ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledajte malo bolje zastavu Grobari jug(ovu veliku)i videcete sa desne strane ispod ovg grba izmedju 1970 a sa leve jf..........
26_05_2007_fudbal_Partizan_Mladost(A)_02.jpg

Novi ugovor
za Jovetića
V. T., 27.12.2007 17:58:14

MILIONI kojima mašu veliki evropski klubovi ne opijaju Partizan. Naprotiv, čelnici crno-belih žele da produže ugovor sa Stevanom Jovetićem, najskupljim igračem ekipe, na još godinu dana! Rukovodstvo kluba iz Humske 1 ne želi da dođe u situaciju da već na leto, u slučaju da se ne dođe do Lige šampiona, mora da proda najboljeg strelca ekipe, koji je trenutno na vernost “parnom valjku” obavezan do leta 2009. godine.
- Već posle novogodišnjih praznika dogovorili smo se sa direktorom Partizana Ivanom Tomićem da se vidimo i razgovaramo na tu temu. Postoji mogućnost da se ugovor produži, ali bitno je i kakve su želje Stevana i njegovih roditelja - kaže menadžer mladog fudbalera Fali Ramadani. - Jovetić će sigurno ostati do leta u Humskoj, a šta će biti posle zavisi od toga da li će crno-beli biti prvaci, možda se probiti do Lige šampiona...
Nedavno se pojavila informacija u medijima da je Partizan već potpisao predugovor sa jednim velikim klubom sa Zapada, mada su to svi u Humskoj kasnije demantovali.- Ne, to nije tačno, a ujedno ne bi ništa ni vredeo taj predugovor ako ga Stevan nije potpisao. Za njega postoji veliko interesovanje klubova iz svih jakih liga Evrope, ali ono se svodi uglavnom na raspitivanja, kontakte preko posrednika. Konkretno je jedino Petrić razgovarao sa Mančester Sitijem i svi tri velika kluba iz Holandije su se javila da prate Jovetića, ostalo je za sada samo u najavama. Znaju i oni da Partizan pre leta neće pustiti Stevana - kaže menadžer Fali Ramadani.

DUBAI, TURSKA, ILI...
ZIMSKE pripreme postale su prava glavobolja za čelnike Partizana, a uzrok je pomeranje početka drugog dela prvenstva za 1. mart. To je poremetilo kalendar crno-belima, koji su na mukama gde da odrade glavni deo priprema, pošto ni u Dubaiju, koji je i dalje prva opcija, ali ni u Turskoj, ne mogu da nađu tako kasno veći broj protivnika za kontrolne utakmice.
........................................

LAZEVSKI POTPISAO NOVI UGOVOR

Aleksandar Lazevski, od ove jeseni prvotimac Partizana i mladi reprezentativac Makedonije, potpisao je novi ugovor sa klubom iz Humske 1. Lazevski se obavezao da 'crno-beli' dres nositi do leta 2011. godine.

"Sigurno je da sam presrećan zbog novog ugovora, on je nagrada za rad tokom jesenjeg dela sezone. Svestan sam da moram da budem još bolji, ovo je podstrek za dalji rad," rekao je Lazevski posle potpisivanja ugovora.

Lazevski je rođen 21. januara 1988. godine, počeo je u Partizanu. Visok je 174 sm, težak 71 kg, a igra po levoj strani.

U Meridijan Superligi Srbije ove jeseni igrao je na 12 utakmica i postigao dva gola, a bio je u startnoj postavi i na obe utakmice Lav kupa Srbije. Na jednoj je bio strelac.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=12&dd=28&nav_id=278504

28. decembar 2007. | Izvor: B92 | A G
Jovetić budućnost svetskog fudbala

Britanski list The Sun objavio je listu 20 najtalentovanijih fudbalera sveta, kojima pripada budućnost najvažnije sporedne stvari na planeti. Među 20 odabranih našao se fudbaler Partizana i reprezentativac Crne Gore Stevan Jovetić. Jovetić je opisan kao igrač koji već sa 18 godina vredi 7 miliona funti, koliko za njega navodno nudi Mančester Junajted. Karakteristike mladog Crnogorca su prema Englezima kreativnost i egzekucija u napadu, ali i sklonost ka obavljanju odbrambenih zadataka.

Jovetić je kapiten mlade reprezentacije Crne Gore, i trenutno je, uz Kačara, vodeći na listi strelaca prvenstva Srbije sa 11 golova.

Pored prvotimca Partizana, na listi se još nalaze: Bojan Krkić Perez (Barselona), Serhio Aguero (Atletiko Madrid), Ever Banega (Boka Juniors), Karim Benzema (Lion), Breno (Bajern), Makoli Hrisantus (Hamburg), Denilson (Arsenal), Lorenco De Silvestri (Lacio), Franko Di Santo (Čelsi), Đovani dos Santos (Barselona), Toni Kros (Bajern), Lukas Leiva (Liverpul), Lulinja (Korintijans), Alehandre Pato (Milan), Žerard Pike (Mančester Junajted), Ivan Rakitić (Šalke), Adel Tarabt (Totenhem), Karlos Vela (Arsenal) i Teo Volkot (Arsenal).
E pa kad je tako bilo bi pametno da ga ne prodaju ni na kraju sezone, već da ulože još u njega i da ostane još godinu dana. Nego se sve plašim da je kod nas cilj da što pre nekog uvaljaju ne želeći da razmišljaju o novim ulaganjima. :roll:

28. decembar 2007. | Izvor: B92 | Miloš Todorović
Jokanović i zvanično u Partizanu

47616066147751376e669a251200657_big.jpg

Fudbalski klub Partizan i zvanično je postavio Slavišu Jokanovića na mesto trenera prvog tima. Bivši igrač Partizana je potpisao ugovor na dve godine i na konferenciji za novinare je izrazio veliku samouverenost u sebe i tim kojim raspolaže. Jokanović je istakao da mu je velika čast to što mu je ukazano poverenje od strane čelnika FK Partizan, pogotovo kada se uzme u obzir da do sada nije imao trenersko iskustvo. Slaviša Jokanović debituje kao trener u zvaničnoj utakmici u ’večitom derbiju’ sa Crvenom zvezdom.

Novi trener Partizana jasno je istakao da veruje u sebe i svoj tim.

„Jasno da je da mi je velika čast što sam stekao poverenje Upravnog Odbora i što mi je ukaza prilika da vodim klub u narednom periodu. Ja ću naravno dati sve od sebe da tim ide onim putem koji je bivši trener dosta dobro zacrtao. Mislim da imam sve argumente da uspem i nemam nijedan razlog da sumnjam u sebe da ću ovaj tim izvesti na najbolji mogući put. Svake godine ciljevi za Partizan su isti i jasno je da ćemo se truditi da do njih dođemo“

Jokanović nije imao prethodnog trenerskog iskustva, ali smatra da to ne mora da bude prepreka da se dođe do uspeha.

„Isto tako sam svestan da, u ovoj situaciju u kojoj se ja nalazim, nije tipično da dolazi trener faktički direktno iz kopački i da se nađe na čelu jednog kluba kao što je Partizan. Ja sam svestan da postoje treneri koji su postajali treneri i treneri koji su postavljani. U svakom slučaju da sam ja trener koji je postavljen, međutim i za jedne i za druge ’vrste’ trenera ima određenih razloga zašto je to tako. I među jednima i među drugima ima uspešnih i neuspešnih primera. Još jednom ponavljam da sam sposoban i da verujem u sebe i u ovaj tim koji mi je pružen u ruke i verujem da ću da budem od onih trenera koji su imali uspeha i koji će početi da prave karijeru u jednom klubu kao što je ovaj“.

Prvi takmičarska utakmica za Slavišu Jokanovića, kao i bivšem treneru Partizana Jirgenu Reberu, biće ’večiti derbi’ u kome je on kao igrač već učestvovao.

„Potreban nam je pre svega rad i moj rad i rezultati će pokazati moju vrednost. Interesantno je da je baš utakmica sa Crvenom zvezdom prva zvanična utakmica za jednog trenera koji počinje da trenira, kao u mojoj situaciji. Međutim, derbi nije nov za mene. Jirgen Reber je debitovao u jednoj situaciji, a ja sam ipak učestvovao i kao učesnik tog derbija dobro znam šta da očekujem“.

Sportski direktor Partizana Ivan Tomić zadovoljan je što se Jokanović vratio u klub.

„Već više puta do sada sam rekao da mi je veliko zadovoljstvo što se jedan ovakav proslavljeni internacionalac vraća kod nas, u naš fudbal i mislim da njegovim povratkom, ne samo Partizan, već i naš fudbal dobijaju na težini. Poznato je kakvu je karijeru imao, bez ijedne mrlje i kako je svojim ponašanjem, svojom harizmom, svojim retoričkim sposobnostima plenio na svakom koraku. Zbog toga smo mu ukazali čast, čvrsto stojimo iza njega i stoprocentno smo sigurni da ćemo sa njim doživeti velike satisfakcije u pozitivnim rezultatima Partizana uz mnogo trofeja“.
Ajde pa da ti prva godina u trenerskoj karijeri prođe u veselju. :)

Evo jedne informacije...mada se za to i pričalo...crnogorski dnevnik "Vijesti"

Partizan neće Lakića za Božovića 130.000

Podgorica - Čelnici Partizana obavijestili su juče upravu Budućnosti da odustaju od angažovanja Rista Lakića, ponudivši 130 hiljada eura za otkup ugovora golmana Mladena Božovića.
- Božovićeva cijena iznosi 150 hiljada eura. Vidjećemo šta će biti. Što se tiče Lakića, iz Partizana su nam javili da odustaju - kaže tehnički direktor Budućnosti Žarko Vukčević.
Kako saznajemo, čelnici dva tima su prije dva dana postigli načelan dogovor oko prelaska dva fudbalera iz plavo-bijelog u crno-bijeli tabor, i to za ukupnu cijenu od 200 hiljada eura. Juče je, međutim, sportski direktor Partizana Ivan Tomić saopštio beogradskim medijima da odlazak Rukavine (Lakić je trebalo da dođe umjesto njega) u inostranstvo nije izvjestan, nakon čega je predsjednik "parnog valjka" Tomislav Karadžić telefonom obavijestio sportskog direktora Budućnosti Mojaša Radonjića da odustaje od beka crnogorske reprezentacije.
- Prelazni rok još nije počeo, moguće je da se sitacija ponovo okrene - kazao je Radonjić.
Božović ima važeći ugovor sa Budućnošću, dok Lakiću ističe ove zime i njegova cijena je simbolična.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back