Ne generalizujte....
U tom opštem metežu dvadesetak ljudi nasrnulo je na Zorana Dašića Dašu uz povike: „P...o prodana!“
Nekoliko sekundi pre toga ispričao je novinaru „Blica“:
- Malo pre su mi prišli Kalezić i Bajramović, članovi crnogorskog žirija, i rekli mi da ih je sramota, ali da su bili primorani da ovako glasaju.
Nekoliko stotina besnih ljudi nervozno je čekalo na južnom, službenom izlazu grupu „Nou nejm“ i članove crnogorskog žirija. Izlazak „Flamingosa“ pozdravljen je aplauzima, ovacijama i uzvicima: „Ovo su pobednici!“
- Da sam ja član žirija, davao bih bodove na osnovu kvaliteta pesama. Tako sam vaspitan - rekao je Amidžić za „Blic“ i dodao - a da sam se našao u situaciji u kojoj je „Nou nejm“, vratio bih pobedu. Ne bih mogao da podnesem takvu sramotu da izađem pred publiku. I, kako god da se reši, ostaće gorak ukus u ustima.
Simonida Stanković
Članovi srpskog dela žirija
Jovan Maljoković: Prevaren sam
- Ceo svet sam obišao, svirao na svim kontinentima, ali ovakvu prevaru i nameštaljku do sada nisam video! U Beogradu sam doživeo neverovatnu sramotu! Doživeo sam da budem prevaren!
Zoran Dašić Daša: Crnogorci su mu priznali grešku
- Mi smo pokušali da budemo pošteni. Niko nam nije sugerisao kako da glasamo. „Vi ste ispali ljudi, a mi se sada osećamo posramljeno! Ne smemo u oči da vas gledamo!“, rekli su mi članovi crnogorskog dela žirija, Kalezić i Bajramović.
Milan, „Neverne bebe“: Ne želim da budem budala
- Da li smo mi budale što smo glasali pošteno?! Mi smo ozbiljni ljudi i kompetentni muzičari. Ali, ako crnogorski žiri „Flamingosima“ i Ani Nikolić ne da nijedan poen, znači da smo mi svi ovde izmanipulisani i da smo budale! Zato sam pocepao svoj glasački list jer ne želim da budem budala!
Tanja Banjanin: Izmanipulisani smo
- Mogli smo da pretpostavimo da će crnogorski žiri, kao i prošle godine, ovako glasati. Ali, nadali smo se da će ovoga puta ipak biti ljudski korektni. Mi smo bili takvi. Zato se sada osećamo izmanipulisano i prevareno.
„Flamingosi“: Emotivno smo ispražnjeni!
Grupa „Flamingosi“ našla se u čudu kad su videli u kojem pravcu ide glasanje žirija. Ne zbog nekolegijalnosti prema grupi „No nejm“, već zbog samog tok manifestacije.
- Emotivno sam ispražnjen! Potpuno sam iscrpljen! - kaže Marinko Madžgalj član grupe „Flamingosi“ dan nakon „Evropesme“ i dodaje: „Sve je bilo lepo, svi izvođači su bili super, ali sam taj čin kad se manifestacija pretvorila u nešto sasvim deseto nas je sve presekao. To je bila prava agonija!
Marinko i Ognjen dobili su najjači aplauz preksinoć u Centru „Sava“ nakon izvođenja njihove numere „Ludi letnji ples“ potpomognut prodornim vokalom Luisa.
- Nemam ništa protiv momaka iz grupe „No nejm“, oni su dobri momci i ja ih i privatno poznajem. Ali, problem je u tome što umetnost nije teren za onakve stvari koje su se dogodile na ovogodišnjoj „Evropesmi“. Od kad sam ozbiljnije uplovio u muzičke vode ovo mi je prvo, ali veliko razočarenje - priča za kraj razgovora Marinko.