ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zrinjski: Velika blamaža UEFA

Fudbaleri Zrinjskog, zajedno sa članovima stručnog štaba i Predsedništva kluba, krenuli su u podne autobusom za Beograd na revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA protiv Partizana, od koga su na svom terenu katastrofalno poraženi rezultatom 6:1. U klubu je rečeno da će navijači Zrinjskog doći u Srbiju samo ako crno-beli mogu da garantuju njihovu bezbednost. Posle utakmice u Mostaru, UEFA je donela odluku o kažnjavanju Partizana, što je automatski značilo da Zrinjski ide u drugo kolo. Naknadno je dozvoljeno da se igra revanš, ali je pored tog obaveštenja, u klub iz UEFA stigao i zahtev da u Nion pošalju informaciju ko će predstavljati Zrinjski na izvlačenju parova drugog kola kvalifikacija.

Šef stručnog štaba Zrinjskog Blaž Slišković, koji je posle odluke o kažnjavanju Partizana izjavio da nije zahvalno sportski uspeh ostvariti van fudbalskog terena, razmišljao je o budućem protivniku, pa je itekako bio zatečen odlukom da se ipak igra revanš u Beogradu.

„Ne znam šta bih rekao posle svega ovoga. Jednostavno, zatečen sam, baš kao i svi u klubu. Iako mi je jasno da posle loše igre i šest golova u našoj mreži nismo zaslužili da idemo dalje, UEFA je odlučila da mi, a ne Partizan, idemo u drugo kolo. Zato i nisam razmišljao o Beograđanima, nego o narednom protivniku. Ali, šta je tu je, odluka se mora poštovati”, rekao je Slišković pred polazak u Beograd.

Popularni Baka, nekadašnji reprezentativac bivše Jugoslavije, ne zna sigurno koju će jedanaestoricu suprotstaviti Partizanu, a odluku će doneti pred sam početak utakmice.

Razočarenje odlukom UEFA nije krio ni sekretar kluba Darko Marić.

„Zatečeni smo ovom, rekao bih, navrat nanos donetom odlukom i tako nešto nismo očekivali od ugledne organizacije kakva je UEFA. Smatram da je to veoma, veoma neozbiljna odluka, najblaže rečeno blamaža, i svi u klubu se pitamo koji je njen krajnji cilj”, rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, nikome nije jasno ni kakva utakmica će u četvrtak biti odigrana u Beogradu.

„Mi, u stvari, ne znamo da li ta utakmica ima takmičarski karakter, ili će to biti samo prijateljsko odmeravanje snaga fudbalera dva tima. Odluka da se uopšte igra je još neozbiljnija ako se ima u vidu činjenica da je od nas traženo da pošaljemo ime predstavnika kluba na žrebanju parova drugog kola kvalifikacija”, dodao je Marić.

I on, kao i Slišković, istakao je da je Partizan po prikazanoj igri sasvim sigurno zaslužio plasman u drugo kolo, ali i podsetio na sramnu ulogu njegovih navijača.

„Fudbalska Evropa je sve videla. Navijači Partizana, od dolaska u Mostar, želeli su incident. Njihova uvredljiva i nacionalistička skandiranja, pozivi na klanje i majice sa slikama ratnih zločinaca, morali su biti adekvatno kažnjeni, a sada ispada da su čak i nagrađeni. Jednostavno, ne znam kuda sve ovo vodi, ali znam da ova najnovija odluka predstavlja nož u leđa sportu”, istakao je Marić. (Tanjug)

Ja koliko sam video to je samo odluka da se moze igrati a posle utakmice se donosi resenje na zalbu, koje me ne bi cudilo da potvrdi odluku o izbacivanju. Moze da se svidi to nama ili ne ali UEFA mora da ostane pri svojim stavovima jer bi onda krenula lavina problema. Prvo. Sta ako sada poniste kaznu PArtizanu a u sledecem kolu neki drugi klub kazne. PA taj klub ce se zaliti kako su PArtizanu ponistili kaznu a njima nisu. I drugo. Ako hoce da isteraju to sta su zapoceli moraju da pokazu odlucnost a njima izbacit iPArtizan nije problem. Ma koliko se to ne svidjalo Grobarima, PArtizan bas i nije neko veliko ime u okvirima evro scene.
Znaci.
MA koliko smatrao da su navijaci sami krivi meni je iskreno zao sto je Patizan izbacen i cisto sumnjam da ce ga posle zalbe vratiti.

Mene zanima jedna druga stvar, Zasto mislite da ako Partizan izbaci Hrvate i onda bude eliminisan po odbijanju zalbe Hrvati nece ici dalje umesto PArtizana? JA mislim da ce oni onda bez obzira sto su eliminisani ici dalje jer da nije bilo zalbe isli bi direktno dalje posle prve utakmice .

Milos_nbg:
Да ли ће бити инцидената сутра? Шта најављују вође?

sta moze da bude? :shock:
isto,bre ;) ..ovo je revans :D
tamo su nas ''iznenadili'' :lol: :lol:
a ovde nece :lol: :lol: :lol: ...
mislim,ako nadju bus, pa brdjani dodju :lol: :lol: :lol:

najludje ekipe u evropi,....grobari,feyenoord i legija hools(znam dvojicu iz legije..uzas,.kakvi ludaci :D ) :lol:
svi ostali na crtu :lol: :lol:

ps. cigani,bolje da ste se i vi potukli, pa da vas uefa izbaci casno i posteno .. :D
nego da nas sramotite igrajuci sa fk livada ili kako vec..satro uefa tekmu :lol:
0-0..1-0 koliki je rezultat? :lol:

Vanjor:
Partizan će se naći u žrebu za drugo kolo, ali ukoliko žalba bude odbijena klub koji bude dobio u drugom kolu ekipu Partizana ići će dalje bez borbe.
10. avgusta če biti doneta odluka da li Partizan nastavlja u Evropi ili ne.Tog dana mi je rođendan tak oda bi mi to bio lep poklon! :)

Pazi... To bi mogao da ti bude i najgori rodjendan u zivotu.

ne bi me iznenadilo da ne dozvole Partizanu da igra u Evropi... kao sto me ne bi iznenadilo da nam dozvole... u svakom slucaju, cak iako nam dozvole, to bi sigurno znacilo da cemo biti pod prismotrom u svakom trenutku... nema veze da li su navijaci Partizana "izazvani" ili ne... svaki incident bi nas stajao iskljucenja iz evro-kupova na duze... sto se tice zrinjskog, mislim da je jasno da smo zavrsili pos'o jos u Mostaru... ali, opet, ne ocekujem neku kisu golova veceras... mozda 2-3:0... tako mi nesto izgleda... (iako cu staviti crvenu na 7+... ciganske oci.. .:D) daj Boze da ih nadujemo jos vise nego prosli put...

ajde da se i neki grobar pojavi
bio sam na stadionu i bilo je sjajno
pitanje je zasto nije tako svaki put(mislim nema petardi, tuce, baklji)?
Zrinjski bi bio solidan zonas tako da rasturanje ustasa ne treba komentarisati, kakvi smo stvarno videcemo protiv Hajduka iz Kule, ako probijemo njihov bunker mozemo sve
zzzzzzzz pevalo se sisaj zvezdo le
na kraju hit koji pocinje ovako
ZEKO LOPOVE YEBEMO TI SVE.... (nek neko nastavi)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back