FK Partizan 2020/2021

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Asano je za Markovica izmislio sport a kamoli fudbal. Ovo je cisto medijsko provlacenje kroz blato. Uprava je krivac. Da je sve bilo kako treba ne bi se ovo dogodilo. Niko ne raskida ugovor tek tako. A dokaz je da je najgorem presedan scenariju u Srbiji uvek mesto zagarantovano. Pokvarili bi zrno peska iz Sahare.

Није управа неспособна него је саботерска. Раде шта им се каже и ако се деси да случајно оду доћи ће иста багра на њихова места пошто легендама Партизана не пада на памет да угрожавају себе због Партизана и да се мешају, ено Салету је лепо у савезу боли га патка шта с дешава у Партизану. Драго ми је што је Асано овако реаговао и допринео да распродаја екипе не прође незапажено и што ће мало да се заталаса све ово. Више је урадио овим потезом него све наше легенде заједно. .

Poslednja izmena:
Asanu sledi dve godine suspenzije i veliko obestecenje za Partizan. On nema osnova da tako raskida jednostrano ugovor ukoliko mu nisu kasnile tri plate sto ovde nije slucaj. Bonusi koji mu se duguju isplacuju se drugom dinamikom u odnosu na plate tako da onaj ko ga je nagovarao na ovo, ocigledno mu zavrsava karijeru.

Drugo sam igrac se poneo nezahvalno jer nigde ga nije bilo na fudbalskoj mapi pre Partizana a dobio je platu 600 k + bonusi sa kojima godisnje dolazi do milion evra, placeno obestecenje, plate je do martovske redovno dobijao i samo zbog kasnjenja jedne plate i dva manja bonusa on se odlucuje na ovaj korak.

Kada bi se ovako raskidali ugovore nastao bi lom u fudbalu posebno sada tokom korone jer su kasnjenja svuda prisutna.
Sabani sa Balkana misle da je ok da neko ne bude placen redovno za svoje usluge.

Ja sam licno bio stipendista tog Japana i veoma sam upoznat sa tim mentalitetom. Uvrediljvo je da pokusas da ih platis VISE od dogovora a kamoli manje ili ne na vreme. Dogovor je svetinja. Odnosno vreme. Disciplina je usadjena od malih nogu. Cim je nema, dokaz je da se od takvog stanja sklanja. Vrlo prosto. A to sto nama krezubu upravu postavlja krezuba vlast je problem koji je prevazisao Partizan i nije ovo jedini slucaj gde se Srbija pokazala kao imitacija drzave. Svako malo je bruka na svakom cosku. Jos ih nije sramota da izadju u novine i govore "otisao je zbog sice a gledaj koja je lista ljudi koji su oprastali vece pare". Bruka i sramota koje nisu ni svesni. Jos oni u pravu sunce ti...

Ja sam licno bio stipendista tog Japana i veoma sam upoznat sa tim mentalitetom.
Mentalitet je odvratan, jedan od najgorih sa kojim sam imao nesreću da se susretnem, i to kroz dugi niz godina. Čuveni honne & tatemae, što oni zovu kultura a mi - dvoličnost, i to ona najgora.

Ne bih pretereano padao na ova klanjanja terenu i slične manifestacije kvazi posebnosti. Japanci su apsolvirali foliranje.

Uprava u PFC je trula decenijama, a šta god da je Japanac imao da zameri, ovo što se pravio mrtav svo vreme (takođe tipično za ''potomke samuraja''🤮) i onda zabo nož u leđa 15 dana pred finale kupa je otprilike najku*vinskija stvar koju neko može da uradi. Nažalost i najjapanskija.

.
Врло чудна ситуација.

С једне стране апсолутно подржавам да преузете обавезе морају да буду испуњене до краја и ту је Асано потпуно у праву.

С друге стране, ово му је друга сезона у Партизану и није да му је непозната ситуација и о тим, материјалним стварима рачуна води агенција која га заступа.

Првенство је већ завршено и остала је та једна од две битне утакмице да се одигра и баш тада му нешто засметало.

Тако да овде уопште не бих искључио да је "зна се од кога", преко своје агенције добио "понуду која се не одбија".

.

Mentalitet je odvratan, jedan od najgorih sa kojim sam imao nesreću da se susretnem, i to kroz dugi niz godina. Čuveni honne & tatemae, što oni zovu kultura a mi - dvoličnost, i to ona najgora.

Ne bih pretereano padao na ova klanjanja terenu i slične manifestacije kvazi posebnosti. Japanci su apsolvirali foliranje.

Uprava u PFC je trula decenijama, a šta god da je Japanac imao da zameri, ovo što se pravio mrtav svo vreme (takođe tipično za ''potomke samuraja''🤮) i onda zabo nož u leđa 15 dana pred finale kupa je otprilike najku*vinskija stvar koju neko može da uradi. Nažalost i najjapanskija.
Čitam na mozzartu, nisu mu plaćali kiriju za stan, bonuse duguju iz 2019. Što je najgore, nisu hteli makar da sednu i pruže kakvo takvo objašnjenje S druge strane, igrao je kao da je plaćen i pretplaćen.

Ne bi odgovaralo nikakvom mentalitetu.

Čitam na mozzartu, nisu mu plaćali kiriju za stan, bonuse duguju iz 2019. Što je najgore, nisu hteli makar da sednu i pruže kakvo takvo objašnjenje S druge strane, igrao je kao da je plaćen i pretplaćen.

.
Они пишу и да Звезда не да Павкова испод пет милиона...

.

Evo, čovek je napisao isto što bih i ja, post iznad:
С друге стране, ово му је друга сезона у Партизану и није да му је непозната ситуација и о тим, материјалним стварима рачуна води агенција која га заступа.

Првенство је већ завршено и остала је та једна од две битне утакмице да се одигра и баш тада му нешто засметало.

Тако да овде уопште не бих искључио да је "зна се од кога", преко своје агенције добио "понуду која се не одбија".

Играчи Партизана на челу са тренером се очиглендо не разликују много од управе. Изјаве Стојковића и Марковића су бламантне.... чекам Станојевића да заокружи причу око Асана и по свом обичају направи се блесав....

Da, dvolicnost je kada ti se radnik u prodaji kezi a najradije bi te progutao. Ali je zato nase srpsko poslovanje liseno svakog oblika discipline, kulture i ukusa, osim onog malogradjanskog "ljubi brat mooooj", a u Japanu je to nazvano "sramota". Ako si ocekivao da ce ti se oni kao strancu klanjati iz ubedjenja, gori si od Lazara Markovica kome ke srce slomljeno sto Asano nije postao poput Mateusa koji se i zetio i dilovao parama po "srpskim forama".

Na sve to, iz uprave su znali (ili nisu?) da je covek specifican slucaj i da svako kasnjenje predstavlja elementarno nepostovanje i dokaz broda koji tone. To sto su navikli na africke igrace koji su dosli za daj sta das i ostale domace koji su spremni na dil svake vrste, nikako nije opravdanje za nesposobnost uprave u slucaju Asana. On nije dosao da izigrava klovna za dz. To sto je finale kupa je potpuno nebitno njemu, bas kao sto je tebi nebitno sta se dogadja u J1 ako te ne placaju. A "burazer" poslovanje ne postoji ni na zapadu a kamoli na istoku. U Japanu ne bi mogao promil kasnjenja da bude za 1€ a kamoli 35000 i bonusi od ko zna kada. Ako je to lose, onda super, Srbija je bolja od Japana a mentalitet srpski je u ovom slucaju odneo pobedu na svetskom nivou.

Играчи Партизана на челу са тренером се очиглендо не разликују много од управе. Изјаве Стојковића и Марковића су бламантне.... чекам Станојевића да заокружи причу око Асана и по свом обичају направи се блесав....
Ja sam ovo sve gledao vec kada je Ronaldo bio Satana licno, zato jer se bunio za gol koji nije priznat. Na kraju su se dogovorili novinari da ce "zauvek ostati misterija da li je presla ili ne". Tako da, moze da bude ne znam ko, ako deli te vrednosti, jednak mi je tom smecu koje zahlupljuje narod.

Evo, čovek je napisao isto što bih i ja, post iznad:
.
Не знам колико се овде сећају детаља, али негде слично ми је пало на памет када је Лео отишао из Партизана.

Након легендарног Танга смрти, он је наставио да игра у квалификацијама за ЛШ иако је било најављено да одлази.

Медији су објавили да Партизан са њим преговара да остане и наредну сезону.

Експресно је стигла понуда из Емирата(!) иако да тада (колко памтим) ни један фудбалер одавде није ишао у Емирате, углавном је било Грчка, Кипар и Саудијска Арабија.

У том прелазном року саботирани смо за довођење Здјелара (навијачи циганијакоса наводно нису дали!) и за Иванића који је проверени Гробар (соба му била облепљена сликама Партизана) који није хтео да пређе ни за понуђена два милиона евра колико је Партизан нудио уз несувисло објашњење да је "обећао да неће у клуб из Србије".

Тада се још није знало што се данас зна, да "дух шту чучи изнад септичке" зове у три ујутру из Кине управу Партизана што су победили Раднички у Нишу и прети да ће им се најебати кеве, тражи да се скине емисија где се показује гол цигана после метра лопте у ауту, јебекеву Вазури што му се жена фотографисала са неким глумцем опозиционаром (Н. Којо) у кафани, а новине то објавиле и ко зна шта све још. Он више разговара за управом

Много је мрачно време у којем живимо, па све опције остају отворене.

А зомбији из управе треба да одлете из места.

.

.
У претходном посту прекинута је реченица, а треба:

"Он више разговара (тачније: истреса се) са управом Партизана него са било ким у овој држави."

Испаде Партизан главни проблем ове назови државе...

.

Sabani sa Balkana misle da je ok da neko ne bude placen redovno za svoje usluge.

Plate kasne svuda pogotovo u ovim uslovima korone. U jednoj Barseloni kasne.
https://meridianbetsport.rs/barselona-plata/

Tako da kasnjene jedne martovske plate i jednog bonusa nije osnovan razlog za jednostran raskid ugovora. Drugi bonus vezan za golove u ovoj sezoni se isplacuje na kraju sezone a ne automatski i tu je onaj ko mu je savetnik omanuo. Propisi FIFA su jasni i kada bi se ovako raskidali jednostavno ugovori nastao bi haos u fudbalu. Ovo kasnjenje je minimalno u ovim okolnostima a igrac bi svakako naplatio svaki evro i da mu istekne ugovor.

Ukoliko su navodi u mediijima tacni da mu se duguje samo jedna plata iz marta i jedan bonus iz 2019. godine, Partizan ce dobiti spor.

Poslednja izmena:
Ово је сигурно нешто много дубље од кашњења плате. Можда су хтели на силу да га продају негде где није желео па је на овај начин покушао да извуче себе из канџи фудбалских робовласника. Чак је и менаџера променио како сам негде прочитао и то додатно говори у прилог томе.

Ово је сигурно нешто много дубље од кашњења плате. Можда су хтели на силу да га продају негде где није желео па је на овај начин покушао да извуче себе из канџи фудбалских робовласника. Чак је и менаџера променио како сам негде прочитао и то додатно говори у прилог томе.
E vidiš, nije ti ni ta loša.

Tako da kasnjene jedne martovske plate i jednog bonusa nije osnovan razlog za jednostran raskid ugovora. Drugi bonus vezan za golove u ovoj sezoni se isplacuje na kraju sezone a ne automatski i tu je onaj ko mu je savetnik omanuo. Propisi FIFA su jasni i kada bi se ovako raskidali jednostavno ugovori nastao bi haos u fudbalu. Ovo kasnjenje je minimalno u ovim okolnostima a igrac bi svakako naplatio svaki evro i da mu istekne ugovor.

Ukoliko su navodi u mediijima tacni da mu se duguje samo jedna plata iz marta i jedan bonus iz 2019. godine, Partizan ce dobiti spor.

A ti inace znas kakav je ugovor potpisao, koji su bonusi i sta nije placeno coveku?

U Barseloni kasne sada kada je korona dok u Srbiji kasne vec decenijama i to ne samo u fudbalu vec u svim oblastima.
Koliko je samo bilo saopstenja kada neki igrac napusti klub da je doslo do dogovora izmedju kluba i igraca i da igrac oprasta dugovanja prema klubu,izgleda da su se sa Asanom prevarili i da ta bratsko-kumovska sema sada nece moci da prodje.
Dok mediji po obicaju pricaju gluposti i brane kriminalce,sigurno da Asano nije tek tako resio da raskne ugovor,postoje agencije,advokati koji se bave tim pitanjima.

ада се још није знало што се данас зна, да "дух шту чучи изнад септичке" зове у три ујутру из Кине управу Партизана што су победили Раднички у Нишу и прети да ће им се најебати кеве, тражи да се скине емисија где се показује гол цигана после метра лопте у ауту, јебекеву Вазури што му се жена фотографисала са неким глумцем опозиционаром (Н. Којо) у кафани, а новине то објавиле и ко зна шта све још. Он више разговара за управом
Ne bih ni ja bio iznenađen da je svoje prste umešao i kompleksaš. Mi potcenjujemo (auto)destruktivnu moć tog osećanja, naročito sa pozicije moći.

Dobar je primer svakako 👍

sigurno da Asano nije tek tako resio da raskne ugovor,postoje agencije,advokati koji se bave tim pitanjima.

I niko od svih tih eksperata pre, a ni svo ovo vreme da mu predoči da u ''Srbiji kasne vec decenijama i to ne samo u fudbalu vec u svim oblastima.''

Da, dvolicnost je kada ti se radnik u prodaji kezi a najradije bi te progutao. Ali je zato nase srpsko poslovanje liseno svakog oblika discipline, kulture i ukusa, osim onog malogradjanskog "ljubi brat mooooj", a u Japanu je to nazvano "sramota". Ako si ocekivao da ce ti se oni kao strancu klanjati iz ubedjenja, gori si od Lazara Markovica kome ke srce slomljeno sto Asano nije postao poput Mateusa koji se i zetio i dilovao parama po "srpskim forama".

Na sve to, iz uprave su znali (ili nisu?) da je covek specifican slucaj i da svako kasnjenje predstavlja elementarno nepostovanje i dokaz broda koji tone. To sto su navikli na africke igrace koji su dosli za daj sta das i ostale domace koji su spremni na dil svake vrste, nikako nije opravdanje za nesposobnost uprave u slucaju Asana. On nije dosao da izigrava klovna za dz. To sto je finale kupa je potpuno nebitno njemu, bas kao sto je tebi nebitno sta se dogadja u J1 ako te ne placaju. A "burazer" poslovanje ne postoji ni na zapadu a kamoli na istoku. U Japanu ne bi mogao promil kasnjenja da bude za 1€ a kamoli 35000 i bonusi od ko zna kada. Ako je to lose, onda super, Srbija je bolja od Japana a mentalitet srpski je u ovom slucaju odneo pobedu na svetskom nivou.
Siguran sam da to već znaš, ali dostupna je i opcija da je uprava trula, da je poslovanje sramotno, a da je i Asano ispao *****. Sport, a naročito u ovom delu sveta, nije (samo) matematika.

Siguran sam i da znaš se gorepomenuta tradicija dvoličnosti ne odnosi na kasirke. To je ono što Japanci otvoreno smatraju svojom kulturom, pa nema potrebe da to razvodnjavaš nekom poslovnom etikom sa Ibarske magistrale. Svi znamo šta je Srbija, a znao je i Asano.

Samo što je to narod koji probleme rešava tako što se se pokida od keženja, klanjanja i zahvaljivanja....pre nego što ti se obrati njegov advokat ili istrese svo smeće koje nisi naslutio da ti misli ali ne bilo kako - već tako da ti nanese što više štete i da ne stigneš da reaguješ i još važnije - ne konfrontiraš se lično jer od toga imaju fobiju uprkos (doduše na silu potisnutom) sadizmu i agresiji. Perl Harbur fazon.

Ovo kako je Asano otišao je najjapanskija stvar ikada, tako da se ne bih previše posipao pepelom, iako nemam ništa pozitivno da kažem o upravi PFC, odavno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back