Bivši trener Partizana Miodrag Ješić tvrdi da je jesenas bio u pravu kad je govorio da su sudije protiv Partizana
Dok je sedeo na klupi Partizana, za Miodraga Ješića se pričalo da je paranoičan i da krivicu za loše rezultate svog tima želi da prebaci na drugu stranu. Međutim, samo nekoliko meseci kasnije, pojedine njegove tvrdnje dobijaju na težini. Bivši šef stručnog štaba crno-belih tvrdio je jesenas da se njegov tim nalazi na udaru sudija i prstom pokazao na arbitra Milenka Vukadinovića, koji je sudio susret protiv OFK Beograda.
GDE JE DOPING KONTROLA?
Bili ste prvi zagovornik uvođenja doping kontrole u mečevima Meridian Superlige. Ideja je zaživela, ali je trajala vrlo kratko.
- Doping kontrola je normalna svuda u Evropi, pa je valjda normalno da se uvede i kod nas. Uvedena je u finišu sezone, a koliko vidim, više je nema. Ne znam šta da mislim o tome, ali sigurno imam pravo da sumnjam zbog čega je to tako.
GEORGIJEV JE POGREŠIO
Po dolasku Blagoja Georgijeva u Crvenu zvezdu rekli ste da je pogrešio poslušavši savetnike da ode na Marakanu, a da ne dođe u Humsku. Ispostavilo se da ste bili u pravu.
- Georgiev je odličan fudbaler, s kojim sam sarađivao u Slaviji. Sve vreme mog boravka u CSKA pokušavao sam da ga dovedem, ali, nažalost, u tome nisam uspeo. Slično je bilo i u Partizanu. Želeo sam da dođe u Humsku i transfer je bio veoma blizu, ali su ga posavetovali da ode na Marakanu. Rekao sam da je pogrešio i ponovo sam bio u pravu, a znam da je i Blago toga svestan. Identična je situacija i s Ibrahimom Gajem, koji bi u Partizanu bio još bolji nego što je u redovima "večitog rivala".
Ješić je tada isticao da pomenuti sudija ima podršku u Savezu, a nakon subotnjeg duela Hajduka i Banata, iste tvrdnje su ponovili i iz tabora Zrenjaninaca.
- Ispostavilo se da sam bio u pravu za sve što sam pričao. Primera radi, na prvoj prolećnoj utakmici protiv Mladosti iz Apatina Partizan je imao suđenje kakvo nije imao na prethodnih 16 mečeva dok sam sedeo na klupi. Na tom susretu Apatincima je pokazan crveni karton, Partizanu sviran penal, a ništa od toga nismo imali u jesenjem delu sezone, iako je takvih situacija bilo mnogo. U stvari dosuđen nam je jedan penal, a sudija je potom kažnjen. Prekršaji naših rivala su izvlačeni izvan šesnaesterca, a drugim ekipama je situacija bila obrnuta - kaže Ješić u razgovoru za Kurir.
Zašto mislite da Partizan ima bolje suđenje otkad vas nema u ekipi?
- Šira sportska javnost to zna i ne treba da se posebno ističe. Uvek sam govorio da mi nije jasno zbog čega ne sme da se komentariše suđenje. Svi smo mi na udaru kritika, a samo arbitre ne smete da dirate. O meni su govorili da sam paranoičan, ali se ispostavilo da se, čim mene nema, situacija drastično menja. Uz to, ne treba zaboraviti da smo mi trasirali put kojim klub sada ide. Još dok sam bio u klubu ugoverena su dovođenja novih pojačanja, koja sada čine okosnicu tima. Takođe, više nema evropskih utakmica, pa su igrači koncentrisaniji na domaće takmičenje. Upravo zbog njih mi je izuzetno drago što se promenio odnos sudija prema njima, jer nisu zaslužili ono što su imali jesenas.
Kada mislite da su krenuli prvi problemi?
- Posle prva dva kola, kad smo mi imali bodovnu prednost, tvrdio sam da će, ukoliko se tako nastavi, prvenstvo biti neregularno. Problemi su nastali posle rezova koje sam napravio u timu. Pojedincima se to nije svidelo i trudili su se da iskoriste tu situaciju. Ne bih želeo da ih imenujem, ali samo mogu da kažem da su nekada bili uz Partizan, mada su neki i dalje tu - kaže Ješić
nisam formatiro ali zasluzuje paznju