za to... Imaju i nauchno objashnjenje.
Ja, iskreno, nemam nikakvih fobija... :? Ne volim npr. kad treba da putujem, a neke bitne stvari nisu isplanirane kao sam put... Onda se setim da je glupo da se nerviram, da ne mogu na to da utichem. Ono, "Ce serra, serra"... Valjda se tako pishe. :?

JaH_G|rL:
Koje su vashe???
Ja se inache strashno plashim bubashvaba...auuuuf ochajne su mi...i sto je josh gore..leptira... hehe glupi strahovi...ali kad ih vidim krenem da vrishtim...!!! :?
ja inace nemam fobije. ali ako vas interesuje mogu vam nesto reci o tome posto sam to ucila iz psihologije. pa....koga interesuje nek mi se javi....

Fizicar:
Ja se plasim samospaljivanja. Zena je sedela u fotelji i odjednom je iz nje buknuo plamen. Izgorela je na 8900 C. Kad god pomislim na to uzasavam se. Uvece me boli stomak i ne mogu da spavam.

Nerviram se ako ne mogu necega da se setim ili ako nesto ne znam (gde je kraj svemira, sta se tamo nalazi, da li smo sami...).

Plasim se raka i ostalih bolesti (neizlecivih).

Svi mi kazu da su to gluposti i da razmisljam o necemu drugom. Niko nece da me saslusa i da mi pomogne.

O fobijama jedino ne razmisljam kada sam zaljubljena. :-P
ja zelim da te saslusam...i shvatam te u potpunosti...

wild_child:
Jel pricamo o strahovima ili fobijama?
Posto vidim da se vise ne zna ko o cemu.....

Fobija nemam.
Plasim se...hmm....recimo da se plasim samoce i visina....
fobije su isto sto i strahovi. fobije se uce u detinjstvu. to je ucenje klasicnim uslovljavanjem. kada se necg plasis dok si mali to moze da ti ostane ceo zivot. tako su nastale fobije. a onaj ko ih ima nek razmisli zbog cega se plasi necega. nek razmisli sta mu se to desilo u detinjstvu.

wild_child:
Fobije su iracionalni strahovi.
To nije isto......
I ne moraju nastati u najranijem detinjstvu, vec kao posledica neceg negativnog kroz ceo zivot.
slazem se da su fobije iracionalni strahovi...u tome sam pogresila. ali ja nisam rekla da se javljaju u najranijem detinjstvu vec u detinjstvu. tvrdim da se najcesce javljaju tada. ucila sam iz psihologije za "slucaj malog alberta" kada su dvoje ljudi istrazivali na maloj bebi (nisam sigurna koliko je meseci imala). pokazali su detetu belog zamorca i pravili jake zvukove iznad njene glave. onda se to dete kasnije u zivotu stalno plasilo bele boje. to sto su njih dvoje uradili je bilo jako nehumano ali je ipak to priznato kao dobar experiment. to je ucenje emocionalnim uslovljavanjem.

Ja se plashim leptirica...odvratne su mi...vrishtim ko luda dok ih neko ne ubije...
Plashim se smrti,sada manje nego ranije,kao mala sam bila poptpuno opterecena time,nisam smela da zaspim jer sam se plashila da se necju probuditi

micika_015:
slazem se da su fobije iracionalni strahovi...u tome sam pogresila. ali ja nisam rekla da se javljaju u najranijem detinjstvu vec u detinjstvu. tvrdim da se najcesce javljaju tada. ucila sam iz psihologije za "slucaj malog alberta" kada su dvoje ljudi istrazivali na maloj bebi (nisam sigurna koliko je meseci imala). pokazali su detetu belog zamorca i pravili jake zvukove iznad njene glave. onda se to dete kasnije u zivotu stalno plasilo bele boje. to sto su njih dvoje uradili je bilo jako nehumano ali je ipak to priznato kao dobar experiment. to je ucenje emocionalnim uslovljavanjem.

Znam za primer sa malim, Albertom, don't worry:)
Enivej, mali Albert B je imao 11 meseci a u pitanju je bio beli pacovcic pa je Albert razvio strah n samo od belih predmeta vec i od svega sto je podsecalo na tog pacova, dakle svega krznenog, mekanog i cupavog.....
Eksperiment nikada nije izveden do kraja jer se pojavila Albertova majka i zabranila bilo kakvo dalje eksperimentisanje.

wild_child:
Enivej, mali Albert B je imao 11 meseci a u pitanju je bio beli pacovcic pa je Albert razvio strah n samo od belih predmeta vec i od svega sto je podsecalo na tog pacova, dakle svega krznenog, mekanog i cupavog.....
Eksperiment nikada nije izveden do kraja jer se pojavila Albertova majka i zabranila bilo kakvo dalje eksperimentisanje.
bas tako. ja sam zaboravila sve detalje

wild_child:
Ahhh da!Uslovni reflexi beshe... bolestan experiment zaista! :shock:
Doduse, na kraju su izlecili malog Alberta koliko je znam! :D

Back