ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma vi ste svi p...

ja sam delija ali ova stvar je van pameti.

PROTIV BOSNE I DIVLJANJA NJIHOVIH NAVIJACA NA KVALIFIKACIJAMA ZA WM2006 MI SMO BILI KAZNJENI I NISMO IGRALI U PRVOJ NAREDNOJ UTAKMICI NA MARAKANI CINI MI SE PROTIV JERMENIJE ILI AZERBEJDZANA UZ PRISUSTVO PUBLIKE.

SADA SU OPET SRBI KAZNJENI ALI TAMO...

SMESNO JE I TUZNO U ISTO VREME.

STADION NIJE BIO NI PO PROPISU UEFA JER NE SME NA JEDNOJ TRIBINI DA BUDU NAVIJACI DVE GRUPE ALI KO NJIMA DA OBJASNI ONI SU ZAKON.

Na kojoj utakmici u UEFA Cup je bilo 60 000 u takmičenju po grupama?Ako gledaš u dinare Partizanov sigurno ne može da primi 60000.
Kako mogu Tromzo, Egaleo i sotal ida privuku 60000 npr. u Engleskoj, Italiji???
I ja sam rekao da se isplati tek od četvrtfinala kad je poseta na stadionima veća, ali i onda dolaze jači sponzori, TV...

sta sad grobari pljuju po UEFI? ja bih im odrapio jos jednu godinu. kad nauce da navijaju onda ce i igrati. koji ce im moj one majice, a posli na fudbal? hocu da vodim klinca na tekme, a ne da strahujem da li ce neka budala napraviti neki shit. koliko su do sada dobili kazni na evro utakmicama samo zbog toga sto neki idiot misli da je kul zapaliti baklju

Kartman:
sta sad grobari pljuju po UEFI? ja bih im odrapio jos jednu godinu. kad nauce da navijaju onda ce i igrati. koji ce im moj one majice, a posli na fudbal? hocu da vodim klinca na tekme, a ne da strahujem da li ce neka budala napraviti neki shit. koliko su do sada dobili kazni na evro utakmicama samo zbog toga sto neki idiot misli da je kul zapaliti baklju
Tako je čovek..Neideš u rat nego na utakmicu..

@laki rile

Kao prvo , znas li ko je prvi poceo da baca kamenje na tribini? Znas li ciji je sal nosio glavni redar i uopste kako su se ponasali na utalmici ? Ne znas ,naravno ,zato ne kenjaj.
Znas li sta je pandur rekao ispred Mostara kad je kolona zaustavljena na jednoim mjestu ,na pitanje : Gdje idemo ??? Kako gdje ,pa u Jasenovac.( bez imalo ironije.)
I NAJGLUPLJE MOGUCE PITANJE - ZASTO SU ISLI ? ZATO STO SU NAVIJACI . Zato sto ima ona pjesma : na kraju sveta da igra Partizan ON nece nikada ostati sam....
I UVJEK CE NA SILU BITI ODGOVORENO SILOM.
I TACNO JE - IMA DEBILA KOJI MISLE DA SU HULIGANI. I slazem se da su stoka.Ali ogromna vecina nikad ne zapocinje sranje sa policijom ako nisu izazvani!!!
I tacno ,bilo je navijaca placenika ,koji su tapkali karte. ZATO JE OSNOVAN JUZNI FRONT.O nasoj borbi sam ranije pisao i nije potrrebno da se ponavljam.Nasom zaslugom takvi likovi su otisli.
I ZNAS LI ZASTO MIE DRAGO STO NEMA KUPA UEFA ? Zato sto cu sad fino ko covjek da gledam Partizan i protiv timoka,macve,cikarickog sa 2000 pravih navijaca na sve cetri tribine.NAMA SE **** PROTIV KOGA IGRA PARTIZAN -MI NAVIJAMO ZA NJEGA , A NE DA DODJE REAL,MILAN -DA BI NJIH GLEDALI.... To je razlika izmedju nas i evro pozera sa njihovim kurcevitim stavom ,roze majicama ,pijacnim salovim i kapama LS.
I stanite , sto se nekom **** sto 3 lika nose majce sa Mladicem i Karadzicem? To je opredeljenje i kraj price. Ako mogu jebene ustase da nose kukaste krstove u Podgorici i drugde ,mogu i oni majcu kkakvu zele.
Kao da smo mi jedina tribina u Evropi koja ima pojednice sa nepodobnim politickim stavovima.A STA JE SA FASISTIMA LACIA,INTERA ,PALERMA - sto njih nikada ne maltretiraju i terajuda skidaju majce??????

@ Crni ,nije niko ostavio Jug kojekakvim budalma koje misle da mogu da rade sta im je ***** cef.Ko dodje na Jug i pokaze iole pristojno ponasanje i postovanje prema klubu nikad NECE biti povredjen.Kako to da ja koji idem na Jug 15 god ,jos iZ Podgorice potpuno sam , nikada nisam popio batine od nekog . Mnogo je godina je proslo dok sam upoznao neke ljude i sprijateljio se sa ljudima iz grupa.Umio sam da mislim glavom za razliku od nekih.
Za vojvodinu ti vjerujem ,al danas je drugo vrijeme,Odi ti na vfk na neku tekmu u crno bijelom pa ces vidjeti.
Da objasnim dogadjjaj u vezi sa samarima.Derbi na ciganmali , 10 redova iznad vodje likovi klinci 18-19 god pocinju da pjevaju sami.Ja i ortak se okrenemo i zamolimo ih da to ne rade,vodja vodi navijanje.Oni ok i opet isto.Ponovo ih zamolimo , jedan ladno kaze ortaku pusi *****.Kazemo mu da saceka kraj tekme,da da raspravimo to van stadiona.On odobrava,samo sto smo se okrenuli, on udara nogom s ledja. Na ogradi je zavrsio. I DA ZAO MI JE RODITELJA sto imaju takvog sina stoku koji dodje naduvan ,mortus , i pravi sranje. I uvjek ce tako biti ,dok ne naucis pameti.

I uopste , ne znam zasto se trudim objasnjavam nesto ljudima.Vecina ovdje je kritikovala upravu ,govorila da su lopovi. ONI su ukrali desetine miliona i ojadili Partizan u svakom smislu.Sad vjesto koriste incidente da prebace lopticu na GROBARE. I ZEKA CE DOBITI SVOJE NOVO- STARO MjESTO U KLUBU. Svi ce mu oprostiti i bolece ih kita,a kad opet klub pocne da tone - neki ce reci - mozda su Grobari bili u pravu ...?
Nasa borba nikad nece prestati ,pre ce svet u paklu nestati.

goocha:
@laki rile

Kao prvo , znas li ko je prvi poceo da baca kamenje na tribini? Znas li ciji je sal nosio glavni redar i uopste kako su se ponasali na utalmici ? Ne znas ,naravno ,zato ne kenjaj.
Znas li sta je pandur rekao ispred Mostara kad je kolona zaustavljena na jednoim mjestu ,na pitanje : Gdje idemo ??? Kako gdje ,pa u Jasenovac.( bez imalo ironije.)
I NAJGLUPLJE MOGUCE PITANJE - ZASTO SU ISLI ? ZATO STO SU NAVIJACI . Zato sto ima ona pjesma : na kraju sveta da igra Partizan ON nece nikada ostati sam....
I UVJEK CE NA SILU BITI ODGOVORENO SILOM.
I TACNO JE - IMA DEBILA KOJI MISLE DA SU HULIGANI. I slazem se da su stoka.Ali ogromna vecina nikad ne zapocinje sranje sa policijom ako nisu izazvani!!!
I tacno ,bilo je navijaca placenika ,koji su tapkali karte. ZATO JE OSNOVAN JUZNI FRONT.O nasoj borbi sam ranije pisao i nije potrrebno da se ponavljam.Nasom zaslugom takvi likovi su otisli.
I ZNAS LI ZASTO MIE DRAGO STO NEMA KUPA UEFA ? Zato sto cu sad fino ko covjek da gledam Partizan i protiv timoka,macve,cikarickog sa 2000 pravih navijaca na sve cetri tribine.NAMA SE **** PROTIV KOGA IGRA PARTIZAN -MI NAVIJAMO ZA NJEGA , A NE DA DODJE REAL,MILAN -DA BI NJIH GLEDALI.... To je razlika izmedju nas i evro pozera sa njihovim kurcevitim stavom ,roze majicama ,pijacnim salovim i kapama LS.
I stanite , sto se nekom **** sto 3 lika nose majce sa Mladicem i Karadzicem? To je opredeljenje i kraj price. Ako mogu jebene ustase da nose kukaste krstove u Podgorici i drugde ,mogu i oni majcu kkakvu zele.
Kao da smo mi jedina tribina u Evropi koja ima pojednice sa nepodobnim politickim stavovima.A STA JE SA FASISTIMA LACIA,INTERA ,PALERMA - sto njih nikada ne maltretiraju i terajuda skidaju majce??????

@ Crni ,nije niko ostavio Jug kojekakvim budalma koje misle da mogu da rade sta im je ***** cef.Ko dodje na Jug i pokaze iole pristojno ponasanje i postovanje prema klubu nikad NECE biti povredjen.Kako to da ja koji idem na Jug 15 god ,jos iZ Podgorice potpuno sam , nikada nisam popio batine od nekog . Mnogo je godina je proslo dok sam upoznao neke ljude i sprijateljio se sa ljudima iz grupa.Umio sam da mislim glavom za razliku od nekih.
Za vojvodinu ti vjerujem ,al danas je drugo vrijeme,Odi ti na vfk na neku tekmu u crno bijelom pa ces vidjeti.
Da objasnim dogadjjaj u vezi sa samarima.Derbi na ciganmali , 10 redova iznad vodje likovi klinci 18-19 god pocinju da pjevaju sami.Ja i ortak se okrenemo i zamolimo ih da to ne rade,vodja vodi navijanje.Oni ok i opet isto.Ponovo ih zamolimo , jedan ladno kaze ortaku pusi *****.Kazemo mu da saceka kraj tekme,da da raspravimo to van stadiona.On odobrava,samo sto smo se okrenuli, on udara nogom s ledja. Na ogradi je zavrsio. I DA ZAO MI JE RODITELJA sto imaju takvog sina stoku koji dodje naduvan ,mortus , i pravi sranje. I uvjek ce tako biti ,dok ne naucis pameti.

I uopste , ne znam zasto se trudim objasnjavam nesto ljudima.Vecina ovdje je kritikovala upravu ,govorila da su lopovi. ONI su ukrali desetine miliona i ojadili Partizan u svakom smislu.Sad vjesto koriste incidente da prebace lopticu na GROBARE. I ZEKA CE DOBITI SVOJE NOVO- STARO MjESTO U KLUBU. Svi ce mu oprostiti i bolece ih kita,a kad opet klub pocne da tone - neki ce reci - mozda su Grobari bili u pravu ...?
Nasa borba nikad nece prestati ,pre ce svet u paklu nestati.
Ajde ti meni odgovori na par pitanja; nesto mi nije jasno:
1) Da li tebi majce sa likom Radovana i Ratka ne lice kao neka vrsta provokacije?
2) Ako ste dosli da navijate za klub koji volite vise od zivota, sta kog djavola obracate paznju na to koju majicu nose redari?
3) Sigurno znas za podatak 36 utakmica - na 25 kaznjeni. Ko je kriv za prethodne incidente (a slozices se bilo ih je dosta)?

goocho
ti si prvo rekao da ste nalupali samare nekim klincima zato sto nisu hteli da navijaju, nisi spomenuo da su drogirana stoka, nebitno
posto takvih huligana koji prave sranja sto se pokazalo u predhodnim godinam ima mnogo tesko je razlikovati ko navija a ko pravi sranja, lepo pokazite da je Partizan iznad svega pa izbacite ih iz redova, Grobari moraju preuzeti odgovornost za ovo u Mostaru (gradu Alekse Santica) i sve incidente pre i moraju da prociste svoje redove od nervoznih siledzija
pa da se uverimo u cast i dostojanstvo ljudi sa JUGA
i nemoj da pokusavas da pravis dva tabora Zekin i GROBARSKI i da nas svrstavas tamo ili ovamo, pa u stilu ko kritikuje Grobare on je za mafiju

zaista mislim da ovaj razgovor nema smisla... ti mi pricas nesto, ja znam drugo... ponavljam ti: da li ti mislis da jedino ti znas kako je na jugu? da li stvarno mislis da niko ovde nije is'o na jug? i odakle tebi pravo da delis navijace Partizana na "grobare" i "evro-pozere"? zaista ne razumem...
ponavljam: samo su oni koji su isli u Mostar krivi sto je izbacen Partizan!!! i ako smo i bojkotom nesto postigli, oni su sve usrali sad... i treba zecevic sad da likuje, jer su mu ti "navijaci" ucinili ekstra uslugu... i treba da kaze da je bio u pravu kad je pricao da je to gomila huligana... sad su to dokazali! tacka i kraj!
a sto se juga tice, ponovo, nemoj da mi pricas kako je tamo sve organizovano... 100 puta sam gledao kako 10 majmuna skace na lika samo zato sto je u nokdaunu... i 100 puta sam video kako likovi provociraju policiju da reaguje... i 100 puta sam video da nayebe neko ko veze nema ni sa kakvom tucom... ja vise ne dolazim na jug zbog takvih majmuna... jer mi je lakse da gledam utakmicu normalno, nego da gledam da li ce nekome da padne na pamet da proba da me izbije...

da li se ikada zapitas sta oni stariji i pravi Grobari (koji su ucinili tu tribinu svetom!!!) misle o tome sto vi sad radite?
pa moj otac ne prica po 2 dana kad izgubi Partizan! da li ti mislis da vise volis Partizan od njega??!! i odakle bilo kome pravo da izbaci Partizan iz evro-kupa i da jos kaze: "yebe mi se za kup UEFA"... 'ej... pa meni se ne yebe!!! mom ocu se ne yebe! mom komsiji se ne yebe!!! velikoj vecini PRAVIH GROBARA se ne yebe!!! nemam reci... stvarno ne znam odakle takav bezobrazluk i sebicnost...
i posle svega, jos imaju obraza da kazu kako nas UEFA mrzi... i kako je ceo svet protiv nas... znaci... to je vrh licemerja...
i, sto se poslednjeg primera tapkanja karata tice (to je ono kad su dosli "navijaci" i vadili nozeve na ljude koji su normalno stajali u redu i cekali karte za Partizan - Huventud, ako se ne varam)... mislim da oni stari i "placeni" Grobari nemaju veze sa tim... i kako je to moglo da se dogodi sa tako dobrom organizacijom Grobara?

@terza
1.Ne .
2..Pronadji u Evropi redare koji nose obiljezja kluba , koji pritom prijete , i pronadji jednu jedinu ultras grupu koja ce to iskulirati.

3.Najveci dio je zbog paljenja baklji.Otkad je bojkot poceo ,ali i prije toga ,bacane su baklje u teren zbog protesta prema upravi kluba ,sa skandiranjem plati zeko plati.veliki broj puta su kaznjeni samo zbog paljenja baklji,sto je strasno ,jer ponovo nismo jedini navijaci koji to rade u Evropi.Mnoge nisu kaznili ,a nas jesu.Zasto? Zbog ponasanja uprave.

@ crni

Grobari preuzimaju odgovornost da su bili izazvani i napadnuti i da su na to odgovorili.Ne znam sta ce ti spominjanje Santica, nebitno za ovu pricu.Ne svrstavam nikoga ,samo primjecujem princip -kako vjetar duva...

@laki

Udostoji me koriscenja gramatike srpskog jezika.U kojem postu sam ja spomenuo da ja jedini odavde idem na Jug? Imam ljudsko pravo da gledam oko sebe i na jednoj strane vidim ljude zeljne Partizana i navijanja ,a na drugoj ultra pozer crew.
I ja po 1000 put ponavljam ,u Mostaru su Grobari bili napadnuti i odgovorili su.

i ako smo i bojkotom nesto postigli

Aha , sad smo MI . Izvini ne vidjeh te na protestima ,mora da si bio zaduzen za drugi vid bojkota - hmmm da nije posjeta foruma ?

I ja sam gledao takve situacije.Ali ko je rekao da smo najbolje organizovana tribina ??? Imamo monog problema,ali ih vremenom rjesavamo.Tu nam nikako ne pomazu stoka koje hoce samo da se bije na jednoj strani,ALI ni pozeri , tv navijaci i dr... Znam situaciju za Huventud , ti tipovi su dosli do karata ,al u nasem kopu stajali nisu.Znaj da su neki uhvaceni i odgovarali su.
Eno ti Zareta ,Cumeta , Voje Pancevca - pa pitaj ih ! Necu da ulazim u to koliko ko voli Partizan. Niti ima potrebe da to dokazujem.
Prije skoro 2 godine navijaci Rome su izdliu manifest protiveci se danasnjem ;''fudbalu''.Ti je fudbal kojem je cilj samo veci novac,nadmoc velikih nad malim,nestanak navijaca ultrasa - vec pojavca onih smrdljiv amera sa kokicama i defence urrlicima. Ljudi iz UEFE navodno se bore protiv huligana,a u stvari se bore protiv svega sto je fudbal nekad predstavljao.

.

IZ danasnje PRAVDA-e

Partizan jos ceka oslobodjenje
Lazu svi koji kazu da su prepoznali Zarka Zecevica,navodno maskiranog u mostarskog policajca,kako batina navijace Partizana na mecu protiv Zrinjskog.
Ne,Zeka im samo psuje majku.I s ponosnim osmehom pokazuje da su upravo"Grobari" krivi sto njihov klub ove godine nece igrati evropske meceve.Lepo je on ukazivao da su navijaci najvece zlo koje postoji.Fudbal se ionako igra zbog para.A Zecevic se u tu materiju odlicno razume.
To razume cak i Zvezdan Terzic.Nauljena frizura sve sa siskama u bar-kod stilu,samo je kamuflaza.Ispod kose postoje klikeri.Kad ih promesa,i Terzic dodje do Zecevicevih stavova.
I on je odmah shvatio da su navijaci-huligani,a celnici UEFA-genijalci.Huligani ne smeju da izvikuju politicke parole,a genijalci mogu da donese politicke odluke.Odluka glasi:Klub ciji navijaci nose majice s likom Ratka Mladica, a narocito ako pri tom pevaju da je Kosovo srce Srbije,mora da bude izbacen iz Evrope
Zecevic i Terzic to podrzavaju.
Ne zanimaju ih cinjenice,one samo opterecuju.
A cinjenice ukazuju da navijaci nisu u Mostar isli u organizaciji kluba.Nisu na silu usli na stadion.Nisu prvi napali domacine.Naprotiv,branili su se od manijaka koji su ih gadjali kamenjem,ciglama,bakljama...I sve to zajedno s domacim policajcima.
Umesto da celnici Partizana dignu glas u odbranu svojih navijaca,oni ih.prvi,proglasavaju huliganima.
Doduse,UEFA to cini zbog Ratka,Radovana i Kosova,a Zecevic samo zbog sebe.Odnosno,zbog para.Zbog para bez kojih ce ostati kada se ispuni zahtev "Grobara" i dodje do oslobodjenja Partizana.oslobodjenja od Zeke i Bjeke.
Dokne dodje taj trenutak,"Grobari" ce imati vremena da zalece rane i da umesto u, recimo,Rim ili Madrid,svoj klub prate u Krusevac.
Nema veze,gde god bili,cuce se da je Kosovo jos uvek srce Srbije.Nastavice time da sablaznjavaju ove koji su pozdravili odluku UEFA.
A igraci?
Igraci ce o svemu da se izjasne tek kad budu najureni iz Partizana.Ko ne veruje,neka pita Kralja ili Nadja.A ko veruje,neka cuti,da mu Zecevic ne pomene majku.
Nenad Kosovic

a kako se zovemo mi koji mislimo da je Partizan izbacen zbog navijaca, ali isto tako zelimo da zecevic napusti Partizan? :)
pukla mi je veza, kad sam slao odgovor na tovj prethodni post... u principu, ceo post se sveo na to kako su navijaci morali da budu samo malo pametniji... i ne nasednu na ustaske provokacije... da ne idu na gostovanje koje je trebalo da bude samo usputna stanica... kao sto se i, rezultatski, ispostavilo... i to je to...

Izmene i dopune zakona biće usvojene već na početku jesenjeg zasedanja, i nema razloga da bude drugačije, jer to nije političko pitanje. Od septembra kreće kampanja protiv nasilja na sportskim borilištima, koju ćemo raditi u saradnji s Britanskim savetom, tako da očekujem pozitivne rezultate već kroz godinu dana.
Ministarstvo se odlučilo na saradnju s Britanskim savetom jer se tamošnja kaznena politika pokazala kao izuzetno efikasna.

U Engleskoj se, recimo, na licu mesta izriče kazna. Sigurnosne kamere otkrivaju svaki detalj, izgrednici se prate na sve moguće načine, postoje prostorije, neka vrsta zatvora, na samom stadionu.

Ko tamo prekorači ogradu stadiona, automatski dobija tri godine zatvora. Kod nas bi to lako moglo da se sprovede ako bi se skratio sudski postupak i odredila kazna od tri godine zatvora. Za takva i slična dela, potrebno je izabrati sudije koje će postupke voditi po ubrzanoj proceduri - kaže profesor Radovanović.
Pukovnik Vukolić problem vidi i u ponašanju klubova. On smatra da ni dosledna primene zakona neće mnogo pomoći u suzbijanju vandalizma, ako se klubovi ne odreknu navijača huligana.
- Još, međutim, nismo čuli da je ijedan klub osudio ispade svojih navijača i ogradio se od njih - kaže Vukolić.

Za vođe navijača robija i do pet godina
Iako svi kude postojeći Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, u njemu postoje odredbe koje bi huligane naučile pameti.
Tako, na primer, zakon propisuje kaznu od tri meseca do jedne godine za one koji uđu na teren u nameri da izazovu nasilje, fizički napadnu učesnike, bacaju predmete na stadion...
Oni koji u grupi izvrše ovakvo delo mogu se kazniti zatvorom od šest meseci do tri godine. Za kolovođe grupe predviđena je kazna od jedne do pet godina.
Odredbe postoje, ali očigledno nisu primenjivane.

http://www.blic.co.yu/temadana.php?id=9318

Kada se sve sabere i oduzme, Partizan će zbog eliminacije iz Kupa UEFA ostati kraći za najmanje - tri miliona evra! Procena je da bi toliko novca stiglo u Humsku da su crno-beli ove sezone uspeli da se plasiraju u takmičenje po grupama najmasovnijeg takmičenja pod okriljem evropske kuće fudbala.

O imidžu kluba koji je narušen ovom eliminacijom izlišno je govoriti. U Partizanu još nisu odlučili da li će, poput Legije iz Varšave, sudskim putem tražiti odštetu od navijača koji su svojim postupcima u Mostaru doveli do diskvalifikacije, a rasprava i o takvoj mogućnosti biće vođena trećeg avgusta na sledećoj sednici Upravnog i Skupštinskog odbora.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back