Fobije i kako se suociti sa istim

Zmije z:shock:. Mada sa razlogom. Jedna me je ujela kada sam bila dete. Letos sam imala dva bliska susreta sa njima. Jedna se sunčala u mom dvorištu, a druga mi je prešla put kada sam se vraćala sa plaže. Takve tahikarsije nisam doživela ni kad sam najbolesnija bila.

Psi lutalice. I oni su me jednom "opkolili". Jedan je zubima zagrizao štiklu na cipeli.

Nož u tudjoj ruci. Nikakvo iskustvo, sem jedne veće operacije i par malih. Mada mislim da to povezujem sa zmijama jer su mi nožem rasekli mesto ujeda.

Negde sam pročitala da postoji psihoanalitičko objašnjenje za strah od zmije i noža kod žena.

Zmije z:shock:. Mada sa razlogom. Jedna me je ujela kada sam bila dete. Letos sam imala dva bliska susreta sa njima. Jedna se sunčala u mom dvorištu, a druga mi je prešla put kada sam se vraćala sa plaže. Takve tahikarsije nisam doživela ni kad sam najbolesnija bila.

Psi lutalice. I oni su me jednom "opkolili". Jedan je zubima zagrizao štiklu na cipeli.

Nož u tudjoj ruci. Nikakvo iskustvo, sem jedne veće operacije i par malih. Mada mislim da to povezujem sa zmijama jer su mi nožem rasekli mesto ujeda.

Negde sam pročitala da postoji psihoanalitičko objašnjenje za strah od zmije i noža kod žena.

Znaš li šta o tome "misli" psihijatrija?
Po njima,ta dva simbola imaju falusoidno značenje....
Baš ta dva - zmija i nož!
Jesi li ti sigurna da ti je "sređen" sexualni život?

Ne razumem šta se ljutiš toliko :D Samo sam hteo da te kao iskusniji ispravim a na kraju i razjasnim stvari onima koji budu čitali...Ljudski je grešiti...navikni se da budeš manje osetljiv na kritiku!

Vidi ti njega !
Kažeš - "iskusniji"...?
A,na osnovu čega si to zaključio?
Kako napravi "uporedni pregled"?
I to telepatijom.
Dijagnoza- na daljinski,
ko Alan Čumak'....
Smešan si,majke mi....

Kada dođeš u biblioteku u želji da kupiš
knjigu "Kratke priče" L.Tolstoja,
šta ćeš reći bibliotekaru:
"Dajte mi 'Kavkaskog zatvorenika' L.Tolstoja?"
Toliko o tvojoj "preciznosti" u svrhu pojašnjenja teme...
I,ciničan završetak (tvoj) ".....Nije sramota ako se ne zna,
evo,ja ću ti reći,znam više o tome...."
Toliko od mene uz poruku "Uvek i na svakom mestu,pomozi koleZi"....

Znaš li šta o tome "misli" psihijatrija?
Po njima,ta dva simbola imaju falusoidno značenje....
Baš ta dva - zmija i nož!
Jesi li ti sigurna da ti je "sređen" sexualni život?

z:shock:

A, el nemam olakšavajuću okolnost što su me ta dva "simbola" realno povredila?

Ako ti u ovo doba kažem da nemam problema vezano za sex. život, nećeš mi verovati :snesko6: (ovaj smajli je baš falusoidan :lol:)

Kada dođeš u biblioteku u želji da kupiš
knjigu "Kratke priče" L.Tolstoja,
šta ćeš reći bibliotekaru:
"Dajte mi 'Kavkaskog zatvorenika' L.Tolstoja?"
Toliko o tvojoj "preciznosti" u svrhu pojašnjenja teme...
I,ciničan završetak (tvoj) ".....Nije sramota ako se ne zna,
evo,ja ću ti reći,znam više o tome...."
Toliko od mene uz poruku "Uvek i na svakom mestu,pomozi koleZi"....

Vronski nemoj tako, ti si zavrsio faks veoma brzo nista to, a on je 86-o godiste a tek je sad cetvrta godina hahahah, on je svaku godinu studirao kao 2 tako da on bolje zna, on je to duplo prostudiravao, ima vise iskustva! z:lol:z:lol:z:lol:

Sam si rekao.....Psycho86 i na temi o univerzitetima pljujes fax, nesto ti odradili tamo kad si bio sto znaci da jos uvek studiras, jedino ako radis kao vratar na filozofskom ili kafe kuvarica pa te nervira sadanje stanje i neorganizovanost faksa..... Mada za to i jesi u pravu moram da priznam....

Sam si rekao.....Psycho86 i na temi o univerzitetima pljujes fax, nesto ti odradili tamo kad si bio sto znaci da jos uvek studiras, jedino ako radis kao vratar na filozofskom ili kafe kuvarica pa te nervira sadanje stanje i neorganizovanost faksa..... Mada za to i jesi u pravu moram da priznam....

Tako je @bru zli...moj nick je bio ,,Psycho86" ali ne ,,Psycho86-o godiste" ;)...Inace ne volim da se hvalim svojim akademskim postignucima pogotovu ne po forumu, to mi je isuvise pretenciozno ali kad naidjem na nekog ko je pretenciozan do srzi a bez ikave osnove jer je ono o cemu prica ucio ne iz knjiga neko iz licne patologije...onda i volim da objasnim da sam 87-o godiste a bunio sam se sto jos uvek nema predavanja za drugu godinu master studija (ili 5. godinu studiranja psihologije ukupno)...pa ti sad precunaj koliko sam puta obnovio godinu i DA LI SAM JE UOPSTE ikada obnovio. :D

Back